forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 517

Poli
Advanced Member

Slovenia
37940 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/02/2013 : 12:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=03f5Qw8Rsjw#!

Sta je to oko 4:30, zna li netko koje price su unutra?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9386 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 11/02/2013 : 12:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Mondadorijevi reprinti, često tematski sa po nekoliko priča zajedno.

Ovdje je cijeli popis:

http://www.sergiobonellieditore.it/dylan/servizi/libri-fumetti.html

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37940 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/02/2013 : 13:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Aha, danke.

Nego gledam malo i one brojke prodaje pa razmisljam... mora da su Italijani stvarno mnogo vezani na kiosk izdanja i ne mare nesto posebno za HC glanceritis knjizurine. Ovo bi bilo zanimljivo cuti od nekoga ko ima kontakt sa citaocima preko Jadrana, ili neke insajderske SBE informacije.
Jer sigurno bi mogli i oni napraviti nesto tipa Libellus, pa ako pogledamo recimo Texa i koliko dobro se prodaje (cak i almanahi ne idu ispod 40.000), sigurno bi i te HC knjige - mozda nesto kao "oda-brane" price koje VC radi na Zagoru - islo u par 1.000, ili mozda par 10.000 ako bi to dobro predstavili i bilo bi im zanimljivo. Ili mislite da Italijane vec u osnovi ne zanima skupo i tvrdo? Ali dobro, u tom tirazu ne bi ni smelo biti toliko skupo. Ili su vec zasiceni reprintima pa ih sve skupa ne bi zanimalo? Mozda onda vise prica u jednoj knjigi sa nekom skupnom tackom (ali malo vise samo od toga da je western :D), kao su napravili sve Mefistove pojave.

Jer vidim da i oni imaju te "mixove" i deblja izdanja, samo ne nuzno bas u HC i skroz malom tirazu (jer im valjda i ne treba).

Naravno, tu mislim na sve junake, cak i na ugasene ili mozda na mix prica raznih junaka... kad im vec prodaja sve vise upada pa je recimo neki veci dobitak u posljednje vrijeme jedino Repubblica sa kolor reciklazom.

Ali dobro, valjda je tu vec u startu premaleni profit... ili bi imalo smisla za njih?

Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11475 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 11/02/2013 : 14:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Drugari, moze li se naci hronoloski popis DD na jednom mestu?
Ne samo redovni serijal, vec i ostali prateci serijali.

Dakle, poput ovog MM popisa.

http://www.stripovi.com/asp/mm_popis_td.htm

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/02/2013 : 21:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

Scenarij: Pasquale Ruju
Crtež: Angelo Stano

Bolje da ovo pribilježim nakon čitanja da mi ne ispare prvi dojmovi, poslije će se neke stvari (mane ili dobre strane) dodatno iskristalizirati kad ponovno pročitam.

Ruju nam je servirao jednu te istu priču koju nam je ispričao Sclavi pred svih onih X godina, samo na malo drugačiji način. Kao da je htio upriličiti malo obiteljsko okupljanje za obiteljsko fotografiranje. Svi ključni likovi serijala su tu: Dylan u falusnoj fazi (1686.) psihoseksualnog razvoja u kojoj dječaci boluju od Edipovog kompleksa, odnosno žele seksualno posjedovati svoju majku (tako barem Freud kaže), alternativne realnosti koje su samo vrtlog (iluzije, ideje) u glavi Nikoga, odnosno pisca, odnosno crtača/autora. Pa su tu zombiji, pa se prisjećamo ključnih događaja iz "unificirane teorije o Dylanu Dogu". Ruši se četvrti zid stvarnosti, ulazimo na momente u meta-stripovanje (termin koji je tako lijepo sklepao naš dragi kolega ex-forumaš Djole). Jedan čas gledamo iz aspekta stvoritelja/autora, a u drugom stvoreno…

"Ah! Zaustavite vrtlog u mojoj glavi!"

