Author |
Topic |
xilrion
Advanced Member
Croatia
3027 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3027 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3027 Posts
Posted - 28/11/2012 : 19:03:08
|
black sabbath su uvelike obilježili moje teenagerske dane, uvijek su svirali negdje u pozadini. prvi put sam ih čuo na nekom filmu i kad mi ih je frend snimio na kasetu to je bilo to! volim raznoliku glazbu i slušam sve šta valja i nevalja, ali sabbathi su mi posebno dragi. sjećam se paranoida kod frenda na radiju u autu, ekipa, cuga i pičimo u nepoznato, vani hladan zimski zrak a ja glavu kroz prozor i ajmoooo! i dan danas volim zimu zbog tih sjećanja. (a i dan danas puštam sabbathe u autu i pičim u nepoznato, yeah!)
|
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 28/11/2012 : 19:06:16
|
quote: Originally posted by xilrion
black sabbath su uvelike obilježili moje teenagerske dane, uvijek su svirali negdje u pozadini. prvi put sam ih čuo na nekom filmu i kad mi ih je frend snimio na kasetu to je bilo to! volim raznoliku glazbu i slušam sve šta valja i nevalja, ali sabbathi su mi posebno dragi. sjećam se paranoida kod frenda na radiju u autu, ekipa, cuga i pičimo u nepoznato, vani hladan zimski zrak a ja glavu kroz prozor i ajmoooo! i dan danas volim zimu zbog tih sjećanja. (a i dan danas puštam sabbathe u autu i pičim u nepoznato, yeah!)
To Brate To ja zelim cuti .. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 30/11/2012 : 19:11:53
|
The Doors - The Severed Garden
Smijesno je i gotovo neopisivo sarkasticno da se osjecam isto kada sam prvi put cuo ovu stvar i kada je danas slusam. Razlog nije moja vjecna dusa djeteta , niti je razlog nostalgija vremena..razlog nije moje razumijevanje poezije i zivljenje iste. Kljuc je u ovim genijalnim stihovima... Ovu stvar sam uvijek slusao sam i nikad u prisustvu bilo kojeg drugog zivog bica...ne cak ni biljke...a volio bi jednom.. Premium na n-tu ..
Wow, im sick of doubt Live in the life of certain, south, cruel bindings The servants have the power Dog men and they're mean women Pulling poor blankets over our sailors
Im sick of dour faces staring at me from the tv tower I want roses in my garden bower, dig? Royal babies, rubies must now replace aborted strangers in the mud These mutants blood meal, the plant that's ploughed [ Lyrics from: http://www.lyricsfreak.com/d/doors/severed+garden_20550856.html ] They are waiting to take us into the severed garden You know how pale, wanton, thrillful comes death In the strange hour Unannounced, unplanned for Like the scary over friendly guest you bought to bed
Death makes angels of us all and gives us wings Where we had shoulders smooth as ravens claws
No more money, no more fancy dress This other kingdom seems by far the best Until it's other jaw reveals incest And lose obedience to a vegetable
I will not go Prefer a feast of friends to the giant family
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 02/12/2012 : 14:21:34
|
ovu pjesmu nisam dugo slusala. Mislim da mi je True Blue jedini njezin album kojeg volim, ali zbog sentimentalnih razloga. A ova pjesma jedina koja mi je oduvijek nesto znacila .. No, kada je izasao album, jos kao djevojcica koja ga je neprestano slusala, nisam znala definirati neke stvari. Sada sam odrasla, madonna je također napravila zreliju izvedbu ove pjesme, prateci time i moje sazrijevanje u osobu, koja je slusajuci ovo, jednom osjetila, definirala, i napisala nesto s naslovom - Sjaj moje osame.
Sloboda..bila si sloboda..
