forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Iz jednog pogleda
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Tutta
Advanced Member

Germany
32401 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 01/06/2013 : 23:41:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
Necu! Hocu tvoje kolace!

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47182 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/06/2013 : 23:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

Necu! Hocu tvoje kolace!

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 01/06/2013 : 23:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Tutta

Necu! Hocu tvoje kolace!

upomoc!!

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47182 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/06/2013 : 00:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
neče se smirit dok ne dobije tvoje kolače.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 02/06/2013 : 01:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Tutta, a kad iz Ri polazi za Frankfurt, pitamm samo da budem spremna i na tu opciju doista
Kad iz Frankfurta stigne pismo -
drugarice, tako se dogovorile nismo.
S Tuttom na forumu pisi,
a da mu peces kolace, to si iz glave izbrisi

svi ste mi svjedoci da je to cista trgovina, aukcija na kojoj umjesto
stripa, ima svega, a nađe se i pokoja kremsnita.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 02/06/2013 : 01:53:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Iris

Iris,
u tvojim pjesmama
pronasao sam nesto sto govori o meni
Sve si pisala plavom na komadima papira koje si pronalazila posvuda
Reci mi gdje, reci mi kako i na koji nacin si znala moj zivot
kada nisam bio s tobom
Koje okuse, koja raspolozenja, koje bolove i koje mirise si udisala
kada nisi bila samnom..
Iris
moram ti reci
volim te, znas da ti nikada rekao nisam..
Koliko zivota ima
koliko zivota zajedno s tobom
Ti koja volis
ti koja nikada ne predbacujes i neprestano pokazujes kakva si..
Koliko zivota ima u ovom zivotu s tobom
Moje ime..
reci ga tiho
zelim ga cuti sapatom
blizu sam ti, tvoj glas dolazi
zvuci kao val sto me moru nosi
i sta pozeljeti vise..
Iris
rekoh ti, volim te
ako zelis ostani samnom..

konacno sam si ispunila zelju.
Prevela i prilagodila J. Charlie

Edited by - Just_Charlie on 02/06/2013 02:46:02
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 02/06/2013 : 02:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Pazzo di lei

Lud za njom

On
on je lud za njom
i vise ne moze pronaci mir
On
on je za nju igra
tako dobra ali toliko bolja od ciganske
On
on je lud za njom
par godina a u srcu toliko filma
Ona je sol
ona boli
ali pruza mnogo uzitka zbog okusa koji ima
Ljubav i sol koje zivotu daju smisao
kada u njima uzivas polagano
On
on je dio nje
kada se pretvara da ce jednom moci bez nje
On
on je ispunjen njome
u njegovim ocima zitna polja u kojima su izgubljeni
Ona je sol
ona boli
ali pruza mnogo uzitka zbog okusa koji ima
Ljubav i sol zivota..

prevela i prilagodila Charlie.

Go to Top of Page

Lastsioux
Junior Member

USA
429 Posts

Member since 11/04/2011

Posted - 02/06/2013 : 08:05:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastsioux a Private Message  Reply with Quote
Nije losa pjesma. Nisam znao da pricate italijanski.

"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38125 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/06/2013 : 08:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

@J-C
Stavi neki strip na aukcije i pored njega, kao poklon, krempita. ;D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 02/06/2013 : 11:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lastsioux

Nije losa pjesma. Nisam znao da pricate italijanski.

nazalost, ne pricam ga dobro, ali razumijem i osjecam, pa je tu bilo recenica prevedenih na engleski u googlu, kao pomoc, ali se znam svađati na talijanskom, i pokoju psovku. Umrem od smijeha na njihov nacin psovanja

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 02/06/2013 : 12:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

@J-C
Stavi neki strip na aukcije i pored njega, kao poklon, krempita. ;D

mda..bas gledam jednom aukcije i pomislim sto bih ja prodala i strecnulo
me od same pomisli da moram odabrati nesto. Nista! Ono sto ja kupim
vise ne odlazi nikada od mene, ja nevoljko cak posuđujem.
Srecom imam velik stan, i nikog da mi gunđa na nered, pa mogu s mirom
samo kupovati

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 02/06/2013 : 15:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Sviraj to ponovo, Sama

Cvijet Soli

Dubinom koracas kroz mene
svojim prstima dodirujes bol
Zelis da ostanem dugo
i usnama prinosis sol..

