forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dilan Dog Biblioteka- kolekcionarsko izdanje???
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 98

Friki
Junior Member

Croatia
477 Posts

Member since 23/12/2010

Posted - 17/05/2012 : 00:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Friki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

ju ju ludnica ... zastita trzista stripova...

Vrijeme je da se uključi Komisija za zaštitu konkurencije.
Molim prijavite sve nepravilnosti na www.kzk.org.rs .
Strip kriminal ne smije da prođe nekažnjeno

Stripovi svima , a ne samo njima !!!

----------
Trenutačno se sluša: Mariah Carey - Love Takes Time
Go to Top of Page

CZdravko
New Member

291 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 04/09/2012 : 22:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit CZdravko's Homepage  Send CZdravko a Private Message  Reply with Quote
Mozda je o ovome bilo rijec negdje na forumu, ali ja nisam vidio, pa da pitam ovdje: da li su korice kod kolekcionarske knjige 17 inace mat, a ne lakirane kao kod ostalih 16 knjiga, ili sam ja peh pa sam dobio knjigu sa felerom?

Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com
Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 04/09/2012 : 23:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by CZdravko

Mozda je o ovome bilo rijec negdje na forumu, ali ja nisam vidio, pa da pitam ovdje: da li su korice kod kolekcionarske knjige 17 inace mat, a ne lakirane kao kod ostalih 16 knjiga, ili sam ja peh pa sam dobio knjigu sa felerom?

Nisi dobio knjigu sa felerom.Mat su.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

CZdravko
New Member

291 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 04/09/2012 : 23:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit CZdravko's Homepage  Send CZdravko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

quote:

Hvala na brzom odgovoru. Jest da je sitnica, ali bas me razocara... "Zar i ti sine Brute?"

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 05/09/2012 : 22:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by okiboki

quote:

Hvala na brzom odgovoru. Jest da je sitnica, ali bas me razocara... "Zar i ti sine Brute?"

I mene je malo razocaralo.Ne vidim potrebu za menjanjem nakon 16 knjiga.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 06/09/2012 : 08:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Naravno da je i mene razočarala ta nepotrebna promena. Možda i više volim mat od sjajnih korica, ali svakako ne volim kada se to promeni u toku izdavanja jednog serijala.

Ali, ruku na srce, ovaj serijal nikada nije bio baš reprezentativan u poštovanju tih kolekcionarskih detalja i preciznosti. Zapravo, daleko je od toga. Pogledajte sliku koju prilažem, vidi se da na riknama logo izdavača, natpis Dylan Dog i naslovi mogu primetno da variraju u visini, a i da se znatno menja razmak između njih. To ostavlja, najblaže rečeno, nesavršen utisak na polici.

Znam da će me mnogi kritikovati i pitati zašto mi je to važno, govoriti da stripovi služe za čitanje a ne za ukrašavanje polica, bla, bla... Evo odgovora - jednostavno, volim da sve bude rađeno precizno, pogotovo ako izdavač ovo reklamira kao kolekcionarsko izdanje. Kao pravi fan ovog stripa, volim da mi bude sve na mestu, da bude "ugodno oku". Svega nekoliko stotina nas kupuje ovo izdanje, spadamo u veće fanove DD i valjda možemo da se nadamo nekom višem kvalitetu.

Ako već kod kiosk izdanja moramo da prihvatimo neke tehničke nesavršenosti, a pod izgovorom niske cene, e ovde cena nije baš niska. Plus što ove greške nisu posledica grešaka u štampanju, već u pripremi za štampu! Nisu ovde zakazale mašine, nije prblem u staroj štampariji, lošim uslovima štampanja itd. Dakle, ovde je odgovoran jednostavno ljudski faktor, tj. nemar tehničkog osoblja kod izdavača. To je ono što me i jeste najviše nerviralo, to što je tako malo truda potrebno da se standardizuje izgled rikni kod ovih izdanja, a opet VČ to nikako ne uspeva da postigne.

