forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 The Hobbit (TRAILER!)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/12/2012 : 18:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Leonid

Ako se obraćaš svima onda nemoj citirati moj post.....

a tko si ti?
zaštiti autorskim pravim svoju upise pa bum razmislil ili nabavil lovu...iskreno, dok nisi spomenul Korejance nisam uopče imal pojma da smo mi dva imali ikakvu prepisku.

a i nemam se kaj pokrivati jer su sva tri naziva točna...
Korejci, Koreanci ili Korejanci su jedna od najvećih etničkih grupa Istočne Azije.

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 18/12/2012 : 18:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:

Ako se obraćaš svima onda nemoj citirati moj post.....

a tko si ti?
zaštiti autorskim pravim svoju upise pa bum razmislil ili nabavil lovu...iskreno, dok nisi spomenul Korejance nisam uopče imal pojma da smo mi dva imali ikakvu prepisku.

a i nemam se kaj pokrivati jer su sva tri naziva točna...
Korejci, Koreanci ili Korejanci su jedna od najvećih etničkih grupa Istočne Azije.

Neću off-topičariti ali ja sam nakon tvog upada pitao @Curunira za mišljenje......mogu ti samo reći da se posprdno nasmijao na riječ "Korejanci"

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/12/2012 : 18:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
a onda je najbolje da se obojica konzultirate s riječnikom i gramatikom...

Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 18/12/2012 : 18:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

a onda je najbolje da se obojica konzultirate s riječnikom i gramatikom...

Naravno!!

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/12/2012 : 19:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ajde, vidim da ti nije jasno pa da te podučim...

Hrvatski jezik nije standardiziran i za mnogo toga nemaš općih pravila jer se naši jezičar nisu u stanju dogovorit oko jedinstvene gramatike. Vec godinama za pojedine nesporazume postoje određene preporuke, ali ne i pravila. Tak da kod ovog konkretnog slučaja se koriste sva 3 izraza sve dok jezičari ne postignu dogovor.
Slicno je na primjer i sa frazom "da li" za koju budu mnogi naši jezičari tvrdili da nije u duhu našeg jezika vec da bi bilo dobro (pazi, bilo bi dobro a ne pravilno je) koristi frazu "je li". Evo, i oko se ovog se konzultiraj s tim nekakvim Curinirom (ili kak vec) pa nam javi njegovu reakciju...

Edited by - dosada on 18/12/2012 19:02:44
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/12/2012 : 19:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Felagund

Ja ne mogu gledati film odvojeno od knjige i lotr je jedna jako jako dobra ekranizacija (najveca zamjerka je Frodo koji je u filmu uzasan, a u knjizi nije ni problizno tako jadan). Jednostavno, ono sto si ti drugima govorio za Draculu, reci cu ja tebi: procitaj knjigu(lotr) i vidjet ces da ono sto je u filmu nista nije prazan hod, jer je jos i dosta stvari izbaceno iz knjige, a i sve ono sto imas u filmu je tu da pridonosi atmosferi i bogatstvu svijeta, ako vec ne pridonosi radnji.

što se knjige tiče, nju nisam čitao, a ni neću (bar zasad) jer nisam zainteresiran.

možda ću, ako je jednom i pročitam, promijenit mišljenje i filmove gledat u drugačijem svjetlu, ali zasad je tako kako je.

u vezi ovog što si ti rekao - razumijem te.

quote:
Sad bi bilo najbolje da poslusas svoje savjete koje si svima djelio za Draculu. Ljudi nisu citali knjigu i sudili su o filmu bez knjige i bio im je dobar, dok tebi nije jer si ga sudio po knjizi, a sad ti radis istu stvar sa lotr-om.

u vezi Drakule sam rekao već više od tisuću puta da glavni problem nije sama adaptacija (a već smo rekli koje su njene glavne zamjerke nezavisno od samog izvora) koliko naslov filma, kojim se navodi da je on nešto što zapravo nije.

što se filmova tiče, rekao sam to što sam rekao i stojim iza toga.

kao što sam rekao, ako jednom pročitam knjigu, možda i promijenim mišljenje.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 18/12/2012 19:12:34
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/12/2012 : 19:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Neka, neka. Samo staješ na jednu stranu

tko kaže da neću stati na drugu?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/12/2012 : 19:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:

quote:

Procitao Hobbita i LOTR na 3 jezika.
Pogledao ih sve u kinima.
Doma imam The Lord of the Rings Extended Edition..
Hobbit ..kao film je jedno veliko razocaranje i neko meko s....

