forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Mišljenje o....Down by Law!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/01/2013 : 17:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Fire Walk With Me

Vecina ovdje prisutnih moze ovaj film gledati milion puta i nikada iz njega nece u svojoj glavi stvoriti cjelinu...i ne zamjeram im..naravno.
Samo fanovi najbolje serije svih vremena Twin Peaks i dobri poznavatelji majstora ceremonije David Lynch-a mogu u odredenim sferama diskutirati o ovoj prici koja je istinsko filmsko remek djelo.
Fire Walk With Me se can moze smatrati i najkomercijalnijim dijelom ovog opusa, pa opet divno i na sirokom spektru zavrsava pricu nikad ispricanu..
Nemam dvojbe ..cista desetka ..

Through the darkness of future past

The magican longs to see

One chance out between two worlds:

Fire walk with me

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 11/01/2013 : 18:09:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

Vezano uz TP, pročitao sam da je na putu nova sezona...

Joj, a kako?
Svi su već stari starci.

Što se filma tiče, nije baš na razini serije. I ljuti me što je išao raditi takav prequel film, umjesto da nekako završi seriju.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/01/2013 : 18:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

quote:

Joj, a kako?
Svi su već stari starci.

Što se filma tiče, nije baš na razini serije. I ljuti me što je išao raditi takav prequel film, umjesto da nekako završi seriju.

Si ikad cuo za Reboot?

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 11/01/2013 : 18:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Fire Walk With Me

Vecina ovdje prisutnih moze ovaj film gledati milion puta i nikada iz njega nece u svojoj glavi stvoriti cjelinu...i ne zamjeram im..naravno.
Samo fanovi najbolje serije svih vremena Twin Peaks i dobri poznavatelji majstora ceremonije David Lynch-a mogu u odredenim sferama diskutirati o ovoj prici koja je istinsko filmsko remek djelo.
Fire Walk With Me se can moze smatrati i najkomercijalnijim dijelom ovog opusa, pa opet divno i na sirokom spektru zavrsava pricu nikad ispricanu..

The magican longs to see

Fire walk with me

Eh, gledao sam skoro sve Lynchevo, dobar dio toga s guštom (Blue Velvet i Mullholland Drive) i po nekoliko puta ali dok mi je prva sezona TP vrlo dobra u drugoj se osjetio zamor materijala (u sredini, početak i kraj sezone su kvalitetni) a film mi je...meh. Dojmilo me se svega par scena a većina filma mi je - nepotrebna. Naročito ona beskonačna scena 'plesa' u onoj birtiji. Doduše, barem smo saznali je li na kraju bio hepiend ili nije.

Kad smo već na Lyncu, INLAND EMPIRE ne pogledah još, isplati li se?
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 11/01/2013 : 18:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Joj, a kako?
Svi su već stari starci.

Si ikad cuo za Reboot?

Zašto bi to željeli?
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 11/01/2013 : 18:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Kad vec kritikujemo ovoliko filmskih 'bisera', predlazem da sledeci film bude "Freddy Got Fingered"

;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/01/2013 : 18:27:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Joj, a kako?
Svi su već stari starci.

Si ikad cuo za Reboot?

Zašto bi to željeli?

Zasto bi bili radoznali?

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 11/01/2013 : 18:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Fire Walk With Me

The magican longs to see

Fire walk with me

prejak film, baš ono u cemu je DL najjaci...film koji se osjeća!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/01/2013 : 18:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:

Fire Walk With Me

The magican longs to see

Fire walk with me

prejak film, baš ono u cemu je DL najjaci...film koji se osjeća!

Upravo to..kriska kruha sa putrom i eurokremom..kriska kruha sa svinjskom masti i paprikom u prahu..niko nezna zasto je ovaj paradox dobar..ali osjeca kako ga razbacuje po cijeloj povrsini i odvlaci mu paznju dok se u dubini bude primarni osjecaji jednom davno zaspali..heh..

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 11/01/2013 : 18:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Ja bi rekao da je to film koji će te usisati u jedan drugi svijet. Svijet između jave i snova.

