forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 249

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 07/04/2013 : 00:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

Ne mogu da se sjetim lika, pokušavam ali ne ide... Nije ni čudo, knjigu sam čitao krajem 2008. godine.

Pa pojavljuje se u sva tri razdoblja i stariji je od Metuzalema...u prvoj - na samom početku - pokaže svećeniku spilju, u drugoj traži nekog na onom osamljenom humku u pustinji gdje ga Iguman pronalazi i priča s njim, a u trećem razdoblju samo dođe na supu u manastir:)))
Nisam ga skontao a povezuje sve tri priče...pa sam mislio da si ti možda pametniji od mene:) Inače ima oko 2000 godina :) Pa sam tražio značenje, ali nisam našao

The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 07/04/2013 : 09:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pirgavi

quote:

Ne mogu da se sjetim lika, pokušavam ali ne ide... Nije ni čudo, knjigu sam čitao krajem 2008. godine.

Pa pojavljuje se u sva tri razdoblja i stariji je od Metuzalema...u prvoj - na samom početku - pokaže svećeniku spilju, u drugoj traži nekog na onom osamljenom humku u pustinji gdje ga Iguman pronalazi i priča s njim, a u trećem razdoblju samo dođe na supu u manastir:)))
Nisam ga skontao a povezuje sve tri priče...pa sam mislio da si ti možda pametniji od mene:) Inače ima oko 2000 godina :) Pa sam tražio značenje, ali nisam našao

On najvjerojatnije predstavlja lutajuceg zidova iz krscanskih legendi.
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 07/04/2013 : 16:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Ma i kaže u knjizi da je zadnji od svog naroda - Židov...ali nisam skonto njegovu ulogu u svemu...

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 07/04/2013 : 23:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Lutajuci Zidov je uklet od Krista da luta zemljom do sudnjeg dana i drugog dolaska Kristovog. Novi nuklearni rat je sudnji dan, a Rachel Mesija. Ovo je ako se roman gleda kao vjerska alegorija.

A, mozda je Miller zelio samo jos jedan element da tri zasebne price pretvori u roman.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 08/04/2013 : 07:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lutajuci Zidov je uklet od Krista da luta zemljom do sudnjeg dana i drugog dolaska Kristovog. Novi nuklearni rat je sudnji dan, a Rachel Mesija. Ovo je ako se roman gleda kao vjerska alegorija.

A, mozda je Miller zelio samo jos jedan element da tri zasebne price pretvori u roman.

Eto i taj se čvor razmrsio... Pirgavi hvali nam malo više religijskog obrazovanja da bismo pohvatali sve konce ove više nego sjajne knjige.
Što se nastvaka tiče - nije loš ali je potpuno nepotreban.

...
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 08/04/2013 : 10:26:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eto i taj se čvor razmrsio... Pirgavi hvali nam malo više religijskog obrazovanja da bismo pohvatali sve konce ove više nego sjajne knjige.
Što se nastvaka tiče - nije loš ali je potpuno nepotreban.

Jbg kad nisam baš na ti s tim stvarima...

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 08/04/2013 : 10:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
uklet od Krista da luta zemljom do sudnjeg dana i drugog dolaska Kristovog.

I da, nisam ni znao da je Krist nekog proleo

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17908 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 08/04/2013 : 12:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
umjetnička sloboda :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 08/04/2013 : 23:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
uklet od Krista da luta zemljom do sudnjeg dana i drugog dolaska Kristovog.

I da, nisam ni znao da je Krist nekog proleo

To nije iz Biblije. Radi se o srednjevjekovnoj legendi o zidovu koji je ismijao Isusa na putu ka Golgoti. Motiv je dosta cest u umjetnosti.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/04/2013 : 23:49:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
xexexe zanimljivo:))

http://inverzija.net/?p=4319

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 11/04/2013 : 22:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
L.A. Times je objavio statistike o prodaji knjiga u 2012. godini. Prodaja je porasla 6.2%, najvise radi e-knjiga, ali su rasle i sve druge kategorije osim hardcovera.
Obzirom na stalnu kuknjavu na forumu kako klinci ne citaju stripove zbog interneta, konzola i drugih modernih zanimacija, zanimljiv je podatak da je prodaja knjiga za djecu i omladinu porasla 13%. Vjerojatno americki klinci nemaju internet i video igrice.
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 12/04/2013 : 16:19:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:

