Author |
Topic |
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 14/02/2013 : 16:35:22
|
quote: Originally posted by dosada a koliko ti se isplati uzimat ta naša domaća izdanja klasika? Večina ih ima samo film na disku (: Puno bolje je skinuti onda bdrip i spržiti na dvd, sadržaj je isti a kvaliteta je nemjerljivo bolja! Ja zato kad vec kupujem/placam neki film želim da dobijem više od onog kaj mogu skinut na netu, pa posežem za "stranim" izdanjima...
Ma ciljam uglavnom na nijeme i domaće filmove. Ovo ''rjeđe dostupnih klasika'' je ključno, tak da ak je cijena fajn ne treba mi ništa osim samog filma. |
Bok, kako si.
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 14/02/2013 : 16:50:57
|
quote: Originally posted by dosada
ali film lako skineš na netu i sprziš na dvd, čemu kupovanje!?
Ima više razloga.
Recimo, zato što volim filmove i želim ih imati u svojoj kolekciji, u što boljem izdanju. Zato što onda nemam osjećaj da sam nekoga pokrao ili zakinuo za novac. Zato što je skidanje filmova i podešavanje titlova gnjavaža, pogotovo kad si filmofil. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 14/02/2013 : 16:56:38
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
ali film lako skineš na netu i sprziš na dvd, čemu kupovanje!?
Ima više razloga.
Recimo, zato što volim filmove i želim ih imati u svojoj kolekciji, u što boljem izdanju. Zato što onda nemam osjećaj da sam nekoga pokrao ili zakinuo za novac. Zato što je skidanje filmova i podešavanje titlova gnjavaža, pogotovo kad si filmofil.
nakon onih ranijih odgovora ovo mi je sad malo kondradiktorno? Kad skineš dvd nema nikakvog podešavanja podnaslova, imaš istu kopiju kaj i kad kupiš original.... daj mi reci kak ti ovo izgleda?
kad mi odgovoriš rekel ti bum zakaj te to pitam
|
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 14/02/2013 : 17:25:58
|
nakon onih ranijih odgovora ovo mi je sad malo kondradiktorno? Kad skineš dvd nema nikakvog podešavanja podnaslova, imaš istu kopiju kaj i kad kupiš original....
DVD-e iz kućne radinosti ne doživljavam kao "bolje izdanje". Također, nisu svi ripovi jednako kvalitetni kao i originali. A gnjavaža je kako god da okreneš.
daj mi reci kak ti ovo izgleda?
Lijepo. To je tvoja kolekcija piraterije? |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 14/02/2013 : 17:39:23
|
nakon onih ranijih odgovora ovo mi je sad malo kondradiktorno? Kad skineš dvd nema nikakvog podešavanja podnaslova, imaš istu kopiju kaj i kad kupiš original....
DVD-e iz kućne radinosti ne doživljavam kao "bolje izdanje". Također, nisu svi ripovi jednako kvalitetni kao i originali. A gnjavaža je kako god da okreneš.
uh, bojim se da nisi upoznat baš sa situacijom, gnjavaže nema nikakve. To nisu nikakvi dvd-ovi kucne radinost vec cisti backupovi originala. Odeš na određenu stranicu (rutracker.org ima ogroman izbor) upišeš ime filma i bciš torrent na skidanje, kad se skine (dan-dva) samo ga spržiš i to je to. Obično u posebnoj mapi imaš i omot, te pdf. skeniranu knjižicu (ako su u pitanju prestižna izdanja poput criteriona ili masters of cineme). I tad imaš film u njaboljem mogućem izdanju, kak si i sam napisal da ti cilj (ljubav prema filmu i želja da ga imaš u kolekciji se podrazumijeva)!
daj mi reci kak ti ovo izgleda?
Lijepo. To je tvoja kolekcija piraterije?
pola originali, pola skinuto na nacin na kojim sam gore opisal...a ti sad vidi razliku ;) Oni koji su dobro upoznati mogu uočiti razliku, ali kad jednom disk stavim u uređaj razlike se ne može uočiti. Zašto? Pa zato kaj je nema, sve je isto da najmanjeg detalja
kad moram birat između filma iz K-videoteke ili onih naših izdanja klasika gdje se na disku nalazi samo film i backupa osjetno boljeg/bogatijeg izdanja s dokumentarcima, knjižicama i sl. mislim da dileme ne bi smijelo biti A kad sam pri lovi onda se uzima BD, jer naravno da su kolekcionari uvijek za najbolja izdanja |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 14/02/2013 17:41:12 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 14/02/2013 : 17:53:13
|
uh, bojim se da nisi upoznat baš sa situacijom, gnjavaže nema nikakve. To nisu nikakvi dvd-ovi kucne radinost vec cisti backupovi originala. Odeš na određenu stranicu (rutracker.org ima ogroman izbor) upišeš ime filma i bciš torrent na skidanje, kad se skine (dan-dva) samo ga spržiš i to je to. Obično u posebnoj mapi imaš i omot, te pdf. skeniranu knjižicu (ako su u pitanju prestižna izdanja poput criteriona ili masters of cineme). I tad imaš film u njaboljem mogućem izdanju, kak si i sam napisal da ti cilj (ljubav prema filmu i želja da ga imaš u kolekciji se podrazumijeva)!