Verujte da nisam jedini kome to smeta. Drug, koji takođe kupuje ovo izdanje, ima potpuno iste zamerke. Zatim, neki ljudi koji ne kupuju ovo izdanje zbog cene izvan njihove kupovne moći, ali vole Dilana i kupuju kiosk izdanja, oni su dolazili kod mene i čudili se zašto to izgleda tako neozbilno na policama, pogotovo što znaju koliko plaćam te knjige.

Ali neću više da kritikujem. Samo ću da uputim jednu najiskreniju molbu Veselom četvrtku. Molim ih, ako iko od njih ovo čita, da ubuduće ostanu na ovim mat koricama (kad su ih već promenili), a i da ulože malo više truda i da podese da položaj natpisa na riknama bude uvek isti.
Znam o čemu govorim, to zahteva samo malo pažnje i svega nekoliko minuta vremena prilikom kompjuterske pripreme štampe. Ništa ne košta a pokazuje da izdavač poštuje svoje čitaoce.

Hvala!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5224 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 06/09/2012 : 11:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
mene osobno MAT izluđuje, ali dobro...

nevjerovatno je da ne mogu držati RAVNINU u tekstu na hrbtu...
to šeta gore-dolje bez ikakvog reda, prava šteta za takav šlamperaj jer teško će se ponoviti druga prilika za kolekcionarsku seriju..
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
43 godine Alan Forda u HR KARAMBA uskoro

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

pknezevic
New Member

Bosnia and Herzegovina
151 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 06/09/2012 : 23:24:09  Show Profile Show Extended Profile  Send pknezevic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by star-duster

Naravno da je i mene razočarala ta nepotrebna promena. Možda i više volim mat od sjajnih korica, ali svakako ne volim kada se to promeni u toku izdavanja jednog serijala.

Ali, ruku na srce, ovaj serijal nikada nije bio baš reprezentativan u poštovanju tih kolekcionarskih detalja i preciznosti. Zapravo, daleko je od toga. Pogledajte sliku koju prilažem, vidi se da na riknama logo izdavača, natpis Dylan Dog i naslovi mogu primetno da variraju u visini, a i da se znatno menja razmak između njih. To ostavlja, najblaže rečeno, nesavršen utisak na polici.

Znam da će me mnogi kritikovati i pitati zašto mi je to važno, govoriti da stripovi služe za čitanje a ne za ukrašavanje polica, bla, bla... Evo odgovora - jednostavno, volim da sve bude rađeno precizno, pogotovo ako izdavač ovo reklamira kao kolekcionarsko izdanje. Kao pravi fan ovog stripa, volim da mi bude sve na mestu, da bude "ugodno oku". Svega nekoliko stotina nas kupuje ovo izdanje, spadamo u veće fanove DD i valjda možemo da se nadamo nekom višem kvalitetu.

Ako već kod kiosk izdanja moramo da prihvatimo neke tehničke nesavršenosti, a pod izgovorom niske cene, e ovde cena nije baš niska. Plus što ove greške nisu posledica grešaka u štampanju, već u pripremi za štampu! Nisu ovde zakazale mašine, nije prblem u staroj štampariji, lošim uslovima štampanja itd. Dakle, ovde je odgovoran jednostavno ljudski faktor, tj. nemar tehničkog osoblja kod izdavača. To je ono što me i jeste najviše nerviralo, to što je tako malo truda potrebno da se standardizuje izgled rikni kod ovih izdanja, a opet VČ to nikako ne uspeva da postigne.

Verujte da nisam jedini kome to smeta. Drug, koji takođe kupuje ovo izdanje, ima potpuno iste zamerke. Zatim, neki ljudi koji ne kupuju ovo izdanje zbog cene izvan njihove kupovne moći, ali vole Dilana i kupuju kiosk izdanja, oni su dolazili kod mene i čudili se zašto to izgleda tako neozbilno na policama, pogotovo što znaju koliko plaćam te knjige.

