Author |
Topic  |
stbojan
New Member

Serbia
280 Posts
Member since 29/10/2011 |
Posted - 03/02/2013 : 15:44:07
|
Procitao Aldebaran i uistinu sam odusevljen sa stripom i "svetom" koji je kreirao Leo... apsolutno fantasticno i mastovito sa odlicnom pricom... malo mi je trebalo da se naviknem na crtez.. priznajem i da me upravo to uvek odbijalo od ovog stripa, ali nakon par stranica sve je bilo ok... U svakom slucaju izvrstan strip.. |
 |
|
mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts
Member since 06/08/2004 |
|
Barney
Average Member

Croatia
685 Posts
Member since 20/03/2011 |
Posted - 05/05/2013 : 02:34:12
|
Fenomenalan strip. Ugodno sam iznenađen sa odličnom pričom,pročitao sam i Betelgeuse koji je također fantastičan, a sada sa nestrpljenjem čekam i Antares. Da li tko zna, jel' Antares kompletirano svih 5 albuma? |
Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava |
Edited by - Barney on 05/05/2013 02:35:30 |
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Barney
Average Member

Croatia
685 Posts
Posted - 05/05/2013 : 02:53:41
|
quote: Originally posted by D.J.
Izgleda da 5. album Antaresa jos nije objavljen u Francuskoj. Trebao bi 2014.
Ehhh...  To znači još barem dvije godine čekanja dok ga Fibra ne objavi a meni nakon pročitanog Aldebarana i Betelgeusa teško čekati i dva tjedna. Hvala za informaciju. |
Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21612 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 05/05/2013 : 11:47:50
|
otkud ta informacija za 2014-u? po nekoj logici izlaženja, mislim da bi se trebao pojaviti na jesen ove godine; a 2014-e treći nastavak Preživelih. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 05/05/2013 : 17:53:09
|
quote: Originally posted by Barney Ehhh...  To znači još barem dvije godine čekanja dok ga Fibra ne objavi a meni nakon pročitanog Aldebarana i Betelgeusa teško čekati i dva tjedna. Hvala za informaciju.
Pa do Fibrinog Antaresa češ barem moći prikratiti vrijeme Darkwoodovom Kenyom. I to kroz koji tjedan/mjesec. |
Bok, kako si.
|
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Barney
Average Member

Croatia
685 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 11/06/2015 : 16:34:09
|
SF koji to gotovo da i nije, pa opet jedan od boljih u svijetu stripa. Sasvim neobican spoj klasicnog avanturistickog i sf stripa pljeni svojim konceptom i vrlo brzo nas uvlaci u svoj mikrosvemir. Razvoj i raznolikost likova su dakako vrlo zanimljiva komponenta u ovoj "put je cilj"prici, ali po meni glavni aduti su definitivno potpuno novo stvorena flora i fauna Aldebarana. Fantasticna bica fascinantnog izgleda za koja ni na trenutak nisam pomislio da su izmisljena vec imao utisak da dolaze direktno iz dokumentarca "Opstanak" Lagano stivo ugodno za citanje sa predivno stiliziranim ambijentom. Neo se dakako poigrao i sa vec isprobanim spojem religije i represivnog aparata koji naravno cini ultimativne negativce. Simpatican strip koji kao da je stvoren za citanje na odmoru uz kulisu zvukova mora i mirisa soli. Vjerodostojno stvoren svijet kojemu se rado vracamo ..Aldebaran. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
vknez
Average Member

