forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Koji film ste danas ukrali/kupili/dobili/posudili
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 41

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/02/2013 : 19:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:
Originally posted by dosada
Odeš na određenu stranicu (rutracker.org ima ogroman izbor) upišeš ime filma i bciš torrent na skidanje

kako funkcionira rutracker?

jel registracija dovoljna il treba održavat D/U ratio?

dovoljna rega, mislim da u početku imaš neko ograničenbja od par filmova dnevno kasnije neograničeno...ja sam skidam i cim skinem brišem torrent!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 14/02/2013 : 19:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
vidiš, ja u doba prije DVD-a uopće nisam ni pomišljal na filmove, tek pojavom DVD a osobito BD-a me filmovi zanimaju. Jer tek sad uz dobar TV i DVD/BD uređaj mogu u njima uživati kak treba.....
a dodaci mi služe da se malo educiram, a ne zbog zabave! Nitko njih ne gleda zbog zabave, tak da ih ljudi kojima je film zabava i ne smatraj iole vrijednim...

Barem si ustedio pare. Meni jos dan danas u podrumu u kutiji stoje nekih 50-tak original VHS kazeta, sve mrak filmovi, ali sad sluze samo za skupljanje prasine. Pa onda opet sve te filmove nabavi na DVD-u, pa bi sad opet kao trebao na Blu Rayu, nema sanse.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/02/2013 : 19:08:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

ni najmanje te ne shvacam, doslovno 3 klika mišem i stvljanje praznog dvd u pržilicu ti smatraš gnjavažom!?

Ta tri klika mišem i prazne DVD-e pomnoži sa ∞. Zato je gnjavaža. Na taj način mogu pola života provesti skidajući i pržeći filmove.

quote:

Pod pojmom kućna radnost bi se smatralo prebacivanje film iz .avi format na dvd format, dodavanje izbornika, podnaslova i sl. Nikako pod taj pojam nemremo svrsta kopiranje backupaova s originala bez izmjene sadržaja!

Pazi, back-up je legalna kopija filma koji si ti legalno kupio, i na koju ti imaš pravo. Back-up nije kopija filma koju ti skineš s torrenta. To je obična piraterija.

quote:

I zar je bolje imat kolekciju od stotinjak kartonskih kutija sa DVD-ima (ne ulazim sad i kakve su uopće kvalitete dvd mediji na kojim se prži autorizirana kopija za prodaju u Konzumu) od jedne ovakve kolekcije kakvu sam pokazal na slici?

Krivo si me shvatio. Ja ne kupujem ta izdanja u Konzumu, upravo zato što ne volim kada se DVD-i pakiraju u te jeftine kartonske omote. Rađe pričekam trenutak kada se ti filmovi pojave u prodaji u standardnom izdanju.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/02/2013 : 19:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan
sad, posljednji TV film kojeg se ja sjećam da sam gledao je bila TV adaptacija Irvingove "Legende o Sanjivoj dolini". to sam bio gledao, pa mogu reć čak i nedavno, na HRT-u. nju sam probao isto nać, al nema.

http://www.imdb.com/title/tt0214874/reference
jel to verzija iz `99.? Kad sam te tražil naslove htel sam da budeš precizan, jer jedino s preciznim naslov morem najti kaj ti treba! Za tu verzija ima dvdrip na netu...

i The Sign of Four imaš verzije iz `32, `83 i `01 pa sad ovisi koja te zanima!?

i kaj se tiče TV filmova uzmi u obzir da mi ovdje govorimo o DVD izdanjima filma, znači kaj je izašlo na DVD negdje u svijetu ima i na netu

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 14/02/2013 : 19:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido
Krivo si me shvatio. Ja ne kupujem ta izdanja u Konzumu, upravo zato što ne volim kada se DVD-i pakiraju u te jeftine kartonske omote. Rađe pričekam trenutak kada se ti filmovi pojave u prodaji u standardnom izdanju.