Ali neću više da kritikujem. Samo ću da uputim jednu najiskreniju molbu Veselom četvrtku. Molim ih, ako iko od njih ovo čita, da ubuduće ostanu na ovim mat koricama (kad su ih već promenili), a i da ulože malo više truda i da podese da položaj natpisa na riknama bude uvek isti.
Znam o čemu govorim, to zahteva samo malo pažnje i svega nekoliko minuta vremena prilikom kompjuterske pripreme štampe. Ništa ne košta a pokazuje da izdavač poštuje svoje čitaoce.

Hvala!

+1
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 07/09/2012 : 10:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Još jedna u nizu grešaka na ovom izdanju. Kad pogledam kakav je Libelusov, dodje mi krivo. Ovaj Dilan ima samo jednu dobru stranu, a to su tekstovi, sve ostalo je teška brljotina izdavača. Apsolutno se slažem sa prethodnim komentarom.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

CZdravko
New Member

291 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 07/09/2012 : 15:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit CZdravko's Homepage  Send CZdravko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala!

Potpisujem! ...i sve ovo izreceno poslije toga...

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 07/09/2012 : 17:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
A koliko vidim, ne mogu se dogovoriti ni oko nijanse "duboke crne". Steta zbog propustene prilike...

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 29/03/2013 : 17:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Izasla knjiga 19..

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 29/03/2013 : 18:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Bilo je i vreme...Ajde još da izađe i knjiga br.20, pa da mogu da prodam onaj crveni komplet iz ZS 1-59, plus pirat Frankenštajn!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

Edited by - srdjandj on 29/03/2013 18:36:01
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 29/03/2013 : 19:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Čitam ovde komentare nekih forumaša da im smeta što su poslednje tri kolekcionarske DD knjige matirane umesto da su sjajne a onda (ovo moram da citiram) "vidi se da na riknama logo izdavača, natpis Dylan Dog i naslovi mogu primetno da variraju u visini, a i da se znatno menja razmak između njih. To ostavlja, najblaže rečeno, nesavršen utisak na polici"????!!!!!
Pa čoveče, da li tebi stripovi služe da stoje na polici, da ih ređaš po visini rikne i meriš po hrbatima ili da ih čitaš???!
Znam da pravi stripofili vole da je izdanje koje kupe kvalitetno, da nije izgužvano i tako to, na kraju krajeva svako ima prava da za svoje date pare očekuje i zahteva kvalitet. Ali obraćati pažnju na to kako stoje natpisi na riknama i njihove visine je najblaže rečeno preterano...

Edited by - vronski 2 on 29/03/2013 19:31:17
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 29/03/2013 : 20:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
to su one male stvari i sitnice koje život čine i čovjeka bezgranično raduju dok ih gleda u dosadnim kišnim noćima kao današnja, dok čita stripove u polumraku svoje tople dnevne sobe
i evo meni se sviđa kako su lijepo poslagani i tako raznoliki oni mačevi na Darkwoodovim izdanjima Konana, pa sve nešto dok ih gledam toplo mi bude... ;o))))

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 29/03/2013 : 21:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 29/03/2013 21:35:53
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 30/03/2013 : 08:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Eto kako sam znao i samo sam čekao.
@Vronski, nisi morao da se mučiš i da pišeš svoj odgovor. Ja sam u svom postu tačno predvideo šta će likovi poput tebe napisati. Citiram samog sebe: "Znam da će me mnogi kritikovati i pitati zašto mi je to važno, govoriti da stripovi služe za čitanje a ne za ukrašavanje polica, bla, bla..."
I bio sam u pravu sa tim predviđanjem.

Na svu sreću, ima i ljudi koji su na mojoj stani, koji cene kvalitet i očekuju ga od izdavača ako ovaj svoje izdanje reklamira kao kolekcionarsko.

Nisam bezveze kritikovao VČ. Ponoviću još jednom da ih smatram neverovatno bitnim faktorom za razvoj domaćeg strip izdavaštva i popularizaciju strip kulture. Izuzetno ih podržavam, ali moram da reagujem kad se prema svojim čitaocima odnose nehajno i čak bezobrazno.
Ponoviću još jednom da je ovo kolekcionarsko izdanje i da upravo kod tih izdanja se zahteva perfekcija.

