forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Poskupljenje stripova do cca. 30%
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 08/02/2013 : 19:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kod mene je opcija koje zapravo nema u pollu: koliko financijski budem mogao izdržati s kupovinom novih izdanja ću nastaviti kao i dosad, a za ostalo kod konkretno Libellusa tu je Interliber na kojem ću kupiti preostala "oštećena" izdanja. Tako sam prošle dvije godine napravio s Tex knjigama i kolorcima, Demianom i bibliotekom Libellus.

To bi donekle bila sedma opcija, ali ne sasvim.

A ako me financijski drastično stisne, prije ću prestati s kiosk izdanjima i ostati samo na Libellusovom bibliotečnom Bonelliju.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 08/02/2013 19:35:13
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 19:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Kod mene je opcija koje zapravo nema u pollu: koliko financijski budem mogao izdržati s kupovinom novih izdanja ću nastaviti kao i dosad, a za ostalo kod konkretno Libellusa tu je Interliber na kojem ću kupiti preostala "oštećena" izdanja. Tako sam prošle dvije godine napravio s Tex knjigama i kolorcima, Demianom i bibliotekom Libellus.

To bi donekle bila sedma opcija, ali ne sasvim.

A ako me financijski drastično stisne, prije ću prestati s kiosk izdanjima i ostati samo na Libellusovom bibliotečnom Bonelliju.

Da. Ima puno opcija i kombinacija a to bi onda bilo previše za Pool, pa nije loše odabrati barem najbližu, kao što je u ovom slućaju opcija 7

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 08/02/2013 : 20:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

quote:
Originally posted by DzekDenijels

Opcija 4.
Novac mi zaista nije problem, ali ovakvo ponašanje pojedinih izdavača je u najmanju ruku pokvareno.
Kad su videli da da više ne mogu da naplaćuju tvrde korice 10 evra, gospoda umesto da malo snize cene, čine po meni vrlo glupu grešku.
Još više podižu cenu, smanjuju tiraž, i oslanjajući se na nas par stotina "fanatika" računaju da će ostati u igri, i ubirati kajmak.
Samo nisu računali na konkurenciju, kao što je Darkwood npr. koji uz korektne cene, pretplatu i naravno odličan kvalitet izdanja polako preuzimaju primat na tržištu...

Ovo ti nema smisla kad je Libellus u pitanju, budući da ne izdaju iste stvari.

nema to uopce veze sto ne izdaju iste stvari
oni su konkurencija i to debela
obozavam dylana, ali nisam ovca i ako ga poskupe za 30% radje cu otici i kupiti darkwoodovog conana iako mi nije br. 1 na listi kupovina
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38106 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2013 : 20:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

pst pst, neki su vec rasprodati

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 20:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

quote:
Originally posted by DzekDenijels

Opcija 4.
Novac mi zaista nije problem, ali ovakvo ponašanje pojedinih izdavača je u najmanju ruku pokvareno.
Kad su videli da da više ne mogu da naplaćuju tvrde korice 10 evra, gospoda umesto da malo snize cene, čine po meni vrlo glupu grešku.
Još više podižu cenu, smanjuju tiraž, i oslanjajući se na nas par stotina "fanatika" računaju da će ostati u igri, i ubirati kajmak.
Samo nisu računali na konkurenciju, kao što je Darkwood npr. koji uz korektne cene, pretplatu i naravno odličan kvalitet izdanja polako preuzimaju primat na tržištu...

obozavam dylana, ali nisam ovca i ako ga poskupe za 30% radje cu otici i kupiti darkwoodovog conana iako mi nije br. 1 na listi kupovina

Mislim da čovjek cilja na to da je kupio npr. Texa prvih 50 brojeva, potrošio na to 7000 kn i sada su digli cijenu koja mu je neprihvatljiva a ne može se prebaciti u Darkwood i tamo nastaviti kupovati Texa nego ima ima samo 2 opcije - uzmi ili ostavi.

Darkwood i Fibra imaju odlična izdanja i kao izdavači su za sada jaka konkurencija jedan drugome ali badava ti i njihovi strip albumi i sve ostalo ako skupljaš Libellus Bonelli junake a postali su ti preskupi

Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 20:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barney

quote:
Originally posted by supermark

quote:

[quote]Originally posted by DzekDenijels

Opcija 4.

