forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Koji film ste danas ukrali/kupili/dobili/posudili
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 41

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/05/2013 : 15:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Bushido, kupio si sve te dvd-e? Origigi? neki popust negdje, ili?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/05/2013 : 15:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Bushido, kupio si sve te dvd-e? Origigi? neki popust negdje, ili?

Da, originali su, kupljeni u proteklih mjesec-dva. Svaki sam platio nekih 30-40 kuna, bez popusta. Od toga čak tri dvostruka izdanja.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 17/05/2013 : 16:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

gdje si pronašao ove filmove? Algoritam, SNK, ili negdje drugdje?

btw, vidim da si kupio "Robina Hooda: Princa lopova" i "Sinovi Katie Elder". znači voliš te filmove?

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 17/05/2013 16:54:02
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/05/2013 : 17:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

gdje si pronašao ove filmove? Algoritam, SNK, ili negdje drugdje?

btw, vidim da si kupio "Robina Hooda: Princa lopova" i "Sinovi Katie Elder". znači voliš te filmove?

Uglavnom u Algoritmu. Ponešto u Tisak Media i Konzumu.

Da, volim te filmove. Tebi nisu dobri?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/05/2013 : 17:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Darth, još nisi naučio replayati... mogao si uzeti jedan bushidov film za primjer, a ne sve.

@bushido

Jesu li to možda pale cijene tim dvd-ima u Algoritmu. Ako su po tridesetak kuna, onda bi mi se isplatilo uzeti.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 17/05/2013 : 18:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
@bushido - odličan izbor,stvarno dobar ulov
Evo sad gledam slike i mislim da ću večeras opet pogledat Robin Hooda :)

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 17/05/2013 : 18:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
može koja informacija više o izdanju filma "Tideland"?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/05/2013 : 21:16:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jesu li to možda pale cijene tim dvd-ima u Algoritmu. Ako su po tridesetak kuna, onda bi mi se isplatilo uzeti.

Općenito se cijene DVD-a već neko vrijeme kreću uglavnom od 20 do 50 kuna.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/05/2013 : 00:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uglavnom u Algoritmu. Ponešto u Tisak Media i Konzumu.

e sad, ak možeš bit malo konkretniji. imaš nekoliko Algoritama i Tisak Medija u Zagrebu.

u kojima si točno bio?

pitam prvenstveno zato jer mi je nekak čudno kak si "Princa lopova" uopće uspio pronać. jer ono, znam da je taj film kod nas jako davno izašao na DVD-u i pitao sam se jel ga uopće možeš nać. s obzirom da si ga ti nekak uspio pronać, vjerojatno je u pitanju bilo neko mjesto gdje je ostalo neprodano.

quote:
Da, volim te filmove.

kao što sam rekao, ne postoji niti jedan kojeg ne voliš

quote:
Tebi nisu dobri?

tko kaže da nisu?

ajmo redom (upozorenje, osvrt je dugačak ):

"Sinove Katie Elder" imam i ja na DVD-u - našao sam ga još davno, davno u Profilu. i tad sam ga kupio. moram napomenut da ga do tada nikad nisam ni gledao, niti sam čuo za njega. i velim, tad sam ga pogledao prvi puta, i nakon toga još samo jednom na telki. na HRT-u.

dojmovi o filmu?

osrednji film, ni više ni manje. vrijedno pogledat možda jednom, al više od jednog puta...sumnjam. da, znam da sam ga ja pogledao dva puta, ali jednostavno iz razloga što ništa drugo nije bilo na telki za gledat. al evo, film kao film mi je nekak bio isuviše linearan, ono, ravan, bez neke atmosfere - i tu ću posudit Johnnyjeve riječi - pa mi se stvar doimala ko neki TV film. jednostavno nije bilo praktički ničega čime se (po meni) film istaknuo. čak mi nije bio previše zabavan. jer ono, jednostavno sam ga gledao do kraja, film me jednostavno držao pred ekranom, htio sam vidjet kako će cijela stvar ispast na kraju, al me film kao film nije zabavio. čak i glazba (koju je skladao Elmer Bernstein) mi je bila nezanimljiva, a nakon što sam pogledao film praktički sam imao dojam ko da u filmu je nije ni bilo.

ono što mi je bilo još veće razočarenje su likovi.