Posebno me nervira to što stvarno znam da je grafičkom uredniku potrebno oko 5 minuta vremena da bi prilikom pripreme nove knjige namestio da rikne izgledaju istovetno ranijim brojevima. Znam o čemu govorim.
Kao potpuni amater radio sam pripremu za štampu jednog omladinskog časopisa i svaka naslovna nam je imala logo na identičnom mestu, svako zaglavlje unutar lista je bilo na istoj visini, numeracija je bila na istom mestu itd. Jednostavno, snimi se šablon, a menjaju se tekstovi, naslovi itd. a kasnije sve izgleda skladno i jednako.
Dakle - gotovo nikakav trud nije potreban da bi Biblioteka DD izgledala dostojno reputacije pravog kolekcionarskog izdanja, a mi wannabe perfekcionisti bili bismo sasvim zadovoljni.

A ako nekim ljudima stvarno nije bitno kako strip izgleda na polici, onda neka sledeće rikne na DD knjigama budu, na primer, žute sa ljubičastim tufnama, pa zelene sa cvetićima, pa neka se promeni font, pa neka zarotiraju naslove, Dilanu ofarbaju kosu u plavo itd. Sve ovo neće nikome da smeta ako je zaista tačno da je bitno samo ono što je unutar knjige.

Edited by - star-duster on 30/03/2013 08:57:01
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 30/03/2013 : 09:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boddhisatva

to su one male stvari i sitnice koje život čine i čovjeka bezgranično raduju dok ih gleda u dosadnim kišnim noćima kao današnja, dok čita stripove u polumraku svoje tople dnevne sobe
i evo meni se sviđa kako su lijepo poslagani i tako raznoliki oni mačevi na Darkwoodovim izdanjima Konana, pa sve nešto dok ih gledam toplo mi bude... ;o))))

Tačno tako! Upravo o tome se radi.
Ljudi koji imaju razvijeniji osećaj za estetiku znaju da cene te detalje i tu preciznost i da zaista uživaju u tome.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5224 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 30/03/2013 : 11:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by boddhisatva

Tačno tako! Upravo o tome se radi.
Ljudi koji imaju razvijeniji osećaj za estetiku znaju da cene te detalje i tu preciznost i da zaista uživaju u tome.

podržavam, naravno ;

ova izdanja ne glume KNJIGU već su otisnuta kao KNJIGE ; prema tome, trebaju izgledati kao svaka edicija izdanja koja se zovu "Knjiga"...

A ako je netko vidio kolekciju bilo koje serije knjiga sa grbavim hrbtom, gore-dolje brojevima i slovima, neka to skenira i pošalje ovdje...
u zadnjih 35 godina nisam to vidio niti u jednoj knjižari,,

ovdje niti nije bilo riječi da "netko NE ČITA strip", u postu je riječ o šlamperaju u grafičkoj pripremi..

44 godine Alan Forda u HR

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts

Member since 25/12/2012

Posted - 30/03/2013 : 12:23:41  Show Profile Show Extended Profile  Send aved a Private Message  Reply with Quote
Vronski, sta ce nam odjeca u boji i lijepo dizajnirana kada nam samo sluzi da se utoplimo i da fakticki ne budemo goli. Ne mogu da vjerujem da neko zeli plavu, crvenu, zutu ili sarenu odjecu. Mislim, cemu potreba za tim jer nema nikakvu funkciju, a mozemo svi bez problema nostiti neka siva nazgrapna odijela.

