forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 249

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/11/2012 : 15:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pirgavi

Helikonija Leto
Brian Aldiss
Zoroaster - Jugoslavija 1988.

NAstavak Proleća od kojeg sam očekivao puno više. Gotovo da i nema poveznice s prvim djelom triologije osim planeta i klimatskih promjena koje ga okružuju. Radnja prati dosta skromnu priču o ujedinjenjima kraljevstva; bitku kraja sa samim sobom jer ne može odlučiti između ljubavi prema kraljici i kraljevstvu; nekoliko bračnih razmjerica; politička previranja...sve u svemu dosta loše. Tu i tamo Aldiss bljesne, kao npr. na početku kada u prvi plan upada sat kojega su stanovnici Helikonije pronašli, a koji je kao niti jedan drugi uređaj kojega su ikada vidjeli(inače Helikonija je na početku tehnološkog razvoja i samo je nekoliko pušaka proizvedeno i to dosta loše...negdje su na prijelazu između kamene prema metalnoj tehnološkoj revoluciji).
Orbitalna zemaljska stanica nema gotovo nikakvu ulogu u cijeloj priči, a čovjek koji siđe dolje, baš kada sam pomislio da će biti zanimljivo, umre i to je to...
Aldiss se doista trudio razviti svijet u posebnosti pa svi nazivi živih bića, predjela, drveća, kulturnih običaja dosta zbunjuju i poprilično umaraju. Ja sam ju jedva pročitao, ali iz razloga što uvijek pročitam knjigu do kraja ma kakva ona bila. Moram priznati da sam skoro odustao nekoliko puta i muka mi je bila kada se sjetim da moram čitati još:)))

Evo, nisam zadovoljan, a Helikonija Zimu ću ostaviti da se još malo paca na stalaži...jednostavno nemam živaca...

Čisto da prebacim na drugu stranicu, da ne bi netko previdjeo

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/11/2012 : 15:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Luis McMaster Bujold:DIPLOMATSKI IMUNITET

Diplomatski imunitet izvrsna je knjiga. Zapravo, poprilično je zanimljivo kako autorica ovog dugoviječnog serijala i dalje uspijeva održavati kvalitet knjiga o Milesu Vorkosiganu (iako naravno određene, čak i ozbiljnije, oscilacije postoje) ali one su više izraz konkretne i trenutne inspiracije nego zamor u pisanju konkretnog serijala. Knjiga spada u sam vrh Milesovih knjiga, a spisateljica se pobrinula da ovdje opet imamo cijeli niz izrazito zanimljivih bića, situacija, zapleta i podzapleta. Miles se nalazi na Kvadarskoj postaji gdje biva upleten u cijeli niz problema i intriga koji uključuju različite spletove opasnosti i iznenađenja i samo Milesov britki um i brzina razmišljanja mogu razriješiti čudan misterij koji ima tendenciju da završi velikom katastrofom. Knjiga je pisana odlično, sa minimalnim zastojima u radnji i odličnim dijalozima, tako da ovdje stvarno imamo tečnu knjigu koja, za razliku od npr. Građanske dužnosti, ne gubi vrijeme na apsolutno bespotrebnim skretanjima sa glavnog toka i okupacijama čitatelja sa stvarima koje nipošto ne pridodaju kvaliteti knjige.

Svakako pročitati.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/11/2012 : 21:56:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, oće se netko mijenjat za Sirius B #7? Za neke SF knjige?
Kupio na Interliberu sedmi broj i nakon toga im poslao pretplatu od 8. broja, a oni meni poslali automatski samo novi. I tako sad imam dva primjerka... Inače, vrlo kvalitetan SF časopis, glancer, 178 stranica, 50kn stoji.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2990 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 24/11/2012 : 01:20:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Tek sam sad procitao da je u ponedjeljak, u 79. godini, umro Boris Strugacki.
Otisao je jos jedan od klasika. Pocivao u miru.
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 24/11/2012 : 11:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

