forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA predstavlja: Orka 6 - Pakao
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19815 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/01/2013 : 15:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
šteta za špagete i alvara, baqš bi ih volio imati

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 13/01/2013 : 16:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
svagdanja borba 1 je jedini fibrin rasprodani naslov kojeg nikak nemogu nabavit :D

Ima li kakvih razlika izmedju originalnog Pakla i ovog, osim u tirazu u cijeni ?

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/01/2013 : 16:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Neke su sitnice ispravljene u tekstu, sve ostalo je isto.

Trouble will find me
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 14/01/2013 : 13:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message  Reply with Quote
hm....radije bih imao integral nego pojedinacne albume...problem sa prostorom je uvek prisutan :)
Bilo bi super da najavish malo ranije kad bude planirana svagdanja ...da na vreme prodam moje pojedinacne albume.
Pakao sam iz nekog razloga mislio da si odustao od reprinta, a kako mi je jedini falio u Orka biblioteci , nabavih ga nedavno pristojno ocuvanog za originalnu cenu koliko je kostao...mada bi mozda radije uzo glanc novi za iste pare :)
I jedna zamerka....iskreno kojim si rezonom dosao do toga da Mebijusa inicijalno stampas u samo 500 primeraka....a da na drugoj strani reprintujes pomenute naslove....ne da mi nije jasno nego ... pre ces se zakopas sa jos 300 Paklova nego da odradis jos 500 Mebijusa.
Pa Inkal ti se i pored Vistinog :P i Sistemovog izdanja , rasprodao bez problema...to ti je trebao biti neki pokazatelj za status koji Mebijus uziva na ovim prostorima. Mali detalj - u Beogradu su se u striparnicama, posle par godina nedolazenja, pored potpuno novih lica ,pojavljivali pojedinci samo da pokupe tvog Mebijusa ;)

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.

Edited by - austin on 14/01/2013 13:15:52
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/01/2013 : 13:17:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
300 Paklova košta jedno 6 puta manje nego 500 kutija Moebiusa:)
Što se statusa i ugleda Mebijusa tiče, sve je to meni bilo jasno, ali s druge strane, to čudo košta 600 kuna. U današnje vrijeme je to ljudima velik novac, nisam vjerovao da će ljudi biti spremni izdvojiti ga "za jedan strip".

Trouble will find me
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 14/01/2013 : 20:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message  Reply with Quote
kosta to cudo 600 kuna, ali i izgleda to chudo bas ko pravo chudo - ubedljivo najbolji dizajn od svih kolekcija koje su izasle (francuska,nemacka....), izbor papira je fantastichan....ja sam se raspametio kad sam ga uzeo u ruku! O sadrzaju da ne govorim....al ne mogu da prezalim sto nisam uzeo i onaj francuski integral Les annees metal hurlant :((( Izgleda da Mebijusovas udovica ne da ni francuzima da ga reprintuju u c/b....vec su samo odradili istu edition USA kolekciju..il sam to cak negde ovde na forumu procitao.

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/01/2013 : 20:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
nekima 600 kuna, nekima 500 na IL, nekima 480 kod Lastana... :)

razumijem da Marko nije riskirao u startu, ali ocigledno bi se sigurno moglo prodati jos 250 kutija, znaci reprint?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/01/2013 : 20:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Alo, momci: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42953

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2013 : 16:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nešto sam tražija po forumu i naiša na ovo.
Simpatično je pročitat ova 2 posta (posebno boldane dijelove) iz današnje perspektive

quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by The Hammer of Hell

Uz pretpostavku da se proda samo pedesetak komada domaćeg izdanja "From hell", bi li bilo jeftinije obustaviti sve radove u ovom trenutku, prije samog tiskanja, ili riskirati sa knjigom koja bi mogla biti najneprodavanije domaće strip-izdanje svih vremena?

Ne podjebajem, nego stvarno mislim da bi ova moglo oboriti sve rekorde: crtež, uvjetno rečeno, neatraktivan; dostupno na engleskom, tako da ga je većina zainteresiranih već nabavila/pročitala; gust i hermetičan tekst, sa brdom anotacija; debelo, tako da je zbog toga cijena, gledano apsolutno, veća. Perfect Storm.

