forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 The Hobbit (TRAILER!)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 22/01/2013 : 17:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by Leonid

Del Toro je otišao s projekta jer je studio previše otezao,stalno su postojali neki problemi....dugo se vremena nije znalo apsolutno ništa,jednostavno čovjek više nije htio čekati.
Iako,surađivao je s Jacksonom na scenariju.....ima tu dosta njegovih stvari.

Ima, ali jedno je napisat nesto pa to das drugome da unisti ko sta je bilo u ovom slucaju a drugo je sam rezirat..

Ne kažem da ne bi volio vidjeti kako bi on to napravio....ozbiljnije,jezovitije,ne znam.

Recimo Jackson je poprilično uništio lika kakav je Radagast,prikazao ga je kao šašavog starca što on uopće nije....to mi se nije dopalo.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 22/01/2013 : 19:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by DeeCay

Ni Toro ni Jackson ni Spielberg, ni tko zna koji redatelj po meni ga ne bi ništa bolje napravili sa scenarističke strane jer Hobbit je takav kakav je: napisan - za djecu. I film je u takvom duhu. Da brni pročita Hobbita, nekako mislim da bi mu opet bio bezveze.

Brni je procita hobbita Dee moj dragi..i nevjerovatno sta je ovaj sarlatan uspia naravit od te prije svega zabavne knjige..nekakvo dosadno razvlacenje sa patuljicma koji pivaju ka u snjeguljica i sedam patuljaka + pregrst scena koje smo vec vidili u prethodnim filmovima..film za djecu..da los film za djecu rekao bih..no kad je vec tako ja ne mogu shvatit da se toliko starih jaraca ode pali na to..

Ti očigledno slabo poznaješ materiju, iako si, da ti vjerujem na riječ, pročitao knjigu. Pjesama u knjizi ima koliko oćeš i ove u filmu su od riječi do riječi iste kao u kniizi, i LOTR je prepun pjesama i svi narodi ih imaju i pjevaju, i orci i vilenjaci i hobiti i patuljci i ljudi i enti, svako.

Potpuno druga stvar je što se ona pjesma sa suđem (makar meni) ne uklapa u film i volio bih da nije ubačena. Takođe i scena sa kamenim divovima (za koju sam negdje pročitao da je Del Torov doprinos scenariju, a možda je i najgluplji dio filma ) je nešto što je moglo komotno da bude izbačeno. Skoro sve ostalo je prilično vjerno preneseno iz knjige, dodataka LOTRa, nezavršenih priča i slično. Džekson je napravio neke izmjene, ali one su zasad minorne u odnosu na one koje napravio u LOTR filmovima.

Ima li nekih stvari koje bih volio da su drugačije napravljene, ima naravno, ali reći za ovaj film da je loš je pogrešno.
U najmanju ruku skroz solidan/dobar početak priče.

Još nešto, vrlo malo fanova (umkoje naravno i sam spadam) je nezadovoljno rezultatom, pa i to valjda nešto govori, a za one druge boli me uvo

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/01/2013 : 19:40:49  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Još nešto, vrlo malo fanova (umkoje naravno i sam spadam) je nezadovoljno rezultatom, pa i to valjda nešto govori, a za one druge boli me uvo

Ok fan si i razunim te..entuzijazam te prijeci da budes objektivan..sve mi je sad jasno..zivia..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/01/2013 : 19:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ok fan si i razunim te..entuzijazam te prijeci da budes objektivan..sve mi je sad jasno..zivia..

Brni, nisi ni ti objektivan. I ti, kao i svi drugi na ovoj temi, samo iznosiš svoje mišljenje.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 22/01/2013 : 19:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne, nema to veze s entuzijazmom. Vidiš i sam da imam više zamjerki na film.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/01/2013 : 19:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Brni, nisi ni ti objektivan. I ti, kao i svi drugi na ovoj temi, samo iznosiš svoje mišljenje.

Ako mislis da iman predrasude stvorene na temelju neceg misljenja u krivu si..gleda sam film i cita knjigu i donia svoj sud na temelju toga..to je objektivno gledanje stvari..dakle niti mrzim Jaksona niti ista..nisam fan pa u svoj sud ne ukljucujem osjecaje ili s druge strane predrasude koji bi me vodili u pristranost..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/01/2013 : 19:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

S obzirom koliko imas zamjerki slozit ces se sa mnom da je film promasen

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 22/01/2013 : 19:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

S obzirom koliko imas zamjerki slozit ces se sa mnom da je film promasen

Ne, ne. Te zamjerke su ono što bih volio da je drugačije ispalo. Kad su već tu, mogu se žaliti na njih i kukati kako je trebalo ponešto drugačije napraviti, ali to ne kvari mnogo opšti utisak, koji će nakon sva tri dijela (a u to sam siguran) biti još povoljniji.

