Author |
Topic |
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3023 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3023 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 22/03/2013 : 13:45:13
|
dobro je ovo. sviđa mi se kako sve pršti energijom i pokretima. odlično prikazuješ akciju. a i sisa je pala vidim. malo samo pripazi na torza. posebice rebra i predio pojasa. izbjegavaj sindrom roba leifelda koji je pobrkao superherojsko pretjerivanje i deformiranost. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Posted - 23/03/2013 : 00:18:40
|
quote: Originally posted by xilrion
dobro je ovo. sviđa mi se kako sve pršti energijom i pokretima. odlično prikazuješ akciju. a i sisa je pala vidim. malo samo pripazi na torza. posebice rebra i predio pojasa. izbjegavaj sindrom roba leifelda koji je pobrkao superherojsko pretjerivanje i deformiranost.
Xilrion, hvala na pohvalama, ali i na kritikama! Svjestan sam mase grešaka u stripu, a objavljivanjem vidim ih još i više. Ovo je crtano na A3. Kažu da je pravilo da se strip crta na većem formatu, jer kasnije puno bolje izgleda smanjen na formatu objavljivanja. Nemam pojma, ali meni ne djeluje tako. Mnoge stvari su mi bile bolje na većem formatu, a više grešaka, koje se nisu primjećivale, smanjivanjem su počele bosti u oko. Da, kako si, vjerojatno, i sam mogao zaključiti ovom mojom izjavom - pa, stvar je da volim strip i crtanje... ali pojma nemam o samom stripu, tj. tehnikama crtanja. Packam malo perima, pa kad ne ide, kistovima...pa rapidografima... Više napipavam nego što znam što radim. Moja sreća je što je gosp. Kerac vrlo pristojan i tolerantan čovjek, pa trpi i mene i moj crtež. Za sada
Neke greške, ako imam vremena, ispravljam pred objavljivanje + brisanje jačih šrafiranja čizmica i rukavica- na koje je Bane imao primjedbi...a najviše vremena uzima popravljanje loše fotokopiranih stranica (blijeđi otisak + bijele crte po crtežu) Tako malo vremena, a tako puno grešaka
Što se tiče anatomije... naravno da uvijek može bolje. Nisam i ne precrtavam neke druge crtače i njihova rješenja... mada kako je ovo Fan strip, možda sam i trebao. Bar Banetove crteže Kate. Želim reći da sam za anatomiju nabavio par bodybuilding časopisa... i što je čudno- kada bi crtao tijela po tim slikama- rezultat je najčešće bio groteskan (Leifeldov sindrom, kako ti kažeš:)
Ovo je brzi strip i, mislim da je greška objavljivati ga ovako stranu po stranu. Puno bi bio bolji dojam čitati ga odjednom. A i manje bi se greške primjećivale |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38094 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 25/03/2013 : 18:52:50
|
Tek da znas, transparent Metalike rastegnut preko ulice je vec bio. Preporucujem Therion.
Nego, malo je nezgodno ovo sto postavljas slike sa edit. Lepse je ako komentarisemo bas ispod slike. Sta mislis? |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Posted - 25/03/2013 : 20:21:51
|
quote: Originally posted by cat claw
Tek da znas, transparent Metalike rastegnut preko ulice je vec bio. Preporucujem Therion.
Nego, malo je nezgodno ovo sto postavljas slike sa edit. Lepse je ako komentarisemo bas ispod slike. Sta mislis?
Paaa, kako su na ovoj zgradi štedili sa tendama i držačima zastava, neki traspanent bi jaako dobro došao! Ali... bojim se da su i službe za postavljanje reklama podbacile ovaj put E, sad, što ćemo onda ? Pa, možda sam odlučio skratiti strip i iduća scena je -'još jedna mačka širom ulice'
Možda... a možda Kata i ja ipak smislimo nešto drugo... nešto, npr. ustane Kata s pločnika, otrese prašinu i kaže - Nema veze, ostalo mi ih je još osam
Ili...