E jbg...RIP

The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian.
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 24/11/2012 : 12:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
Evo u čast posljednjem ruskom samuraju mali rezime onoga što sam čitao:

Puž golać na urvini - ništa nisam skonto
Teško je biti bog - remek-djelo
Nastanjeno ostrvo - kick ass - Masaraš ili tako nešto - urzečica koju sam pilio cijeli faks
Buba u mravinjaku - solidno
Talasi smiruju vetar - jako dobra knjiga - filozofija do maksimuma
Milijun godina do kraja svijeta - ??? Ostao zbunjen nečitljivošću
Piknik pored puta - remek-djelo

Na polici još nepročitane stoje - Hotel kod poginulog alpiniste i The final circle of paradise...evo to bi mogao ovih dana u čast velikanima

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 24/11/2012 : 15:04:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ja baš nisam bio oduševljen Pužom golaćom...Evo što napisah malo ranije na ovom topicu:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=30344&whichpage=80

Ali Hotel kod poginulog alpiniste je fakat ok SF krimić. To ti mogu preporučiti.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 24/11/2012 : 17:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
rip :(
moram da priznam da i ja nisam skontao nista u puzu, talase sam ostavio na pola, piknik sam procitao ali tesko da se secam icega (skoro kao i filma tarkovskog) :blush: ali sta je tu je :)

nego da prijavim da mi se polako vratila zelja za citanjem (knjiga). zato je zasluzan topi i njegova saraz-de koja me je podsetila da imam u nasledstvu iz dedine biblioteke jedan tom (trecu knjigu) Hiljadu i jedne noci (negde oko 140-160 noci). Osim sto je knjiga skoro pa prastara (1956, prosveta) i ima onaj neodoljivi miris starih knjiga ( na budj , vlagu i starost), nisam stigao dalje od 60ak strana u kojoj se raspetljala jedna prica o dobrom i postenom plemicu, pa je onda doslo na red par kratkih prica o/sa zivotinjama pa sam ostavio za dalje.
Onda sam se dohvatio knjige "Dokument 103", knjiga dokument o 20 godina postojanja jedinstvenog radija tog tipa u svetu- naime radio radi u sklopu makedonske drzavne televizije na "nelegalnoj" frekvenciji,ekipu cine entuzijasti/honorarci/dobrovoljci, radio je oblikovalo skopsku subkulturu devedestih kada je skoplje bio in grad kad je u pitanju bio nocni/klupski/koncertni provod. Ko zeli da cuje , evo linka:
http://kanal103.com.mk/

I onda je konacno dosao sf na red, Hajnlajnova "Metuzalemova deca" cekala su godinama na polici.
prvi utisci su jako dobri (prvi put citam nesto njegovo), prva asocijacija mi je filip dik jer je i ovde jedan "otpadnik" od uobicajenog sveta gurnut u veliku avanturu, ali cini mi se da nece tako ici do kraja :) Javim utiske kad procitam ;)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 24/11/2012 : 17:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
e, a ima li neki sajt gde se recenziraju knjige, kao recimo imdb ili metacritic za filmove i mjuzu. cisto ono da uporedim utiske nakon citanja.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 24/11/2012 : 18:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Baci oko na goodreads.com
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17910 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 24/11/2012 : 19:31:26  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:

jbg nisam znao brat mu je davno umro

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 24/11/2012 : 20:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

e, a ima li neki sajt gde se recenziraju knjige, kao recimo imdb ili metacritic za filmove i mjuzu. cisto ono da uporedim utiske nakon citanja.

www.worldswithoutend.com nije los. SF/F samo.

...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/11/2012 : 21:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

E da, goodreads.com, možeš odmah vezati s fejsom... Ima puno naših gore.