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/01/2013 : 19:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne, ne. Te zamjerke su ono što bih volio da je drugačije ispalo. Kad su već tu, mogu se žaliti na njih i kukati kako je trebalo ponešto drugačije napraviti, ali to ne kvari mnogo opšti utisak, koji će nakon sva tri dijela (a u to sam siguran) biti još povoljniji.

Haha..znaci ocekujes da sljedeca dva nastavka budu na jako visokoj razini kako bi ti isprali tu gorcinu koju osjecas nakon sta si pogleda ovaj prvi na koji imas puno zamjerki..ok shvatit cu ovo kao konacan odgovor..

Edited by - brni on 22/01/2013 19:58:42
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/01/2013 : 20:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako mislis da iman predrasude stvorene na temelju neceg misljenja u krivu si..gleda sam film i cita knjigu i donia svoj sud na temelju toga..to je objektivno gledanje stvari..dakle niti mrzim Jaksona niti ista..nisam fan pa u svoj sud ne ukljucujem osjecaje ili s druge strane predrasude koji bi me vodili u pristranost..

Vjerujem ti na riječ, ali to ne znači da si ti objektivan. Ne postoji objektivno gledanje stvari.

Znanstveni eksperimenti su objektivni. Mišljenja nisu.

Ljudi često koriste pojam "objektivno" u krivom kontekstu, uglavnom kada pokušavaju svoje mišljenje prikazati vrednijim od mišljenja drugih. Mišljenje nikad ne može biti objektivno.

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 22/01/2013 : 20:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Haha..znaci ocekujes da sljedeca dva nastavka budu na jako visokoj razini kako bi ti isprali tu gorcinu koju osjecas nakon sta si pogleda ovaj prvi na koji imas puno zamjerki..ok shvatit cu ovo kao konacan odgovor..

Gorčina me baš izjede
Ti mora da si advokat. Sve si shvatio samo onako kako ti odgovara

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/01/2013 : 20:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Gorčina me baš izjede
Ti mora da si advokat. Sve si shvatio samo onako kako ti odgovara

Zafrkajem se ja..samo ti to prepoznajes i drago mi je radi toga..da svi na ovom forumu imaju metle u guzici ne bi ni sudijelova u raspravama..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/01/2013 : 20:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ljudi često koriste pojam "objektivno" u krivom kontekstu, uglavnom kada pokušavaju svoje mišljenje prikazati vrednijim od mišljenja drugih. Mišljenje nikad ne može biti objektivno.

Ima i tu nesto..kako god poprilicno relativan pojam..

Edited by - brni on 22/01/2013 20:07:54
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/01/2013 : 23:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vjerujem ti na riječ, ali to ne znači da si ti objektivan. Ne postoji objektivno gledanje stvari.

nije ništa u životu objektivno. i znanstveni eksperimenti koje si spomenuo nisu takvi. naravno, činjenica jest da je zadaća znanstvenika da bude takav, ali potpuna objektivnost nikad nije moguća, jer i u znanstvenom istaživanju postoji određena doza pristranosti. jel tako?

što se osobnog mišljenja tiče, da, naravno da je u pitanju subjektivni dojam. ali naravno, ako je jedan moj frend recimo, ne znam, fan Dustina Hoffmana i njegovih filmova, a ja nisam, ipak tu postoje dva različita mišljenja - subjektivnije u prvom, a objektivnije u drugom slučaju. zar ne?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 23/01/2013 : 00:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

nije ništa u životu objektivno.

neke su stvari poprilično objektivne,

skepticima je dovoljno je ištetati kroz prozor nebodera da bi se uvjerili u postojanje gravitacije

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/01/2013 : 00:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

nije ništa u životu objektivno. i znanstveni eksperimenti koje si spomenuo nisu takvi. naravno, činjenica jest da je zadaća znanstvenika da bude takav, ali potpuna objektivnost nikad nije moguća, jer i u znanstvenom istaživanju postoji određena doza pristranosti. jel tako?