Kroz tvoju kozu izlazim van
k`o da se rađam krikom te zazivam

Cuvaj me svojom dobrotom, hrani me ispod koze
i ostani slana k`o bol
dok te upijam kao zednu sol..

Moje misli se mnoze
ostani ispod koze
ostani moja sol..

Rani me rijecima
jer samo ti znas kako je dobro
boljeti u tebi

Putuj kroz mene, dotakni svoje usne
i prstom na poljubac pokazi

Moja si dubina
dubina u meni

Ostani ispod koze
i kad nam ostanu samo lazi
k`o ljubav ih prikazi..

Zena bez imena

Ulazim u drugu dimenziju
samog sebe
Otvaras vrata bez kucanja
iza svakih si ti

Zena bez imena..
za nas nema vremena
poput vina smo ga popili
u tom okusu pohranili..

u pjesme pretoceno vrijeme
krademo vremenu za nas..
ne postoji drugo vrijeme za nas..
duso moja..

Vremenu prkosim noseci breme
u kruni od kristala soli

zeleci jos vise sebe
pronalazim tebe

I postajem ono sto nisam
da bih ti bio blizi..

iz zbirke pjesama - Kruna od Kristala Soli, 2010. by Charlie

lako mi je da umirim nemir, Antic rece, ali sta da radim s mirom,
kada je u meni toliki nemir, kazem ja..
Ona je Nebo
poput mora plava,
ona se odaziva
i zrncima soli na usnama
melem na rane stavlja
Ona se odaziva vremenu
i olujnom moru
ona bol na bolnu ranu stavlja
i nestaje bez dodira
dok promatras
carobnu zoru..
Ona
se odaziva..
putujuci Novim Valovima..

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 05/06/2013 : 01:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote

Server i zmaj, Bijeli Tartufi Zimi, Crni labud, Zena na Nebu

O, da,
Dogodi se dan koji u sebi ima opravdanje za bas sve i jedan naslov
pod kojim se pise. Bio je dug, zar ne. U pravu ste, kada se tolike price u njega smjeste..I svaki svoju vlastitu pricu prica, u samo jednome danu.
A ja samo jedna, koja ih mora prozivjeti.
Necu vam sada reci kako je Server i zmaj naslov pod kojim sam prozivjela svoje 4 godine ljubavi, u kojoj nisam bila zmaj, ali cu jednom pojasniti sto je za mene - Aplikacija.
Kako sam cijeli svoj zivot pronasla u opisu sjecanja na djetinjstvo u okusu hrane, skica je to za pricu zbog knjige Bijeli Tartufi Zimi.
Crni Labud me izdao veceras, i otkrio svima u drustvu koliko ta uloga boli, kada sam ugledala svoj broj na ekranuu mobitela mog prijatelja iz te price, gdje umjesto mog imena "Crni Labud" pise.
Prekosutra je premijera Baleta, za kojeg nisam mislila da ce boljeti vise.
Zena na Nebu; jos uvijek to sam, premda se ovih dana tako ne vidim vise. Bilo je neobicno kada sam svoj dlan pruzila osobi koju vidim
drugi puta u zivotu, i on mi je iz njega citao bas sve sto ovdje pise.
A kompozitor Lav, iz te price, ne javlja se danima.
I u to sam sigurna zasto. Treba mu kao i meni mir, da bi glazbom docarao sto u mojim pjesmama pise. U nezgodnom trenutku pogodila sam u njima nas zivot, a on svojom glazbom, zeli reci i od mojih rijeci vise..