Mislim da čovjek cilja na to da je kupio npr. Texa prvih 50 brojeva, potrošio na to 7000 kn i sada su digli cijenu koja mu je neprihvatljiva a ne može se prebaciti u Darkwood i tamo nastaviti kupovati Texa nego ima ima samo 2 opcije - uzmi ili ostavi.

Darkwood i Fibra imaju odlična izdanja i kao izdavači su za sada jaka konkurencija jedan drugome ali badava ti i njihovi strip albumi i sve ostalo ako skupljaš Libellus Bonelli junake a postali su ti preskupi.
Druga stvar bi bila da je Libellus dignuo Zagora kolorke na 185 kn a Darkwood ih i dalje ima po 145 kn pa se prebaciš tamo.

Edited by - Barney on 08/02/2013 20:21:17
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/02/2013 : 20:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Koliko je bio PDV kada je izdano prvo izdanje po cijeni 280 kn (mislio sam da je prvom izdanju bila cijena 270 kn) a koliki je PDV sada?

Nije bilo PDVa na prvom izdanju.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 08/02/2013 : 20:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
Tko god digne cijenu stripova za trideset posto zbog povećanja pdv od 5%(ako je to jedini razlog) mora biti spreman trpiti kritike zbog halapljive pohlepe.Pa ako je strip bio 145,a sada je 185 kuna,ko kupi prvi mjesec za 145 na popustu(stara puna cijena) znači da su oteli svaki četvrti strip ljudima koji ih kupuju na vrijeme.
Podsjetilo me to na situaciju od prije dva dana.Krenem uzeti gornji dio trenerke,a kako sam tradicionalista ,uzimam istu kao i staru,samo u drugoj boji.Prošle godine je bila bez ikakvog popusta oko 450 kuna,sad na istoj trgovini vidim ogroman natpis 30 % (po)sniženje,pa uletim po nju.A kad tamo: Redovna cijena te iste trenerke 650 kuna,trideset posto popusta i gle čuda opet košta oko 450 kuna.Iz protesta odustanem od kupnje.
Sad,hoće li tako biti sa stripovima,nisam siguran,vjerovatno ne ,ali da ću ih kupovati od pohlepnih izdavača(zasad samo libellus) čim iziđu,neću.Ionako uzimam dosta stvari,pa nema žurbe.ima aukcija,sniženja,razmjena...Ako ljudi prestanu kupovati pojedina izdanja zbog drastičnog povećanja cijene te izdavaču zaškripi zbog toga,sam si je kriv.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/02/2013 : 20:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Otto Kraus
Ako ljudi prestanu kupovati pojedina izdanja zbog drastičnog povećanja cijene te izdavaču zaškripi zbog toga,sam si je kriv.

A da ipak nije bilo obrnuta situacija?

Trouble will find me
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 08/02/2013 : 20:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
Mozda ovakva tema nije bila ali i sam ' sam pokretao slicne rasprave o ovome.
I stvar je vrlo jednostavna, mi tu nemozemo nista.
Frustriran podizanjem cijena pojedinih izdavaca jednostavno sam 'sam si odavno napravio listu i izbacio gotovo cijelu Bonelli skolu.
Dobro, razlog nije bio jedino taj, to je bio okidac koji me u neku ruku spasio
( financijski) i otvorio oci.
Mozda veci razlog je bila manija koja me pocela hvatati a to je bilo da ih moram imati od svih izdavaca u svim izdanjima.
I onda, svako novo dizanje cijene bi me jako frusriralo, ne toliko sto su oni dizali cijenu nego zato sto ja to vise nisam mogao financijski da pratim.
Sad zamisli koliko je to novca samo za jednog Bonelli junaka, a da stvar bude gora, uopce ih nisam citao.
Mislim da ce se u ovome dosta ljudi pronac, poznajem dosta kolekcionara koji skupljaju na slican nacin, nebi im volio biti u kozi.
Tako da sam od davno rasprodao sto sam imao i zadrzao tek nekoliko stvari da me vrate u neka druga vremena.
Ja nevjerujem da su nas Izdavaci
prebrojali i rekli Meeeeee.
Kak sto imamo svoje razloge tako oni imaju svoje, dali je njihovo da svima polazu racune, mislim da ne.
Sve je stvar izbora i prioriteta.
Stripovi mozda jesu skupi ali vise zalim za slobodnim vremenom kojeg nemam da ih citam.
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 08/02/2013 : 20:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

Stripovi mozda jesu skupi ali vise zalim za slobodnim vremenom kojeg nemam da ih citam.

