forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 The Hobbit (TRAILER!)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 15/01/2013 : 22:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Pa ni i u knjizi nema nekih epskih scena u pocetku ako me secanje sluzi dobro. Ceka se zmaj, Golum i bitka pet armija.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 15/01/2013 : 23:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Jackson je od skoro svake ssituacije u Gospodaru izrežiral odlične scene, a ovdje je pristupil kinematografiji na drugačiji način. Dugačkim kadrovima je pokušal dobiti nekaj više a na kraju je dobil puno manje. Trebal se držati češće izmjena kadrova u scenama kao i u Gospodaru, to mu očito bolje leži....

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 15/01/2013 : 23:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Hobbit je imao puno više epskosti nego što sam očekivao.
Nije onakva kao u LotR-u, ali je svejedno epika.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7460 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 16/01/2013 : 00:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by Shaner
A s HFR-om sam jako zadovoljan i predviđam mu svjetlu buducnost.

Što je to tako super i neodoljivo u 3D HFR-u da mi se mora sviđati?
Jedini pravi 3D film koji mi je bio fantastičan je Avatar, sve ostalo niti ne zaslužuje biti zvano 3D.

Avatar je u svakom slucaju imao izvrstan 3D. A ima ga i Life of Pi. Ja sam htio skrenuti paznju na HFR sam po sebi, nevezano za 3D (iako mi ni kod Hobbit-a nije los). Jednostavno slika izgleda stvarnije i time me vise uvlaci u svijet iz filma. Iako mi je potpuno jasno da kod nekoga stvara kontra-efekt.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
663 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 18/01/2013 : 00:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Što se mene tiče vrlo dobar film, 3D odličan (nije naporan, Golum je fantastičan)i HFR također odličan (nisam primjetio nikakva specijalna "ubrzanja" slike, jedino tu i tamo da kamen nije pravi kamen nego umjetni, no to su sitnice. Jedva čekam nastavke...
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 21/01/2013 : 14:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Konačno sam pogledao ovaj film i mogu samo reći da je sjajan. Odličan!
Gledanje je bio kao susret sa starim prijateljem.
Veselim se što će biti 3 dijela, a s obzirom kako Pere radi posao, volio bih da ih je 5.

Kada sam čitao sve ove što cendraju oko filma, pobojao sam se da možda tu nešto i ima, međutim uvjerio sam se da oni nisu ništa drugo nego obični cendravci koji bi svoje zamjerke kenjkali i da su ga Kubrick ili Welles radili.

Gledao sam u IMAX 3D i po prvi puta se stvarno oduševio 3D tehnologijom.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27176 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/01/2013 : 14:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
koliko karta košta u Imax-u?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 21/01/2013 : 14:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

Konačno sam pogledao ovaj film i mogu samo reći da je sjajan. Odličan!
Gledanje je bio kao susret sa starim prijateljem.
Veselim se što će biti 3 dijela, a s obzirom kako Pere radi posao, volio bih da ih je 5.

Kada sam čitao sve ove što cendraju oko filma, pobojao sam se da možda tu nešto i ima, međutim uvjerio sam se da oni nisu ništa drugo nego obični cendravci koji bi svoje zamjerke kenjkali i da su ga Kubrick ili Welles radili.

Run you fool..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 21/01/2013 : 15:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

koliko karta košta u Imax-u?

60 kuna.
Isplati se svaka kuna. I to kaže netko tko je jako kritičan prema 3D tehnologiji.
U jednom trenu me štrecnilo kada je strijela orka doletila u facu, a kada leptirić ode od Gandalfa po orlove skoro sam rukom pipao po zraku da ga uhvatim :)

Prije filma je išao klip od 9 minuta za novi Star Trek.
U jednoj sceni Bones i Kirk u punom trku skaču s visokog klifa u duboko more. Mislim da bi u normalnom formatu to bila još jedna atraktivna akcijska scena, ali u 3D.. da ti srce stane! Pogotovo ako si nervozan na visinu, kao ja.

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 21/01/2013 : 16:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Avatar je u svakom slucaju imao izvrstan 3D. A ima ga i Life of Pi. Ja sam htio skrenuti paznju na HFR sam po sebi, nevezano za 3D (iako mi ni kod Hobbit-a nije los). Jednostavno slika izgleda stvarnije i time me vise uvlaci u svijet iz filma. Iako mi je potpuno jasno da kod nekoga stvara kontra-efekt.

Life of Pi po meni ima najbolji 3D do sada. Djeluje mi najrealnije.
Kod Hobbita su mi neke scene vrhunske, dok mi neke izgledaju previše umjetno, poput video igrice.
Naravno Hobbit i spada u Fantasy koji je opet sam po sebi poseban stil, tako da je teško zamjeriti neke "umjetne" detalje.

HFR mi nije baš najbolje sjeo, neke scene su prebrze, kretnje nisu prirodne... Primjeti se to ubrzanje.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/01/2013 : 16:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

quote:

Life of Pi po meni ima najbolji 3D do sada. Djeluje mi najrealnije.
Avatar je isto bio dobar. Kod Hobbita su mi neke scene vrhunske, dok mi neke izgledaju previše umjetno, poput video igrice. Naravno Hobbit i spada u Fantasy koji je opet sam po sebi poseban stil, tako da je teško zamjeriti neke "umjetne" detalje. HFR mi nije baš najbolje sjeo, neke scene su prebrze, kretnje nisu prirodne... Primjeti se to ubrzanje.