Edited by - Just_Charlie on 05/06/2013 01:17:02
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 21/06/2013 : 01:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Natchios

Nedavno sam shvatila kako sam izgradila vlastiti svijet u koji tesko ulaze nova lica, ali i jedan djelic koji ostaje nedozivljen potpuno van ovog Portala i Foruma, te se pri tom osjetih pomalo extraterestrijalski, i zakljucih da je bolje naruciti jos jedno pivo, no nastaviti s pricom.
U meksickom restoranu slavili smo, ili obiljezili, jer mi to volimo, imendan mog sina. Prekasno smo shvatili da je dovoljno samo glavno jelo da budes sit, pa smo prije toga krenuli sa svim pomalo s menija. I potom jos iznova narucili Natchos s umacima, jer smo poludjeli za njima. No, prilikom prvog dolaska Natchosa ugnjavim konobara pitanjem da li zna koja se junakinja Marvelovog univerzuma preziva Natchios (isti izgovor), i dok sam ih slasno tamanila, on bas nije pokazivao odusevljenje temom, na sto mu ja nabacim koju asocijaciju, ali nista nije pomoglo dok nisam spomenula na koncu Daredevila. Tada zacuh - "aa haaa, cuo sam za njega.." No, ponekad te prosvjetli " domisljati neznalica" i poveze Natchose s Elektrom na fenomenalan nacin koji meni osobno nikad ne bi pao na pamet - "Trebalo bi saznati zasto je Elektri dato bas to prezime."
Da, dragi moji stripoljupci, konobar nije znao za Elektru, cuo je za Daredevila, ja sam si dala oduska s pricom od Marvela do beskraja, dok nisam shvatila da je vrijeme da zacepim, ali je zaradio dobru napojnicu zbog vjestine kojom me pobijedio na mom polju. Zasto Elektra nosi prezime koje se izgovara kao ova varljivo fina, primamljiva hrana iza koje ostaje tako ljut i papren okus u ustima od kojeg se preznojis i tesko je, dugo, nakon sto je okusis, isprati tragove kusanog?

Mislim da sam u pitanju ponudila i odgovor.

Edited by - Just_Charlie on 21/06/2013 01:36:10
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 28/06/2013 : 00:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Hommage

Mjesto na kom je Strip tek jedan od threadova na kom sam ostavila vremena i duse kao sto se vise nikada nece ponoviti jer to ne zelim.
Mjesto koje je gorjelo 24 sata dnevno sve dane u godini, i gdje se u tami pronalazio plamicak ljudskih dusa koje se nisu predavale vremenu da ih slijepo nosi i sistemima da ih gaze. Mjesto od kojeg je ostala tek "Elektra", kao ime kljuca.
Strip je nacin artikulacije duse kao sto je to glazba,knjizevnost, slikarstvo ili bilo koji drugi pravac umjetnosti.
Zasto volim Milerovu Elektru i Daredevila..?
Zato jer ta prica govori vise o istinskim osjecajima i previranjima osobnosti nego bilo koja druga prica na ovom svijetu..
Elektra i Murdock su ustvari Sekspirovski likovi okovani predrasudama drustva..dvije samostalne jedinke koje sljede svoj put bez obzira na posljedice ...