Problem je sto svi filmovi koji izadju u K Videoteci ne izadju i u normalnoj maloprodaji, na zalost. Napravi sto ja radim, kupi praznu DVD kutiju (cca 2 kn), isprintaj cover i to je to. Original film ionako vec imas, znaci radi se samo o razlici u ambalazi. I na polici ce ti izgledati isto kao i ostali, kao na slici od Dosade. I dodje te jos uvijek jefinije.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/02/2013 : 19:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ni najmanje te ne shvacam, doslovno 3 klika mišem i stvljanje praznog dvd u pržilicu ti smatraš gnjavažom!?

Ta tri klika mišem i prazne DVD-e pomnoži sa ∞. Zato je gnjavaža. Na taj način mogu pola života provesti skidajući i pržeći filmove.

manje vremena nego otići u trgovinu i kupit filma, tak da analogija o pola života ne stoji. Film se skida sam samo nek je računalo upaljeno, ne nadgledaš ti proces skidanja a pržiš ga usput dok pišeš diplomski ili surfaš netom

piraterija je kad se zarađuje na ilegalan način (kao povjesničar znaš tko su bili pirati), a ovdje nitko ne zarađuje....istina ne pošuju se autorska prava, ali to sam objasnil u jednom odgovoru na prošloj stranic (str. 129!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/02/2013 : 19:24:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa tebi je onda preča ambalaža koliko ja vidim

I meni ambalža igra ulogu, Criterion izdanja uzimam kad su kartonska a kad su "obična" onda ih skinem i isprintama omot...to je vidljivo na onoj slici, ono samo Criterion izdanja

Edited by - dosada on 14/02/2013 19:26:27
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/02/2013 : 19:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Dosado, složit ćemo se da se ne slažemo. Tebe očito veseli piraterija, za mene je to gnjavaža.

Zbilja ne vidim po čemu je tvoj slijed radnji ušteda vremena i novaca.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/02/2013 : 19:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://www.imdb.com/title/tt0214874/reference
jel to verzija iz `99.? Kad sam te tražil naslove htel sam da budeš precizan, jer jedino s preciznim naslov morem najti kaj ti treba! Za tu verzija ima dvdrip na netu...

je, to je ta verzija, Hallmark Channel, Brent Carver ko Ichabod Crane.

DVD rip ima netu, kažeš? ajde kopiraj link ak nije bed. i još nekaj: jel ima neki titl, bilo koji (bilo bi dobro da je engleski), koji je prilagođen za to izdanje?

quote:
i The Sign of Four imaš verzije iz `32, `83 i `01 pa sad ovisi koja te zanima!?

tražio sam onu verziju s Ianom Richardsonom (znači to bi trebala bit ova iz '83.). Frewerovu mogu pogledat onak čisto da vidim koliki užas zbilja jest.

quote:
i kaj se tiče TV filmova uzmi u obzir da mi ovdje govorimo o DVD izdanjima filma, znači kaj je izašlo na DVD negdje u svijetu ima i na netu

to je činjenica, samo je pitanje gdje na netu.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 14/02/2013 19:53:06
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/02/2013 : 19:44:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dosado, složit ćemo se da se ne slažemo. Tebe očito veseli piraterija, za mene je to gnjavaža.

a čuj, ako imaš para ko blata i ne znaš kaj ćeš s njima...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/02/2013 : 19:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

Problem je sto svi filmovi koji izadju u K Videoteci ne izadju i u normalnoj maloprodaji, na zalost.

Zapravo, izađu. Jedino što se razlikuju u načinu pakiranja. Blitz ih reizda u standardnim plastičnim kutijama, a Pa-dora upakira nekoliko tih kartonskih izdanja u jedan paket pod određenom etiketom, kao što su "akcija", "horror", "komedija", itd. Loše rješenje, i razlog zašto u kolekciji imam tako malo Pa-dorinih izdanja.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/02/2013 : 19:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

mene veseli moja kolekcija i izbor filmova koje imam....

