forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog 127
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 08/02/2013 : 17:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Najbezobraznije će biti ako Ludens i ovaj put ignorira opravdane zahtjeve za objašnjenjem što ovo znači.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17043 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 08/02/2013 : 17:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Čitam i lovim se za glavu.
Nisam nikad kupovao Dylan i Zagor od VC računajući da mi dupliciranje nema smisla. Pa tko će sad skupljati i tražiti VC? Strava.

Možda će mi to biti prilika da prodam nekoliko starih brojeva

Problem je to poslavanje preko granice.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5087 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 08/02/2013 : 19:40:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Najbezobraznije će biti ako Ludens i ovaj put ignorira opravdane zahtjeve za objašnjenjem što ovo znači.

ne mora, prijatelju ,,

tržišno je gospodarstvo - ako se naklada sroza ispod crte koja je određena za pozitivnu nulu - GOTOVO JE ! Ne moraju ni to objašnjavati ...
Dakle, bolje i da šute a da Dylan izlazi nego pisamca i prepiske črčkati s čitateljima.. beskorisno je!

44 godine Alan Forda u HR KLASIK 133 Vratio se gumiflex već u SNK SUPER KLASIK 24 U potrazi za bombom na kioscima Minuette-ekstra 68 već u SNK

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •

Edited by - DOMI on 08/02/2013 19:59:52
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 08/02/2013 : 20:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

quote:

ne mora, prijatelju ,,

tržišno je gospodarstvo - ako se naklada sroza ispod crte koja je određena za pozitivnu nulu - GOTOVO JE ! Ne moraju ni to objašnjavati ...
Dakle, bolje i da šute a da Dylan izlazi nego pisamca i prepiske črčkati s čitateljima.. beskorisno je!

44 godine Alan Forda u HR KLASIK 133 Vratio se gumiflex već u SNK SUPER KLASIK 24 U potrazi za bombom na kioscima Minuette-ekstra 68 već u SNK

Dobro druze da ja tebe nesto pitam.Kad te vec jebe u zdrav mozak ne zelis bar znati zasto to rade???
Bernard zavisi od citatelja,a ne obratno.Ako citatelji pitaju zasto nije izdao br.209 on to treba objasniti.Ako je razlog objektivan onda ok.Ali da cute ovako to nije nimalo u redu.
Go to Top of Page

mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 08/02/2013 : 20:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit mister-no's Homepage  Send mister-no a Private Message  Reply with Quote
još malo pa čemo vidjeti šta če sa texom uraditi, Ludens ima još malo više od 15 brojeva do VČ. Isto tako je i Libellus izdao neke - mislim da deset brojeva iz 2008 godine.
Tako da bi tu ludens moga iči od broja 600 naprijed kad stigne vč:)

Moje aukcije (kad su)
My website - Joomla - Blog

Edited by - mister-no on 08/02/2013 20:38:04
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 08/02/2013 : 21:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mister-no

još malo pa čemo vidjeti šta če sa texom uraditi, Ludens ima još malo više od 15 brojeva do VČ. Isto tako je i Libellus izdao neke - mislim da deset brojeva iz 2008 godine.

Ako stigne VČ...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

CZdravko
New Member

288 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 08/02/2013 : 21:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit CZdravko's Homepage  Send CZdravko a Private Message  Reply with Quote
Jeb'o lud(ens) zbunjenog.

Evo gledam na police iznad kompa i kad samo vidim sarenilo na hrbatima svih Dylan Dog ex-Yu izdanja bude mi jasno kakav javasluk vlada kod nas na Balkanu. Da ne govorim o numeraciji (6 razlicitih regularnih brojeva numerisanih sa broj 1), variranju u formatima svesaka, samom sadrzaju izdanja i kradji stranica u Dnevnikovim brojevima, milion edicija i aktuelnom problemu - preskakanju brojeva.

Neki optimisiti ce reci :"Ma hajde, ima i to dusu", ali meni nekad jednostavno dodje da naucim taj italijanski, rasprodam ovo i pocnem skupljati originalna izdanja.

Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com
Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 08/02/2013 : 21:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
mene zanima odgovor VČa

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/02/2013 : 21:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Shvatam da se Ludens bori za trziste i sve to ali tri stvari mi uopste nisu jasne.

1) Ako su odlucili da objave jubilarni 300 broj zasto ga nisu objavili kao 300 jubilarni broj u boji? Cemu to da ne bude u boji kad valjda dobijaju skenove u boji.

2) Zasto su to uradili bez ikakve najave?

3) Zasto nisu objavili broj 209?

Mislim da kupci imaju pravo da znaju odgovor na ova pitanja.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38105 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2013 : 22:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mister-no

nije to malo, za njih je to 2 godine i pol

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 08/02/2013 : 23:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

1) Ako su odlucili da objave jubilarni 300 broj zasto ga nisu objavili kao 300 jubilarni broj u boji? Cemu to da ne bude u boji kad valjda dobijaju skenove u boji.

1) Jeftinije im je.

2) Zato jer Ludens nikada ništa ne najavljuje niti se obraća čitateljima na bilo kakav način.