Ponedjeljak je. Kroz prozor s razmaknutim zavjesama upravo se lijeno pomaljava sunce. Noc je bila duga, san kratak. Jos jednom protrljam oci i opsujem glavobolju. Ne znam koliko je sati ali ova buka ne pripada u ova doba. Uskoro mi vrata od sobe, siljeci ostrice sto mi glavobolju cine probadajucom, tresnu o zid i odbiju se od njega tako da su poljuljala i ovu dvojicu, koji su upravo zakoracili prema mom krevetu, ociju zvijerski izbuljenih, krvavih i mutnih, kao da su upravo izbaceni iz samog grotla pakla, sto je, vjerujem, ispravan naziv za njihovo stanje uma u kom godinama cuce zatvoreni. Politicar izgubljenih izbora pod istragom, i inspektor koji istu protiv njega vodi. Jedan omamljen moci koju poput tla pod nogama bas gubi, drugi koji uskoro tone s brodom na kom je do malo cas tek ribao palube cisteci tuđe bljuvotine. Obojica mi istovremeno prilaze i strgnu plahtu s nogu ne gledajuci u mene. Ne, nije me strah.. posezu za rubom madraca kojeg
podizu jer se, kao u nekom starom filmu noir, bas tamo nesto vazno krije. -Gdje su papiri!? Dokazi??, mrmljaju jedva razumljivim jezikom..-Nema ih. To je proslost, kao i taj dio mog zivota, to me se vise ne tice, odgovaram. Ionako je s vama gotovo, i tu se nista ne moze promijeniti. Kao da su tek sada shvatili ono sto su ionako znali. Bio je to tek posljednji trzaj, posljednji pokusaj umiruce moci, pucanj u prazno, metak koji ne zna kuda luta, niti gdje mu je cilj kojeg bi trebao pogoditi. Polako ustanem iz kreveta i prođem mimo njih dvojice. Ne obaziru se vise na mene, kao niti ja na njihovo ekstaticno stanje - sumu ocajnickih pokusaja ostanka na poziciji moci i sjecanja na slast koju ista pruza - droga od koje se trijezne i hitno im treba novi sut. Zastanem na vratima, i tek ono sto ugledam, zabrine me za moju sigurnost. Politicar u stanju u kom razum vise ne stanuje strasno zazvali inspektora i krece mu otkopcavati slic na hlacama..takav ocaj da na koljenima zadovolji sve sto od njega trazi pravda, ne bi li kupio slobodu, dobio ono za cim zeđa cijeli svoj mizerni zivot,, takvo prozdiranje necijeg falusa u svom zivotu nikada necu vidjeti vise..
Posljednje sto sam vidjela bila je naprcena, gola guzica politicara koji je na krevet povalio inspektora i obojica se predaju toj mahnitoj igri osjecaja i gubitka moci.. Razmisljam da li da pozovem specijalce ili ekipu s pripremljenim bijelim kosuljama no, tko ce mi vjerovati..
Podizem mobitel spreman za fotografiranje, potom i od toga odustajem.. Nek se jebu, osvrnem se jos jednom. osmijeh mi zatitra na uglu usana..osmijeh Mona Lise, netko bi tako nazvao, a to se ne događa cesto... -Pusti budale nek pozderu jedna drugu, tako padaju sistemi, pozderu sami sebe, ovo ionako nije moja bitka...

Cetvrtak popodne. Prilicno raspolozena otvaram mail. "Elektra" otkljucava fajl, i u njemu pronalazim potvrdu o tadasnjoj politickoj moci, koja je izgubljena na izborima, pod cijim je pritiskom nestalo sve sto vrijedi. Raspolozenje se trenutno mijenja.

Uopce ne sumnjam u pravdu. I Daredevil je slijep. A Elektra je sanjala san.
Dokazi nisu ispod madraca. Elektra ih ima, i spremna je za ono sto u cemu je najbolja.

Edited by - Just_Charlie on 28/06/2013 00:41:55
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 28/06/2013 : 22:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Izvrsno!
Još, još...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 29/06/2013 : 01:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
he, Johnny. Iako je ovo moj ispusni ventil, zabava tek, sve vece pauze moram raditi jer nije bas lako duze ostati u tom svijetu u koji se uvedem da bih napisala nesto jer iscrpi. Tesko je zivjeti zivot koji pises kada mi treba snaga za moj vlastiti koji zivim.
No, vise volim zezanciju na sve teme, i to me opusta, pa sam posla naci nesto sto sam za ovaj forum mrvu prekrojila, cenzurirala..ali, ostalo je dovoljno, nadam se razumljivo iako je staro iz godine 2010. samo se vise ne sjecam sto je to tada nacija tocno prozivljavala, odn. koji referendum je bio u pitanju. A biracki spiskovi..jesu li oni danas sređeni? Pocivaju li danas mrtvi u miru? Tko ce ga vise znati..

Aqualift

Znam zasto opet i cesto u nas padaju kise, jer ..

