forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Star Wars
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 71

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 02/04/2013 : 23:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nivox

quote:
Originally posted by Ajkula

Pogledah orginalnu trilogiju.
GLUPOST.
Prepostavljam da moram i da obrazložim ovo,pa da počnem.
Prvo sve se odvija prebzo, ta Lukeova transformacija iz običnog dečka u Jedija. Za praktično nekoliko minuta on je krenuo u misiju spasavanja princeze, a samim tim i povukao ostalo. Osim toga, sam lik Lukea Skywalkera je neverovatno jednoličan i iritantan, on je dobar momak, nikad neće učitniti nešto loše i tako... Takav je manje-više i lik princeze Leie, dok je C-3PO samo iritantan. Makar su Han, Chewbacca, i R2-D2 super likovi
Dalje, radnja mi se ne sviđa u epizodama IV i V. U stvari, radnja celog serijala, kao i ceo SF žanr uostalom mi se ne sviđaju. Dobar horor je za mene filmska umetnost. u VI epizodi je odlična u celih sat i po vremena, do konačne bitke, koja je najveća glupost, kao i Darth Vader uopšte.
Darth Vader. Mračni gospodar. Oličenje zla. Tamna strana sile. Lik od koga sam najviše očekivao u celom serijalu me ubedljivo najviše razočarao. ON, najveći zlikovac svih vremena, u stvari je samo sluga Imperatora. ON, najveći zlikovac svh vremena, na kraju je dobar. ON, najveći zlikovac svih vremena, svuda ide, radeći i najbednije zadatke. ON, najveći zlikovac svih vremena, uopšte nije zao. Samo je izvikan, i to je jadno. Toliko sam očekivao, toliko su mi pričali, a na kraju ovo...
U svakom slučaju, pogledaću i prethodnu triloguju, ali samo iz razloga što sam je već kupio (mada, po radnji više obećava od prve) Orginal je glupost i efinitivno najveće razočaranje u istoriji filma, što ipak ne znači sa su toliko loše, samo jednostavno nisu toliko dobr koliko sam očekivao.
New Hope: 5/10
Empire Strikes Back: 5/10
Return of the Jedi: 3/10 (zbog bljutavnog kraja)

hahhahaahahha

ne čudi me ništa što si napisao...tvoja generacija jednostavno ne može doživjeti ove filmove na način kao što ih doživljava netko it "tog vremena"
Ovime ne mislim išta loše...

aj pogledaj još ovo što ti je ostalo pa da čujemo i komentare na to...

To je tačno, sigurno, verovatno bih se manje razočarao se se nisu taložile tolike godine u kojima sam slušao kako je dobar SW i onda pogledam i razočaram se.
Verovatno će mi biti bolje od orginala, pošto posle njega ulazim u ova tri bez ikakvog očekivanja od njih

?????? ? ???????
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 21:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ono što ja uvijek napominjem: najbolje ti je apsolutno ništa ne očekivat (bez obzira što si već čuo kakav je film) jer ti razočaranje (ako ga bude) na kraju bude manje.

ako te prequeli razočaraju (što opet ne mora bit), razočaranje će ti ipak bit manje,

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 03/04/2013 : 21:23:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

ono što ja uvijek napominjem: najbolje ti je apsolutno ništa ne očekivat (bez obzira što si već čuo kakav je film) jer ti razočaranje (ako ga bude) na kraju bude manje.

ako te prequeli razočaraju (što opet ne mora bit), razočaranje će ti ipak bit manje,

Ne kužim baš tu logiku, barem što se tiče SW-a koji ima ogroman critical acclaim. Kako da ne očekujem ništa od filmova koji su po svim kritičarima jedni od najboljih svih vremena?

Inače, slažem se s Ajkulom u svakom pogledu. Imamo identično mišljenje.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 21:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
to ti je (u jednu ruku) ko da si pitao "kako da ne očekujem ništa od filma koji je osvojio oscara?"

gledaj, razumijem te, ja isto znam pročitat dosta tih recenzija/mišljenja kritičara o raznoraznim filmovima, i vidim za neke da su pobrali ogromne pohvale, nagrade etc.

ali nismo li već konstatirali da su kritičari ljudi koji su plaćeni da rade svoj posao?

jer što hoću reć: kritičari su ljudi koji daju (odnosno imaju pravo) na svoje mišljenje. i njihovo se uopće ne mora poklapat sa tvojim. kaj ne?

