forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 249

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/11/2012 : 19:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
U pripremi:
STEPHEN KING - Kula Tmine II: Izvlačenje Trojke

http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod&kat=12&id=155722#

Uf, nadan se da će brzo!

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 18/11/2012 : 20:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Pre par godina sam procitao prvu i drugu knjigu i nisu mi se bas svidela, tj nisam ih bas razumeo. Mozda sad opet uzmem kada sam malo stariji.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 20/11/2012 : 12:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
http://bigstory.ap.org/article/2-brief-bradbury-works-out-fall

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 20/11/2012 : 16:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote

Idemo dalje..

igrale su sene.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17910 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 20/11/2012 : 18:22:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
nikad me nije privlačio taj pračet

uvjerite me da me privuče :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/11/2012 : 18:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
zašto bi?:D

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/11/2012 : 18:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Jednakost Rituala mi nikako ne leži... 2 ili 3 puta sam je krenija čitat ispočetka i uopće mi nije smišna, tj. dosta mi je zamorna. Za razliku od te knjige, prve dvi su mi odlične i baš sam ih gušta čitat, tako da ne znan kako je zapelo sa ovom.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 20/11/2012 : 19:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Rinsvind i Prtljag se vracaju u petoj knjizi mozda ti ona legne.

igrale su sene.
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 20/11/2012 : 19:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

nikad me nije privlačio taj pračet

uvjerite me da me privuče :D

Meni je bolji od Daglas Adamsa :)

igrale su sene.
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 20/11/2012 : 20:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nemanja93

BOGOHULNIČE!!!

The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian.

Edited by - Pirgavi on 20/11/2012 20:19:36
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 20/11/2012 : 21:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pirgavi

[quote]Originally posted by nemanja93

http://www.youtube.com/watch?v=ijTQE1jWClo
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 20/11/2012 : 23:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

BOGOHULNIČE!!!

Obecavam da cu ga u skorije vreme opet procitati mozda promenim misljenje:)

igrale su sene.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 20/11/2012 : 23:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rinsvind i Prtljag se vracaju u petoj knjizi mozda ti ona legne.

meh, meni su općenito sve s Rincewindom u glavnoj ulozi loše ili osrednje (mislim, kul su mi ko dekonstrukcija fantasy tropa koja je funkcionirala onda kad je funkcionirala al me danas to vise ne veseli toliko).

Al zato....

Vještice (Wyrd sisters, Witches abroad)
Gradska straža
Faculty (koji, doduše, često dolazi u paketu s Rincewindom)

su besmrtni

Kao i standaloneovi koji su remek-djela (Pyramids, Reaper man)

Pratchetta je, doduše, nužno čitat na engleskom....ni jedan prijevod (naš il srpski) ne valja

a men' fali još dvadesetak naslova da kompletiram Discworld i spin-offove...doć će i to nekad na red.

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/11/2012 : 13:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Evo što pazarih na Interliberu

Zagrebačka naklada:
Monolith 003
Potraga za neznanim Kadathom
Blade Runner
Blade Runner 2
Kentaur: 15kn
Sirius B #7
Nexus:
Pobunjenici crvenog planeta
Tri amarina sunca
Demonski svijet
Konačna Zemlja

Antikvarnica:
Našao starih Kentaura i Futura!
Sem Lundval Nije vreme za heroje
Žerar Klajn Gospodari rata
Rene Barževal Neoprezni putnik
20 futura 100kn

Znanje;
Imperator 3,4
Martin Pjesma sudnjeg dana

Mentor:
Po 10 kunića pa je bilo šteta ne uzeti...
Ubiq 2,4,5
Darko Macan Pročitaj i daj dalje
Sfera Parasvemimir zbirka steampunk i space-opere
Kamovo novo ruho
Dario Arana Gertrude Adenauer

VA:
Uglavnom uzela žena,,,
Juan Arias Paulo Coelho: ispovijest hodočasnika
Dr. Oz dijeta
Earl Mindel Biblija vrhunske forme
Dubravka Miljković S onu stranu zrcala
Marie-Veronique Nadeau – Yoga umjesto faceliftinga
Howard Kent – Joga cjelovit tečaj
Dvije dječje slikovnice