Svi su oni živi, a istodobno i mrtvi, odnosno stvarni i nestvarni, ovisi s kojeg aspekta realnosti gledamo. Je li život zbilja, ili je život samo nečiji san? Što je zapravo stvarnost i tko/što je stvara? Nečija kreativnost? Za razliku od Barbatičine "200", down to earth epizode, koja je imala realni pristup epizodi, Ruju se odlučio na snoliki, kontemplativniji, nadrealniji pristup. Možda je i najbolje što nije pokušao racionalizirati ili opravdati, ili nadograditi već uspostavljenu mitologiju koju je Sclavi ustanovio. (ah Sclavi, uvijek se vraćamo njemu, i korijenima.) Samo mi je malo zasmetalo što je Ruju svjestan koliko je tema na momente konfuzna i laičko-filozofska (jeftina?), čak se i sprda u nekoliko navrata s time. Ako već ideš na to, onda budi dosljedan.

Služi savršeno kao sukus cijelog serijala, kao 300-ta obljetnica koja sumira sve izrečeno. I kao što to lijepo kažu u stripu, "osjećam da ako zalijepim ovaj zadnji mali dio, top, bio bi to kraj." A uistinu, tako nas malo dijeli do tog momenta… Da noćna mora, san, život i smrt Dylana Doga – dvije strane iste medalje – mogu završiti jednom lijepom uredničkom (Stvoriteljevom) odlukom. Tako lako… I to bi jednom prilikom u nekoj dalekoj budućnosti mogao biti kraj… ;)

Uvijek se rado sjetim jedne Sclavijeve rečenice iz "Priče o Nikome": "Kad nas vidiš, nikad ne bi rekao da možemo stvarati svjetove…"

Stano jednostavno savršen!; još mi je i draže što je strip CB - strah me kako bi to izgledao u boji. Možda sad izgleda malo ispoliranije crtež jer je boja sigurno dopunila Stanov tuš. Baš me interesira jel podloga Stanov originalni crtež ili je to CB otisak već pofarbanog stripa?!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4336 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 11/02/2013 : 21:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
wesskowaz

imas u popisima na ovom sajtu...u exelu za sve junake...izadji iz bonelijevog pod foruma i idi na popise
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 13/02/2013 : 01:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
Ako niko još nije napisao: Veseli je restartovao Dylan superbook ediciju. Sad se vraćaju na hronološki broj jedan u Italiji, što je u superbook-u zapravo Dylan specijal br. 1.

Ako je neko već pisao negde pardon za spam. :)

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2508 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 13/02/2013 : 07:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Wayne

Ako niko još nije napisao: Veseli je restartovao Dylan superbook ediciju. Sad se vraćaju na hronološki broj jedan u Italiji, što je u superbook-u zapravo Dylan specijal br. 1.

Tu imam gotovo sve epizode, ne znam... mnogi su trazili ovaj potez ja bas i ne

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37940 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/02/2013 : 08:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

dafuq!

Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11475 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 13/02/2013 : 09:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

wesskowaz

imas u popisima na ovom sajtu...u exelu za sve junake...izadji iz bonelijevog pod foruma i idi na popise

Hvala drug!

Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 13/02/2013 : 09:56:17  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni se ovo uopšte ne sviđa. Većinu tih ranijih specijala već imam i sada ću da preskačem Superbookove i da kupujem samo one retke koje nemam. Ma, zašto lepo nisu otpočetka krenuli sa brojem 1 pre nekoliko godina, nego su krenuli od 18?! U međuvremenu sam nakupovao one ranije brojeve (uglavnom HR izdanja) jer sam mislio da VČ neće da se vraća u prošlost već da će da izdaje nove brojeve i nadalje. Plus što te prve specijale mnogi imaju još iz Dnevnikovih izdanja. Mislim da je ovo veoma loš potez za VČ i da će se odraziti na smanjenu prodaju Superbookova.
A posebna priča je što nove specijale nećemo da dočekamo još duuugo, duuugo...
Loš potez, dragi moji "Veseljaci", veoma loš...
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11475 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 13/02/2013 : 10:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Po meni bi najbolje bilo da ide malo od starta, a malo od novijih.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/02/2013 : 10:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Vama Dogovcima nikad nije dosadno, malo preskok, malo reset , sve neka desavanja. Ono sto vredi, tj. najbolje od specijalaca i giganta je u tih prvih 17 brojeva.