Dobro sam upoznat sa situacijom. Upravo si opisao ono što ja podrazumijevam pod pojmom "kućna radinost".
I da, za mene je to gnjavaža. Pogotovo kad se uzme u obzir da me zanima ogroman broj naslova. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 14/02/2013 : 18:04:47
|
Dobro sam upoznat sa situacijom. Upravo si opisao ono što ja podrazumijevam pod pojmom "kućna radinost".
I da, za mene je to gnjavaža. Pogotovo kad se uzme u obzir da me zanima ogroman broj naslova.
ni najmanje te ne shvacam, doslovno 3 klika mišem i stvljanje praznog dvd u pržilicu ti smatraš gnjavažom!? Pod pojmom kućna radnost bi se smatralo prebacivanje film iz .avi format na dvd format, dodavanje izbornika, podnaslova i sl. Nikako pod taj pojam nemremo svrsta kopiranje backupaova s originala bez izmjene sadržaja!
I zar je bolje imat kolekciju od stotinjak kartonskih kutija sa DVD-ima (ne ulazim sad i kakve su uopće kvalitete dvd mediji na kojim se prži autorizirana kopija za prodaju u Konzumu) od jedne ovakve kolekcije kakvu sam pokazal na slici? |
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 14/02/2013 : 18:19:19
|
Nemoj me krivo shvatiti, i ja volim dodatke. Pogotovo ako su vezani uz nastanak filma. Ali nisu mi presudni prilikom kupnje izdanja.
ne znam kak vi ostali, ali meni ti posebni dodaci na nekom DVD-u nisu bogzna kaj.
mislim, ok, lijepo je pogledat recimo taj jedan kratki prikaz o tome kako se snimao film, ali to je to. to su (bar za mene) sadržaji koje ti je dovoljno pogledat samo jednom i to je to. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/02/2013 : 18:26:52
|
Recimo, zato što volim filmove i želim ih imati u svojoj kolekciji, u što boljem izdanju. Zato što onda nemam osjećaj da sam nekoga pokrao ili zakinuo za novac.
a čuj, ima filmova koje kod nas nećeš nać ni u kojem slučaju. a jedino kak ih možeš nabavit je da ih kupiš preko Amazona. što je za mene čista besmislica.
quote: Zato što je skidanje filmova i podešavanje titlova gnjavaža, pogotovo kad si filmofil.
skidanje filmova uopće nije problem, daleko veći problem ih je naći.
podešavanje titlova je gnjavaža jedino ako ako tamo u Podnapisima.net (ili nekom drugom siteu gdje možeš skinut) recimo ima engleskih titlova a nema hrvatskih titlova za film koji ti treba (pa se onda moraš zajebavat s prijevodom), ili ako ima hrvatskih titlova ali nisu usklađeni kak spada sa DVD/Blu Ray ripom koji si downloadao.
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 14/02/2013 : 18:31:41
|
quote: Originally posted by Darth Ivan mislim, ok, lijepo je pogledat recimo taj jedan kratki prikaz o tome kako se snimao film, ali to je to. to su (bar za mene) sadržaji koje ti je dovoljno pogledat samo jednom i to je to.
ma to kaj imaš na našim izdanja je slabo, nekakve B role, izbrisane scene i nemotirani making off i je za jednom ili nijedom pogledati. Prava vrijednost dodaka je u video esejima, komentarima povijesničara filma ili samih autora, te prije svega dokumentarci koji se obično nalze na drugom disku koji naši izdavači izbacuju |
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 14/02/2013 : 18:34:23
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Recimo, zato što volim filmove i želim ih imati u svojoj kolekciji, u što boljem izdanju. Zato što onda nemam osjećaj da sam nekoga pokrao ili zakinuo za novac.
a čuj, ima filmova koje kod nas nećeš nać ni u kojem slučaju. a jedino kak ih možeš nabavit je da ih kupiš preko Amazona. što je za mene čista besmislica.
quote: Zato što je skidanje filmova i podešavanje titlova gnjavaža, pogotovo kad si filmofil.
skidanje filmova uopće nije problem, daleko veći problem ih je naći.
podešavanje titlova je gnjavaža jedino ako ako tamo u Podnapisima.net (ili nekom drugom siteu gdje možeš skinut) recimo ima engleskih titlova a nema hrvatskih titlova za film koji ti treba (pa se onda moraš zajebavat s prijevodom), ili ako ima hrvatskih titlova ali nisu usklađeni kak spada sa DVD/Blu Ray ripom koji si downloadao.