Kako te samo razumijem

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 08/02/2013 : 20:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Ako ljudi prestanu kupovati pojedina izdanja zbog drastičnog povećanja cijene te izdavaču zaškripi zbog toga,sam si je kriv.

Malo nejasno mi je ovo protu pitanje,misliš li tu na smanjenu kupovnu moć ljudi ili na neke neozbiljne izdavače koji su se ugasili nakon par brojeva te tako,recimo oštetili pojedince ili na općeniti pad prodaje tiskanih izdanja i dizanje cijene stripova od trideset posto,kao npr.u libelusovom slučaju?
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 08/02/2013 : 20:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
cetvrta opcija, ali ne zbog dizanja cijene vec zbog smanjenja tiraza. time sam prisiljen kupovati odmah (par mjeseci) nova izdanja jer mi prijeti mogucnost da se rasprodaju.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/02/2013 : 20:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Neznan, ali ja recimo od Libellusa Bonelli više neću uzimat baš zbog cijene.
Ustvari oću PIBD i to je to.
30%? Aj ne budi kolegijalan i politički korektan

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2439 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 08/02/2013 : 21:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
Mislim da če Libellus uskoro trebati "Plan C". Nisu stripovi benzin ili struja koje možeš bez problema poskupiti za 30% i nikome ništa.

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/02/2013 : 21:16:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pa jednostavno, da su ljudi kupovali, ne bi bili prisiljeni spustiti tiraž. Dakle, prvo su ljudi prestali kupovati, pa su onda oni spustili tiraž i digli cijenu, a ne obrnuto.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 21:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
Možda ljudi nisu kupovali iz razloga što su prebrzo izlazili stripovi i to po 2 komada od jednog junaka. Pa tko bi sve to financijski pratio. Zagor je u startu izašao odmah 4 komada pa 2 mjeseca kasnije još 2 komada. Samo tu imaš za potrošiti 750 kn ako ih kupuješ po akcijskoj cijeni a gdje su još svi ostali junaci... boli glava.

Možda je i to jedan od razloga što se sporije prodavala naklada. Prvo nemaš dovoljno novaca da sve to kupiš odjednom a onda ti nakon mjesec dana ukinu akcijsku cijenu 125 kn i stave prodajnu cijenu 145 kn i onda kalkuliraš kako da ih nabaviš po 125 kn, i prođeš što jeftinije a u međuvremenu već izdaju nove stripove, dakle opet novi trošak a još nisi riješio "zaostatke" i tako se sve to vrti kao mačka oko svojeg repa.

Edited by - Barney on 08/02/2013 21:30:24
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 08/02/2013 : 21:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Ja sam vec negdje napisao da su stripovi PRESKUPI! I prije ovog poskupljenja. Npr.Zagor, Mark, Blek, Miki,(sve kiosk izdanja),kostaju 18 odnosno 25 kuna, a kad ih ljudi drugi dan nakon izlaska stave na aukcije, nece ih nitko za 12 odnosno 18 kuna. Nove novcijate! A moj osobni stav prema aktualnoj situaciji: prodao sam Sve duplo i kolekcionarsko (Zagor) od Ludensa, Libellusovog Zagora prestajem kupovati, a i mnoge serijale. Neka ih za 20 godina kupuju na aukcijama oni koji sada za ZS i LMS listaju 400 kuna po komadu.
MENI NE TREBAJU STRIPOVI OD 200,300,500 KUNA PO KOMADU. Isto toliko kao sto mi ne treba ni Auto od 30 000 Eura ispred kuce. Ko voli nek izvoli.
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5305 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 08/02/2013 : 21:33:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Ne znam u koju bi to opciju spadalo,ali kupovat ću i skupljati stripove dok god budem imao financijckih mogučnosti za taj "sport" kojim se bavim još od prvog osnovne...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47177 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/02/2013 : 21:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Možda ljudi nisu kupovali iz razloga što su prebrzo izlazili stripovi i to po 2 komada od jednog junaka. Pa tko bi sve to financijski pratio. Zagor je u startu izašao odmah 4 komada pa 2 mjeseca kasnije još 2 komada. Samo tu imaš za potrošiti 750 kn ako ih kupuješ po akcijskoj cijeni a gdje su još svi ostali junaci... boli glava.