ušteda, pa računaj da samo Criterion kolekcija ima preko 600-tinjak naslova a jedno njihovo izdanje je u prosjeku 20$. U kolekciji imam 100-tinjak originala (istina onih vrijednijih sa knjigama i sl.) i 400-tinjak kopija. Kopija koje sadrže kompletno isti sadržaj jer su ustvari backupovi nekog drugogo vlasnika originala koji je to podijelil putem neta....
A gdje su tek ostale kolekcije!? Dosad sam potrošil na svoju kolekciju 100-tinjak tisuća kuna, a da sam svaki film u kolekciji u izdanju kojem kojem ga imam kupil original trebalo bi barem još 3x toliko. Mislim da je u pitanju velika ušteda

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/02/2013 : 19:52:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
to je činjenica, samo je pitanje gdje na netu.

e tako, ali ima onih koji znaju gdje!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/02/2013 : 19:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
DVD rip ima netu, kažeš? ajde kopiraj link ak nije bed.

je, regaj se na rutracker.org i skini torrent! Pa dalje sam provjeravaj kaj ima a kaj nema

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/02/2013 : 19:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

a čuj, ako imaš para ko blata i ne znaš kaj ćeš s njima...

Gle, ja nikad nisam kupovao toliko DVD-a koliko ih danas kupujem, upravo zato što su strašno pojeftinili.

DVD-e sa dobrim filmovima možeš kupiti već za 10 kuna. To je tek nešto skuplje od jednog praznog DVD-a.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/02/2013 : 20:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

je, regaj se na rutracker.org i skini torrent! Pa dalje sam provjeravaj kaj ima a kaj nema

jel možeš ti provjerit ak nije problem?

P.S.

da se registriram? otkud? pa stranica je na ruskom.

osim toga, kaj se moraš registrirat da bi downloadao torrente?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/02/2013 : 20:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

mene veseli moja kolekcija i izbor filmova koje imam....

ušteda, pa računaj da samo Criterion kolekcija ima preko 600-tinjak naslova a jedno njihovo izdanje je u prosjeku 20$. U kolekciji imam 100-tinjak originala (istina onih vrijednijih sa knjigama i sl.) i 400-tinjak kopija. Kopija koje sadrže kompletno isti sadržaj jer su ustvari backupovi nekog drugogo vlasnika originala koji je to podijelil putem neta....
A gdje su tek ostale kolekcije!? Dosad sam potrošil na svoju kolekciju 100-tinjak tisuća kuna, a da sam svaki film u kolekciji u izdanju kojem kojem ga imam kupil original trebalo bi barem još 3x toliko. Mislim da je u pitanju velika ušteda

Pretpostavljam da ne dobivaš besplatno prazne DVD-e, plastične kutije, papir i toner za boju koji su ti potrebni da bi izradio takve kopije? A dok ti odeš u dućane kupiti što ti treba, ja za to vrijeme kupim original DVD. Toliko o uštedi vremena i novca.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/02/2013 : 20:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

jel možeš ti provjerit ak nije problem?

P.S.

da se registriram? otkud? pa stranica je na ruskom.

osim toga, kaj se moraš registrirat da bi downloadao torrente?

nema podnaslova na toj stranici, samo eng. audio...podnaslove tražiš negdje drugdje, ali za ovak nekaj samo engleske!

da moraš se regat da bi ti torrent bil vidljiv, aregaš se uz pomoć google prevoditelja

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/02/2013 : 20:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

da moraš se regat da bi ti torrent bil vidljiv, aregaš se uz pomoć google prevoditelja

i onda na kraju vidiš da to nije to što tražiš...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/02/2013 : 20:16:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pretpostavljam da ne dobivaš besplatno prazne DVD-e, plastične kutije, papir i toner za boju koji su ti potrebni da bi izradio takve kopije? A dok ti odeš u dućane kupiti što ti treba, ja za to vrijeme kupim original DVD. Toliko o uštedi vremena i novca.

varaš se....čak i ovaj dvd po 10 kuna je pet put skuplji od praznog. I sad, kad idem u speracaj usput kupim paket od 25 praznih dvd-a i kutije. Toner kupujem jednom u 3 mjeseca, a 500 komada papira su mi uz printer (papir kupim jednom u dve godine) i to je to. Izračunal sam da me to po filmu košta cca. 7 kuna u vrh glave, a sadržaj mog i tvog diska je neuporediv.
Ušteda vremena je itekak vidljiva, a i novčana da ne govorim čak i kad se upoređuje ova niska cijena našeg izdanja. Samo traženje filmova ne postoji jer, kak sam rekel, dovoljno je samo upisati ime filma i pokrenuti torrent...vrlo vrlo jedonastvno, a kolekcija bogata izborom naslova! Puno bogatija nego sve naše trgovine dvd-ima zajedno...