naravno, kao što sam rekao, potpuno te razumijem, ali uvijek moraš (bez obzira kakve reakcije na neki film bile) bit do neke mjere suzdržan ili smanjit svoja očekivanja. jest da je tako nešto vrlo teško, ali...

btw, znači po tebi su 4,5 i 6 isto sranje? ajde prokomentiraj.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 03/04/2013 : 21:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
@Zagor 12 To je to, nisam mogao ništa da ne očekujem, jer ipak je to ,,onaj'' Star Wars jer da nije toliko slavan, sigurno ga ne bih gledao, jer je SF.
@ Darth Ivan Nije poenta samo u kritičarima, nego u moru običnoh ljudi koji smatraju SW najboljim serijalom ikad.

?????? ? ???????

Edited by - Ajkula on 03/04/2013 21:39:16
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 21:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
a čuj, možeš ti ić gledat neki film koji je prošao osrednje ili čak loše kod kritičara, pa ti se može dopast.

jer sve ti je to raznoliko kad su filmovi u pitanju.

za mene osobno ti SW filmovi (svi) nikad nisu bili simbol nekog vrhunskog filmaštva.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 21:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ Darth Ivan Nije poenta samo u kritičarima, nego u moru običnoh ljudi koji smatraju SW najboljim serijalom ikad.

da, al ti se sve na kraju svodi na isto, više-manje.

ako se nešto svidi masi ljudi, ne mora i tebi.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 03/04/2013 : 21:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
To je tačno.
A nick?

?????? ? ???????
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 21:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
da, kaj s nickom? sviđa ti se?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 03/04/2013 : 21:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
I ne baš
Živim u zabludi da ima veze sa Darth Vaderom?

?????? ? ???????
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 03/04/2013 : 21:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:

I ne baš
Živim u zabludi da ima veze sa Darth Vaderom?

On ti je Vaderov apprentice koji se nakon pada imperije skrivao i sada kada je moc Jedija oslabila, sada izlazi na svjetlo dana

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 21:57:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
pa da sam po njemu odabrao nick...da.

jer mi je prvi pao na pamet. fakat nisam imao pojma uopće koji nick kreirat.

al ak misliš da ja imam veze s DV-om...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 21:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Felagund

On ti je Vaderov apprentice koji se nakon pada imperije skrivao i sada kada je moc Jedija oslabila, sada izlazi na svjetlo dana

fakat si gledao previše Star Vorsova...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 03/04/2013 : 22:02:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa da sam po njemu odabrao nick...da.

jer mi je prvi pao na pamet. fakat nisam imao pojma uopće koji nick kreirat.

al ak misliš da ja imam veze s DV-om...

Ne znam baš, ova Felangudova teorija mi se čini mogućom

?????? ? ???????

Edited by - Ajkula on 03/04/2013 22:03:57
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 22:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 03/04/2013 : 22:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

fakat si gledao previše Star Vorsova...

Pa i nisam bas

Evo, ja sam primjer nekoga tko nije odrastao na Star Warsima, tko je kao klinac na tvu gledao sam djelove filmova, tko nije do prije godinu dana pogledao svih sest filmova lijepo po redu i meni su se filmovi jako svidjeli. Uspjeli su me odmah uvuc i zainteresirat za cijeli taj Star Wars universe.

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 03/04/2013 : 22:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
ako ti se SF ne sviđa i horror ti je prvi izbor, onda đabe gledanje Star Wars iz 70 i neke. Onda ti je i Odiseja i Blade runner ista pizda ovaj 4 ili 5. Trebo si pogledat ove filmove samo za info, kao dokumentarac i đaba ti onda ocjene ili kritike bez argumenta.
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 03/04/2013 : 22:09:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Sad ces vidjet, u sedmici ce Abrams sam uzet Ivana i eto ti novog Sith lorda

Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 03/04/2013 : 22:14:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne plašim se ja njega, on je dobar na kraju

?????? ? ???????
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 03/04/2013 : 22:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

btw, znači po tebi su 4,5 i 6 isto sranje? ajde prokomentiraj.

Na koje 4,5 i 6 misliš? Oriđiđi trilogiju ili prequele? Prequeli su mi se čak više svidjeli (iako je Phantom Menace lošnjikav). A za sagu s Lukeom sam već rekao da veću količinu gluposti nisam vidio u svom životu. Priča (tj. ideja) je dobra, ali ostalo je Bože sačuvaj.