Mexico svoj Dan mrtvih slavi sarenim oltarima za svoje pokojne.
Bucno je i veselo, jer kako sam jednom cula, ne zele da se duse njihovih pokojnih na
svom silasku toga dana poskliznu na mokrome od suza.
U nas je u tradiciju upleten malo zivahniji zagrobni zivot mrtvih.
Osim sto nedavno spomenuh neke uvazene mrtve kako se u grobu okrecu, u nasoj zemlji se duse mrtvih i medju zivima krecu.
Ne znam koliko mi je drago pisati o tome, ali za sve je opet nasa vlast kriva, jer ona je ta koja ne da pokojniku da u miru pociva.
Uvjerena sam da pokojni zale nas zive, kada vide sa cime smo sve suoceni, i kakvo nas je prokletstvo
snaslo, ni duzne ni krive.
Jos smo u zemaljskom zivotu, a vec trcimo kroz ne znam koji krug pakla, jer prepreke koje mi moramo savladati da bi osigurali pravo na izjasnjavanje referendumom najteze su u Europi.
Podaci kazu da je u Svicarskoj za neobavezni referendum potrebno 50 tisuca potpisa, u sto dana,
a obavezni 100 tisuca u 18 mjeseci.
Doci cu uskoro i na zivahne mrtve.
Jer u nasoj zemlji, u kojoj biraca ima koliko i stanovnika, kao nigdje drugdje, a biracki nam spiskovi
krcati mrtvim dusama, potrebno je 450 tisuca potpisa gradjana u roku 14 dana.
Ja bi i mrtve duse uvela u Ustavnu kategoriju, sta ces, ionako su tu medju nama.

- Kuc, kuc.
- Tko je? Izvolite. Sto trebate?
- Mrtva dusa. Treba mi recept za novi jastucic za guzu. Nazuljana mi zbog precestih silazaka. I potvrdu za dnevnicu, i pecat na putni nalog
- Uzmite broj,sjednite, ili nemojte ako vas boli,stanite u red. Salter 2 obradjuje vase probleme..

A onaj vrag sa stopericom se smije, dok mu kolega na preprekama narodu pojasnjava da" bi moglo dovesti do zloupotrebe prava, ukoliko smanje potreban broj potpisa potrebnih za referendum".
Je, narod bi mogao zloupotrijebiti svoje demokratsko pravo, koje je temelj i nositelj demokracije, svake demokratske zemlje,koja to doista jeste.
Mogao bi narod zlo-upotrijebiti. Jer ukoliko bi nam omogucili da to pravo upotrijebimo, oni bi dozivjeli zlo.
I zato valja sprijeciti zloupotrebu prava na referendum.
Mrtvi nad nama placu. Ili se do suza grohotom smiju. Ne znam. Samo znam da je vani i danas mokro.
Dakle, cemu bahatost vladajucih u obracanju narodu i sindikatima.
Pa moze im biti kada je u njihovim rukama kljuc za potrebnu brojnost potpisa, u tome sto ga ne daju umanjiti.
Kada bi umanjili potreban broj, on bi se odnosio taman na nas zive, i na nas koji zivimo u zemlji.
A mrtvi im i u ovom slucaju trebaju. Sada ne da glasuju, vec samo da se ubroje u biracko tijelo,
od kojega nam sada treba 10% potpisa potrebnih za referendum.

Ajmo mrtvi, ustajte. Pod zive se i za ovu potrebu prikazite. I potpisite.
Pitanje je zivota ili smrti. I utrke s vremenom, s preprekama.
Prijevoz ceka, vani je mokro.
Tko bi tolike mrtve duse za nase zemaljske potrebe na zemlju spustao nekim polaganim ritualom, jednu po jednu.
Nama je potreban aqualift.
I zato kisa neprestance pada.
I sada znate da je i za to odgovorna nasa Vlada.

"Demos" i "Cratus" se na policama neke grcke biblioteke okrecu!