Možda je i to jedan od razloga što se sporije prodavala naklada. Prvo nemaš dovoljno novaca da sve to kupiš odjednom a onda ti nakon mjesec dana ukinu akcijsku cijenu 125 kn i stave prodajnu cijenu 145 kn i onda kalkuliraš kako da ih nabaviš po 125 kn, i prođeš što jeftinije a u međuvremenu već izdaju nove stripove, dakle opet novi trošak a još nisi riješio "zaostatke" i tako se sve to vrti kao mačka oko svojeg repa.

e tako ti je to . ja san lipo govoria da ču uzet talijanske bojadisane Zagore kad ih sve izbiflaju.tako me ne pogađa ovo nimalo.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 21:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Ne znam u koju bi to opciju spadalo,ali kupovat ću i skupljati stripove dok god budem imao financijckih mogučnosti za taj "sport" kojim se bavim još od prvog osnovne...

Najbliža je opcija 7

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5305 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 08/02/2013 : 21:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče rasprave o izdavačima koji izdaju luksuzne HC stripove, mislim da su ti svi izdavači prvenstveno i sami veliki ljubitelji stripa,te veliki entuzijasti u pogledu dovođenja svojih izdanja do savršenstva,a nadalje,što se tiče ove teme, ti izdavači su ovdje "jebena stranka" (većina ih prca u zdrav mozak). Što nije jasno? Smanjio se broj kupaca,pa je izdavač prisiljen smanjiti nakladu,a smanjenje naklade rezultira povečanjem cijene + tu je i taj novi jebeni PDV! Samim time, ja izdavače niti najmanje ne krivim za povečanjem cijene jer je povečanje cijene opravdano i nisu mi jasni svi oni koji misle da će neki izdavač zaradom od stripova kupiti jahtu, pa oploviti svijet (ha,ha,ha!)
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5305 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 08/02/2013 : 21:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
A ove smanjene naklade Bonellijevih strip junaka (naklada 300 ili 350) su po meni najrealnije i mislim da će to rezultirati rasprodajom cijele naklade u roku od godine dana što će omogućiti neki red i redovitost izlaženja novih epizoda i ponekih novih izdanja...
Zadovoljan može biti svaki kolekcionar koji će to kupovinom moći ispratiti...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/02/2013 : 21:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja sam se navukao na Libellusove stripove a sad su me svojski zajebali!!!
Relativno sam kasno poceo sa njihovim izdanjima tako da sam u strasnom zaostatku.

Poceo sam DD i imam prva 3 broja ali nemam finansijske mogucnosti da nastavim i sad svaki put kad vidim ona 3 broja ko da mi se podmuklo smeju.

Zagora moram da kupujem to sam odlucio, ali kako videcu pokusacu da ga kupujem u prva 2 meseca.
Isto vazi i za Texa.

A jos sam poceo da skupljam i Magicnog i kad on sad poskupi od juna ja stvarno ne znam sta cu.

Dodje mi da iz principa ne kupujem njihove stripove ali kazem sebi nece se svet promeniti zbog tebe jednog.
Go to Top of Page

maram
Starting Member

40 Posts

Member since 17/10/2012

Posted - 08/02/2013 : 21:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send maram a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo jedan dobar tekst na koji sam naletio, intervju s jednim organizatorom koncerata, mojim frendom, ono što on priča se točno može preslikati i na izdavaštvo:

On ti je savršen primjer kako na ovom tržištu možeš opstati, a raditi ono što voliš! Od njega mnogi mogu učiti jer što je taj čovjek (manje-više uspješno) prošao u posljednih cca 15 godina od društvenih, političkih, tržišnih i inih promjena, zahtjeva, zavrzlama, brijem da (gotovo) nitko nije! I ne, nije lako, naravno,... Pitaj ga, reći će ti sve...

Što se tiče poskupljenja i svega vezanog uz to - samo će vrijeme pokazati kamo to ide i tko je, zapravo, našao pravo rješenje. Ovo je naša stvarnost, a sad je samo pitanje kako će se tko snaći od izdavača i potrošača na kraju balade.
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Snitz Forums 2000