Ima skupih filmova koji propadnu na blagajnama i praktično unište filmska studija koja ih produciraju. Bilo bi šteta da se tako nešto dogodi i Fibri.

Cijena bi trebala biti 250 kn, a kako je englesko izdanje u MC 230, ali u mekanim koricama, ne bih rekao da je to nesto posebno skuplje.
Moje pesimisticke, ali relativno realne prognoze su da ce se prodat otprilike 150 komada (knjiznice 40, Hrvatska 60, Slovenija 10, Srbija 30), sto je otprilike dovoljno da se plati tisak. Dakle, otprilike sam u minusu za prava i prijevod, nekih 3000 Eura, ali da se sve obustavi sada, taj mi minus i dalje ostaje:) Stoga nema smisla nista obustavljati. S druge strane, nikad ne znas kako ce ljudi nesto prihvatiti. Da mi je netko prije godinu dana ponudio okladu da cu prodati 300 primjeraka Svagdanje borbe, a samo 140 Crvenog gospodara, kladio bih se u sve sto imam da necu, nego da ce biti obrnuto... Enivej, nije bitno. Sigurno necu propasti samo zbog From Hella.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 21/01/2013 : 09:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Možda. Ali sigurno ne u naredne dvije godine.

Drago mi je da će ići reprint Alvara, nije važno što neće biti tako brzo kao što bi volio. Ionako sam ih pročitao, a u knjižnici ih mogu posuditi kad ih se zaželim.
Bravo i za reprint Pakla, te najavljeni integral Svagdanje.

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 21/01/2013 : 10:22:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Vrag odnija i taj Pakao!
Imam onaj Knockaboutov SC i nisam baš raspoložen za dupliranje , ali imam "gut feeling" da bi trebalo kupiti i ovaj.
Malo stvari bih duplirao..
Možda još Watchmene, s tim da bih svakako prodao engleski, što kod Pakla nije slučaj.
Dupliranje prvenstveno radi prijevoda na hrvatski i boljeg razumijevanja.

Drugi reprinti mi nisu zanimljivi jer ono što sam htio imati tj. Alvara i Eternauta već imam, a Svagdanja me baš bogznašto i ne zanima.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/01/2013 : 12:53:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

a Svagdanja me baš bogznašto i ne zanima.

Samo da neces pozaliti jednog dana.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 21/01/2013 : 13:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:

a Svagdanja me baš bogznašto i ne zanima.

Samo da neces pozaliti jednog dana.

Gledajući strogo s kolekcionarskog gledišta, mislim da bi svakako bilo oportuno kupiti ovaj integral zato da bi ga se imalo kao nešto što bi moglo predstavljati određenu vrijednost u budućnosti. A vjerojatno hoće biti određena vrijednost, jer ne vjerujem da će se netko drugi upustiti u daljnja izdavanja ovoga stripa.. Osobno me puno ne dira perspektiva mogućih budućih vrijednosti stripova koje kupujem jer kupujem za gušt, a ne iz nekih drugih pobuda.

Na forumu je veliko oduševljenje ovim stripom, ali mene baš ne obara s nogu. Daleko od toga da je loš, onako solidan slajs of lajfić, na momente odličan.

Blast mi je puno bolji Larcenetov rad (barem ovaj 1. dio).

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10519 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 21/01/2013 : 14:41:47  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na forumu je veliko oduševljenje ovim stripom, ali mene baš ne obara s nogu. Daleko od toga da je loš, onako solidan slajs of lajfić, na momente odličan.

Blast mi je puno bolji Larcenetov rad (barem ovaj 1. dio).

Slajs of lajfić
Sram te bilo.
Ja za Blast recimo ne kužin čemu oduševljenje. Ne samo kod tebe. od više ljudi san čuja da in je odličan.
Biće da je do mene...