OK, imaš svoj stav koji si obrazložio, što poštujem, ali treba imati na umu da si vidio samo trećinu priče. Ja se neću zalijetati ni sa hvalospjevima ni sa kritikama iz tog razloga.

Ne bi se ni ja zalijetao sa izjavama tipa..nastavak ce biti bolji od prvjenca..
U povijesti filma..Kum..x-man...hmmmm..tankooo

Drugačije je to. Ovi su filmovi snimani istovremeno.

Onda je jos veci igled da ce biti srednja zalost popud ovoga sto trenutno igra u kinima.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 18/12/2012 : 19:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Kao što su kritičari pohvalili Građanina Kanea,tako su hvalili i Gospodara prstenova.

ipak nemaš pojma....filmaši cijene Kanea jer se iz njega jako puno nauči o procesu stvaranja filma (kadriranje, montaža i sl. su vrijednosti Kanea). Kasnije se u ga počeli hvaliti i pojedini kritičari, ali oni su ionak u cijeli priči nebitni...jebeš kritičare kao kritičare i njihovo mišljenje!

Meni samo nije jasno zasto bi meni, Windwalkeru ili bilo kome bilo vazno misljenje kriticara, nismo valjda toliko retardirani da ne mozemo sami formirati misljenje, stav i ukus. Oni jesu placeni i ljudi koje zanimaju njihove kritike citaju ih, mene u globalu ne zanimaju i ne citam ih niti me zanima sto pisu. Sto se tice samog procesa stvaranja filma, ja razumijem da zbog toga treba cijeniti filmasa i samo njegovo djelo, ali to ne znaci da ti se zbog toga film mora svidati i da ti mora biti dobar. Kao sto sam vec rekao, sve je to stvar ukusa, a ja niti jedan film definitivno necu voljeti ili gledati samo zato sto je redatelj u njemu primjenio neku revolucionarnu tehniku. (Naravno, to je samo moje misljenje)

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/12/2012 : 19:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Kao što su kritičari pohvalili Građanina Kanea,tako su hvalili i Gospodara prstenova.

ipak nemaš pojma....filmaši cijene Kanea jer se iz njega jako puno nauči o procesu stvaranja filma (kadriranje, montaža i sl. su vrijednosti Kanea). Kasnije se u ga počeli hvaliti i pojedini kritičari, ali oni su ionak u cijeli priči nebitni...jebeš kritičare kao kritičare i njihovo mišljenje!

Meni samo nije jasno zasto bi meni, Windwalkeru ili bilo kome bilo vazno misljenje kriticara, nismo valjda toliko retardirani da ne mozemo sami formirati misljenje, stav i ukus. Oni jesu placeni i ljudi koje zanimaju njihove kritike citaju ih, mene u globalu ne zanimaju i ne citam ih niti me zanima sto pisu. Sto se tice samog procesa stvaranja filma, ja razumijem da zbog toga treba cijeniti filmasa i samo njegovo djelo, ali to ne znaci da ti se zbog toga film mora svidati i da ti mora biti dobar. Kao sto sam vec rekao, sve je to stvar ukusa, a ja niti jedan film definitivno necu voljeti ili gledati samo zato sto je redatelj u njemu primjenio neku revolucionarnu tehniku. (Naravno, to je samo moje misljenje)

Ne radi se o misljenju kriticara vec istinskih filmofila koji su sposobni iskociti iz svoje sjene i reci sto osjecaju i sto vide..uprkos tim svim tim kriticarima.
Hobbit je kod tih istih kriticara visoko ocjenjen..ne i kod mene i drustvanca koje film dozivljavaju na jednoj drugoj razini

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 18/12/2012 : 19:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Onda je jos veci igled da ce biti srednja zalost popud ovoga sto trenutno igra u kinima.

