Author |
Topic |
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 13/12/2012 : 02:49:50
|
Sad sam pročitao Buretov odgovor na fb, upućen našem Željku. U tom postu ima rečenih par interesantnih stvari pa sam vam preveo. Ne sve, naravno. Ima delova koji se tiču samo Željka, pa nije zgodno, niti ima potrebe, da sad i to stavljam ovde: Dakle, Moreno Burattini “…Ne želim da ulazim sad u procenjivanje Barisona, crtača kojeg je Sergio Bonelli, a ne ja, želeo ubaciti u staff (na moje veliko zadovoljstvo, naravno), pored svega ostaloga i zbog njegovog curriculum koji je zaista za respect: Lazarus Ledd, Disney, Francuska , Diabolik. O njemu se može misliti dobro ili loše, ali ostaje da je on jedan veliki internacionalni profesionalac. Pored toga, potrebno je pomaći se malo napred što se tiče pogleda na grafičku postavku Zagora, onu ferrijevsku ili pomalo i donatellijansku: svaki lik iz stripa, da uzmemo za primer i samog Texa (ali možemo pričati i o, šta ja znam, Spider-manu) je imao više svojih verzija i interpretacija. Ova Barisonova je ona od jednog guest stara čijim smo prisustvom u našoj ekipi počastvovani. Nažalost, gomila je crtača koji su se ponudili kući Bonelli, ne samo za Zagora nego i za sve ostale serijale, i ima ih i potopljenih i spašenih, da upotrebim biblijski izraz, i izbor je uvek bio diskutabilan, ali neko mora da donese odluku. U Zagorovom slučaju, više puta odluči činjenica da smo trenutno u hiperprodukciji i da bi svi imali posao moramo čak da ih posuđujemo drugim serijalima. Naš staff je sastavljen u 90% slučajeva od strane Sergia…”
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 13/12/2012 : 08:16:27
|
quote: Originally posted by King Warrior
jos jedan crtez naseg Attile. Bilo bi dobro da se Dr.Zagorolog javi i kod nas na forumu
šta reći osim "Bravo majstore!!!" |
|
|
kenan92
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
388 Posts
Member since 26/01/2010 |
Posted - 13/12/2012 : 10:49:53
|
quote: Originally posted by emirem
>MEHO MAGNUS |
Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
|
|
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 13/12/2012 : 11:15:25
|
Mislim da ste prenaduvali celu tu priču oko Barisona. Ako se pogledaju sve njegove table koje je okačio solar, može se videti da ima i sasvim dobrih i sjajnih delova. Ove najnovije jesu i mene razočarale, ali to je ipak neki prosek, daleko da je katastrofa kakvu npr. zna da nam pruži Kasaro ili Sedioli. Pritom, u pitanju je jedan jedini specijal za 2014u, a ekipa crtača na redovnoj je sjajna sve do broja 600 (sa izuzetkom Sediolija). Nema mesta panici... |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 13/12/2012 : 11:33:13
|
quote: Originally posted by Bat Baterton
Mislim da ste prenaduvali celu tu priču oko Barisona. Ako se pogledaju sve njegove table koje je okačio solar, može se videti da ima i sasvim dobrih i sjajnih delova. Ove najnovije jesu i mene razočarale, ali to je ipak neki prosek, daleko da je katastrofa kakvu npr. zna da nam pruži Kasaro ili Sedioli. Pritom, u pitanju je jedan jedini specijal za 2014u, a ekipa crtača na redovnoj je sjajna sve do broja 600 (sa izuzetkom Sediolija). Nema mesta panici...
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 13/12/2012 : 14:44:28
|
Da... nije baš takva katastrofa... em je Barison "gostujuća zvijezda", em je u pitanju specijalac, a ne redovna serija, em nije to uopće toliko loše... pogotovo ova tabla ispod... ovaj Zagor u sredini djeluje baš močno... u svakom slučaju bolje od Cassara, Gramaćionija i sličnih...
Kad bi se barem Nuccio ostavio arhitekture i odlučio za puno radno vrijeme u Bonelliju... eh, to bi bila prava stvar... zar nije lijepše crtati izmišljene svijetove, nego dizajnirati dosadne zgrade (sumnjam da dizajnira išta zanimljivije)... : )
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 13/12/2012 : 14:56:13
|
Nuccio mi je baš faca... Arhitektura je jako srodna sa umjetnošču i baš mi je drago da je Nuccio arhitekt, a ne neki tamo računovođa ili nešto slično... jedino mi žao, što ga nećemo previše viđat na Zagoru, jer je zasada najzagorovskiji crtač od svih u staffu... ne nužno najbolji, već najzagorovskiji... : ) |
Edited by - nagor on 13/12/2012 18:13:08 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/12/2012 : 15:11:14
|
Sta ste spopali Sediolija meni je on i vise nego korektan od ostalih crtaca! I meni se cini da napreduje.