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/01/2013 : 14:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ja kod Blasta 1 jos ne znam zapravo pri cemu sam. Tek se mora razviti odnosno mora se negdje usmeriti... tu u prvom broju mi jos nesto fali da bi mogao povuci pravi zakljucak. Ali na prvu loptu mi nije blizu Svagdanje borbe. No, ako nas u 2. i 3. broju povuce odnosno nesto potresno se dogodi... jer trenutno (jos) nemam previse empatije za glavnog junaka.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21454 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/02/2013 : 20:11:40  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Započeh sa Paklom.
Pročitao sam prolog i dve glave.
Ide polako, ali uživanje je maksimalno.
to be continued ...

@Jerko
složio bih se u potpunosti sa tobom oko Blasta i Svagdanje - moraće Larsene da još punooooo potrudi u Blastu da bi došao do kvaliteta Svagdanje borbe

Edit:
završena 7-a glava.
Nema šta - strip koji se ne ispušta iz ruku.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 16/02/2013 01:20:21
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 17/02/2013 : 11:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
anto meštre, zar si ti tek sada nabavia Pakao ili se varan?

Trljam ruke.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47468 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/02/2013 : 13:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

anto meštre, zar si ti tek sada nabavia Pakao ili se varan?

ka ono puno je propustia

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/02/2013 : 13:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

A kako nisi pricekao DW?

Drukcije, sigurno da je From Hell top shit sto se stripova tice - like svih vremena. Ajd, uz ovako pripremljenu "pricu" je i crtez (skoro pa) nebitan. Mada je ona "masonska voznja po Londonu" majstorsko nacrtana.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21454 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/02/2013 : 13:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@Zlotvor
Nabavio sam ga u zimu 2009/2010, od tipa koji ga je prodavao na aukcijama.Tada je već bio rasprodat.A tek sad je došao na red za čitanje.

@lwood
pa mogu ti reći, da bih propustio puno

@poli
objasnih sve u odgovoru zlotvoru.Nisam te najbolje razumeo - tebi je strip top shit ili?

Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
773 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 17/02/2013 : 14:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddox031

svagdanja borba 1 je jedini fibrin rasprodani naslov kojeg nikak nemogu nabavit :D

Cini mi se da je ovog albuma bilo prosle nedelje u striparnici Alan Ford.
Neko je doneo na prodaju svoju kolekciju Fibrinih albuma, medju kojima sam nasao Eternauta.
Imaju (imali su) i Pakao/prvo izdanje i veliku vecinu starijih Fibrinih izdanja.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/02/2013 : 15:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

@anto
I sam sam ga procitao, cini mi se tek prosle godine na moru, a kupio na Interliberu 2008. Nekako "predebeo" je izgledao, crtez me nije privlacio a i nekako sam ocekivao da ce mozda tesko da mi padne. Kad ono stripcina koju retko dobivas u ruke. Ma, ovo je puno vise od samo dobrog ili odlicnog stripa.

top shit = do jaja, vrh, svrs

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21454 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/02/2013 : 17:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

@anto
I sam sam ga procitao, cini mi se tek prosle godine na moru, a kupio na Interliberu 2008. Nekako "predebeo" je izgledao, crtez me nije privlacio a i nekako sam ocekivao da ce mozda tesko da mi padne. Kad ono stripcina koju retko dobivas u ruke. Ma, ovo je puno vise od samo dobrog ili odlicnog stripa.

top shit = do jaja, vrh, svrs

glavu bih dao da je top shit izraz za mega sranje, u negativnom smislu.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21454 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/02/2013 : 20:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Dva dana čitanja i završen Pakao (sinoć sam ga završio).
Sa pravom nosi epitet jednog od najboljih stripova.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/02/2013 : 21:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

glavu bih dao da je top shit izraz za mega sranje, u negativnom smislu.

Cuvaj glavu, mozda ce ti jos trebati.

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=top%20shit

Cak stovise, moze i samo shit http://www.urbandictionary.com/define.php?term=the%20shit

Ali i ja na pocetku nisam bio siguran a onda se izraz toliko udomacio da mi se zarulja prije zasveti na top sit nego vrh, mega, zakon, urnebes... Sta ces, Lublancani. :)

Edited by - Poli on 17/02/2013 21:33:23
Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000