Author |
Topic |
aved
Average Member
Bosnia and Herzegovina
633 Posts
Member since 25/12/2012 |
Posted - 02/04/2013 : 13:48:43
|
Nedostatak inspiracije ili jednostavno pronalazenja najlakseg nacina ili nesto trece rezultira okretanje poznatoj narodnoj izreci- "Tudje sladje". Kao dva neprikosnovena pionira, sada vec veterana, kada je plagiranje u pitanju, na ovom podrucju su: Bregovic i Merlin, tako da sam njih prve stavio.
Ako ne bude nekome mrsko neka postavi svoja zapazanja sto stranih sto domacih ( zemlje bivse Jugoslavije ) izvodjaca koji su plagirali spotove, muziku, teksotve itd,itd.
Paul Simon - You Can Call Me Al Goran Bregovic i Zdravko Colic - Manijaci
UB40 - Where did I go wrong? Dino Merlin - Mjesecina
|
Mornie utúlië, mornie alantië |
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
Posted - 02/04/2013 : 14:55:02
|
boris novković - my sharona
itd band - always on my mind
itd band - opet
boney šuput
boris - we didn't start plagirat
springsteen iz zagreba
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8300 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 02/04/2013 : 15:25:25
|
I ima "Ruza" od "prljavog kazalista" obrada od U2 "With or without You".... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/04/2013 : 15:55:33
|
Bio je već ovakav topic ali više ne znam kak se zove. da, ima toga mali milion ali ipak mislim da treba razlikovati plagijate od obrada. Npr. kod ITD banda ili Doriana Greya je riječ o obradi, nitko tu ne skriva ništa.
Evo jednog plagijata (potez gitarom)
Ili ovo:
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 02/04/2013 : 15:59:21
|
Ili ovo
Refren (ovo je skoro otišlo ne Euroviziju, kak bi se obrukali)
|
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 02/04/2013 : 16:02:57
|
Inače, baš smo frend i ja pričali koliko se Zagreb promijenio od vremena spota "Sonja".Sve je drukčije, novije, bolje...Mislim, nije ni ovdje loše ali fakat se vidi da se u grad uložilo puno u zadnjih dvadesetak godina:)) |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 02/04/2013 : 16:20:07
|
Načuo sam da je Thompsonova "Iza devet sela" plagijat neke poznate strane, zaboravih koje. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 04/04/2013 : 12:31:03
|
Status Quo - In my chair Parni Valjak - Klinka
Blondie - I know But I Don't Know Parni valjak - Javi se
ima toga još kod Husa i nigdje nije obrada nego je sebe potpisao kao autora glazbe :D i nije jedini, hrpa bendova je plagirala pod normalno |
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/04/2013 : 12:36:21
|
balkan plagijatori |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2211 Posts
Member since 26/03/2008 |
Posted - 12/04/2013 : 14:30:52
|
"Je*'o pjesmu koja ni na šta ne liči"
Bijelo dugme - Lažeš = Bad Company - Ready for love Bijelo dugme - Izgledala je malo čudno... = Johnny Wakelin - In Zaire Bijelo dugme - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo = Survivor - Eye of the tiger + Phenomena - Dance with the devil Bijelo dugme - Šta bi dao da si na mom mjestu = Argent - I am the dance of ages + Dubrovački trubaduri - Pusti da ti leut svira Bijelo dugme - Zamisli = Red Hot Chili Peppers - Jungleman Bijelo dugme - Ne dese se takve stvari pravome muskarcu = Led Zeppelin - Custard pie
...
|
Takav je skot bio Alan |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2211 Posts
Posted - 12/04/2013 : 14:34:02
|
Prljavo kazalište - Skočit ću = AC/DC - You shook me all night long Prljavo kazalište - Brane srušit ću sve = Chocolate Starfish - Mountain Prljavo kazalište - Bye bye = Eagle Eye Cherry - Save tonight Prljavo kazalište - Ma kog me boga za tebe pitaju = Alice Cooper - Every woman has a name Prljavo kazalište - Prisluškuju nas susjedi = The Rolling Stones - Neighbours Prljavo kazalište - Ptico malena = U2 - Love is blindness Prljavo kazalište - Zaustavite zemlju = Peter Wolf - Come as you are Prljavo kazalište - Heroj ulice = Bruce Springsteen - Point blank + The river Prljavo kazalište - Ne zovi, mama, doktora = Bachman Turner Overdrive - You ain't seen nothing yet Prljavo kazalište - Sve je lako kad si mlad = The Clash - Should I stay or should I go Prljavo kazalište - Radio Dubrava = The Clash - London calling Prljavo kazalište - Iza mojih prozora = Velvet Underground - Sweet Jane Prljavo kazalište - S vremena na vrijeme = A-Ha - Angel Prljavo kazalište - Pisma ljubavna = Prince - I could never take the place of your man Prljavo kazalište - Previše suza u mom pivu = The Specials - It's you + Millie Small - My boy lollipop Prljavo kazalište - Zlatne godine = Slade - Cum on feel the noize Prljavo kazalište - Moja je djevojka otišla u armiju = Iggy Pop - Pumping for jill Prljavo kazalište - Šteta što je kurva = Lenny Kravitz - Again
...