pazite kako DVD sažetak opisuje četvoricu sinova, citiram:

"John Wayne je najstariji i najsnažniji od sinova, revolveraš. Tom (Dean Martin) je dobar s kartama te dobar s revolverom kad okolnosti od njega to zahtijevaju. Matt (Earl Holliman) je miran sin - nitko ga nije nazivao kukavicom dvaput. Bud (Michale Anderson Jr.) je najmlađi. Sve nade da bi netko od njih mogao postati cijenjen uperene su u njega."

e sad, problem je u tome što...likovi jednostavno nisu zanimljivi kao likovi. niti je išta od toga što sam ovdje naveo u ovom citatu zapravo prikazano. ok, John Wayne je revolveraš. ali što to znači kad mi praktički tokom cijelog filma to uopće ne vidimo? drugi likovi spominju kako je on na lošem glasu kao revolveraš, ali kad mi vidimo njegove kakti velike revolveraške sposobnosti? i općenito, kad se on uopće služi revolverom, barem da ga i uzme u ruku? nikada, praktički, osim pred sam kraj filma.

isto je i sa Deanom Martinom. on je kockar, i revolveraš - kad to mora biti. a gdje mi to vidimo? koja scena prikazuje njegove vješte sposobnosti s kartama i revolverom? nema je. jednostavno se očekuje da druge likove uzmemo za riječ. zatim, Earl Holliman mi je jednostavno bio najbezličniji od sve četvorice braće, niti se iskreno sjećam jel njegov lik uopće imao neku ulogu u filmu. a pred kraj filma njegov lik pogiba. i sad vi onda zaključite kakva bi reakcija gledatelja trebala biti na tu scenu. al zato mi je Bud bio daleko najiritantniji i najdosadniji, jer tokom cijelog filma nema praktički nikakvu ulogu osim da se ponaša poput razmaženog derišta i viče non-stop: "Ja neću ići na fakultet!!"

isto tako, film ima one neke sitne pogreške zbog kojih ispada donekle amaterski, primjerice, John Wayne, koji je tad imao skoro 6 banki, je brat klincu koji ima 20 godina?

al evo, jedini razlog zašto film vrijedi pogledat je zbog glumaca. gluma nije loša, dapače, praktički izvrsna, i naravno, lijepo je opet vidjet Waynea i Dean Martina zajedno, kao i tad mladog Dennisa Hoppera. al kao što sam već rekao, film kao film mi je bio jednostavno prelinearan, bez neke atmosfere, i ispao više ko neki - tu ću opet posuditi Johnnyjeve riječi - ambiciozniji TV film.

iako, ako se opet vratim na onu izjavu s početka osvrta - da za film uopće nisam čuo prije nego sam ga vidio prvi puta na DVD-u i kupio, i još s obzirom na to da već dugi niz godina pratim kaubojce, a samim time i Wayneove filmove, mislim da to govori o tome koliko je taj film bio uspješan.

što se tiče "Princa lopova", u pitanju je jedan zabavan film. ništa pretenciozno, čista zabava za subotnju večer, ni više ni manje. a ujedno i, usuđujem se reći, možda jedna i od boljih adaptacija ove legende. što, po meni, mislim da znači puno s obzirom da zbog osrednjih kritika nisam očekivao mnogo. naravno, glavna stvar zbog koje film vrijedi pogledat - ako ništa drugo, i tu se nadam da ćete se svi složiti - su Freeman i Rickman. Freemana je dobro vidjet prvenstveno zbog onih brojnih komičnih dobacivanja i kritiziranja Costnera tokom cijelog filma. iako, naravno, njegov lik uopće tu ne pripada (Maur u srednjovjekovnoj Engleskoj?) premda mi je jasno da taj koncept nije potekao iz tog filma, već iz "Robin of Sherwood" (gdje je u pitanju saracenski ratnik Nasir). u to, šteta je što je njegov lik dobio najviše prostora u odnosu na ostale Veseljake.

a Rickman? a što reći osim: legenda!