Ima osoba koji su pedantni za razliku od nekih i koji vole da im je nesto uredno za novac koji daju. Osim tih pedantnih osoba postoje i pedantni izdavaci kao sto je Fibra, Darkwood, Phoenix Press, Libellus tako da ne vidim ni jedan razlog za neki izgovor za ovaj prospust od Veselog u vezi Dylanovih knjiga

Mornie utúlië, mornie alantië
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 30/03/2013 : 13:38:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Evo savrsenog primjera: Libellusov Oci i tama je izasao 2009., a Vjestica ove godine. Znaci iako je pauza izmedju izdanja bila 4 godine, obzirom da se radi o izdanju istog autora unutar iste izdavacke kuce, kada ih stavite jedan strip uz drugi dobijete ovo:

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 30/03/2013 : 14:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Sasvim je u redu želeti da se ima izdanje kvalitetno odštampano i grafički urađeno tako da bude prijatno za oko. Takođe se slažem da 2.200 dinara, pa i 1600 koliko iznosi sa maksimalnim popustom nije nimalo beznačajno u današnje vreme besparice, naprotiv, i normalno je za takav novac očekivati kvalitet. Ipak, toliko kritikovati rikne i da li natpisi stoje "pod konac" kada se poređaju mislim da je zaista preterano. Tražimo savršenstvo od DD kolekcionarskog izdanja kao da smo i mi sami svršeni i bez ijedne greške i mane...

Edited by - vronski 2 on 30/03/2013 14:04:43
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 30/03/2013 : 14:05:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

Inače Dilan na ovoj naslovnoj izgleda kao neki odrtaveli gej...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 30/03/2013 : 15:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na svu sreću, ima i ljudi koji su na mojoj stani, koji cene kvalitet i očekuju ga od izdavača ako ovaj svoje izdanje reklamira kao kolekcionarsko.

Apsolutno tacno. Nedavno sam u nekom drugom topiku napisao da nemam vise para za takva izdanja, besparica je, kupujem samo vrhunski kvalitet jer su to najjeftinija izdanja, kupis ih jednom i zavrsio si posao.
Zato sam otkacio Ludens (koji nije umeo da izgura jos taj jedan broj da se spoji sa VC), VC zbog svega sto si naveo + otiska koji jako varira u svim izdanjima i sad konacno imam savrsenu kolekciju - "celih" 8 Libellusovih knjiga DD, 4 kolorca + Maxije, almanahe i specijalce (dok im se ne pojavi alternativa)
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 30/03/2013 : 15:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2
... Tražimo savršenstvo od DD kolekcionarskog izdanja kao da smo i mi sami svršeni i bez ijedne greške i mane...

Da li shvataš da mi ne tražimo nemoguće stvari kao npr. uvez zlatnim koncem, 3D holograme i slične gluposti? Samo tražimo da neko odradi svoj posao kako treba, što je sasvim moguće i ne zahteva neki poseban napor ni vreme. Ne zahteva čak ni znanje, samo malo pažnje i više poštovanja prema svom radu i čitaocima.

Nekoliko nas je ovde argumentovano objasnilo da se taj posao pripreme štampe može odraditi savršeno. Dakle, ne pričamo o eventualnim greškama u štampariji, nego o tome da neko za svojim računarom nije hteo da odvoji nekoliko minuta po knjizi (koja izlazi na 3-4 meseca) i da odradi posao pristojno.

I dobra su poređenja kolege forumaši napravili kada su uporedili VČ sa izdavačima koji zaista vole strip i zaista poštuju svoje čitaoce. Kod svih navedenih izdavača dimenzije stripova su konstantne u jednoj ediciji, otisak je konstantno dobar, boje na rikni ne variraju, font je isti, ne menjaju mat i gloss korice usred serijala, logoi i naslovi su uvek na istom mestu itd. A baš kod tih detalja VČ omane (i ne govorim o kiosk izdanjima, već o kolekcionarskim).

I nemoj, molim te, da mi kažeš kako VČ radi odličan posao za onoliko koliko košta. Uostalom, Darkwood sada izdaje stripove savršeno tehnički opremljene, a za zaista pristojnu cenu.
Nije stvar u novcu, već u pristupu poslu. Ne moraju ljudi iz VČ ama baš ništa da ulože osim malo više pažnje, što nikako neće povećati cenu stripa.

Edited by - star-duster on 30/03/2013 16:00:26
Go to Top of Page
Page: of 98 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000