Evo recimo vidim da svi pljujete Hobbita i Gospodara Prstenova koji su meni sto puta (DOSLOVNO sto puta) bolji od SW... I pitam se: zašto? Mislim, ne znam jel imam pravo na to jer je meni SW sranje i vjerojatno se mnogi pitaju zašto... Sad bih mogao cijeli dan trkeljati o tome no nemam vremena...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 22:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo, ja sam primjer nekoga tko nije odrastao na Star Warsima, tko je kao klinac na tvu gledao sam djelove filmova,

ja sam, što se tih filmova tiče, imao isto što i ti.

4,5, 6 - gledao sam na telki samo neke dijelove ko klinac.

1, 2 - pogledao tamo nedugo nakon što su izašli u kinima. jednom.

3 - ja i kum (koji je SF freak) ga išli gledat u kino kad je izašao.

i tek nakon tog trećeg filma sam se zaiteresirao onak više za taj serijal. kad sam zadnji put gledao sve te filmove...ne znam.

quote:
tko nije do prije godinu dana pogledao svih sest filmova lijepo po redu i meni su se filmovi jako svidjeli. Uspjeli su me odmah uvuc i zainteresirat za cijeli taj Star Wars universe.

svu su ti se jako svidjeli? čak i Jake Lloyd?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 22:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

bit će antiklimaks na kraju, u to budi siguran

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/04/2013 : 22:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Na koje 4,5 i 6 misliš? Oriđiđi trilogiju ili prequele?

ono, četvrta, peta i šesta epizoda. Harrison Ford, Mark Hammil i ekipa.

quote:
Prequeli su mi se čak više svidjeli (iako je Phantom Menace lošnjikav). A za sagu s Lukeom sam već rekao da veću količinu gluposti nisam vidio u svom životu. Priča (tj. ideja) je dobra, ali ostalo je Bože sačuvaj.

zanimljivo...

još ak bi mogao malo detaljnije obrazložit stavove o svim filmovima...

quote:
Evo recimo vidim da svi pljujete Hobbita i Gospodara Prstenova koji su meni sto puta (DOSLOVNO sto puta) bolji od SW... I pitam se: zašto? Mislim, ne znam jel imam pravo na to jer je meni SW sranje i vjerojatno se mnogi pitaju zašto... Sad bih mogao cijeli dan trkeljati o tome no nemam vremena...

a čuj, svaki razlog dolazi u obzir. možda ti općenito nisu "sjeli". ili ti SF ko žanr ne paše.

Hobbit i Gospodar prstenova su fantasy filmovi. oni koji te očito više zanimaju. osim toga, znam da si komentirao da voliš serijal o Harryju Potteru, znači još jedan primjer fantasy filmova, pa evo...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 03/04/2013 : 22:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Uh, ovom recenicom placas danak svojoj mladosti i neiskustvu. To sto je Darth Vader na kraju postao dobar ne znaci da su ostali Sith lordovi bili takvi, uostalom, vidjet ces i sam zasto je to tako nakon sto pogledas 1,2 i 3

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 03/04/2013 : 22:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Evo, ja sam primjer nekoga tko nije odrastao na Star Warsima, tko je kao klinac na tvu gledao sam djelove filmova,

ja sam, što se tih filmova tiče, imao isto što i ti.

4,5, 6 - gledao sam na telki samo neke dijelove ko klinac.

1, 2 - pogledao tamo nedugo nakon što su izašli u kinima. jednom.

3 - ja i kum (koji je SF freak) ga išli gledat u kino kad je izašao.

i tek nakon tog trećeg filma sam se zaiteresirao onak više za taj serijal. kad sam zadnji put gledao sve te filmove...ne znam.

quote:
tko nije do prije godinu dana pogledao svih sest filmova lijepo po redu i meni su se filmovi jako svidjeli. Uspjeli su me odmah uvuc i zainteresirat za cijeli taj Star Wars universe.

svu su ti se jako svidjeli? čak i Jake Lloyd?

Vidis Lloyd mene nije uopce zivcirao, niti mi smetao, nije mi bio uopce upecatljiv(ni u dobrom ni u losem smislu). Puno mi je bio gori Hayden Christensen u dvojci. Svo ono njegovo cendranje i cmizdrenje i zaljenje me zivciralo i zbog toga mi je dvojka najslabiji film iz serijala.

Edited by - Felagund on 03/04/2013 22:33:48
Go to Top of Page
Page: of 71 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000