Edited by - dosada on 14/02/2013 20:17:20
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/02/2013 : 20:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

i onda na kraju vidiš da to nije to što tražiš...

evo ti s jedne druge stranice
http://torrentbutler.eu/9608-the-legend-of-sleepy-hollow

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/02/2013 : 20:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
i da se razmeme još jednu stvar, kad se na našem tržištu pojavi izdanje vrijedno pažanje po "Pjvača jazza" (dvostruko izdanje) i po povoljnoj cijeni onda ga kupim. Ne kupujem samo ova izdanja sa golim filmovima....

http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.a7958074d4a94aaa9e732e733564e9f2.pjevac-jazza.aspx

kupil sam ga kad mu je cijena bila 24.90 kn!

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 14/02/2013 : 21:15:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Cromwell
....tak da ak je cijena fajn ne treba mi ništa osim samog filma.

u tom slućaju reci koi film trebaš i roku od par sati ga imaš!

Preskočio sam raspravu al da, slažem se s Bušidarom o izbjegavanju zajebancije sa skidoprintoprženjem.

Al dok se Johnny ne javi evo popis filmova koje potrebujem a ne mogu nikak nać. Ili nema pristojne kvalitete slike/titlova.

Haunted Gold (1932)
Mystery Ranch (1932)
La Femme du bout du monde (1938)
À la conquête du pôle (1912)
Gösta Berlings saga (1924)
La Femme du bout du monde (1938)
The Navigator (1924)
She (1935)
The Cabinet of Dr. Caligari (1920)
Haunted Range (1926)
The Phantom Carriage (1921)
The Thing from Another World (1951)
All Quiet on the Western Front (1930)
Sergeant York (1941)
Orions belte (1985)
La Grande Illusion (1937)
Der müde Tod (1921)
Riders of the Whistling Skull (1937)
Curse of the Undead (1959)
Ni liv (1957)
The Living Coffin (1959)
Duck Soup (1933)
Nybyggarna (1972)

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 14/02/2013 : 21:20:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. BushidoZ
Zapravo, izađu. Jedino što se razlikuju u načinu pakiranja. Blitz ih reizda u standardnim plastičnim kutijama, a Pa-dora upakira nekoliko tih kartonskih izdanja u jedan paket pod određenom etiketom, kao što su "akcija", "horror", "komedija", itd. Loše rješenje, i razlog zašto u kolekciji imam tako malo Pa-dorinih izdanja.

Da, vidio sam te Pa-dorine pakete, ispada jeftinije posto je unutra po 5 naslova cini mi se, ali unutra zna biti dosta naslova koji me uopce ne zanimaju pa mi onda dodje na isto. Pa-dora je inace ranije znala izdavati filmove u normalnim kutijama s dodatnim kartonskim ovitkom, steta da su odustali od toga.

Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 14/02/2013 : 22:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

quote:

Problem je sto svi filmovi koji izadju u K Videoteci ne izadju i u normalnoj maloprodaji, na zalost. Napravi sto ja radim, kupi praznu DVD kutiju (cca 2 kn), isprintaj cover i to je to. Original film ionako vec imas, znaci radi se samo o razlici u ambalazi. I na polici ce ti izgledati isto kao i ostali, kao na slici od Dosade. I dodje te jos uvijek jefinije.

Ako već kupiš jeftino kartonsko izdanje, nema potrebe za prinatanjem covera, već samo treba malo "preurediti" cover.

Evo sad ću staviti par fotki što ja radim s tim omotima.

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page
Page: of 41 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000