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 21/11/2012 : 20:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Evo što pazarih na Interliberu

Zagrebačka naklada:
Monolith 003
Potraga za neznanim Kadathom
Blade Runner
Blade Runner 2
Kentaur: 15kn
Sirius B #7
Nexus:
Pobunjenici crvenog planeta
Tri amarina sunca
Demonski svijet
Konačna Zemlja

Antikvarnica:
Našao starih Kentaura i Futura!
Sem Lundval Nije vreme za heroje
Žerar Klajn Gospodari rata
Rene Barževal Neoprezni putnik
20 futura 100kn

Znanje;
Imperator 3,4
Martin Pjesma sudnjeg dana

Mentor:
Po 10 kunića pa je bilo šteta ne uzeti...
Ubiq 2,4,5
Darko Macan Pročitaj i daj dalje
Sfera Parasvemimir zbirka steampunk i space-opere
Kamovo novo ruho
Dario Arana Gertrude Adenauer

VA:
Uglavnom uzela žena,,,
Juan Arias Paulo Coelho: ispovijest hodočasnika
Dr. Oz dijeta
Earl Mindel Biblija vrhunske forme
Dubravka Miljković S onu stranu zrcala
Marie-Veronique Nadeau – Yoga umjesto faceliftinga
Howard Kent – Joga cjelovit tečaj
Dvije dječje slikovnice

Meni fali još samo Monolith 01, ali nema ga ni za lijek...inače ova trojka Monolitha, je stvarno prelijepa...i ja sam kupio slične stvari kao i ti...et moga si se javit pa da maznemo koju debrecinku i kuhano vino :))) Onda dogodine

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 22/11/2012 : 09:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote

Hewson: The Killing
Evo izašla i knjižna verzija TV serije Forbrydelsen/The Killing, koju gledaoci i kritiki uvrštavaju na drugo mjesto kriminalnih serija, odmah iza The Wire. Pošto se serija (mislim, da američka verzija) vrtjela i na HTV3 (a i svi ljubitelji krimiča ste ju gledali ili barem znate, o čemu ide priča) samo ču se pozabaviti onim, što ne valja kod knjige. Knjiga ima puuuuno dialoga, ali pošto je knjiga napisana prema scenariju TV serije, tih dialoga je previše i puno puta ne služe ničemu nego da povečaju broj stranica - vrte se u prazno (mora da je Hewson u knjigu skopirao ama baš cijeli scenarij), priča na nekim mjestima ide sporo naprijed, a i ubojica iz TV serije i ubojica iz knjige su različite osobe (u stvari, tek u poslijednjih nekoliko stranica dolazi do razilaženja stoga je treba pročitati knjigu do poslednje stranice!) . Zašto je to tako, ne znam, možda zbog večeg broja stranica (verovatno ne), ali moram priznati, da mi se ovaj rasplet iz knjige više sviđja jer lijepše poveže neke stvari iz prošlosti (Nisam gledao TV serije, ali sam provjerio, tko je ubojica.) Kad sam došao do kraja knjige, rekao sam si, baš je bijeda, da imaš Poirotovski zaplet (znači, več u početku upoznaš večinu potencialnih ubojica), a na kraju imaš Sherlockovski rasplet (znači, ubojicu prvi put upoznaš, tek kad saznaš, da je on ubojica), ali sam išao još jednom pogledati, je li se on pojavljuje i prije i - naravno, upoznali naši junaci njega več na početku knjige). Na njega sam potpuno zaboravio, jer sam knjigu ćitao po koji dan na tjedan (a čitao sam je več nekoliko mjeseci). To je puno bolje, nego da je pokušate pročitati u nekoliko dana - zbog strukture knjige to nije najbolje riješenje ... Ali bilo kako bilo, vrlo dobra priča, samo pročitajte po koju stranu, onda je stavite u kut, pa je uzmite u ruke nekoliko dana kasnije itd. A ako se vam ne da čitati, pogledajte si barem TV verziju. Mozak, koji je več atrofirao jer ste u poslednje vrijeme čitali ili gledali samo slabe krimiče, bit če vam zahvalan.