L.A. Times je objavio statistike o prodaji knjiga u 2012. godini. Prodaja je porasla 6.2%, najvise radi e-knjiga, ali su rasle i sve druge kategorije osim hardcovera.
Obzirom na stalnu kuknjavu na forumu kako klinci ne citaju stripove zbog interneta, konzola i drugih modernih zanimacija, zanimljiv je podatak da je prodaja knjiga za djecu i omladinu porasla 13%. Vjerojatno americki klinci nemaju internet i video igrice.

Da, naši klinci NE čitaju!! Budući radim u školi Znam da NE čitaju:)) A dokle seže kulturološka smrt mladih Hrvata, pitao sam neki dan tko je čuo za Seku Aleksić - SVI, a kada sam pitao tko je čuo za EKV - nitko :)))

naime kada učimo o satelitima ja uvijek prvo objasnim kako je Arthur Clarke došao na ideju i da se orbita u kojoj su sateliti zove Clakova..No, nemaju pojma tko je Clarke:))

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 13/04/2013 : 11:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ili možda Lazara iz Betanije (njegovo ime u knjizi je Eleasar), koji još uvijek nije umro. Njegovo ime se navodno na hebrejskom piše Ltz - Leibowitz.

A možda je i netko treči (Židov kaže, da se rodio 2234 godina pre Krista, dok je prvi datum spomenut u knjizi 35 godina pre Krista, što je ipak bliže teoriji o lutajučem Židovu/Lazarusu).

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 13/04/2013 11:31:36
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 19/04/2013 : 09:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
http://www.aphelion-webzine.com/sections/shorts.html

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 20/04/2013 : 15:31:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote

Potopljeni svijet je post-apokaliptični roman u kratkim i glavnim crtama. No, ono što je veće od same priče je način na koji su opisani likovi u knjizi te njihova borba te prihvaćanje nemilosrdnog kraja planeta Zemlje kakvog poznajemo.
Oni koji su se oduševljavali sa Brandom u Apokalipsa danas ovom knjiga bit će oduševljeni jer neke scene ljudskog ludila, prihvaćanja katastrofe i njegovo ignoriranje sa sigurnošću spadaju u sam vrh psihološke knjige.
Atmosfera je mučna - pre mučna, a rezignacija glavnih likova gotovo iritirajuća.
Radnja je smještena u London na Zemlju poslije jakog Sunčevog zračenja i gdje su se otopile polarne kape. Svijet je potopljen, a ljudi žive u izoliranim lagunama u visokim zgradama do koji još voda nije dospjela. Sav eksterijer zavijen je gustom džunglom gdje vrebaju svakakve životinjske vrste koje žele pojesti čovjeka, ogromni otrovni kukci..itd...
Radnja se vrti oko doktora biologa Kerenasa koji počinje sanjati kao i svi ostali pripadnici lagune o nekom svijetu koji je duboko ukorijenjen u naš genetski zapis. Počinje evoluirati na način da prihvaća ovakav svijet i ovakve neprirodne uvjete života. No, budući je priroda neumoljiva klimatski poremećej dolazi i do Londona i istraživačka stanica povlači svoje ljude prema sjeveru. Kerenas, njegova platonska ljubav Beatrice, i još jedan znanstvenik odlučuju ostati na mjestu i čekati neizbježno. Temperatura raste svakim danom i gotovo je nepodnošljivo živjeti u kuhanom svijetu gdje se može funkcionirati samo navečer kada sunce zađe.
U njihovu lagunu dolazi sadistički pljačkaš Strangeman koji ima svoju svitu te počinje svoje iživljavanje nad trojcem koji je ostao. Tu je fantastično opisana borba čovjeka sa stvarnim ljudskim problemima a svijet umire. Borba sa ohološću, lažima, ludošću, moći, sadizmom...
Fantastična knjiga ali ostaje gorak okus nakon čitanja. Pravo ekološko upozorenje. A način na koji je pisana, odnosno Ballardove dugačke rečenice, jednostavno su prekrasne, tečne i genijalne.