Edited by - Just_Charlie on 29/06/2013 01:42:40
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 06/07/2013 : 13:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote

United Colours of Grey

Noc je bila topla, ali jutro donosi osvjezenje. Bila je to jedna od onih noci na Kvarneru, kada neki vjetar s mora puse, raznosi zvukove, razlijeva ih iz jednog mjesta u drugo, ispreplice u sumu stabala, i postaje tesko odrediti odakle stize glazba sto svira, kamo se uputila, ili se na vez vraca barka s mora.. To su zvuci ljeta i zvuci koji me vracaju u djetinjstvo, mladost, kada sam nocima sjedila na prozoru sobe, gledala prekrasno zvjezdano nebo, svjetla kocarica u daljini, a
iz svakog mjesta uz more izmjenjivala se glazba; vjetar je bio DJ, i o njegovom raspolozenju ovisilo je sto slusam.. Sjecam se noci kada sam
mogla odslusati sve pjesme s MIK-a, kakva je festa negdje na Ribarskoj noci, skladbe koje sviraju na opatijskim terasama hotela, sve sto se događa na Lungo Mare.. Nikada mi nije bilo potrebno daleko poci.
Cijeli svijet sam naucila proci kroz glazbu sto mi ju vjetar na prozor nosio u noci..
Uspijem li se danas izvuci iz kreveta, uspijem li zanemariti plan da
zapocmem farbati stan i sve ostale sitnice, tako svakodnevne, banalne,
prelazim na novi plan. Prijateljica ceka da odgovorim hocemo li provesti vecer u gradu, i nekako pametnije od uređenja i farbanja, zavrsiti dan.
U Pomorskom i povijesnom muzeju je izlozba fotografija
Zeljka Jancica - Kult Dive.

Oduvijek je ljudsku maštu zaokupljao i fascinirao kult ljepote. Još iz bizantskog, grčkog i rimskog doba, na pijedestal kulture postavljao se mit o božankom i nadnaravnom biću, osebujnih kvaliteta i izvanrednih talenata. Tim božanstvima bi se nadodavale raznorazne priče i legende, atributi i svojevrsni svijet toliko dalek od realnog, prisutnog te na taj način stvarali notu svevremenskog. Glamur i ekstravagancija prožeti istaknutim senzibilitetom kreirani na sveopće obožavanje, podsjećaju na današnje much admired celebrities, filmske zvijezde, koje po svojim istaknutim svojstvima i talentom dobivaju status Diva.

Sama riječ potjeće i prvobitno se odnosi na ženu izrazitog talenta u svijetu opere, međutim taj se pojam vrlo brzo proširio i na druge grane umjetnosti, kazalište, film i pop glazbu. U klasičnom smislu taj pojam najčešće vežemo uz film, dok temeljni smisao riječi znači božica te predstavlja žensko božanstvo. Diva = female deity, divine, divinity. Pokušali smo kroz igru riječi pozabaviti se terminologijom na hrvatskom jeziku: div, divno, diviti se; riječi koje obično vežemo uz taj pojam su: elegancija, sofisticirano, superb, veličanstveno, otmjeno, sa stilom, dostojanstveno, nadmoćno, očaravajuće, nižu se čitav slijed epiteta, što podsjeća na kult besprijekornog obožavanja kakvog mitskog božanstva. Neke su samozatajne, obavijene velom misticizma, neke su ekstrovertne ali ono što je zajednička točka veže se uz pojam gracioznosti i uzvišenosti.

Mislim da je vrijeme da ustanem iz kreveta, i pokusam nabaciti na sebe neki od ovih epiteta.

Naslov je ovo danas samo za Johnnya. ;)

Edited by - Just_Charlie on 06/07/2013 13:45:17
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2013 : 18:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Bojim se da će mi dugo trebati dok se oslobodim ove stigme s gospodinom Sivim.
Mea culpa, mea culpa, mea massima culpa.
Ili Massimo culpa...

Meni jedna od njegovih dražih stvari:

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 07/07/2013 : 01:18:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Bojim se da će mi dugo trebati dok se oslobodim ove stigme s gospodinom Sivim.

Jos si na koncu ispao vidovit, upravo si mi otvorio vrata na drugom topicu za nova pitanja..divno.