Jesi li očekivao ozbiljniji film od onoga što si dobio?
Imam utisak da si prerastao Hobita

quote:
Ne radi se o misljenju kriticara vec istinskih filmofila koji su sposobni iskociti iz svoje sjene i reci sto osjecaju i sto vide..uprkos tim svim tim kriticarima.
Hobbit je kod tih istih kriticara visoko ocjenjen..ne i kod mene i drustvanca koje film dozivljavaju na jednoj drugoj razini

Ti si znači kontraš i hejter

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/12/2012 : 19:30:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jesi li očekivao ozbiljniji film od onoga što si dobio?
Imam utisak da si prerastao Hobita

quote:

Ti si znači kontraš i hejter

Ne i Ne..ne citas me uopce..ali ti ne zamjeram

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/12/2012 : 19:31:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni samo nije jasno zasto bi meni, Windwalkeru ili bilo kome bilo vazno misljenje kriticara, nismo valjda toliko retardirani da ne mozemo sami formirati misljenje, stav i ukus. Oni jesu placeni i ljudi koje zanimaju njihove kritike citaju ih, mene u globalu ne zanimaju i ne citam ih niti me zanima sto pisu.

naravno da ne trebaš čitat recenzije kritičara da bi mogao samostalno formirat mišljenje, ali ne misliš li da definitivno treba uzeti u obzir njihove stavove - bar do neke mjere? ja osobno smatram da bi se njihovi stavovi trebali uzeti s rezervom (naravno), ali opet nisu nešto što bi se trebalo samo tako zanemariti.

što hoću reći, s obzirom na ono što sam ja čitao u vezi određenih filmova, moram reći da je bilo onih kritičara koji su u svojim recenzijama od jedne+ strane popljuvali (ili nahvalili) određen film, a da ustvari nisu rekli apsolutno ništa.

s druge strane, bilo je i onih osvrta nakon kojih bi ja, kad bi ih pročitao, zapitao se: "Jesam li možda bio prestrog/preblag prema ovom filmu?"

tako da ipak njihov stav može (barem ponekad) utjecat na reevaluaciju tvog mišljenja.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 18/12/2012 : 19:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čemu služe smajliji?

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...

Edited by - Beren on 18/12/2012 19:33:25
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/12/2012 : 19:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Čemu služe smajliji?

Cemu sluzi namigusa

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/12/2012 : 19:37:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sto se tice samog procesa stvaranja filma, ja razumijem da zbog toga treba cijeniti filmasa i samo njegovo djelo, ali to ne znaci da ti se zbog toga film mora svidati i da ti mora biti dobar. Kao sto sam vec rekao, sve je to stvar ukusa, a ja niti jedan film definitivno necu voljeti ili gledati samo zato sto je redatelj u njemu primjenio neku revolucionarnu tehniku. (Naravno, to je samo moje misljenje)

nisam li ja napisal dovoljno jasno kaj mislim o kritičarima

točno, tebi ne treba biti dobar niti ti se mora sviđati ali ga bi trebal cijeniti. To si uostalom i sam napisal.
Znači film je kvalitetan ali se meni ne sviđa je ono kaj se očekuje kad rezmiraš neki film a ujedno i imaš pojma o filmu, slažeš se?

Samo zato kaj je primenil neku novinu ne (Avatar), ali ako ju je primenil kvalitetno i na nacin koji budu kasnije primenil brojni drugi filmaš (Kane) onda je iapk stvar malo drugačija!

p.s. zaboravih te pohvaliti za odlično povlačenje paralel prem D Ivanu u vezi čitanja knjige i adaptacije iste

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 18/12/2012 : 19:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Čemu služe smajliji?

Cemu sluzi namigusa

Ne znam, zli jezici šire po forumu glasine da to namiguješ dosadi

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/12/2012 : 19:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Čemu služe smajliji?

Cemu sluzi namigusa

Ne znam, zli jezici šire po forumu glasine da to namiguješ dosadi

Kao podvojena licnost neznam kome se tocno obracas ili kome se tocno obracam

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/12/2012 : 19:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

Meni samo nije jasno zasto bi meni, Windwalkeru ili bilo kome bilo vazno misljenje kriticara, nismo valjda toliko retardirani da ne mozemo sami formirati misljenje, stav i ukus. Oni jesu placeni i ljudi koje zanimaju njihove kritike citaju ih, mene u globalu ne zanimaju i ne citam ih niti me zanima sto pisu.

naravno da ne trebaš čitat recenzije kritičara da bi mogao samostalno formirat mišljenje, ali ne misliš li da definitivno treba uzeti u obzir njihove stavove - bar do neke mjere? ja osobno smatram da bi se njihovi stavovi trebali uzeti s rezervom (naravno), ali opet nisu nešto što bi se trebalo samo tako zanemariti.