Dojam umjetnosti po meni je udvostručen HFR 3D-om... Sjećam se LOTR-a, tamo nije bilo takvih umjetnih slika i sve je izgledalo puno filmičnije i ljepše. Ovdje se meni čini da je dosta u pitanju samo prihvaćanje te tehnike i što tko očekuje od filma i načina prikazivanja stvarnosti koje vidimo na filmu. Ja ne želim (ili ne volim) gledati film gdje su mi likovi u dnevnom boravku.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/01/2013 : 16:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Postoji li razlika između IMAX 3D i običnog IMAX-a? Jer meni nije bila neka razlika između gledanja filma u Areni IMAX-u i npr. filma u EXTREME verziji kakve prikazuju u Branimir centru - a razlika je u cijeni projekcije. Ne znam, možda je moj mozak prejednostavan da percipira te fine razlike između ta dva formata...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 21/01/2013 : 18:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Postoji li razlika između IMAX 3D i običnog IMAX-a? Jer meni nije bila neka razlika između gledanja filma u Areni IMAX-u i npr. filma u EXTREME verziji kakve prikazuju u Branimir centru - a razlika je u cijeni projekcije. Ne znam, možda je moj mozak prejednostavan da percipira te fine razlike između ta dva formata...

Razlika je u 3D-u.
Obicni IMAX je ogromno platno s vrlo kvalitetnom slikom. Potrebno je biti jako oprezan s izborom sjedenja u dvorani jer u protivnom ne gine vrtoglavica.
E sad, kada to baci u 3D, onda je posebno.

Hobbita sam gledao iz predzadnjeg reda, sjedalo tocno na sredini reda, projekcija u 22,30 sati, 15 ljudi u dvorani za 300, ja solo, nikoga da me zaje..va komentarima, divota za pravi dozivljaj ;)
To mjesto je bilo idealno, mada kazu da IMAX treba gledati iz srednjih redova dvorane, s cime se ja apsolutno ne slazem.

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 21/01/2013 : 18:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
"The film was written by Peter Jackson, his longtime collaborators Fran Walsh and Philippa Boyens, and Guillermo del Toro, who was originally chosen to direct the film before leaving the project in 2010."

Guillermo zasto si otisa..zasto?

I dopustia ovom sarlatanu da sve unisti..

Edited by - brni on 21/01/2013 18:20:43
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 21/01/2013 : 18:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

"The film was written by Peter Jackson, his longtime collaborators Fran Walsh and Philippa Boyens, and Guillermo del Toro, who was originally chosen to direct the film before leaving the project in 2010."

Guillermo zasto si otisa..zasto?

I dopustia ovom sarlatanu da sve unisti..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 21/01/2013 : 18:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote

Kad god uđem na topik vas dvojica se držite za ruke i pjevate jednu istu pjesmicu

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 21/01/2013 : 18:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Kad god uđem na topik vas dvojica se držite za ruke i pjevate jednu istu pjesmicu

Pjesmicu prepoznavanja ..nastavi niz

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 21/01/2013 : 18:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Mi bar ne svrsavamo na promasaje ka sta je ovo usrano smece Hobbit..

Edited by - brni on 21/01/2013 18:46:36
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 21/01/2013 : 18:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Greote. Nemam vremena za gubljenje
A vas dvojica kao pokvarena ploča.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 21/01/2013 : 18:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sta je Beren jesi li isa u IMAX 3D ili obični IMAX..di su bolji efekti..

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 21/01/2013 : 18:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jednoga dana, mada taj dan za tebe mozda nikad nece doci ces znati o cemu govorim..hobbit

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 21/01/2013 : 19:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Ja sam tebe Murdoče do prije otprilike pola godine doživljavao malo drugačije jer si i drugačije nastupao, ali moram priznati da mi se lampica za "samoljublje/popio svu pamet svijeta" odavno uključila i nikako da se ugasi kad si ti u pitanju. To mi nekako provijava kroz svaki post u zadnje vrijeme.
A čim počneš da se "bukaš" što se kaže, tj. da budeš malo glasniji od prosjeka, eto za tobom svite

Shvati ovo kako god oćeš.

Za kraj moram staviti jedan smajli koji sam primijetio da posebno obožavaš

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 21/01/2013 : 20:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam tebe Murdoče do prije otprilike pola godine doživljavao malo drugačije jer si i drugačije nastupao, ali moram priznati da mi se lampica za "samoljublje/popio svu pamet svijeta" odavno uključila i nikako da se ugasi kad si ti u pitanju. To mi nekako provijava kroz svaki post u zadnje vrijeme.
A čim počneš da se "bukaš" što se kaže, tj. da budeš malo glasniji od prosjeka, eto za tobom svite

Shvati ovo kako god oćeš.

Za kraj moram staviti jedan smajli koji sam primijetio da posebno obožavaš

Ovo je vjerovatno kompliment
Hvala Crnogorcek , vidim da kuzis tematiku i da se u istu i razumijes
Bilo bi naravno , ali ne i sasvim nuzno izraziti se i glede teme topica..zar ne ..
Hobbit ..zvuci poznato

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 21/01/2013 : 20:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Beren sta se toliko uzbudujes..to je samo film..promasen doduse..

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 21/01/2013 : 20:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
murdoc i brni, 'oladite malo.
ubiste ovaj film i citav topic sa svojim negativnostima.
predlazem da se diskusija malo promjeni, mozda malo o nekom drugom filmu da komentiramo.
How about 'Dark Knight Rises'? ne sjecam da je niti jedan od vas dvojice jos uvijek rek'o sta mislite o tom filmu ...

;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000