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 20/04/2013 : 22:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da, naši klinci NE čitaju!! Budući radim u školi Znam da NE čitaju:)) A dokle seže kulturološka smrt mladih Hrvata, pitao sam neki dan tko je čuo za Seku Aleksić - SVI, a kada sam pitao tko je čuo za EKV - nitko :)))

naime kada učimo o satelitima ja uvijek prvo objasnim kako je Arthur Clarke došao na ideju i da se orbita u kojoj su sateliti zove Clakova..No, nemaju pojma tko je Clarke:))

Moji necaci su procitali sve Pottere i Tolkienove knjige, ali ljubav prema citanju se zaustavlja na relativno maloj listi knjiga. Nema onog sto sam ocekivao, da ce sami nastaviti traziti zanimljive knjige ili malo eksperimentirati sa zanrovima. Sto se tice uzora i bratu i meni citanje je glavni hobi i decki odrastaju uz ocevu dosta veliku hrpu knjiga (djeda im ima takodjer veliku biblioteku, ali publicistiku, a moja biblioteka je jos veca, ali uglavnom na engleskom). Od kad su bili mali klinci, kupuju im se knjige (mislim da su jedini klinci koji imaju sve Macanove knjige za djecu potpisane )
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 22/04/2013 : 09:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote

Jedan od danskih detektiva biva prebačen na novi odjel kopenhagenske policije, gdje se počne baviti izginučem političarke ispred pet godina. Naravno, žena nije mrtva i svo to vrijeme želi pobječi svojim otmičarima ... Ako volite skandinavske krimiče i sviđala vam se serija Cold Case, onda če se vama svidjeti i ova knjiga.

Gledam ja neki dan spisak novih knjiga u našoj biblioteki i naletim na ovu knjigu. Sci-fi? Imao sam je u ruci kad je izašla, ali nisam spazio, da se radi o sci-fiju. Može. Idem pogledati na net i naši kažu klasika katalonske književnosti. Klasika, književnost i sci-fi u jednoj rečenici? Koliko puta ste za nešto slično čuli? Poslije pročitane knjige idem pogledati još koji podatak o toj knjizi i njezinom autoru. Vrlo impresivno, može se reči:
- samo u Kataloniji prodala se do dan danas u 1,4 milijuna prodanih primjeraka (ni najpoznatiji svijetski sci-fi autori ne bi se branili te brojke)
- 1986. godine, znači 12 godina poslije prve izdaje, knjigu su još uvijek uspijeli prodati u 270.000 primjeraka
- nagrada za životno dijelo uvelike baš zbog ove knjige (njegova prva sci-fi knjiga)
- izabrana za najbolje fiktivno dijelo, izdano u Kataloniji
- premda se radi o erotskom sci-fi romanu, u kojem se pojavljuju "paprene" teme, kao što su ljubavni odnos između starije djevojčice i mlađeg dječaka (on je uz to još i crnac), moguči incest itd., ovu knjigu neke škole u Kataloniji su (ili možda još uvijek) imale za obavezno čtivo. Zamislite da se kod nas jednom čita sci-fi u školama? Da, mislim da vidim vaš zbunjen izgled lica ...

O čemu se radi? Zemlju napadnu svemirci i sa upotrebom svojeg superiornog oružja uspiju pobiti večinu stanovništva naše planete (uz čovjeka umru i ostali sisavci, dok ostale životinje prežive) - ne brinite, ova knjiga ne otvara više pitanja nego što jih zatvata - kraj knjige pojasnjuje, tko su svemirci i šta se dogodilo sa ljudskim rodom.

Igrom slučaja prežive 14-godišnja devojka Alba i 9-godišnji dječak Didac. Poštu njih dvojica nisu baš Bear Grylls, da bi tek tako naokolo lovili životinje, njih dvoje moraju nači način, kako na brzinu odrasti i pokušati preživjeti u novonastalom položaju. Nije bitno to, da li če njih dvoje uspijeti u očuvanju ljudskog roda ili ne, nego to, kakav bi morao biti taj novi rod. Autor ističe, da bi se morao osloniti na znanje (naši junaci sakupljaju knjige i žele jih očuvati), kako bi moralo nastati demokratično društvo, u kojoj bi svi bili jednaki - neovisno o boji i položaju u društvu (utopija, jer znamo, da čak u demokratičnim društvima svi ipak nisu jednaki), koji ne bi bazirao na vjeri, itd.