A i to je čas posla da se sredi sa 'Subtitle Worshop-om' |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/02/2013 : 18:36:55
|
ma to kaj imaš na našim izdanja je slabo, nekakve B role, izbrisane scene i nemotirani making off i je za jednom ili nijedom pogledati. Prava vrijednost dodaka je u video esejima, komentarima povijesničara filma ili samih autora, te prije svega dokumentarci koji se obično nalze na drugom disku koji naši izdavači izbacuju
glavni razlog zašto uopće kupujem DVD izdanje nekog filma je sam film.
ovo ostalo mi je sve manje važno. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/02/2013 : 18:39:03
|
a koji to film nije moguće najti?
nemam baš ono neki određeni, ali u općenitom smislu, referiram se prvenstveno one TV filmove. i njihov prijevod. njih na Pirate Bayu ima jako malo. pa skoro da ih ni nema. |
Edited by - Darth Ivan on 14/02/2013 18:39:43 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 14/02/2013 : 18:41:26
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
a koji to film nije moguće najti?
nemam baš ono neki određeni, ali u općenitom smislu, referiram se prvenstveno one TV filmove. i njihov prijevod. njih na Pirate Bayu ima jako malo. pa skoro da ih ni nema.
referiraš se na niš, baljezgaš kao i obično. Pišeš samo da se tipka po tikvnici bez ikakvog smisla i cilja |
|
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 14/02/2013 : 18:45:41
|
quote: Originally posted by swamp thing A i to je čas posla da se sredi sa 'Subtitle Worshop-om'
pa zato se skida kompletni dvd i nema nikakvog podešavanja
Jes', al' nekom se ne da skidati film 2 dana Pa i po cijenu kvaliteta... A podešavanje titla da ide sinhrono sa filmom je doslovno posao od jednog minuta. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/02/2013 : 18:48:39
|
naslovi?
općenito nisam gledao puno tih TV filmova.
one koje sam gledao sam ulovio slučajno na HRT-u.
al evo, od onih koje sam mislio pogledat bile su TV filmovi/adaptacije o Sherlocku Holmesu (Baskervilski pas, znak četvorice etc.). to sam na Pirate Bayu tražio još prije, ima već ziher više od godine dana. i jedine koje se ja sjećam da sam uspio pronać je bio TV film "Baskervilski pas" sa Mattom Frewerom. Brettovu verziju je lako pronać, jer je snimljena u sklopu same serije, a ne zasebno.
sad, posljednji TV film kojeg se ja sjećam da sam gledao je bila TV adaptacija Irvingove "Legende o Sanjivoj dolini". to sam bio gledao, pa mogu reć čak i nedavno, na HRT-u. nju sam probao isto nać, al nema. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/02/2013 : 18:52:35
|
referiraš se na niš, baljezgaš kao i obično. Pišeš samo da se tipka po tikvnici bez ikakvog smisla i cilja
a čuj, štogod netko tebi napisao, ja znam da ćeš ti to nazvat "baljezganje bez ikakvog smisla i cilja" bez obzira na sve. mislim da smo to svi već odavno vidjeli
osim toga, napisao sam ti naslove upravo sad. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/02/2013 : 18:54:28
|
quote: Originally posted by swamp thing
Jes', al' nekom se ne da skidati film 2 dana Pa i po cijenu kvaliteta... A podešavanje titla da ide sinhrono sa filmom je doslovno posao od jednog minuta.
inače, u vezi podešavanja titlova, moja preporuka bi ti bila "Subtitle Edit". meni je on puno bolji od Subtitle Workshopa. |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 14/02/2013 : 19:03:49
|
quote: Originally posted by swamp thing
quote: Originally posted by swamp thing A i to je čas posla da se sredi sa 'Subtitle Worshop-om'
pa zato se skida kompletni dvd i nema nikakvog podešavanja
Jes', al' nekom se ne da skidati film 2 dana Pa i po cijenu kvaliteta... A podešavanje titla da ide sinhrono sa filmom je doslovno posao od jednog minuta.
pa ako ti se fgilm gleda odmah onda ni ne skidaš nego gledaš odmah, a za kolekciju valjda nije problem čekat par dana?
pod cijenu kvalitete? Kvaliteta bdripa od 1,5 GB je daleko bolja od kvaliteta bilo kojeg filma u dvd formatu. Ljudi vi fakat mislite da je film u dvd formatu najkvalitetniji, osim naravno bd-a?
Podešavanje podnaslova nije problem ako funkcionira opcija s prvom i zadnjom rečenicom kod podešavanja u SW-u ili sinkronizacija po nekom drugom podnaslovu koji radi. Ali ako ne funkcionira, podnaslovi znaju biti opaka zajebancija, to je činjenica.... |
|
|
|
Topic |
|