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 14/12/2012 : 21:21:46
|
Proslu sam godinu zakljucila nekim rijecima, vjerujuci da je smak svijeta 2012 tek simbolican kraj mnogocega i duhovni preobrazaj svih gusjenica u sarene leptire .. Mnogim rijecima otvorila sam i sebe toj preobrazbi. Mnogo se od recenog doista ostvarilo, a ono tek izreceno, ako ostane na mislima samo, vec je postignuce, koje me i samu iznenadi, i jedan wooow danas iz mene izmami. . Onaj Wooow - sirom otvorenih djecjih ociju kojima bi iskazala cuđenje i odusevljenje da u noci doista zateknu Djeda Mraza koji je zapeo, i koprca se nogama vireci dupetom iz otvora kamina. Potom bi prasnula u smijeh, jos ne vjerujuci vlastitim ocima .. Ali doista, Djed Mraz to bio jeste, i ostavio je vrecu prepunu neotvorenih darova, i tek slijedi odmatanje novih iznenađenja, rasutih u toj carobnoj vreci. Iz prosle sam godine otplesala uz ovu stvar ..
Djed Mraz doista postoji. Ali nije stari debeli prdonja crvenih obraza i debelog nosa za kojega je svaki dimnjak preuzak. Djedica postoji u nama, kao stanje uma i duha, ako se sirom otvorimo, i procistimo dimnjake, da ne zapnemo
Za pocetak..zaboravi sve i pisi kao novorodena. Thnx.
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
Edited by - Just_Charlie on 14/12/2012 21:34:40 |
|
|
melkajk
Average Member
509 Posts
Member since 07/10/2011 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
melkajk
Average Member
509 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
melkajk
Average Member
509 Posts
Posted - 18/12/2012 : 23:13:32
|
:) I desilo i dešava se...ali najčešće kad slušam nešto sasvim novo, ''kad mi je uho nepodučeno i nepripremljeno poput dječjeg'' i kad se poklope određeni uvjeti :) Zato i pratim tvoje topice, npr. za Portugal.The Man nisam prije čuo, ali me ova stvar oduševila. Nije me sram učiti od drugih a i čovjek se pogubi u poplavi izvođača, pogotovo danas kad se ne moraš pomučiti da nabaviš CD - samo upališ net. I onda se osloniš na ''provjerene izvore'' poput tvog, i uštediš si vrijeme :)Da ne filtriram baš sve sam sa interneta Youtube je blagoslov i prokletstvo. Aljaska...da, na sjeveru se ''dogodilo'' puno lijepih bendova. Eto, zadnje što me ''puknulo'' je bio Sigur Ros sa Islanda, mislim. Dugo sam prolazio pored njih kao pored turskog groblja, i onda - bum! Definitivno treba istraživati, dobar bend i dobra pjesma najčešće su danas dobro sakriveni kao državna tajna...što se to, ljudi moji, događa..?...
Evo jednog bisera -- ne znam bih li ih smjestio na sjever ili jug ili na Balkan jer pabirče odasvud pomalo. Dvoumih se jesu li za premium, ali predstavljaju pogreb jednog gadnog dijela života koji je za mene umro. A njihove su pjesme za mene baš takve - dostojanstveni, bolećivi, radosni sprovodi, za svaku prigodu I da: slušati u 5 ujutro u somnambuličnom stanju !!! :)
|
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.” |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 19/12/2012 : 19:09:20
|
ja se samo smjeskam, i kad se svijet smakiva
Za majstora naveliko i nasiroko neshvacenog..
Jebes smak svijeta..ionako isti taj svijet nema muda da se upuca, ustroji ili zakolje... Ostaju mu tablete, i overdoze kemije..te topla krvava kada . Stvarno smo zasluzili da nas vise ne bude..
Shane MacGowan and the Popes - The Snake With Eyes of Garnet
Pa kaze
This snake cannot be captured This snake cannot be tied This snake cannot be tortured, or Hung or crucified
i naravno ova..
|
Edited by - mr murdoc on 19/12/2012 19:11:41 |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3027 Posts
|
melkajk
Average Member
509 Posts