forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Koju vrstu stripova najviše volite?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/04/2013 : 02:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nije loše, tri zadnje kategorije su fino zastupljene. Bonelli je sasvim logičan da ima toliki broj, no BD i Ameri ga sustižu.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 07/04/2013 : 02:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
S tim da zadnju kategoriju cini i Alan :)
Njih je dvojica, a mi smo sami :D
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 07/04/2013 : 08:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Čitam sve što stignem i uspijem nabaviti! Sve me zanima!

A što se tiče slaganja na police tu nema dileme i dalje Bonelli...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 07/04/2013 : 16:09:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
sve navedene volim osim mangi.

BD - Lucky Luke i Asterix...definitivno klasici ove škole stripa.

Američki strip - Spiderman, Batman etc.

Bonelli - kao klinac sam čitao Zagora, Dylana Doga, Tex Willera. sad samo AF, on nije Bonelli koliko znam.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18864 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/04/2013 : 20:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
bonelli!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 08/04/2013 : 01:23:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
Od prosječnog mogu pregurati horror i SF.
Ostalo teško ili nikako ako nije odlično.

Mjerim po mojim subjektivnim mjerilima naravno.
I ne interesira me previše o kojoj školi se radi.
Premda moram priznati da iako nisam direktno izbjegavao mangu, nisu mi pri vrhu prioriteta.
Što ne znači da će se i to promijeniti jednog dana.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 08/04/2013 : 10:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
i pire i pomfrit
pa čak i malo restanog
o pečenom da i ne pričamo

ali sve vrste moraju biti dobro napravljene
pomfrit ne smije biti gnjecav, pire vodenast, a u restanom previše ulja

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/04/2013 : 10:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Tako govore pravi stripovski gurmani...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1853 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 08/04/2013 : 10:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
1. Ameri, i superheroji i sve ostalo...
2. Bonelli, uglavnom Dylan Dog, Martin Mystere, Lilith, Greystorm, poneki one-shot.
3. BD, uglavnom komični poput Asteriks, Talični Tom, Iznogud...

Mange nisam baš imao prilike da čitam, ali volim Anime da gledam.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 11/04/2013 : 20:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Ameri..BD, Bonelli..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

K.R.
New Member

Bosnia and Herzegovina
224 Posts

Member since 15/12/2012

Posted - 12/04/2013 : 01:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit K.R.'s Homepage  Send K.R. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Meni je zanimljivo kako je Bonelli postao istoznačnica za talijanski strip općenito. Mislim, barem među stripofilima s ovih prostora. Jer, pod pojam "Bonelli" teško možeš svrstati i takve kao što su Hugo Pratt, Magnus, Vittorio Giardino, Lorenzo Mattotti, Benito Jacovitti, Milo Manara, Sergio Toppi, Leo Ortolani, Dino Battaglia, Giorgio Cavazzano, itd, itd, itd.

Nije postao, bar ne u ovom poll-u.
Zato sam napisao i ostali srodni i pod tim mislim na Lazarusa, Linka i slične stripove. Nekako ljudi tu onda ubace i AF i Maxmagnus.
Za ove što spominješ jednostavno nisam htio posebnu kategoriju da ne zbunjujem. Nije savršen poll, znam, ali poslužit će...

Ali problem je u tome što su tvoje kategorije za američki, francusko-belgijski i japanski strip sveobuhvatne, znači, nisi ih ograničavao po žanru ili ikakvim drugim parametrima. Jedino ti je kategorija za talijanski strip određena prema jednoj izdavačkoj kući.

Znam što želiš reći i imaš pravo na kraju krajeva, ali mislim da je poll sasvim u redu "postavljen". Nije u redu generalizirati, ali neke stvari zbog brže "komunikacije" ipak jest.

Mercedes-Benz proizvodi i bicikle, ali sumnjam da je bicikl prva asocijacija na ime Mercedes Benz. Tako se i za američke stripove najprije veže superherojska tematika, za talijanske bonelli itd... Ništa loše u tome...

Loše je u tome što ima strastvenih biciklista na ovom forumu možda :)
Također, ja imam u glavi kad se spomene američki strip prvo Pekar/Crumb storije, onda tipične american-indie stilove poput Chestera Browna, Daniel Clowesa ili Tomina i švrćkajući u zadnje vrijeme po ovom forumu padaju mi na pamet i jedni Okružen mrtvima, Habibi i slično tako da mi Batman zadnji padne na pamet.

Nego, moram da se složim sa Bushidom i također mi je jasno otprilike kakva je većinska publika na forumu a to je da su mnogi navikli na generaliziranje na strip scenama i tu onda nema prostora za neka zanimljivija i istraživačkija gledišta. Mislim, ako u startu postavljamo generalizirajuće pullove i stavove dobit ćemo i generalizirajuće okružje na forumu a ima ovdje dosta "odraslih" ljudi kojima je ovakva generalizacija smiješna.

Znači ok, dobili smo rezultate gdje se američki stipovi ili BD više čitaju nego lani ali u principu se radi o stripovima istog senzibiliteta kao i većina ovoga pod Bonelli, malo je ko glasao za amere jer voli više Crumba od Pratta, Junji Ita od Moebiusa ili nešto takvo.

U principu ima toliko dobrih stripova na svijetu da svi ovi koji se "podrazumjevaju" pod navedenim kategorijama čine 1% u svemu.

Uh, mrzim duge postove ali se raspisah jebiga :)
BTW nemam pojma što su ovako boldirana slova, sve stoji na automatic.

Edited by - K.R. on 12/12/1989 14:12:13
http://www.kostjaribnik.com

Edited by - K.R. on 12/04/2013 01:36:30
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 12/04/2013 : 07:51:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
a gdje da ubacimo argentinski strip :D

There can be only one, me!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/04/2013 : 09:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddox031

To je i meni palo na pamet.
Argentinski+Španjolski.
Torpedo,Spaghetti, Eternaut,itd...
Ako ovo sve spada pod BD, onda BD definitivno najviše volin.
Ako i ne spada, opet BD u principu najviše volin.
Slijedeće šta volin čitat je američki nesuperherojski strip.
Na terećen mistu je Bonelli, i to jako selektivno. Ken i Magični su mi odlični, ostatak više-manje bezveze.
Mange i superherojske ne čitan uopće.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 12/04/2013 : 09:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddox031

Nigdje, tebe ćemo ovaj put zanemariti...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 12/04/2013 : 09:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ima maddox pravo. Par kila tamne strane sile za kaznu Obiju.
Glasao sam za BD makar mi dva naslova iz argentinske škole zapravo pojedu sve ostale škole skupa sa njihovim izdanjima.

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Pokušao pa nije išlo ili nemaš volje za to?

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38020 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/04/2013 : 09:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na terećen mistu je Bonelli, i to jako selektivno. Ken i Magični su mi odlični, ostatak više-manje bezveze.

A Julia? Te po koji Mister No i Tex?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 12/04/2013 : 09:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
po ovome bd, pa ameri, pa boneli

s mangama nazalost imao malo doticaja do sad, ali otvoren prema svemu

kao i cromwell - argentski strip kao sam mi je vrh ;)

takodjer nigdje nema ni domaćeg stripa :D

There can be only one, me!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/04/2013 : 10:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Ima maddox pravo. Par kila tamne strane sile za kaznu Obiju.
Glasao sam za BD makar mi dva naslova iz argentinske škole zapravo pojedu sve ostale škole skupa sa njihovim izdanjima.

quote:

Pokušao pa nije išlo ili nemaš volje za to?

Superherojski san prova i ne sviđa mi se.
Sa mangama san ima malo doticaja i čini mi se da bi se tu našlo super stvari, ali svjesno ne želin otvarat i to područje.
Ne mogu financijski ispratiti ni sve šta me trenutno interesira, a kamoli da još krećen sa nečin novin.
Skenove ne čitan.

U principu mi je jako teško definirat koja mi je škola najdraža jer da iden nabrojat 10-ak najdražih stripova bilo bi tu svega.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/04/2013 : 10:04:09  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koja dva?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 12/04/2013 : 10:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sa mangama san ima malo doticaja i čini mi se da bi se tu našlo super stvari, ali svjesno ne želin otvarat i to područje.
Ne mogu financijski ispratiti ni sve šta me trenutno interesira, a kamoli da još krećen sa nečin novin.
Skenove ne čitan.

Jep, slično kao i kod mene. Ali uvijek tome možeš doskočiti tako da se učlaniš u knjižnicu. Ne znam, meni bi bilo žao da sam samo zbog financija uskraćen za guštanje u vrhunskim naslovima.
Uostalom, zbog knjižnice sam i otkrio Alvara i Eternauta (odg. na drugi post) kao i mange i još cijelu paletu naslova.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 12/04/2013 : 10:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ameri
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/04/2013 : 10:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:

A Julia? Te po koji Mister No i Tex?

Julia odlična.
Po koji Mr.No i Tex apsolutno da, al da ih smatran za nekakav vrh stripa-ne.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 12/04/2013 : 11:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Volim sve što vole mladi pa tako i mlade. Stoga, BD!

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38020 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/04/2013 : 11:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Julia odlična.
Po koji Mr.No i Tex apsolutno da, al da ih smatran za nekakav vrh stripa-ne.

Vazno da se razumijemo.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 12/04/2013 : 11:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

uvijek tome možeš doskočiti tako da se učlaniš u knjižnicu.

Pa zar ima mangi u našin knjižnicama?
OK Vrh bogova i ostatak fibrinih mangi, al to je svega par naslova.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000