što se negativnih stvari tiče, prvi na meti je naravno Costner. ali odmah da vam kažem: ne, nije u pitanju naglasak. već jednostavno njegova izvedba uloge općenito. jednostavno sam dobio dojam da se frajer ne osjeća...kako da kažem...udobno u toj ulozi. jer ako se prisjetite svih onih dijelova filma kad on postaje vođa Veseljaka, i kad izgovara neke od onih "tough guy" rečenica ili kad daje motivirajuće govore, jednostavno mi frajer nije ispao kao "pravi" vođa, a trebao je biti. naravno, neću reći da je Costner bio katastrofa u ulozi. nije. po meni, mislim da se čovjek potrudio - pokušao je ili he tried, kako bi se reklo - al eto, jednostavno mislim da uloga nije za njega. ali ću svejedno reći ovo: od svih tih njegovih uloga za koje je bio osvojio zlatnu malinu (da, znam da se opet referiram na to) ovaj mu je nastup daleko najbolji.

što se njegovog smiješnog naglaska tiče, da, ne mogu ništa drugo reći nego se složiti sa ostalima da je cijela stvar ispala...banalno. ali kao što sam rekao, naglasak po meni uopće nije bio problem. iako (to moram napomenut), gledao sam isječak o snimanju filma i sjećam se da je Costner objasnio da je pokušao govoriti engleskim naglaskom, ali da mu jednostavno nije išlo. tako da ga ja s jedne strane potpuno razumijem. tako da je i bolje što je napravio to što je napravio. jer znate kako ona izreka ide: "ako nešto ne možeš, ne forsiraj". a vidjeli smo već što se dogodilo ako se napravi suprotno. namely, Keanu Reeves u Drakuli.

druga negativna stvar...Christian Slater kao Will Scarlett. mene zanima koga je on ustvari uopće glumio? seljaka iz 12. stoljeća ili nekog tinejdžera iz 20. stoljeća koji je putovanjem kroz vijeme poslan u 12. stoljeće?

uglavnom, frajer kao lik općenito je nezanimljiv. ili drugim riječima, nema praktički nikakve svrhe nego da skoro cijeli film prezire Robina. zato što, po njegovim riječima, citiram (ovo govori Robinu, kad ga ovaj upita zašto ga toliko mrzi): "Naš otac te volio više od mene!"

ali evo, u cjelini, kao što sam rekao, meni je film bio čisto ok. s obzirom na to koje sam sve adaptacije pogledao, ova je čak možda i jedna od boljih. ali naravno, šteta je što je Errol Flynn do danas ostao jedini "pravi" Robin Hood.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 18/05/2013 00:23:03
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/05/2013 : 06:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

e sad, ak možeš bit malo konkretniji. imaš nekoliko Algoritama i Tisak Medija u Zagrebu.

u kojima si točno bio?

pitam prvenstveno zato jer mi je nekak čudno kak si "Princa lopova" uopće uspio pronać. jer ono, znam da je taj film kod nas jako davno izašao na DVD-u i pitao sam se jel ga uopće možeš nać. s obzirom da si ga ti nekak uspio pronać, vjerojatno je u pitanju bilo neko mjesto gdje je ostalo neprodano.

Dvostruko DVD-izdanje Robin Hood: Prince of Thieves kupljeno je za 40 kuna u Tisak Media centru u Ulici Franje Račkoga.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/05/2013 : 18:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dvostruko DVD-izdanje Robin Hood: Prince of Thieves kupljeno je za 40 kuna u Tisak Media centru u Ulici Franje Račkoga.

to bi onda trebala bit ona u ulici Franje Račkog 2a.

e sad, s obzirom da nisi baš pričljiv pa moram očito izvlačit iz tebe...

ovak: kakvo je stanje kod njih kaj se tiče izbora filmova? dobro, osrednje ili loše?

pitam jer sam ja bio u Tisak Media centru tamo na trgu (u Gajevoj ustvari) i imaju...pa mogu reći relativno slab izbor filmova.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 19/05/2013 : 21:26:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
Kupila mi žena Sumrak Samuraj/a

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 21/05/2013 : 09:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

ovak: kakvo je stanje kod njih kaj se tiče izbora filmova? dobro, osrednje ili loše?

pitam jer sam ja bio u Tisak Media centru tamo na trgu (u Gajevoj ustvari) i imaju...pa mogu reći relativno slab izbor filmova.

Pa, imaju relativno dobru ponudu. Svi Tisak Media centri imaju sličnu ponudu, ali u svakom ćeš naći neke DVD-e kojih nema nužno u drugoj trgovini. Ergo, Robin Hood: Prince of Thieves.

