Poll Question:
Koliko vas bi kupilo kvalitetno domace(SR,HR...) izdanje Don Rosinog The Life and Times of Scrooge McDuck?
Choices:
Bez razmisljanja i bez obzira na cenu
Da ali samo po ceni do maksimalnih 30 evra
Da ako je cena do 20 evra
Ne zanima me Dizni, samo Boneli je strip
Takvo izdanje je suvisno
Mozda ovako pomognemo nekom od izdavaca da se odluci na izdavanje jednih od najlepsih stripova, a mozda nama diznijevcima glasanje pomogne da shvatimo da se ovako nesto nikada nece izdati kod nas.
Mislim da jedan manji broj ljubitelja stripa kod nas zna tko su Don Rosa i Carl Barks (o Floydu Gottfredsonu, Alfredu Taliaferru i drugim velikanima koji su crtali za Disneya da ne govorim), a i to kakve su stripove radili. Ti stripovi su vjerojatno ponajbolji stripovi ikada. Čak bi se usudio reći da Don Rosa nije na razini trojca, ali mnogi bi mogli imati drugačije mišljenje.
A oni koji sve ovo znaju, vjerojatno već imaju ovaj Don Rosin naslov na engleskom jeziku. Ova knjiga već ima više izdanja i bit će ih sigurno još na engleskom jeziku, tako da čisto sumnjam u eventualni uspjeh prevedenog izdanja (možda po manjoj cijeni, iako je i to upitno).
Egmont je u Hrvatskoj objavio 2 albuma Carla Barksa koji se ni nakon više godina ne uspijevaju ni po 20 kuna rasprodati.
Ja ovu knjigu osobno ne bih kupio iz slijedećih razloga: 1. Imam englesko izdanje; 2. Novac trošim na hrpu drugih novih stripova koji me zanimaju i nemam neograničene fondove; 3. Nemam neograničen prostor za stripove.
Mislim da jedan manji broj ljubitelja stripa kod nas zna tko su Don Rosa i Carl Barks (o Floydu Gottfredsonu, Alfredu Taliaferru i drugim velikanima koji su crtali za Disneya da ne govorim), a i to kakve su stripove radili. Ti stripovi su vjerojatno ponajbolji stripovi ikada. Čak bi se usudio reći da Don Rosa nije na razini trojca, ali mnogi bi mogli imati drugačije mišljenje.
nije u odredjenim aspektima u nekim drugim jeste zavisi od tacke gledista, pojedinacnog ukusa citalaca, itd....
A oni koji sve ovo znaju, vjerojatno već imaju ovaj Don Rosin naslov na engleskom jeziku. Ova knjiga već ima više izdanja i bit će ih sigurno još na engleskom jeziku, tako da čisto sumnjam u eventualni uspjeh prevedenog izdanja (možda po manjoj cijeni, iako je i to upitno).
ma uspelo je kojesta, uspelo bi i ovo
ja imam recimo Lo$ u jedno 3-4 izdanja i kupio bih domacicu na keca
Egmont je u Hrvatskoj objavio 2 albuma Carla Barksa koji se ni nakon više godina ne uspijevaju ni po 20 kuna rasprodati.
jbg, kad su krs, i kad su poceli od "najbezveznijih" epizoda
Originally posted by alexts
Ne znam za ova pomenuta Egmontova izdanja, a nemam poverenja u tog izdavača. Knjige stripova Karla Barksa treba da imaju po 500, a ne 50 strana.
knjige da, albumi ne ova edicija je radjena istovremeno sa nekoliko drugih evropskih zemalja a sveukupno po uzoru na komplet Barksovu kolekciju za siroke mase, u albumskom formatu i koloru (njihovo je cak bilo mekokoriceno), u izdanju americkog Gladstone Publishinga
elem, moj odgovor na pitanje je naravno "da" dokle god je cena kolko-tolko "razumna"
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
btw, nadam se da ce se neki izdavac izboriti za prava da objavi ovaj velicanstveni strip na nekom od nasih jezika, i da se pri tome nece posrati na isti tako sto ce prevod prepustiti nekom velikom ljubitelju stripa ili nekom strip autoru koji se amaterski bavi i prevodjenjem...
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Ako se iko odluci na izdavanje ovog a i ostalih vrhunskih disney stripova nikako ne bi smeli da zaborave da se konsultuju sa Dekijem iz Borce i Vaderom.