Knjiga je po mojem mišljenju tako popularna zbog toga, jer autor namjerno piše jezikom, koga svi razumiju - da, čak i stare bake (zbog čega ga mnogi kritičari kritiziraju), jer je knjiga kratka i zato jer je bila napisana baš pre kraja Francove dikature. Ljudi su tada vidjeli neku novu nadu (i dobro što je to zapakirao u sci-fi; mora da cenzori nisu imali pojma, šta je zapravo želio reči), a nadaju se tome (kažu, da nada umire poslednja) i dandanas kad se približava samostalna Katalonija.

Ova knjiga je kao mali kamenčič, kojeg nađete na plaži i stavite u džep a da i ne znate zašto ste ga stavili u nj. Onda dođete doma, izvučete ga iz džepa i pitate se šta bi s njim. "Da ga bacim kroz prozor?" Odbiče vas previše jednostavan način pisanja da bi se vama knjiga svidjela, jer kako ide ona fama (koji nažalost podležem i sam) "Dobar sci-fi mora uvijek biti napisan na kompliciran, epski način". No onda se sjetite na vaš (sci-fi) mozaik iz kamenčiča kojeg pokušavate sastaviti več dugi niz godina. Pogledate ga i tamo dolje u lijevom kutu fali vam još jedan kamenčič da popunite taj dio mozaika. Uzmete kamenčič i stavite ga tamo - i kao da je bio napravljen samo za to, da če se jednog dana nači na vašem mozaiku. Takva vam je ta knjiga.

Edited by - panzer on 22/04/2013 09:41:39
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/05/2013 : 15:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Tuđi grad ili planet - isto ti je to...