Što se tiče postavljanja slika i komentara...izgleda da ste u pravu. Ovako su svi zašutili, ali nekako mi se je akcija nastavljala iz starnice u stranicu, i mislio sam da će ovako biti efektnije za pratiti. OK. Prihvačam savjet, dalje idu pojedinačne table. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Posted - 25/03/2013 : 22:58:58
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
I dalje je odlično. Pohvala za rešenje "logoa" na tabli 13.
quote: Ili...
...one motke sa zastavama?
a-a-a, ništa od toga Kako kaže Fibrin Rat-man, i u ovom gradu nedostaje domoljublja |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Posted - 25/03/2013 : 23:04:28
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
p.s. što se anatomije tiče, likovi ponekad imaju preveliku glavu u odnosu na telo. Češće sam to viđao u onom tvom Konanu, sad si popravio, ali par puta...
Valjda je to nesvjesno, autoportretski Ako si i sam glavonja, tako crtaš i druge |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Posted - 28/03/2013 : 02:14:16
|
Sorry, Bane, ali, kako vidimo, Muholjud ipak nije taj
Vrtio sam kroz Katine stripove kako bi pronašao neki pogodan, upotrebljiv lik... ali, na kraju, izabrao sam nekog nepoznatog. kada sam vam već lik Muhe upropastio, nisam htio prekrajat još neki vaš lik Flies Faddy je nepoznat, ali pokušao sam ga ugraditi u Katin svijet...dal sam i uspio ili ne... vidit ćemo. Vrijeme bitaka je prošlo, slijedi priča |
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1036 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 28/03/2013 : 09:49:11
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Sorry, Bane, ali, kako vidimo, Muholjud ipak nije taj
Vrtio sam kroz Katine stripove kako bi pronašao neki pogodan, upotrebljiv lik... ali, na kraju, izabrao sam nekog nepoznatog. kada sam vam već lik Muhe upropastio, nisam htio prekrajat još neki vaš lik Flies Faddy je nepoznat, ali pokušao sam ga ugraditi u Katin svijet...dal sam i uspio ili ne... vidit ćemo. Vrijeme bitaka je prošlo, slijedi priča
Ja sam mislio da ćeš iskoristiti onog Rodžera s druge strane prve epizode. (Neznam da li ga je Bane ikad kasnije ponovo koristio.) Baš bi dobro sjelo da se tip predomislio i krenuo ispričati Kerol. Naravno, išo ju je tražiti u labu i stigao taman u trenutku kad je onaj stroj pretvorio Kerol u CatClaw pa je i on pokupio dio zračenja ali njega je ugrizla muha. |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Posted - 28/03/2013 : 12:39:24
|
quote: Originally posted by dupli
Ja sam mislio da ćeš iskoristiti onog Rodžera s druge strane prve epizode. (Neznam da li ga je Bane ikad kasnije ponovo koristio.) Baš bi dobro sjelo da se tip predomislio i krenuo ispričati Kerol. Naravno, išo ju je tražiti u labu i stigao taman u trenutku kad je onaj stroj pretvorio Kerol u CatClaw pa je i on pokupio dio zračenja ali njega je ugrizla muha. [/quote]
Da... u pravu si, Rodžer izgleda pogodno, ali malo sam ga previdio. Rodžer... hm, malo sam pomješao tog Rodžera i Klajva Karsona. Stalno sam mislio da je Kata s Klajvom, na početku, prekinila, pa se Džini Džons pribojava Katine reakcije što se sad ona spetljala s njim. Ovako ispada da Kata nikad nije ni bila s Klajvom, a Dž Dž se opet pribojava. Negdje je i Bane spomenuo, što mi je poprilično čudno, da su te prve strane s Rodžerom izbačene iz Američkog izdanja.
Inače, Dupli, jako interesantna ideja o postanku Mada mi Rodžer ne djeluje kao lik koji bi se ispričavao, i čika Spajki bi našao dvoje onesvještenih, a ne samo Katu. Ali i sve to bi se dalo srediti.
Ništa, morati ću se snaći i s ovim Fliesom |
|
|
Topic |
|