3) Očito je da eksperimentiraju s nekom novom strategijom. Što će biti od toga, vidjet ćemo.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38105 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2013 : 23:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ali glupo je unutar iste edicije izdati jedan jubilarac u boji (broj 200), a ovoga ne. Pri tome nije ni toliko dugo koliko su izdali taj LU 118.

Ali dobro, Ludens je to...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/02/2013 : 11:06:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Shvatam da se Ludens bori za trziste i sve to ali tri stvari mi uopste nisu jasne.

Mislim da kupci imaju pravo da znaju odgovor na ova pitanja.

Isto sam i ja ustvrdio par stranica ranije, jer ako su se već odlučili na preskok i objavljivanje broja 300 mogli su se bar držati nekog reda i pravila posla, te objaviti 209 pa 300 u boji.

Nažalost, ništa od toga, što se zapravo poznavajući Ludens moglo i pretpostaviti.

A što se tiče tvog stava koji sam podboldao, bojim se da je takvo nešto potpuno iluzorno očekivati jer Ludens nikad nije držao do stavova i prava čitatelja.

Čak i ono što se nekad činilo kao poštovanje čitatelja (forsiranje Nathana, Martina i Mr. Noa i uz cijenu loše prodaje i financijskih gubitaka) možda je bilo tek njihovo ispunjavanje vlastitih želja, odnosno da stripove i serijale koje vole imaju u vlastitom izdanju i na svom jeziku.

Recimo, da su poštovali čitatelje vjerujem da ne bi tolerirali onako očajne prijevode gospođ(ic)e T. P.

A ako je nekad i bilo drugačije, pa i ako su se u manjoj ili većoj mjeri i poštovali čitatelji, unatrag par godina sve je postalo samo i isključivo business!

Odnosno težnja za prodajom što više primjeraka bilo čega što većem broju čitatelja. A otkad je to počelo zaredale su i gadne greške, od objavljivanja nekih epizoda Zagora na sve moguće načine i preklapanja u edicijama, preko brljavljenja sa Zagorom klasik, do reprintanja istih epizoda Marka u roku od dvije godine i, dakako, recentne svinjarije s Dylanom.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 09/02/2013 11:08:08
Go to Top of Page

djuna
New Member

Serbia
213 Posts

Member since 20/07/2004

Posted - 09/02/2013 : 13:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send djuna a Private Message  Reply with Quote
Verni čitaoci (kupci) nisu sazlužili da se namerno preskače jedan broj.
Evo ja ću bojkotovati sva Ludens izdanja koja sam kupovao (DD, Zagor, Tex) dok ne izdaju Beštiju!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/02/2013 : 13:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by djuna
Evo ja ću bojkotovati sva Ludens izdanja koja sam kupovao (DD, Zagor, Tex) dok ne izdaju Beštiju!

Steta, bas ce biti par dobrih Texeva ove godine.
Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
567 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 09/02/2013 : 14:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

Budi li dobri ko ovi zadnji sa sijuksima,onda se i ja pridružujem u bojkotu
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/02/2013 : 14:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ove definitivno nijedan uistinu dobar. tek iduce...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 09/02/2013 : 15:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
ja sam za da Lu preskoći Texa kad objavi 500 epizodu i da soči na 600tu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7827 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/02/2013 : 15:18:49  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

quote:

ove definitivno nijedan uistinu dobar. tek iduce...

Zanimljivo. A zašto to nikad ne kažeš za Libellusova Tex (ili neka druga, nije bitno) izdanja koja slijede?

Edited by - mpavin on 09/02/2013 15:20:38
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/02/2013 : 15:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote

za LB-ova texa nemam pojma ni što ni kako ni kad će.
niti me zanimam niti ga više čitam.
o ostalima još manje znam. poodavno.
Ludensova texa pak kupujem i pratim kad ce dobre.
niz relativno dobrih do odličnih epizoda očekuje nas tek u drugoj polovini iduće godine (tad će započeti).