Volter Trevis:ČOVJEK KOJI JE PAO NA ZEMLJU

Knjige koje obrađuju prve kontakte dviju rasa (to je, zapravo oduvijek bilo između "nas" i "njih", nisam dosad pročitao nijednu priču koja obrađuje kontakte dviju alienskih rasa. Jeste li Vi?)oduvijek su dobro kotirale među SF čitateljstvom, a ni sam nisam izuzetak. Još se sjećam izvrsnog, 29. broja SIRIUSA koji je u cijelosti bio posvećen ovoj temi i koji je kroz svoje priče davao puno kvalitetnih odgovora na pitanje kako se ponašati u situaciji kada sa druge strane imate nekoga sa drugoga svijeta. Bilo je tu izvrsnih priča a iu drugim brojevimadobre priče natu temunisu bile izuzetak;Ljudi su, u jednoj priči u drugom broju, naletili na planet veličine prosječnog globusa i, naravno, njihovom iživljavanju nije bilo kraja,a pritom se nisu sjetili da u ovakvim situacijama veličina definitivno nije važna, odnosno da inteligencija ne zna za proporcije i da svjestan um može biti potpuno drukčije veličine i građe od našeg (kao što je u Vodiču kroz galaksiju...cijelu flotu izvanzemaljaca u napadu na zemlju "zbog greške u proporcijama" pojeo jedan pas)te da reakcije koje su kod ljudi normalne za jedno ponašanje, u drugom slučaju ne tebaju značiti isto (kada su "naši" u jednoj priči došli na planet i počeli domorocima ševiti žene, krasti im stvari i maltretirati ih, a oni su se samo - smješkali. Na kraju se ispostavilo da jedino ljudi pokazuju zube u dobrom raspoloženju, a sva druga živa bića, uključujući i domoroce pokazuju zube kada reže i kada su bijesni. Eh, da ispostavilo se i da domoroci imaju plazmene pištolje...) Uglavnom, to je tema kojapredstavlja nepresušno vrelo za dobre priče.
Ova knjiga je solidna. Ne može se osporiti dobra ideja i više nego intrigantan zaplet ali ono u čemu ova knjiga definitivno ne ispunjava očekivanja je njen kraj. No. krenimo redom. Usamljeni alien došao je sa svojeg planeta sa one-way ticket transportom i velikim ciljem - obogatiti se pomoću svoga znanja na zemlji te sa svojim bogatstvom izgraditi svemirski brod kojime bi sa svojega planeta dovukao svojih nekoliko stotina preživjelih sunarodnjaka. Eh,sad...Sve je to u redu ali kako to napraviti a da se ne pobudi sumnja samih vlasti - to je glavno pitanje i knjiga je tu dosta šlampava. Dobro, pisana je prije dosta vremena ali ipak te manjkavosti stoje bez obzira na to. Jednostavno se ne nude odgovori na pitanje kako se u samoj realizaciji plana odmaklo maltene do samog kraja a da je to zapravo sve bilo pod velom tajne. Dobro, poslije ispadne da je Vlada znala da se nešto događa ali kao što rekoh, nije to dovoljno. Trebalo se ozbiljnije i studioznije pristupiti problemu jer čak i u Americi toga doba se ne može samo tako pojaviti čovjek koji postane milijarder preko noći koristeći znanje koje je daleko ispred toga doba i da onda pokrene projekat koji uključuje stotine ljudi i stotine miliona dolara i da sve to traje određeno vrijeme, a da se nitko ne zapita o čemu je zapravo riječ. Ali čak i ako to možemo nekako gurnuti u stranu (makar ja nisam mogao)dolazimo do glavnog problema, a to je - kraj. Na kraju se sve završava toliko nekvalitetno (SPOILER) (Alienu slučajno spale oči i on odustaje od projekta i na kraju jednostavno imamo - aliena alkoholičara mizantropa! Mislm ono, smiješno:)) Dobro, cugal je i prije,odnosno tijekom cijele knjige,takodaje postao alkić još i prije ali zadnja scena je kak plače u birtiji totalno nacugan i odustaje od svega. Totalno krivi završetak. da je opći dojam takav da se to moglo i moralo bolje. Puno bolje. Sam prikaz bića otuđenog u tuđem svijetu je trebao biti bolje napravljen jer se na krajusve svodi nanjegovo cuganje i žal zasvojim sunarodnjacima.
Sve u svemu ovo je SF klasik iz KENTAUROVE biblioteke zbog kojeg nećete žaliti vrijeme koje ste potrošili na čitanje.

Ali nećete biti ni pretjerano oduševljeni.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 02/05/2013 : 23:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
Ma da...ta knjiga je malo...onako..sjeti me na Bowiea i to je to...No, ja se patim, ali doslovno patim, s Američkim bogovima...Prijatelju je bila super, do jaja, odlična - meni je nedotebogiss dosadna u PM...evo me na 250 stranici i još čekam da se nešto dogodi...da shvatim...da.... nemam pojma...

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 02/05/2013 : 23:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Tevisova knjiga mi je bila jedna od najdosadnijih iz Kentaura. U sjecanju je i meni ostao samo Bowie.
S druge strane, Americki bogovi su mi jedan od najboljih fantasy romana koje sam citao i procitao sam ga u dahu.
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 03/05/2013 : 07:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:

S druge strane, Americki bogovi su mi jedan od najboljih fantasy romana koje sam citao i procitao sam ga u dahu.

Eto što su ti ukusi :)

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 03/05/2013 : 13:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Eto što su ti ukusi :)

Ovo izgleda spada u onih 50% slucajeva kad se ne slazemo.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17908 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/05/2013 : 15:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
joj meni su te kentaur knjige pravo dobre
emotivno sam vezan uz njih
naslovnice su im super za razliku od polarisa

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/05/2013 : 18:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

joj meni su te kentaur knjige pravo dobre
emotivno sam vezan uz njih
naslovnice su im super za razliku od polarisa

Kentaur je izvrsna edicija ali naslovnice su mi nekak ispod prosjeka:D:D
Mislim, mogle su biti više nekak...Sf-ične:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/05/2013 : 18:32:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tevisova knjiga mi je bila jedna od najdosadnijih iz Kentaura. U sjecanju je i meni ostao samo Bowie.

Da, definitivno je jedna od najmanje dobrih. Mislim da mi je Čovjek naopako od Kirvala bila najdosadnija knjiga:D:D

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page
Page: of 249  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000