Ne bih rekao. Znanstveni eksperiment je jedino što je istinski objektivno. Kada želiš nešto dokazati eksperimentom, to je onda to, sa rezultatom eksperimenta znaš odgovor koji ti treba.

Istraživanja mogu biti ovakva ili onakva, ali eksperiment je jedino što je sigurno.

quote:

što se osobnog mišljenja tiče, da, naravno da je u pitanju subjektivni dojam. ali naravno, ako je jedan moj frend recimo, ne znam, fan Dustina Hoffmana i njegovih filmova, a ja nisam, ipak tu postoje dva različita mišljenja - subjektivnije u prvom, a objektivnije u drugom slučaju. zar ne?

Opet, ne vidim zašto bi ti bio objektivniji.

Ljudi u ovakvim raspravama često nastoje argumentirati svoje stavove dodavši im etiketu "objektivnosti", kao da žele reći da na njih ne utječu nikakva mišljenja i predrasude. Ali to nije istina.

Možda tvoj prijatelj obožava Dustina Hoffmana, ali ništa mi ne garantira da na tvoj sud o Hoffmanu i njegovim filmovima ne utječu kojekakve predrasude, izbor odgledanih filmova, određena odbojnost prema njemu kao osobi i kao glumcu ili nešto četvrto.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 23/01/2013 : 00:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Istraživanja mogu biti ovakva ili onakva, ali eksperiment je jedino što je sigurno.

to je.

quote:
Opet, ne vidim zašto bi ti bio objektivniji.

Ljudi u ovakvim raspravama često nastoje argumentirati svoje stavove dodavši im etiketu "objektivnosti", kao da žele reći da na njih ne utječu nikakva mišljenja i predrasude. Ali to nije istina.

Možda tvoj prijatelj obožava Dustina Hoffmana, ali ništa mi ne garantira da na tvoj sud o Hoffmanu i njegovim filmovima ne utječu kojekakve predrasude, izbor odgledanih filmova, određena odbojnost prema njemu kao osobi i kao glumcu ili nešto četvrto.

ako ćemo govorit o Hoffmanu, ne, nemam nikakvih predrasuda prema njemu niti prema bilo kojem drugom glumcu općenito, niti mi je on kao osoba odbojan. iako, da ti budem iskren, takve stvari me ne tangiraju previše. naravno, ima istine u ovome što kažeš, ali je ključno pitanje: tko je tu na kraju objektivniji? ako evo imamo nekoga tko promatra tog i tog glumca "normalno" (recimo opet Hoffmana, iz moje perspektive) i nekoga tko promatra kao obožavatelj, tko je tu objektivniji?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/01/2013 : 01:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

ako ćemo govorit o Hoffmanu, ne, nemam nikakvih predrasuda prema njemu niti prema bilo kojem drugom glumcu općenito, niti mi je on kao osoba odbojan. iako, da ti budem iskren, takve stvari me ne tangiraju previše. naravno, ima istine u ovome što kažeš, ali je ključno pitanje: tko je tu na kraju objektivniji? ako evo imamo nekoga tko promatra tog i tog glumca "normalno" (recimo opet Hoffmana, iz moje perspektive) i nekoga tko promatra kao obožavatelj, tko je tu objektivniji?

Ali to ti pokušavam reći, nitko nije objektivniji. Princip objektivnog ne možeš primjeniti u ovakvim raspravama. Osobna mišljenja i sudovi nisu nešto što se može izmjeriti i dokazati eksperimentom.

Svatko će određeno umjetničko djelo doživjeti i interpretirati na svoj način, s obzirom na mentalitet, osjećaje i način razmišljanja koji su karakteristični za njega ili nju kao pojedinca.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 23/01/2013 : 01:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali to ti pokušavam reći, nitko nije objektivniji. Princip objektivnog ne možeš primjeniti u ovakvim raspravama. Osobna mišljenja i sudovi nisu nešto što se može izmjeriti i dokazati eksperimentom.