Nuccio je majstor stvarno steta sto ne crta mnogo vise nego sada! Ne znam koliko ima godina ali ko zna mozda posle kad bude malo ostario oko 50, 55 godina se posveti stripu vise nego sada. A do tada tu je Verni |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 13/12/2012 : 17:11:57
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Sad sam pročitao Buretov odgovor na fb, upućen našem Željku. U tom postu ima rečenih par interesantnih stvari pa sam vam preveo. Ne sve, naravno. Ima delova koji se tiču samo Željka, pa nije zgodno, niti ima potrebe, da sad i to stavljam ovde: Dakle, Moreno Burattini “…Ne želim da ulazim sad u procenjivanje Barisona, crtača kojeg je Sergio Bonelli, a ne ja, želeo ubaciti u staff (na moje veliko zadovoljstvo, naravno), pored svega ostaloga i zbog njegovog curriculum koji je zaista za respect: Lazarus Ledd, Disney, Francuska , Diabolik. O njemu se može misliti dobro ili loše, ali ostaje da je on jedan veliki internacionalni profesionalac. Pored toga, potrebno je pomaći se malo napred što se tiče pogleda na grafičku postavku Zagora, onu ferrijevsku ili pomalo i donatellijansku: svaki lik iz stripa, da uzmemo za primer i samog Texa (ali možemo pričati i o, šta ja znam, Spider-manu) je imao više svojih verzija i interpretacija. Ova Barisonova je ona od jednog guest stara čijim smo prisustvom u našoj ekipi počastvovani. Nažalost, gomila je crtača koji su se ponudili kući Bonelli, ne samo za Zagora nego i za sve ostale serijale, i ima ih i potopljenih i spašenih, da upotrebim biblijski izraz, i izbor je uvek bio diskutabilan, ali neko mora da donese odluku. U Zagorovom slučaju, više puta odluči činjenica da smo trenutno u hiperprodukciji i da bi svi imali posao moramo čak da ih posuđujemo drugim serijalima. Naš staff je sastavljen u 90% slučajeva od strane Sergia…”
Dobro, dosta toga je u pravu. Ali to i dalje ne znaci da Zagorovi pokreti treba da izgledaju kao pokreti balerine. Kad bolje razmislim, to mi jedino smeta. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 13/12/2012 : 18:54:17
|
Sorry, pomiješao sam priču sa "Grabežljivcima" koje crta Nuccio... A mislim da je bilo prvotno rečeno da će priča izaći u regularnoj seriji... Moguće je i da tu griješim. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 13/12/2012 : 23:27:48
|
Mitton je meni drag crtac, na Bleku daleko najbolji, ali sreca pa nije nikada Zagora crtao, tu bi bio nesto poput Gambe, kako moze da se vidi na ovom crtezu. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/12/2012 : 09:32:10
|
quote: Originally posted by King Warrior
Mitton je meni drag crtac, na Bleku daleko najbolji, ali sreca pa nije nikada Zagora crtao, tu bi bio nesto poput Gambe, kako moze da se vidi na ovom crtezu.
Motton je kralj, pogotovo na BLEKU...još par brojeva i sljede njegove naslovnice na Blek izdanju Ludensa+njegove priće...meni najdraži Blek period....ali ne slažem se za ovu tablu, mnogo bolja od mnogih nacrtanih od razvikanih Zagor crtaća,bolje znaju još samo Nuccio i Verni i poneki crtač u trenutnoj formi....to odlično kolorisat i odlična naslovnica Mittona je tu.... ali to je Zato što se meni i Gamba sviđa...Sijera Blanka mi je jedan najboljih Zagora ikad...a da Gambi na Malom rendžeru i ne prićam.... ali opet smo na ukusu a to je prića bez kraja.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Duje Belak
Starting Member
59 Posts
Member since 14/04/2012 |
Posted - 14/12/2012 : 11:03:59
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by Duje Belak
Najveći Zagorolog je onaj koji posjeduje najveće znanje o cjelukupnoj Sagi ( priča,likovi itd) razumje najbolje što je pisac htjeo da kaze , a ne onaj koji provodi najviše vremena na forumu ( broj postova) prevodi na engleski jezik poput Acestroke( bez uvrede, svaka čast čovjeku na velikom trudu , ili nekome tko postavlja znakove u kući , postere objavlja informacije , novosti i sl.
Ne znam šta bih ti rekao druže, nisi baš upravu. Acestroke se nije dokazao samo prevodima, a ljudi koji su dobili glasove nisu ih zaradili na golom objavljivanju fotografija ili ne znam kakvim vizuelnim dokazima svoje strasti prema Zagoru. Naprotiv, bili su stalno prisutni, učestvovali u zdravim diskusijama i mnogo čime doprinosili šarolikosti foruma. Ne vidim zbog čega ili koga se buniš?
Kralju , ne bunim se ja protiv nikoga ili čega . Samo sam iznio svoje mišljenje Drunky Duck. |
|
|
Topic |
|