I ne, nisam nastavila s citanjem knjige, ali ne vise zbog tebe i tvog drvlja i kamenja, i umalo si zvucao kao da bi na lomacu s njom.. vec mi je doslo nesto..neki bi to inspiracijom nazvali..i ne zelim tuđe, proccitane misli u glavi dok se ne rijesim svojih..- to je valjda moj odgovor tebi i svima koji odbacuju nesto, iz nekih, samo njima znanih razloga, ili jos gore - neznanih. Stvar je jednostavna..i znam da to znas...svatko od nas u sebi nosi neku nijansu sive, kao sto nosi gene..svatko ima svoje demone, samo ih treba upoznati, prihvatiti, sprijateljiti se s njima, biti im prijazan domacin, i biti sposoban ovladati njima..te ih upotrijebiti u svrhu nekog vlastitog, pronađenog izricaja, artikulacije duse kojim najbolje vlada, kao sto to neki pravac u umjetnosti jeste.
Moja slika, koja ti se sviđa. Sto mislis, koliko je ona nijansi sive duboka? Duboka da dublja ne moze biti. Njezina boja, moja "siva" boja je crimson crvena, a da sive ugledao nisi.. Sve su ti to, kako jutros rekoh, United Colours of Grey.

Inace, oprosteno ti je sve zbog Massima, jer ova pjesma pripada na ovaj topic, ali nikako nije dospjela ovdje. Sve ima svoje vrijeme, kao i zlocin pocinitelja.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/07/2013 : 19:35:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Passione Mediterranea

~Sum valova na Mediteranu~
Gledam smokvu. Zedna je, treba joj kise..ali je divno odmoriti pogled na smokvi, gledati joj listove i grane povijane na vjetru..
A lovoru, njemu lisce samo treperi, on na vjetru gordo stoji.
Smokva se na vjetru njise, a moje su misli glasne, poput zapljuskivanja valova o stijene, pa se odbiju i preliju preko mene, dok bosa trcim po vrucem pijesku, a dusa radosno klikce i pjesmu s vjetrom u glas pjeva..
Na mojoj kozi vjetar susi sol.. Nestaje u trenu sva bol..

( Doslo mi jutros, pa zapisah, potom u usi slusalice stavih, i uz ovu skladbu, iz utorka, put nekih daljina otplovih..)

Edited by - Just_Charlie on 09/07/2013 19:38:56
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/07/2013 : 23:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote

Tango ili Posveta mom Serveru

Bio mi je u mislima dok sam ovo pisala. Vrijeme se vec zove lani.
Nije meni sto govore ljudi, samo jedan na kraju nam sudi...pjeva Bebak, pjevam i ja..

Ah k vragu i Tango, cijeli zivot je tango..ako ne znas zivjeti ne znas ni plesati taj ples..
Tango je strast koja prolazi nasim venama i zari i pali i drhtis poput
zvuka pod strunama sto ga proizvode prsti noseni vatrom..
Tango je ples za dvoje ali najbolje su one solo dionice kad te osjecaj ponese pa ga tijelom usmjeris u smjeru
gdje vec iskre frcaju ne bi li docekale da vatru vatrom ugase..i tango nastavlja svoj ples..ples je zivot..koji nam pokazuje koliko smo zivi..

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 21/07/2013 : 23:42:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar,
čiji pogled gasne u magli i memli,
živio sam usput, ko da sanjam,
kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.

I tebe sad ljubim po navici, dijete,
zato što sam mnoge ljubio, bolećiv,
zato usput, ko što palim cigarete,
govorim i šapćem zaljubljene riječi.

"Uvijek" i "ljubljena" i "upamtit ću",
a u duši vazda ista pustoš zrači;
ako dirneš strast u čovjekovu biću,
istine, bez sumnje, nikad nećeš naći.

Zato moja duša ne zna što je jeza
odbijenih želja, neshvaćene tuge.
Ti si, moja gipka, lakonoga brezo,
stvorena i za me i za mnoge druge.

Ali, ako tražeć neku srodnu dušu.
vezan protiv želje, utonem u sjeti,
nikad neću da te ljubomorom gušim,
nikad neću tebe grditi ni kleti.

Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar,
čiji pogled gasne u magli i memli,
i volim te usput, ko da sanjam,
kao mnoge druge na toj zemlji.

Sergej A. Jesenjin

Tko sam što sam

Moja vjecita potreba da se nađem sama, nasamo sobom, sa svojim mislima.