Vope, dobar je ovaj www.worldswithoutend.com!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 24/11/2012 22:12:50
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 24/11/2012 : 22:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ljudi, oće se netko mijenjat za Sirius B #7? Za neke SF knjige?
Kupio na Interliberu sedmi broj i nakon toga im poslao pretplatu od 8. broja, a oni meni poslali automatski samo novi. I tako sad imam dva primjerka... Inače, vrlo kvalitetan SF časopis, glancer, 178 stranica, 50kn stoji.

oću ja...tražiš nešto konkretno il ti je svejedno (i čitaš li na engleskom?)

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/11/2012 : 01:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Luis McMaster Bujold:LEDENE OPEKLINE

Posljednja knjiga u sagi o Milesu Vorkosiganu ipak daje osjetno lošiju kvalitetu priče u odnosu na prethodno djelo (Diplomatski imunitet) i iako spisateljica i ovdje daje sve elemente dobre naracije, ipak je to daleko od najboljeg, a jedni od glavnih krivaca za to su i ne baš petjerano zanimljivi likovi u priči (osim Milesa, naravno) te jedan, može se reći dosta tromi zaplet u kojem fali one čvrste dinamike i eksplozivnosti koji je okarakterizirao prošlo djelo. Sve u svemu - čitljivo ali ipak smo, što se ovog serijala tiče, navikli na bolje. Same igre sa smrću i varanje smrti daju mnoge mogućnosti pri stvaranju djela, uvijek je tu moguće iznjedriti neku dobru priču (ako ste kvalitetan pisac, naravno, a Luis to svakako je) ali mislim da ovdje svi potencijali spisateljice nisu iskorišteni. Djelo ne pati toliko od praznog hoda punog potpuno bespotrebnog skretanja s teme ali s druge strane već spomenuti nedostatak kvalitetnije karakterizacije likova (sa časnim iznimkama) daje ono što se zapravo i ne očekuje od ovog serijala, a to je prosječnost. Uz Građansku dužnost, ovo mi je najmanje dobra knjiga u serijalu.

Nadam se da će slijedeća biti bolja.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2990 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 27/11/2012 : 17:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Moj projekt ponovnog čitanja priča, noveleta i novela kao pripreme za "20th and 21st All-Centuries Poll Ballot" je gotov. Pročitao sam ponovo puno dobrih priča i uživao u njima. Pročitao sam dosta i priča koje nisam dosad čitao te također uživao u čitanju.
Stavit ću na topic svoj izbor kao preporuku onima koji nisu čitali neke od priča i kao podlogu za diskusiju onima koji su čitali (to je, čini se, većina prisutnih na ovom topicu).

SF roman (20 stoljeće):
1 Asimov, Isaac : The Foundation Trilogy (1953)
2 Herbert, Frank : Dune (1965)
3 Le Guin, Ursula K. : The Dispossessed (1974)
4 Brin, David : Startide Rising (1983)
5 Card, Orson Scott : Speaker for the Dead (1986)
6 Simmons, Dan : Hyperion (1989)
7 Clarke, Arthur C. : Rendezvous with Rama (1973)
8 Miller, Walter M., Jr. : A Canticle for Leibowitz (1959)
9 Lem, Stanislaw : The Invincible (1964)
10 Pohl, Frederik : Gateway (1977)

Ovo je bila najjednostavnija kategorija. Žao mi je što nema Fire Upon a Deep ili Dreamsnake ili The City ili Ringworld ili ... ali ima mjesta samo za deset romana.

Fantasy roman (20 stoljeće):
1 Tolkien, J. R. R. : The Lord of the Rings (1955)
2 Tolkien, J. R. R. : The Hobbit (1937)
3 Powers, Tim : The Anubis Gates (1983)
4 Zelazny, Roger : Nine Princes in Amber (1970)
5 Le Guin, Ursula K. : A Wizard of Earthsea (1968)
6 Grimwood, Ken : Replay (1987)
7 Wolfe, Gene : Soldier of the Mist (1986)
8 McCaffrey, Anne : Dragonflight (1968)
9 Scarborough, Elizabeth Ann : The Healer's War (1988)
10 King, Stephen (& Peter Straub) : The Talisman (1984)