Muzika savršeno doprinosi cjelokupnom efektu. Maestro Angelo Badalamenti.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2013 : 09:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
toliko jednostavne, svakodnevne stvari prikazati na taj nacin je jednostavno djelo genija!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2013 : 17:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=okHhsBf7cwg

iako preferiram na talijanskom uz podnaslove!

priča-zanimljiva
gluma-dobra
scenografija-vrlo dobra, zanimljvi detalji! Naglsak na kostimografiji...
kinematografija-e to je priča za sebe, vrlo lepe scene snijegom prekrivenih planina. Upečatljivo i zajedno s glazbom filmu daje iznimnu atmosferu. Baš se poklopila neka kemija..

opći dojam-odličan. Gotovo nevjerojatno kakav film dobijemo iz svega ovog, kad mnoge stvari još ostaju neopisive!

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 13/01/2013 : 10:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Il grande silenzio- mislim da sam već negdje komentirao ovaj film.

Priča- nije loše. Kraj odličan!
Gluma- solidna, nigdje ne škripi previše
Scenografija- jako dobra, bogata, autentična
Kinematografija- sjajni prizori, nimalo dosadan rad s kamerom ali velika zamjerka ide na povremeno katastrofalno neprecizno zumiranje i neizoštravanje prizora.
Glazba- glavna tema super, kroz film premalo za moj ukus al barem se fino čuje hukanje vjetra.

Ukratko: Sjajan film koji bi preporučio svima ovih dana.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/01/2013 : 10:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Crom si ga gledal na talijnskom ili engleskom?

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 13/01/2013 : 10:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Uf ne sjećam se, mislim da na engleskom. Kaj ima neke razlike u samom filmu ili čisto zbog purizma?

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/01/2013 : 11:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Uf ne sjećam se, mislim da na engleskom. Kaj ima neke razlike u samom filmu ili čisto zbog purizma?

dijalozi imaju drugi štih, puno atmoresfičnije. Jedan od onih filmova gdje stvarno ovaj segment ima utjecaj. Niako zbog purizma ;)

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 13/01/2013 : 12:22:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Pretpostavljam da imaš br/dvd- kaj ima ta opcija na njemu?

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/01/2013 : 12:53:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pretpostavljam da imaš br/dvd- kaj ima ta opcija na njemu?

http://avaxhome.ws/video/genre/Western/thegrsil.html

iako najvljeno, BD izdanje se još nije pojavilo...ustvari je u Japanu ali nije 1080p!

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 13/01/2013 : 13:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Thnx! :)

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 20/01/2013 : 23:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
zanimljivo kak niko ni reč o jednom od najboljih filmova 20. stoljeća domače kinematografije....i to kajgod ko misli pod domače!

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 21/01/2013 : 15:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Definitivno klasik, ali da bi mogao napisati nesto ozbiljno trebao bi ga jos jednom pogledati , jer zadnji put kada sam to ucinio bilo je proslo stoljece

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 21/01/2013 : 17:21:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ja niš ne pišem jer me već ima dosta na ovoj stranici
Inače, Tko pjeva zlo ne misli je moj omiljeni film i pogledam ga u prosjeku jednom godišnje.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 21/01/2013 : 18:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja niš ne pišem jer me već ima dosta na ovoj stranici

to je i cilj...

quote:

Inače, Tko pjeva zlo ne misli je moj omiljeni film i pogledam ga u prosjeku jednom godišnje.

i ja, nijedan naš film me tak ne nasmije ko ovaj!

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 21/01/2013 : 19:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Ajde da se recikliram i rebootiram...hmm.
Taj film sam dozivio kao nesto novo i nesto staro istovremeno.
Likovi, dijalozi, licemjerna komedija koju ce pokretac ovog topica naravno povezati sa dramom.., sada znam i zasto
Odlican Hrvatski film ...jedan od rijetkih..zar ne ?

Cista osmica

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 21/01/2013 : 19:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
od rijetkih, pa ovisi kaj smatraš rijetkim....hrvatska kinematografija se sigurno može pohvaliti s 20-tak iznimnih filmova!

Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000