Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26819 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/01/2013 : 01:06:01
|
quote: Originally posted by senokute
Ma cuo sam da se zavrsava na Srebreni vodopad-Zig srama ZS-775-776, pa reko mozda neko od vas vise zna
Zagor Extra ide dok se bude dobro prodavala a to znači zauvijek. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 13/01/2013 : 01:08:13
|
quote: Originally posted by Pavel
quote: Originally posted by solar
Ma cuo sam da se zavrsava na Srebreni vodopad-Zig srama ZS-775-776, pa reko mozda neko od vas vise zna
Nema šanse jer se extra serija kao manje više sve od Zagora dobro prodaje. Talijani su stali sa "Srebrnim vodopadom", Ludensu sigurno neće biti problem običnu naslovnicu "pretvoriti" u extra sa trakom na vrhu i naslovom u donjem kvadratiću.
Tim više što su i do sada to već više puta napravili unatoč postojanju remasterirane tutto naslovnice.
Znaju u Ludensu da će im te vještine trebati pa su počeli na vrijeme vježbati. |
|
|
giant
Average Member
Slovenia
890 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 13/01/2013 : 20:40:08
|
Možda će onda da idu ponovo ka nuli nazad.... |
Invincible shield |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 13/01/2013 : 21:06:45
|
Normalno, prerano je govoriti o tome, ali bilo bi fora da extra serija fura unedogled. Uostalom, nema razloga stati - nakon ovog reprinta 80-ih, dolazi Nestali Istraživač i novo zlatno doba... oba razdoblja imaju svoju publiku... osim toga, razlika je 300 brojeva između extra i redovne serije, odnosno (300/12) 25 godina. Dakle, nije baš da reprintaju ono što su jučer stavili na kioske, iako hejteri to tako doživljavaju zbog nepotrebne klasik serije i reprinta čiko specijalaca i sličnog... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18864 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 13/01/2013 : 21:22:26
|
quote: Originally posted by jaki
Zagor Extra ide dok se bude dobro prodavala a to znači zauvijek.
amen. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 13/01/2013 : 23:20:07
|
quote: Originally posted by nagor
Normalno, prerano je govoriti o tome, ali bilo bi fora da extra serija fura unedogled. Uostalom, nema razloga stati - nakon ovog reprinta 80-ih, dolazi Nestali Istraživač i novo zlatno doba... oba razdoblja imaju svoju publiku... osim toga, razlika je 300 brojeva između extra i redovne serije, odnosno (300/12) 25 godina. Dakle, nije baš da reprintaju ono što su jučer stavili na kioske, iako hejteri to tako doživljavaju zbog nepotrebne klasik serije i reprinta čiko specijalaca i sličnog...
Kad se samo sjetim što nas u extra ediciji uskoro očekuje - Ubica iz Darkwooda, Timber Bill, Gavranova pera, Brodolom na Misuriju, Nepoznati svijet... Veselim se kao malo dijete A kada se ZS era završi, idemo na SD, to su u 90% slučajeva vrhunske priče, a na nove crtače sam se već odavno navikao... U nedogled, nego šta A hejteri neka zaobiđu ono što ih smeta, nitko nikoga ne tjera da zavuče ruku u džep, ali ta klasik edicija je stvarno lijepo izdanje (iako ne kupujem svaki broj), a Chico specijalce ugrabim tu i tamo na aukcijama, to je stvarno smiješno izdanje (osim priča Nolitta&Ferri koje su za 10!), ali ako ima publiku, a očito ima, samo naprijed |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/01/2013 : 12:06:36
|
quote: Originally posted by kasper
Osrednji Povratak Marie Laveau....
http://www.ubcfumetti.com/zagor/?26590
Pa dobro, bolje osrednji nego skroz los, ja se ponadao da ce to da bude odlicna prica kao kad su prvi put radili Burattini i Laurenti u ,,Mocvari Robijasa".
Nego, cudi me kako to da ovu epizodu nije pisao Bosseli, ipak je ona njegova glavnja junakinja i zasto Bosseli ne vrati Gambit? |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Posted - 14/01/2013 : 12:11:42
|
quote: Originally posted by going going Nego, cudi me kako to da ovu epizodu nije pisao Bosseli, ipak je ona njegova glavnja junakinja i zasto Bosseli ne vrati Gambit?