Prva odluka kad sam stvarao liste je bila da će jedan pisac imati samo jedno djelo na listi i to je prekršeno samo u ovoj kategoriji. U ovoj kategoriji sam odlučio da neću staviti Vanceov The Dying Earth i Leiberov Lankhmar jer su to zbirke priča, a ne romani (po kvaliteti sigurno spadaju među deset).
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/11/2012 : 17:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ej, mogao si reći da to uopće postoji (barem meni, drugi možda znaju) i da treba do 30.11. poslati!

http://www.locusmag.com/temp/2012AllCenturyPollsBallot.html

Ali, mislim, liste su zaista impresivne, vidiš koliko si u zaostatku.

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2990 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 27/11/2012 : 17:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Konkurencija u kraćim formama je bila jako velika i imali smo veliku sreću sa Sirusom, Alefom, Futurom i Monolitom koji su objavili glavninu relevantnih priča. Za period od 1985 do 2000 koristio sam i Dozoisove best of knjige.

Kratka priča (20. stoljeće):
1 Le Guin, Ursula K. : The Ones Who Walk Away from Omelas (ss, 1973)
2 Clarke, Arthur C. : The Star (ss, 1955)
3 Asimov, Isaac : The Last Question (ss, 1956)
4 Willis, Connie : Even the Queen (ss, 1992)
5 Dickson, Gordon R. : Call Him Lord (ss, 1966)
6 Ellison, Harlan : Jeffty Is Five (ss, 1977)
7 Bisson, Terry : Bears Discover Fire (ss, 1990)
8 Heinlein, Robert A. : The Green Hills of Earth (ss, 1947)
9 Bradbury, Ray : There Will Come Soft Rains (ss, 1950)
10 Haldeman, Joe : None So Blind (ss, 1994)

Ovdje je još u konkurenciji za 10. mjesto bio Day Million od Pohla i Good News from the Vatican od Silverberga.

Noveleta (20. stoljeće):
1 Asimov, Isaac : The Ugly Little Boy (nvt, 1958)
2 Keyes, Daniel : Flowers for Algernon (nvt, 1959)
3 McIntyre, Vonda N. : Of Mist, and Grass, and Sand (nvt, 1973)
4 Resnick, Mike : Kirinyaga (nvt, 1988)
5 Ellison, Harlan : A Boy and His Dog (nvt, 1969)
6 Piper, H. Beam : Omnilingual (nvt, 1957)
7 Willis, Connie : Fire Watch (nvt, 1982)
8 Bear, Greg : Blood Music (nvt, 1983)
9 Russell, Eric Frank : Dear Devil (nvt, 1950)
10 Clarke, Arthur C. : A Meeting with Medusa (nvt, 1971)

U ovoj kategoriji mi je izbor bio najteži. Asimovljev Nightfall je ispao zbog pravila o jednoj priči po autoru, a u užoj konkurenciji su bili i The Jaguar Hunter od Sheparda, The Cold Equations od Godwina te novelete od Brina, Cordwainer Smitha, Swanwicka, Zelaznya, ...

Novela (20. stoljeće):
1 Resnick, Mike : Seven Views of Olduvai Gorge (nva, 1994)
2 Le Guin, Ursula K. : The Word for World Is Forest (nva, 1972)
3 Bujold, Lois McMaster : The Mountains of Mourning (nva, 1989)
4 Varley, John : PRESS ENTER[] (nva, 1984)
5 Simak, Clifford D. : The Big Front Yard (nva, 1958)
6 Willis, Connie : The Last of the Winnebagos (nva, 1988)
7 Shepard, Lucius : R&R (nva, 1986)
8 Kress, Nancy : Beggars in Spain (nva, 1991)
9 Silverberg, Robert : Nightwings (nva, 1968)
10 Dickson, Gordon R. : Soldier, Ask Not (nva, 1964)

Nemam posebnih komentara u ovoj kategoriji.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2990 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 27/11/2012 : 17:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Glasao sam još samo u kategoriji SF roman u 21. stoljeću. Nisam pročitao dovoljno fantasy romana da bih mogao dati svoj sud o produkciji. Isto se odnosi i na priče, novelete i novele.