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/02/2013 : 15:29:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
i jos nesto, za razliku od tvoje manijakalne mržnje prema LB-u
(prouzročene nedostatkom platežne moći, ali LB ti za to nije kriv),
ja nikad nisam imao problema reći da je nešto sranje (što mi je uostalom i zamjereno).
tako je npr. serijal Demian katastrofa od stripa, a to ce biti i Šangajski vrag.
otvoreno sam kritizirao i pojedine epizode MV-a kao nepotrebne.
druga je stvar što sam radio samo ono što volim - barem u 95% slučajeva.
ta neću valjda imati nešto protiv stripa koji mi se sviđa?
a da bih mogao reći, trebao sam, dakako, raditi na njemu.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/02/2013 : 16:04:56  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
hihi,čitajuči tvoj prvi post mislio sam naivno da "ode nekamo onaj stari prgavi Curunir"..drago mi da si se drugim postom vratio
u samo tebi svojstvenoj veličini....žao mi ako mpavin nije u mogučnosti izpratit bar kojeg junaka kojeg izdaje Libellus, nadam se da i njemu procvataju ruže...a i veči dio prigovora Libellusu ide na račun skupoče...ne vrede jer su skupi...nije istina, vrede ali nisu ti stripovi svima dostupni-nažalost...jer da je više ljudi koji jih kupuje, veče bi bile naklade i stripovi jeftiniji pa bi i meni ko njihovom vjernom čitatelju i kupcu ostalo više novca za kur...ups porodicu...a i izdaju večidio ono što se nije pokazalo na kioscima...pa propalo..
Demian nije katastrofa ali nije ništa posebno...ko neka krimi limunada na RTLu iz 70-godina prošlog stolječa...čitljiv ali ništa više...Šangajski vrag ocijenu ču prečut jer uzimam pa kakvo sranju da bilo...dobar mi je bio Skriveno lice pa hoču pročitat i nastavak...Nadam se da još uvijek prevodiš Texa za Libellus, ne zato jer si dobar, več da Doc ne izdahne od posla...a za kvalitetu epizoda...pa meni su ti zadnji Sijuksi bili dobri...vukli se vukli ali jih spasio kraj...meni zanimljiv i potpuno neočekivan...tako da tu je več ukus u pitanju....nadam se da si prekritičan i da još prije u Ludensu dobijemu pokoju kvalitetnu epizodu...a da je koja MV epizoda od 130 napisanih i šupak...to me i ne čudi...jadni Manfredi...
ali za utjehu, tebi na znanje sljedeči broj Bleka iza Crne kraljice donosi velikog i neponovljivog Mittona...ima kvalitete i van standardno razvikanih serijala...
Ostaj mi dobro i čujemo se legendo.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 09/02/2013 16:08:09
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2852 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/02/2013 : 16:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro, zar vam jos uvjek nije jasno?

Prodaja kiosk izdanja je losa, izdaje se jedino to sto se koliko toliko prodaje, a kako se izdaje, izdavacima (kiosk izdanja, da ne bude zabune), nije ni najmanje vazno. Zasto?

Zato sto makar Ludensov sljedeci Dylan bude broj 315, kupice ga tacno toliko ljudi, koliko je kupilo broj 208 ili broj 300.

I mozete sad kenjati kolko ocete oko tog broja 209.. Ma bas me ono boli zbog toga, ionako je cijela linija svih kiosk izdanja totalno promijesana.. Moze Ludens radit sta oce, meni je to za te pare sasvim ok.

A kome smeta, tu su Libellus izdanja (siguran sam, da Dado&Dado rade najbolja Bonelli izdanja na svijetu, koja su vrijedna svake kune), pa eto..

E sad, kome smeta prvo te si ne moze priustiti drugo, a sta da kazem, jebiga, promijenit se nece, sto se tice kiosk izdanja, bas nista.

Jack the Black.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7827 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/02/2013 : 16:20:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:

za LB-ova texa nemam pojma ni što ni kako ni kad će.
niti me zanimam niti ga više čitam.
o ostalima još manje znam. poodavno.
Ludensova texa pak kupujem i pratim kad ce dobre.
niz relativno dobrih do odličnih epizoda očekuje nas tek u drugoj polovini iduće godine (tad će započeti).

Samo kažem, nikad nisi reka za neki LB strip da je smeće prije nego je izaša (a bilo ih je takvih), a ti kao predstavnik nekog izdavača, ili što si već, bar ne bi triba blatiti po drugim izdavačima i ostati nepristran...
I odakle ti znaš kakve će epizode biti unaprid. Jesi li čita to u talijanskom izdanju ili si po zanimanju i prorok?
Možda se ljudima svidi ova sad dvodijelna Bosellijeva ili Matador koji izlazi krajem godine...
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7827 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/02/2013 : 16:29:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:

i jos nesto, za razliku od tvoje manijakalne mržnje prema LB-u
(prouzročene nedostatkom platežne moći, ali LB ti za to nije kriv),
ja nikad nisam imao problema reći da je nešto sranje (što mi je uostalom i zamjereno).
tako je npr. serijal Demian katastrofa od stripa, a to ce biti i Šangajski vrag.
otvoreno sam kritizirao i pojedine epizode MV-a kao nepotrebne.
druga je stvar što sam radio samo ono što volim - barem u 95% slučajeva.
ta neću valjda imati nešto protiv stripa koji mi se sviđa?
a da bih mogao reći, trebao sam, dakako, raditi na njemu.

Sad kažeš da je Demian sranje, nakon toliko godina, da... Šangaj Devil... čuo san da ni Skriveno Lice nije nešto, a tako i je sudeći prema prvom broju...

A o kakvoj to manijakalnoj mržnji govoriš? Ja ne mrzin LB ali ih ni ne volin, neman razloga za to (uostalom, i sam iman nekoliko HC LB izdanja). Jednostavno mi ta politika ne paše pa sam se posvetio drugim, jeftinijim stripovima. Darkwood, Padora, Phoenix Press koji su pokazali kako se može objaviti SC u maloj nakladi i po relativno pristupačnijim cijenama...
Moga bi kupovati LB izdanja ali ovo mi se trenutno više isplati...

Edited by - mpavin on 09/02/2013 16:36:41
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Snitz Forums 2000