.JPG)
Croatia
615 Posts
Member since 02/09/2009 |
Posted - 10/08/2015 : 15:21:31
|
quote: Originally posted by mr murdoc
SF koji to gotovo da i nije, pa opet jedan od boljih u svijetu stripa. Sasvim neobican spoj klasicnog avanturistickog i sf stripa pljeni svojim konceptom i vrlo brzo nas uvlaci u svoj mikrosvemir. Razvoj i raznolikost likova su dakako vrlo zanimljiva komponenta u ovoj "put je cilj"prici, ali po meni glavni aduti su definitivno potpuno novo stvorena flora i fauna Aldebarana. Fantasticna bica fascinantnog izgleda za koja ni na trenutak nisam pomislio da su izmisljena vec imao utisak da dolaze direktno iz dokumentarca "Opstanak" Lagano stivo ugodno za citanje sa predivno stiliziranim ambijentom. Neo se dakako poigrao i sa vec isprobanim spojem religije i represivnog aparata koji naravno cini ultimativne negativce. Simpatican strip koji kao da je stvoren za citanje na odmoru uz kulisu zvukova mora i mirisa soli. Vjerodostojno stvoren svijet kojemu se rado vracamo ..Aldebaran.
u potpunosti se slažem |
Moje aukcije: https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 18/01/2016 : 12:41:31
|
SF polu ljubavna priča sa akcijskim momentima, odmarajučim crtežom i prelijepom florom i faunom. Ugodno provedeno vrijeme čitajući i zaboravljajući na svakodnevne obaveze. Važno je da te strip odvede na putovanje i zarobi unutar korica, a ne da samo očekuješ saznati rasplet i kraj. Shvatio sam da mi i ovakav strip može biti čisto zadovoljstvo. Mali off, naravno da je autor brazilac neizostavno pronašao mjesto za domoljublje kroz spominjanje Carlosa Jobima. Glazbenik u priči je slučajno odabran iako su oba (Leo i Jobim) iz Ria, a koja bi druga glazba bila nego Bossa nova i latin jazz. ocjena 8,97
|
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21612 Posts
Posted - 27/07/2016 : 17:59:55
|
Aldebaran - drugo čitanje
Sa obzirom da sam skoro kompletirao sva tri integrala o svetovima Aldebarana,sačekao sam pogodan trenutak,odnosno vruće i bezbrižne julske dane, i prepustio se čarima ovog remek dela (za mene) naučna fantastike.
Prošlo je bogami pet i po godina od prvog čitanja.Skoro sam sve pozaboravljao,tako da sam jednako uživao kao prvi put,ako ne i više. Već od unutrašnje korice gde je predstavljena mapa ovog planeta i njegove k-ke u odnosu na Zemlju,podacio o klimi,... strip me je uzeo pod svoje i ludo vozio do samoga kraja,do zadnje rečenice epiloga. Sjajan,sjajan,sjajan avanturistički SF, u kojem nas Leo konstantno drži u stanju napetosti,uzbuđenosti i vrhunskog uživanja. Lakoća kojom ovaj brazilac vodi priču je prosto genijalna. A i zavoleo sam njegov crtež,iako su mu likovi pomalo drvenasti;način na koji prikazuje predele,floru i faunu,svemirske brodove,ženske sise i ostalo je brutalno dobar.
10/10 - jedan od najboljih stripova koje sam čitao!!! |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4037 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 28/09/2018 : 01:16:55
|
Evo, osam i pol godina nakon izslaska ovog stripa da ga i ja konačno kupim, pročitam i napišem dojmove. Odlična ideja, zanimljiv scenarij koji te brzo odvede na taj udaljeni planet. Uživiš se lako u priču. Zanimljive nove životine, životopisan biljni svijet i predivni pejzaži. Priča je pitka, lako se prati i tjera te na dalje čitanje. Jedino su likovi malo ukočeni, klinka od 13 godina ne izgleda ništa mlađe od žene s 30 plus u guzici. Ne mogu sa lica ništa isčitati. To bih naveo kao jedini minus. Za sve ostalo samo riječi hvale. Sve najbolje. A sada krećem sa nastavcima. |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5544 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 28/09/2018 : 07:17:06
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Evo, osam i pol godina nakon izslaska ovog stripa da ga i ja konačno kupim, pročitam i napišem dojmove. Odlična ideja, zanimljiv scenarij koji te brzo odvede na taj udaljeni planet. Uživiš se lako u priču. Zanimljive nove životine, životopisan biljni svijet i predivni pejzaži. Priča je pitka, lako se prati i tjera te na dalje čitanje. Jedino su likovi malo ukočeni, klinka od 13 godina ne izgleda ništa mlađe od žene s 30 plus u guzici. Ne mogu sa lica ništa isčitati. To bih naveo kao jedini minus. Za sve ostalo samo riječi hvale. Sve najbolje. A sada krećem sa nastavcima.
Dobrodosao u Leovu magicnu Amazoniju u svemiru 
|
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4037 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 28/09/2018 : 09:49:13
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
quote: Originally posted by sumohrvat
Evo, osam i pol godina nakon izslaska ovog stripa da ga i ja konačno kupim, pročitam i napišem dojmove. Odlična ideja, zanimljiv scenarij koji te brzo odvede na taj udaljeni planet. Uživiš se lako u priču. Zanimljive nove životine, životopisan biljni svijet i predivni pejzaži. Priča je pitka, lako se prati i tjera te na dalje čitanje. Jedino su likovi malo ukočeni, klinka od 13 godina ne izgleda ništa mlađe od žene s 30 plus u guzici. Ne mogu sa lica ništa isčitati. To bih naveo kao jedini minus. Za sve ostalo samo riječi hvale. Sve najbolje. A sada krećem sa nastavcima.
Dobrodosao u Leovu magicnu Amazoniju u svemiru 
E hvala, hvala... A nije nešto pretjerano ni teška za nosit 😁 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29605 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3356 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6387 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 11/03/2020 : 05:50:58
|
quote: Originally posted by Markos
Od danas u prodaji drugo izdanje Aldebarana!
  |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
Korg
Senior Member

Ireland
1045 Posts
Member since 23/02/2015 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5401 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7421 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 13/04/2020 : 22:03:45
|
Što reći, sjajno, prelijepo, nedostižno!! Nevjerovatno mi je i samom se sebi čudim da će me očarati SF i na ovakav način. Predivna pustolovina koja na kraju mami osmijeh i zadovoljstvo na licu, a to je baš ono što meni predstavlja definiciju samog stripa. Da se potpuno predamo djelu, uronimo u čarobni svijet mašte samog autora i na kraju doživimo onaj lijepi osjećaj zadovoljstva.
Zbog Aldebarana i njegovog privjua sam počeo sa skupljanjem Fibre i svakako da nisam pogriješio. Užitak je još veći, jer ne ostajemo samo na ovome, slijedi još nekoliko nastavaka svjetova Aldebarana koji drže razinu nedostižnog prvog dijela.
9.8/10 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21612 Posts
Posted - 13/04/2020 : 22:07:28
|
gledaj da ih čitaš jedan za drugim,bez nekih pauza - tako ćeš više uživati u celom opusu. a kad završiš,taman će tad Leo objaviti zadnji album zadnjeg,petog ciklusa,pa da i njega vidimo na jesen u Kolorci. |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7421 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 13/04/2020 : 22:12:55
|
Sve je ovo već drugo čitanje, volim davati ocjene kad ponovim gradivo. Svakako idu sva 3 nastavka sljedećih dana. I jedva čekam taj peti nastavak. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21612 Posts
Posted - 13/04/2020 : 22:19:46
|
bio bi vrhunski fazon da Leo popije koronu baš na samom završetku zadnjeg albuma,i (ne daj Bože ) baci kašiku,te ostanemo uskraćeni za razrešenje misterije sa Mantrisom. |
 |
|
Topic  |
|