što hoću reći, s obzirom na ono što sam ja čitao u vezi određenih filmova, moram reći da je bilo onih kritičara koji su u svojim recenzijama od jedne+ strane popljuvali (ili nahvalili) određen film, a da ustvari nisu rekli apsolutno ništa.

s druge strane, bilo je i onih osvrta nakon kojih bi ja, kad bi ih pročitao, zapitao se: "Jesam li možda bio prestrog/preblag prema ovom filmu?"

tako da ipak njihov stav može (barem ponekad) utjecat na reevaluaciju tvog mišljenja.

mišljenje samih kritičara je nebitno, bitno je mišljenje filmskih historičara/biografa i samih filmaša (redatelja i scenarista prije svega)!

nikakav ebert i ka se vec zovu, vec frayling, bogdanovich i kompanija...
evo za oni koji ne znaju tko je Frayling!
http://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Frayling

za Bogdanovicha valjda znate...

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 18/12/2012 : 19:58:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Ne.

Samo moje vlastito mišljenje je važno za mene. I ničije drugo.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/12/2012 : 20:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Ne.

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 18/12/2012 : 20:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Sto se tice samog procesa stvaranja filma, ja razumijem da zbog toga treba cijeniti filmasa i samo njegovo djelo, ali to ne znaci da ti se zbog toga film mora svidati i da ti mora biti dobar. Kao sto sam vec rekao, sve je to stvar ukusa, a ja niti jedan film definitivno necu voljeti ili gledati samo zato sto je redatelj u njemu primjenio neku revolucionarnu tehniku. (Naravno, to je samo moje misljenje)

točno, tebi ne treba biti dobar niti ti se mora sviđati ali ga bi trebal cijeniti. To si uostalom i sam napisal.
Znači film je kvalitetan ali se meni ne sviđa je ono kaj se očekuje kad rezmiraš neki film a ujedno i imaš pojma o filmu, slažeš se?

Samo zato kaj je primenil neku novinu ne (Avatar), ali ako ju je primenil kvalitetno i na nacin koji budu kasnije primenil brojni drugi filmaš (Kane) onda je iapk stvar malo drugačija!

p.s. zaboravih te pohvaliti za odlično povlačenje paralel prem D Ivanu u vezi čitanja knjige i adaptacije iste

Da istina, ovo tvoje o kriticarima sam nekako previdio, sry. Sto se tice toga da treba cijeniti film zbog dostignuca, to sam i napisao i to i mislim, ali isto tako ne zelim nekome nametati misljenje. Windwalkeru se ne svida i to je to. Nije se potrudio obrazloziti, no to je njegovo pravo. Bezveze mi je da ga sad napadate zbog toga.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/12/2012 : 20:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Ne.

a da bi bilo potpunije potrebno je znati kontekst ideje....

jer npr. poznavanje koncepta okolnosti u mučkama me toj seriji približila puno više od, meni daljeg koncepta prijatelja...a neke stvari nemam iz okružja za njih moram od nekoga čuti. Stvarno sam užival u Fraylingovom informativnom "komentaru" Leoneovih vesterna!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/12/2012 : 20:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Da istina, ovo tvoje o kriticarima sam nekako previdio, sry. Sto se tice toga da treba cijeniti film zbog dostignuca, to sam i napisao i to i mislim, ali isto tako ne zelim nekome nametati misljenje. Windwalkeru se ne svida i to je to. Nije se potrudio obrazloziti, no to je njegovo pravo. Bezveze mi je da ga sad napadate zbog toga.

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 18/12/2012 : 21:24:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

Jako rijetko stav kriticara mjenja moje misljenje (naravno, ovo nije potpuno iskljucivo, ali se rijetko dogada), lakse cu neke stvari vidjet na drugi nacin i promjeniti misljenje nakon razgovora sa frendovima za koje znam da imaju slican ukus u filmovima i koji mi mozda ukazu na neke stvari koje ja nisam vidio na taj nacin.

Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000