SF roman (21. stoljeće):
1 Chabon, Michael : The Yiddish Policemen's Union (2007)
2 Simmons, Dan : Ilium (2003)
3 Robinson, Kim Stanley : The Years of Rice and Salt (2002)
4 Stross, Charles : Accelerando (2005)
5 McDevitt, Jack : Seeker (2005)

Ono malo fantasy romana koje sam pročitao su izvrsni: Gaimanov American Gods i Bujoldičina trilogija (The Curse of Chalion, Paladin of Souls i The Hallowed Hunt) bi bili odmah iza Tolkina na all-time listi.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2990 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 27/11/2012 : 17:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ej, mogao si reći da to uopće postoji (barem meni, drugi možda znaju) i da treba do 30.11. poslati!

http://www.locusmag.com/temp/2012AllCenturyPollsBallot.html

Ali, mislim, liste su zaista impresivne, vidiš koliko si u zaostatku.

Spomenuo sam to i stavio link (pogledaj na 136. stranicu).
Sam popis relevantnih djela (po Locusu) je impresivan.
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 27/11/2012 : 17:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:

SF roman (20 stoljeće):

Apsolutno se slažem za 1, 6, 8, pogotovo 9, i 10... evo 5/10, ali to su ukusi... Budući sam lijen ko pas ne pada mi napamet ispunjavati one puke obrasce..pa ti zato svaka čast što ti se dalo...:)))

Sigurno tu ima mjesta za Grad - Simak, Kraj Djetinjstva i Grad i zvijezde su koplje ispred - barem meni - Rame. No, sve u svemu, ljijep izbor, nema se šta reći.

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2990 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 27/11/2012 : 21:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pirgavi

quote:

SF roman (20 stoljeće):

Apsolutno se slažem za 1, 6, 8, pogotovo 9, i 10... evo 5/10, ali to su ukusi... Budući sam lijen ko pas ne pada mi napamet ispunjavati one puke obrasce..pa ti zato svaka čast što ti se dalo...:)))

Sigurno tu ima mjesta za Grad - Simak, Kraj Djetinjstva i Grad i zvijezde su koplje ispred - barem meni - Rame. No, sve u svemu, ljijep izbor, nema se šta reći.

Odlucivao sam izmedju Rame i Grada i zvijezda te je Rama prevagnula. Kraj djetinjstva je dobra knjiga, ali me je ostavila ravnodusnim nakon citanja. Simakov Grad je bio u najuzem izboru. Kako si i rekao, stvar je ukusa. Inace ja mislim da je 5 od 10 veliko preklapanje obzirom na sirinu izbora. S druge strane svi smo odrasli na Kentauru
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 27/11/2012 : 23:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odlucivao sam izmedju Rame i Grada i zvijezda te je Rama prevagnula. Kraj djetinjstva je dobra knjiga, ali me je ostavila ravnodusnim nakon citanja. Simakov Grad je bio u najuzem izboru. Kako si i rekao, stvar je ukusa. Inace ja mislim da je 5 od 10 veliko preklapanje obzirom na sirinu izbora. S druge strane svi smo odrasli na Kentauru

Da, odrasli?! Za vrijeme prvog sexa sam držao Zamjatinov MI ispod jastuka i jedva čekao da nastavim čitati:)))

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/11/2012 : 01:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Izmedju sexa i romana Mi si izabrao sex?!

Svakakvih ljudi ima...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 28/11/2012 : 09:32:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Izmedju sexa i romana Mi si izabrao sex?!

Svakakvih ljudi ima...

Konto sam, kad već D-503 nije umočio, što ne bih ja

Go to Top of Page
Page: of 249  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.68 seconds. Snitz Forums 2000