Edited by - panzer on 22/11/2012 09:35:57
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/11/2012 : 10:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Taman posla da nakon gledanja originalne i američke verzije Killinga još i pročitam knjigu... Svaka čast panzer na volji!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 22/11/2012 : 10:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Taman posla da nakon gledanja originalne i američke verzije Killinga još i pročitam knjigu... Svaka čast panzer na volji!

Pa, dobro, da sam gledao obe serije, ne bi čitao knjigu ...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/11/2012 : 10:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Meni fali još samo Monolith 01, ali nema ga ni za lijek...inače ova trojka Monolitha, je stvarno prelijepa...i ja sam kupio slične stvari kao i ti...et moga si se javit pa da maznemo koju debrecinku i kuhano vino :))) Onda dogodine

Meni fale i jedinica i dvojka... To je rasprodano, pa bi trebalo nabaviti na druge načine, no ne brine me jer imam ih još par na zalihi za čitanje. Htio sam uzeti još svašta na Izvorima (Rame ili Fondacije, Stanica Perdido), no treba ostaviti nešto i za kasnije. Algoritam sam također preskočio, čekam da izađe Bacigalupijeva Djevojka na navijanje (Windup girl) pa da uzmem Dark Tower 1 i Haldemanov Vječni rat, sve za 3za2. No, ima vremena za to.

A glede susreta, već ćemo se negdje naći... Bit će prilika. Možda smo shoppingirali u isto vrijeme, ali na različitim frekvencijama.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/11/2012 : 12:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni je Algoritam bija kriminalan sa popustima... Preloše.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/11/2012 : 12:39:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Eh, kad bi ti htio džabe...

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17910 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/11/2012 : 13:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
na našim sajmovima ja i ne gledam njihove štandove koliko su skupi

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 22/11/2012 : 13:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ja mislim da su Izvori zakazali s popustima. NAšao sam izdanja izvora svuda okolo za 50% niže cijene nego su bile na štandu Izvora.

Npr: Dine su bile 130 kod Izvora, a 70 kod nekih babaroga(zaboravio sam ime)...MArs triologiju nisu ni imali, ali jedni drugi jesu i to 50 kn po komadu...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/11/2012 : 14:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
hmm, to sam i ja morao napraviti, malo pogledati Izvore kod ostalih...

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 23/11/2012 : 10:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote

Helikonija Leto
Brian Aldiss
Zoroaster - Jugoslavija 1988.

NAstavak Proleća od kojeg sam očekivao puno više. Gotovo da i nema poveznice s prvim djelom triologije osim planeta i klimatskih promjena koje ga okružuju. Radnja prati dosta skromnu priču o ujedinjenjima kraljevstva; bitku kraja sa samim sobom jer ne može odlučiti između ljubavi prema kraljici i kraljevstvu; nekoliko bračnih razmjerica; politička previranja...sve u svemu dosta loše. Tu i tamo Aldiss bljesne, kao npr. na početku kada u prvi plan upada sat kojega su stanovnici Helikonije pronašli, a koji je kao niti jedan drugi uređaj kojega su ikada vidjeli(inače Helikonija je na početku tehnološkog razvoja i samo je nekoliko pušaka proizvedeno i to dosta loše...negdje su na prijelazu između kamene prema metalnoj tehnološkoj revoluciji).
Orbitalna zemaljska stanica nema gotovo nikakvu ulogu u cijeloj priči, a čovjek koji siđe dolje, baš kada sam pomislio da će biti zanimljivo, umre i to je to...
Aldiss se doista trudio razviti svijet u posebnosti pa svi nazivi živih bića, predjela, drveća, kulturnih običaja dosta zbunjuju i poprilično umaraju. Ja sam ju jedva pročitao, ali iz razloga što uvijek pročitam knjigu do kraja ma kakva ona bila. Moram priznati da sam skoro odustao nekoliko puta i muka mi je bila kada se sjetim da moram čitati još:)))

Evo, nisam zadovoljan, a Helikonija Zimu ću ostaviti da se još malo paca na stalaži...jednostavno nemam živaca...

Go to Top of Page
Page: of 249  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000