|
Takav je skot bio Alan |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2211 Posts
Posted - 12/04/2013 : 14:39:04
|
Daniel Popović - Đeni nosi kečke = Shakin' Stevens - Oh Julie Daniel Popović - Ja sam kriv = Prince - Purple rain Daniel Popović - Tuga vojnika = Billy Idol - Sweet sixteen Daniel Popović - Opasna si kao droga = Bryan Adams - Summer of 69 + Billy Idol - White wedding
Boris Novković - U tvojim očima = Steve Earle - The devil's right hand Boris Novković - U dobru i zlu = Richard Marx - Wherever you go Boris Novković - Emily = Cat Stevens - Wild world
Dino Dvornik - Jače manijače = Rob'n'Raz ft. Leila K - Just tell me Dino Dvornik - Ništa kontra Splita = Masterboy - I got to give it up (on and on mix) Dino Dvornik - Zašto praviš slona od mene = Billy Cobham - Stratus Dino Dvornik - Imam rep = Chicago - I'm a man
ET - Ljubav nema ništa s tim = Cutting Crew - I just died in your arms tonight ET - Mogu ja preživjeti sve = Lorraine Mckaine - Let the night take the blame ET - Kad jednom odeš ti = Kim Wilde - Cambodia
Dino Merlin - A šta imam ja od tog = Kim Wilde - Cambodia
...
|
Takav je skot bio Alan |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2211 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 12/04/2013 : 18:55:40
|
quote: Originally posted by Quebrasco
"Je*'o pjesmu koja ni na šta ne liči"
Bijelo dugme - Lažeš = Bad Company - Ready for love Bijelo dugme - Izgledala je malo čudno... = Johnny Wakelin - In Zaire Bijelo dugme - Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo = Survivor - Eye of the tiger + Phenomena - Dance with the devil Bijelo dugme - Šta bi dao da si na mom mjestu = Argent - I am the dance of ages + Dubrovački trubaduri - Pusti da ti leut svira Bijelo dugme - Zamisli = Red Hot Chili Peppers - Jungleman Bijelo dugme - Ne dese se takve stvari pravome muskarcu = Led Zeppelin - Custard pie
...
Bijelo dugme-Blues za moju bivšu dragu=Led Zeppelin-Since I've been loving you
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 12/10/2013 : 00:33:14
|
quote: Originally posted by mladjo
Inače, baš smo frend i ja pričali koliko se Zagreb promijenio od vremena spota "Sonja".Sve je drukčije, novije, bolje...Mislim, nije ni ovdje loše ali fakat se vidi da se u grad uložilo puno u zadnjih dvadesetak godina:))
misliš, promijenio na gore
to ti je bio Zagreb, prijatelju moj, nikad više takav
to su ti bila vremena |
"Nothing lasts forever." |
|
|
gjuro76
New Member
Croatia
135 Posts
Member since 14/09/2011 |
Posted - 13/10/2013 : 22:49:16
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
quote: Originally posted by mladjo
Inače, baš smo frend i ja pričali koliko se Zagreb promijenio od vremena spota "Sonja".Sve je drukčije, novije, bolje...Mislim, nije ni ovdje loše ali fakat se vidi da se u grad uložilo puno u zadnjih dvadesetak godina:))
misliš, promijenio na gore
to ti je bio Zagreb, prijatelju moj, nikad više takav
to su ti bila vremena
Potpisujem! |
|
|
Andrey
New Member
British Indian Ocean Territories
281 Posts
Member since 06/01/2009 |
Posted - 14/10/2013 : 01:40:28
|
odličan topic, oduvijek me jako zanimala ova tema, baš bi bilo dobro da netko napiše neki stručni rad, knjigu o tome
osim onih općepoznatih, nikad ne bih rekao da je bijelo dugme potkradalo moj omiljeni band iz mladosti i prvu rock ljubav RHCP;D ili prljavo kazaliste lennyja kravitza sto se njih tice sjecam se da sam prije par godina procitao zanimljivi komentar vezano uz njihovo stvaralastvo: naime, clanovi benda su javno istupili protiv piraterije i sudjelovali u javnom unistavanju piratskih cd-a ili tako nesto:D ne sjecam se vise je li to bio clanak ili negdje na internetu (Mislim blog) ali jasno vam je sto je komentator rekao o tome u kontekstu ove teme:D
ja nazalost nisam ni jedan otkrio bez tuđe pomoći (premda jesam nedavno prilikom preslusavanja novog albuma jednog od mojih omiljenih bandova MGMT primjetio koliko im nacin pjevanja odredenih stihova vuče na jednu pjesmu Pink Floyda, samo nisam znao na koju, kasnije me netko preduhitrio) konkretnije to je njihova pjesma Cool Song.no2 i Goodby blue sky)
uglavnom, evo jednog zanimljivog primjera koji sam ovdje otkrio: (koristan link)
http://forum.burek.com/domaci-reperi-lose-kopije-amerikanaca-t165691.wap2.html (inače u tom linku mislim da mnogi griješe brkajući sempliranje i krađu beatova (Zapravo nije da se uopće kuzim ko tu kome plača, koja je razlika između demo hip hopa i onih sa izdavackim kucama...) ali obratite paznju na prepravke i prijevode refrena i tome slično. znaci stihove
|
puno postam, uprati https://twitter.com/vjekoplovac
sclavi>originalni radovi junjija ita |
Edited by - Andrey on 14/10/2013 01:53:21 |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3023 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 20/08/2014 : 00:56:12
|
Hvala! |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
Topic |
|