Isto je sa Algoritmom. Najbolju ponudu imaju Algoritam u Gajevoj i Algoritam u Avenue Mallu. Svaki ima nekoliko naslova kojih nema u onom drugom.

Nedavno si se bio ispitivao za filmove o Batmanu. Primjetio sam da su ih dobili u Algoritmima.

Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 21/05/2013 : 17:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
Don Juan de Marco za 10 kuna, u Tisak Media
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 21/05/2013 : 19:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa, imaju relativno dobru ponudu. Svi Tisak Media centri imaju sličnu ponudu, ali u svakom ćeš naći neke DVD-e kojih nema nužno u drugoj trgovini. Ergo, Robin Hood: Prince of Thieves.

Isto je sa Algoritmom. Najbolju ponudu imaju Algoritam u Gajevoj i Algoritam u Avenue Mallu. Svaki ima nekoliko naslova kojih nema u onom drugom.

da ti iskreno velim, meni je onaj Tisak Media Centar u Gajevoj imao u najboljem slučaju osrednju ponudu filmova. i Algoritam u Gajevoj i onaj u Avenue Mallu (po meni) imaju daleko veću i bolju ponudu filmova. jer sam u obadva bio...pa sigurno jedno sat vremena tamo razgledavao koje filmove imaju i odlučivao jel bi mogao nekaj uzet. u Tisak Media Centru sam sve njihove filmove tamo na polici uspio preletit za manje od pet minuta, i odmah otišao van. ali što se tiče određenih naslova, slažem se, ja sam još početkom godine tražio "Bonnie i Clyde". oni u Gajevoj ga tad nisu imali (sad ne znam kakvo je stanje), dok sam ga u Avenue Mallu našao.

quote:
Nedavno si se bio ispitivao za filmove o Batmanu. Primjetio sam da su ih dobili u Algoritmima.

nije baš nedavno, još prošle godine

ali da, pa imaš ih na Blu Rayu, vidio sam ih i ja, u oba Algoritma ih imaju. sve filmove, od Burtona do Nolana. sad, jedino ako ne govoriš o DVD izdanjima*, to nisam vidio.

*ako jest riječ o DVD izdanjima, zanima me gdje si ih vidio?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2352 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 21/05/2013 : 19:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
Sve Batman DVDove imaju u Avenue mallu
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 21/05/2013 : 21:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivan_micic

Sve Batman DVDove imaju u Avenue mallu

Kao i u Gajevoj.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/05/2013 : 00:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kao i u Gajevoj.

ja ih u Gajevoj nisam vidio kad sam bio (to je bilo tamo odmah iza Nove godine), niti u Avenue Mallu, tak da su ih valjda dobili u međuvremenu.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 22/05/2013 : 12:42:06  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote

Edited by - rommel on 22/05/2013 18:39:04
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/05/2013 : 19:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Općenito se cijene DVD-a već neko vrijeme kreću uglavnom od 20 do 50 kuna.

nakon što si mi ovo rekao otišao sam do Algoritma; i mogu reći da imaju pozamašan iizbor dvd-ova, što filmova što serija. Po 39kn uglavnom filmovi. kad budem imao vremena baš ću si uzeti neke. Zapela mi Nausicaa za oko, 39kn!
Cijele sezone serija po 129kn, što i nije tako puno kad pogledaš na količinu materijala. Dobro, nisu sve te cijene, ali ipak mi se čini povoljno.

Edited by - DeeCay on 22/05/2013 20:00:02
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/05/2013 : 20:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Discovery je prije otprilike tjedan dana izdao Nausikaju u dolini vjetra i Kikinu dostavnu službu, oba po 39 kn.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/05/2013 : 21:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Discovery je prije otprilike tjedan dana izdao Nausikaju u dolini vjetra i Kikinu dostavnu službu, oba po 39 kn.

E pa to sam vidio; i bila je još jedna treća manga, samo se ne sjećam koja, uz ove dvije spomenute.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/05/2013 : 21:18:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Prije godinu dana su izdali Ponyo na litici kraj mora, pa možda to?

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2352 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 22/05/2013 : 23:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
Treci naslov je samo jucer
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/05/2013 : 03:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

i bila je još jedna treća manga,

Anime.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anime

http://en.wikipedia.org/wiki/Manga

Go to Top of Page
Page: of 41 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic