U Italiji 2011. godine proglasen kao najbolji maxi godine svih SBE junaka. S obzirom da je maxi Crni osvetnik imao istu titulu godinu prije i u potpunosti opravdao ocekivanja, ocekujem i od ove price mnogo.
Zagorova maxi izdanja su u posljednje vrijeme postala prijatna iznenadjenja.
Čudi me vidjet ćemo. Što se tiče „ crnog osvetnika“ za mene je među prvih tri maxi.
Steta,posto su izasli skoro svi HC specijalci,kad su reprintovani preskoceni konto sam da ce izaci i HC verzija,ja se ubi kupujici prvo SC pa kad izadje HC onda SC prodam pa uzmem HC pa HC prestane pa ponovo kupim SC ,vise ne znam koje skupljam da li SC ili HC ,ne bi me cudilo da Zagorova knjiga krene u SC verziji poslije 6-tog broja.
U svakom slucaju mozes pitati u onom HC Ludens topicu (potrazi ga u ovom podforumu), mozda ti globinjo da bolji odgovor, koliko ja znam on je nekako familiaran sa svim Ludensovim potezima i planovima.
Di Vitto na pilotu čisto solidan, ovo malo što sam vidio na Zagoru, nit je loše, nit je dobro, u svakom slučaju meni je to isto prilično razočaravajuće.
Listao sam ga u SNK, i upravo zbog lošeg crteža braće DiVitto ga neću kupiti. Njihov Zagor uopće nije Zagor, crtež je statičan i "usitnjen", tj. bez krupni(ji)h planova, a akciji nedostaje dinamike i makar minimalne uzbudljivosti. Zbog braće DiVitto nemam ni njihove LU trobrojeve Mr Noa, preskačem ih i u LL biblioteci Mr Noa (dosad dvije priče), a ni ovaj Zagor me nimalo ne privlači. Jednog ljetnog dana u jeftinijoj remitendi 2 za 1, ili na Interliberu za 10-15 kn možda, ali za 49 kn ne!
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Listao sam ga u SNK, i upravo zbog lošeg crteža braće DiVitto ga neću kupiti. Njihov Zagor uopće nije Zagor, crtež je statičan i "usitnjen", tj. bez krupni(ji)h planova, a akciji nedostaje dinamike i makar minimalne uzbudljivosti. Zbog braće DiVitto nemam ni njihove LU trobrojeve Mr Noa, preskačem ih i u LL biblioteci Mr Noa (dosad dvije priče), a ni ovaj Zagor me nimalo ne privlači. Jednog ljetnog dana u jeftinijoj remitendi 2 za 1, ili na Interliberu za 10-15 kn možda, ali za 49 kn ne!
A kod mene je obrnuto...DiVitto crta ,kako da kažem "na neki svoj način" i za mene je dosta ok. Ako sam iskren, nisam očekivao da če crtati epizodu Zagora, ali njihovi radovi na Mr. Nou oduševili su me. Zato sam prvenstveno zbog crteža kupio i Phoenixova izdanja "Mohikanac" i "Krvna linija" i bio oduševljen. Sad naravno,kultni lik Zagora......uh, vječna tema. Naime,dosta ljudi ima mišljenje pravi Zagor je onaj, kojeg crta Ferri. I sam sam dosta dugo imao taj dojam, ali su me neki moderniji crtači uverili da ova teza još manje drži. Ali ok, moram ipak još jednom da kažem da je crtež braće DiVitto dosta specifičan, pogotovo za Zagora.
A kod mene je obrnuto...DiVitto crta ,kako da kažem "na neki svoj način" i za mene je dosta ok. Ako sam iskren, nisam očekivao da če crtati epizodu Zagora, ali njihovi radovi na Mr. Nou oduševili su me. Zato sam prvenstveno zbog crteža kupio i Phoenixova izdanja "Mohikanac" i "Krvna linija" i bio oduševljen. Sad naravno,kultni lik Zagora......uh, vječna tema. Naime,dosta ljudi ima mišljenje pravi Zagor je onaj, kojeg crta Ferri. I sam sam dosta dugo imao taj dojam, ali su me neki moderniji crtači uverili da ova teza još manje drži. Ali ok, moram ipak još jednom da kažem da je crtež braće DiVitto dosta specifičan, pogotovo za Zagora.
"Mohikanac" i "Krvna linija" crtao je Roberto Diso... Ako si na njega mislio, onda se slažem da je on na Mister Nou fenomenalan, ali i kažem hvala bogu da ne crta Zagora... I Di Vitto je dosta
Yup, Mohikanca i Krvnu liniju je crtao Diso, koji je meni još uvijek sasvim dobar, unatoč svemu. To vrijedi i za sasvim solidnog maxi Texa Utvrda Sahara, a u slabom Sinu vjetra mi je njegov crtež najbolji segment. Ali braću DiVitto ne podnosim, pa čak ni kad ih spašava Nolittin scenarij kao u LU trobrojima pred kraj serijala.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Ma, crtež mi je sasvim ok, pogotovo kod ovako pitkih (brzočitajučih) Zagora, ALI... j.bate, na ovome što je Ace postavio, koliku su mu to sjekiretinu nacrtali !!! Jel to protuavionska?
Ma, crtež mi je sasvim ok, pogotovo kod ovako pitkih (brzočitajučih) Zagora, ALI... j.bate, na ovome što je Ace postavio, koliku su mu to sjekiretinu nacrtali !!! Jel to protuavionska?
THX Nagor...da, ja sam jučer napisao feler, bio sam uvjeren da su one 2 Phoenixove priče crtali Di Vitto. Tek sam danas sutra skužio da sam pogrešio i odmah skoknuo ovde, da popravim, ali vidim, da su "oči sokolove" strip entuziasta već ispravile grešku