Jbg, covek ima druga posla |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Posted - 14/01/2013 : 12:17:19
|
Znam, Tex i Dampir mu oduzimaju mnogo vremena i bas je dobar nas Texu, Dampira ne citam, ali bi opet mogao malo da se odvoji od ta dva junaka i vrati se malo Zagoru da vrati neke dobre njegove junake |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4340 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 14/01/2013 : 16:35:49
|
odgovor za emirema....ludens ce svakako nastaviti zagora i posle org 235...to sto ce morati uredjivati naslovne nije nikakav problem jer oni to vec i rade..mnogi ekstra zagori nisu radjeni po tutto naslovnicama vec po originalnim tako da su se ludensovci vec uvezbali i u sredjivanju naslovnica...a moja licna zelja je da od broja originalnog 236 promene logo i da eksra seriju nastave sa originalnim logom kakav je i u redovnoj seriji sa vristacim naslovima...da bude poput redovne serije samo u levom uglu dodaju natpis ekstra |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 14/01/2013 : 18:43:17
|
quote: Originally posted by dzoni
odgovor za emirema....ludens ce svakako nastaviti zagora i posle org 235...to sto ce morati uredjivati naslovne nije nikakav problem jer oni to vec i rade..mnogi ekstra zagori nisu radjeni po tutto naslovnicama vec po originalnim tako da su se ludensovci vec uvezbali i u sredjivanju naslovnica...a moja licna zelja je da od broja originalnog 236 promene logo i da eksra seriju nastave sa originalnim logom kakav je i u redovnoj seriji sa vristacim naslovima...da bude poput redovne serije samo u levom uglu dodaju natpis ekstra
Tnx vec sam prije pisao o tome sa logoom..ipak da su originalni fontovi slova i da onaj logo "extra" ne uzima previse od prostora u gornjem dijelu naslovnice.. A sto se tice naslovnica dosta ih i rezu sa strane "fit cover" |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 14/01/2013 : 19:44:22
|
Treba imati na umu da se te talijanske ocjene često ne slažu s našim balkanskim ukusom, tako da se ne bih previše oko toga brinuo. Što se tiče Bosellija, već je poznato da jednostvno nema vremena, tako da je sve svoje likove prepustio drugim autorima, osim Kaina. On je toliko ponosan na njega da mu je nick na talijanskom forumu "cain". |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Posted - 14/01/2013 : 20:01:24
|
Treba imati na umu da se te talijanske ocjene često ne slažu s našim balkanskim ukusom, tako da se ne bih previše oko toga brinuo. Što se tiče Bosellija, već je poznato da jednostvno nema vremena, tako da je sve svoje likove prepustio drugim autorima, osim Kaina. On je toliko ponosan na njega da mu je nick na talijanskom forumu "cain".
Ne mogu da se snadjem na ovom ubcu jel moze neko samo da stavi link na recenziju Zagor protiv Mortimera i na Kasidija 1 ako ima |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19675 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 14/01/2013 : 20:11:56
|
quote: Originally posted by going going
Treba imati na umu da se te talijanske ocjene često ne slažu s našim balkanskim ukusom, tako da se ne bih previše oko toga brinuo. Što se tiče Bosellija, već je poznato da jednostvno nema vremena, tako da je sve svoje likove prepustio drugim autorima, osim Kaina. On je toliko ponosan na njega da mu je nick na talijanskom forumu "cain".
Ne mogu da se snadjem na ovom ubcu jel moze neko samo da stavi link na recenziju Zagor protiv Mortimera i na Kasidija 1 ako ima
hm..hm.. pa nećeš valjda prepisivati, primjetio sam da si upravo ove rezervirao |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 14/01/2013 : 20:17:51
|
Da, evo dobronamjernog savjeta, nemoj da te onaj tip na ubc-u uvjeri da je sve šit u vezi Burattinijevih dijaloga i scenarija i da je priča hrpa smeća. Ako već dođeš do nekih zaključaka, neka budu tvoji, na temelju tvojeg vrednovanja ideje, priče, dijaloga, tehnike pripovijedanja, a ne nekog tamo Talijana. :) |
Edited by - solar on 14/01/2013 20:18:19 |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 14/01/2013 : 22:26:41
|
UBC je bio milostiv prema Mortimeru
+1
iako vidim da i talijanca smetaju ova superobjašnjavanja... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 15/01/2013 : 01:14:18
|
quote: Originally posted by dzoni
mnogi ekstra zagori nisu radjeni po tutto naslovnicama vec po originalnim tako da su se ludensovci vec uvezbali i u sredjivanju naslovnica...
Tacno!
Da, evo dobronamjernog savjeta, nemoj da te onaj tip na ubc-u uvjeri da je sve šit u vezi Burattinijevih dijaloga i scenarija i da je priča hrpa smeća. Ako već dođeš do nekih zaključaka, neka budu tvoji, na temelju tvojeg vrednovanja ideje, priče, dijaloga, tehnike pripovijedanja, a ne nekog tamo Talijana. :)
Potpisujem! Ovaj Clemente je ionako slucaj za sebe.
quote: Originally posted by jaki
Zagor Extra ide dok se bude dobro prodavala a to znači zauvijek.
Da, tako trenutno stvari stoje.
quote: Originally posted by Paka01
Kako je ovi Laurenti genijalan, prejebeno.
Ja i poslije 20 godina ne mogu jos uvijek da ga svarim. Na sve i svasta sam se navikao, ali na njega i na Chiarollu bas nikako. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Posted - 15/01/2013 : 12:22:04
|
Da, evo dobronamjernog savjeta, nemoj da te onaj tip na ubc-u uvjeri da je sve šit u vezi Burattinijevih dijaloga i scenarija i da je priča hrpa smeća. Ako već dođeš do nekih zaključaka, neka budu tvoji, na temelju tvojeg vrednovanja ideje, priče, dijaloga, tehnike pripovijedanja, a ne nekog tamo Talijana. :)
Ma ja sam zavrsio recenziju nego me nesto zeza provajder evo vec mesec dana ja ne mogu da posaljem mejl Dee Cayu, nadam se da ce to uskoro da srede. A ovo sam gledao cisto informativno, dao sam ja vec ocene, mislim da su malo subjektivneije ali sta je tu je. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Topic |
|