Edited by - kasper on 13/02/2013 10:23:19
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 13/02/2013 : 10:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wesskowaz

Po meni bi najbolje bilo da ide malo od starta, a malo od novijih.

To, to!! Da šaraju.
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 13/02/2013 : 10:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Ma, jesu to odlične epizode i vredi da se imaju. Čak mi je drago što će neki novi čitaoci moći da ih kupe, ali me nervira kad pomislim koliko ja treba da čekam na prvi sledeći SB u kojem je objavljena priča koju već nemam.
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 13/02/2013 : 12:14:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by star-duster

quote:

Meni se ovo uopšte ne sviđa. Većinu tih ranijih specijala već imam i sada ću da preskačem Superbookove i da kupujem samo one retke koje nemam. Ma, zašto lepo nisu otpočetka krenuli sa brojem 1 pre nekoliko godina, nego su krenuli od 18?! U međuvremenu sam nakupovao one ranije brojeve (uglavnom HR izdanja) jer sam mislio da VČ neće da se vraća u prošlost već da će da izdaje nove brojeve i nadalje. Plus što te prve specijale mnogi imaju još iz Dnevnikovih izdanja. Mislim da je ovo veoma loš potez za VČ i da će se odraziti na smanjenu prodaju Superbookova.
A posebna priča je što nove specijale nećemo da dočekamo još duuugo, duuugo...
Loš potez, dragi moji "Veseljaci", veoma loš...

Mislim da nisu imali digitalne materijale za tih prvih ne znam koliko ili tako nešto...a sad ionako u superbooku idu baš loše, loše priče. Ovako objavljivaće ove već legendarne, klinci koji ih nisu videli nikad biće oduševljeni, a i izdaće neke sitnice tipa ona dva MM&DD crossovera koji nikad nisu izašli u nekom čestitom sc izdanju.
A što se tebe tiče....pa ti pazari samo one koje nemaš. Treba da budeš srećan, ovo je trošak manje a ima toliko stvari da se kupuje ;)
Što se mene tiče, ja nisam pazario Ludens tako da mi je ovo kašika u med...iako sam ih sve odavno čitao :)

Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1917 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 13/02/2013 : 12:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
Mene je ovo obradovalo, od Ludensa i onako nemam sve specijale a stari Dnevnikovi mi ne smetaju da jos jednom procitam ove legendarne epizode. Sta reci za specijal "Smrt ljubav smrt" ili "Kraj"... mislim da nikome nece smetati da konacno na jednom mestu sakupi sve vanredne epizode Dilana.
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 13/02/2013 : 14:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
a i izdaće neke sitnice tipa ona dva MM&DD crossovera koji nikad nisu izašli u nekom čestitom sc izdanju.

Da, to je dobro. Prvi MM&DD mi je jedan od stripova zbog čijeg gubitka najviše žalim (ne sećam se više kako, ali ostao sam bez njega tokom devedesetih) i svakako ću ga kupiti. A što se tiče drugog krosovera, za njega mogu samo reći da bi bilo bolje da nikada nije ni nacrtan. Ali kupiću i njega kad dođe na red, zbog kolekcije.

Edited by - star-duster on 13/02/2013 14:24:36
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 13/02/2013 : 14:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
Ovo je za mene odlična vest. Koji je izvor za nju?

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/02/2013 : 15:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado

cestiti Bruce
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 14/02/2013 : 21:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

cestiti Bruce

Ahahaha sarkastičaru :)

Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 14/02/2013 : 21:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
quote:

U novom Zagor specijalu se vidi šta ide sledeće nedelje...i ide superbook na čijoj naslovnoj je klub strave ;)

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37940 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/02/2013 : 21:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Dobro, VC barem nije LU, koji stavu onu Bestiju na naslovnicu sledeceg broja, kad ono... 300 crnih bestija te doceka. :D

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7810 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 15/02/2013 : 00:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Ludens nikad nije stavio najavu za Bestiju.
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 15/02/2013 : 12:44:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
FUMETTOLOGY - DYLAN DOG del 14/02/2013

http://www.rai.tv/dl/RaiTV/programmi/media/ContentItem-316048ad-85db-48f1-8f0d-e62cea965dad.html
Go to Top of Page
Page: of 517 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.94 seconds. Snitz Forums 2000