Svatko će određeno umjetničko djelo doživjeti i interpretirati na svoj način, s obzirom na mentalitet, osjećaje i način razmišljanja koji su karakteristični za njega ili nju kao pojedinca.

a čuj, u ovakvim raspravama prvo ustvari trebaš ić definirat što za tebe znači pojam "objektivno i subjektivno".

u vezi ovoga što si rekao, ne, naravno da osobni dojam ne može biti nešto objektivno.

ali po meni ipak postoji razlika kad imaš recimo neki film u kojem je glumio neki glumac čiji si ti ljubitelj, ili pak nisi. naravno, kao što si rekao, to je sve subjektivni dojam, ali mislim da ipak možeš primijetiti (ako uzmeš kao primjer ovaj slučaj kojeg sam naveo) razliku. ipak se negdje može raditi o potpuno subjektivnom dojmu, a negdje o jednom koji u sebi barem ima onu malu dozu nepristranosti.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 23/01/2013 : 06:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message  Reply with Quote
Odlican film!

Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing,
Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 23/01/2013 : 08:29:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Pogledao sam ga još prije Nove Godine. Uglavnom, ostao sam razočaran sa 3D-om, na trenutke su mi akcijske scene izgledale nekako konfuzne, za razliku od Avatara 3D kojeg sam gledao u istoj dvorani i koji me je oduševio! Što se filma tiče, to je morao biti jedan film od tri sata ili maksimalno dva od dva sata i sigurno bi bio puno kvalitetniji.
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 23/01/2013 : 09:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message  Reply with Quote
@brni - nisi čitao knjigu? imaš "pjesmice" svakih par stranica ...

@Leonid - Radagast je lik sklon slobodnijim interpretacijama, budući da ga u knjigama baš i nema - samo se spominje ... Gandalf ga u Hobbitu spominje kao svog bratića koji je zaluđen florom i faunom (naročito pticama) i koji je u tom smislu malko zastranio ... a u LOTR nevoljko pomaže Gandalfu kada je ovaj zarobljen na vrhu kule ...
Meni je Jacksonov Radagast baš simpatičan. Dobro, onaj ptičji drek na kosi je možda malo too much ...

@Beren - scena sa borbom kamenih divova je možda nekome pregrandiozna ili suvišna, ali i ona je prenesena iz knjige

Obnovite gradivo, dečki!

Napominjem da nisam Tolkien-fanatik i da se ne smatram autoritetom na tom području, ali se radi o knjigama koje su mi drage i koje sam pročitao, pa mogu o njima i rapravljati ...

BTW, gledao sam "normalnu", 2D verziju i dobio sam od filma više od očekivanog. Moja jedina primjedba bi bila prevelika količina akcije/dugih scena borbe i jurnjave, no kada sam film pogledao i drugi puta, više mi ni to nije smetalo.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 23/01/2013 : 10:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Antracit

@brni - nisi čitao knjigu? imaš "pjesmice" svakih par stranica ...

Ne cita sam knjigu i znam da ima pisma namo..ali ja ih nisam dozivia na taj nacin..ono je meni u rangu Snjeguljice i 7 patuljaka..

Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 23/01/2013 : 10:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message  Reply with Quote
Hobbit je u početku i bio zamišljen kao bajka za djecu, a tek je sa Gospodarom prstenova saga poprimila grandiozne razmjere.

Mislim da sam negdje pročitao kako je drugo (?) izdanje Hobbita naknadno proširivano i prepravljano kako bi bilo "kompatibilnije" sa Gospodarom prstenova...

Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/01/2013 : 11:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Brni je procita hobbita Dee moj dragi..i nevjerovatno sta je ovaj sarlatan uspia naravit od te prije svega zabavne knjige..nekakvo dosadno razvlacenje sa patuljicma koji pivaju ka u snjeguljica i sedam patuljaka + pregrst scena koje smo vec vidili u prethodnim filmovima..film za djecu..da los film za djecu rekao bih..no kad je vec tako ja ne mogu shvatit da se toliko starih jaraca ode pali na to..

Ali ti više nisi dijete već na stvari gledaš sasvim drugačije... Mada to ne mora imati veze opet, današnja djeca su drugačija nego smo mi bili, imaju sasvim drugačija očekivanja i poimanje stvari.

Ovo za razvlačenje nekih momenata si u pravu. Knjiga je puno brža i direktnija (ali i infantilna za odraslijeg), ali to smo znali od početka još kad smo počeli raspravljati da je razvukao jednu sitnu knjigu plus nešto dodataka iz 3. LOTR-a na tri trosatna filma. Moglo je u svakom slučaju biti drugačije, bolje ili recimo više prijemljivije za mene ili tebe.

Što se mene tiče, duh Hobbita je vjerno prenesen na filmsko platno; a boljke filma su opet druga stvar.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000