Moji trenuci uz pol case crvenog vina i cigarillos okusa visnje..
Tko sam, sto bih bila, ako bih to izgubila.
To sam ja.
Ni stalnost ni nekome navika.
Moj dom, ime mog topica - moja zuđena adresa, nikada navika.
To je ta razlika.

Ja mogu postojati dok umijem trajati samo sebi samoj, dok sviram to ponovo, Sama..

Edited by - Just_Charlie on 21/07/2013 23:43:59
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 27/07/2013 : 19:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Universes Collide

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 11/08/2013 : 01:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Nocturno

Bog cita i Jutarnji, cita ga subotom, i cita kolumne na kojoj je danas zbog naslova zastao i trenutno je procitao, pitajuci se, vjerujemo li Tomic i ja u istoga Njega, kada smo ga kroz iste price, naslova cak iz jedne nedavne recenice moje, o njemu kao ateisti, smjestili.
Moji nocni razgovori s Bogom time vise nisu samo moji, iako mi kaze da mu se ja obracam prisnije, toplije, pa zbog Tomiceve kolumne pomalo negoduje.

Posted - 14/07/2013 : 09:56:25 Just_Charlie
Carli in the morning meeaoow
budilica za moj nervni sustav..i ostale sustave u meni ..-ustaj! "Macka" ti svira! okej, okej...ustajem grrrr. Kava! -ovdje. Laptop! -lansiran! Sunce! -na prozorcicu. Dobro raspolozenje! -jesam Bog, al` nisam svemoguc. Bjez onda! -Ne mogu protiv zene ujutro koja jos nije popila kavu.
Mijauu. -da me nisi gađala knjigom k`o prosli put! Ne! da ti nije palo na pamet! ^#*?%$## - jaoo, to je moja guza i bolilo je! Koja vatrena zenska..mogla bi napajati pakao ognjem vjecnim i smanjiti racun za grijanje..
Bjez! -duzna si mi 857 ocenasa, kiflu s cokloadom, partiju saha i pokera da vratim svoju odjecu..Car je gol ali bog to ne zeli biti, a ovaj smokvin list je smijarija za nekoga poput mene..kad prosetam rajem anđelima popadaju krila od smijeha..ja sam... -Boze! zasuti vise slusam glazbu...

Posted - 20/07/2013 : 02:19:28 Just_Charlie

Boze..-a? Jebate, ne odgovaraj mi ka Dalmatinac. - No, reci vise..
Meni je lako s tobom izaci na kraj, super se slazemo, ponekad svađamo, ali si okej lik.
Zasto si tako sjeba kad si pravio ljudsku rasu??
-Heh..ponekad bi i ja volio da mogu prebaciti krivnju na drugoga i reci -pitaj boga! Tako sam usamljen.. ja sam jedini koji nema nikoga pored sebe da se posavjetujem, moja je uvijek zadnja...
-Tu sam ja..
-Da, tvoja je zadnja, u pravu si.. Pa mislim da si odgovorio na moje pitanje.. bio si usamljen kad si stvarao covjeka na svoju sliku, ljudi su usamljeni i nemaju naviku slusati druge kada nesto pogresno rade, smatraju se bogovima u svojim odlukama.. nisi bas trebao doslovno, kao u ogledalu, stvarati covjeka.
Vidis, tu si pogrijesio.. I ti si trebao zaviriti u sebe dok si radio ako si zelio da sve dobro bude..trebao si shvatiti da mozes pogrijesiti, da nisi savrsen, pa pokusati promijeniti to u tebi, ispravljajuci dok radis na ljudima, da oni ispadnu drugaciji, vise humaniji jedni prema drugima..a svi se smatraju bogovima i zele vladati i gospodariti drugima.. Jedino dobro sto si ucinio, izmislio si ljubav..
-Nju sam osjetio pri pogledu na prelijepi planet koji sam stvorio za ljude pa mi se omaklo, i prenio sam ju stvarajuci ljude.. Neka jesi, zato se ona i ljudima "omakne",spontano desi.. Bas neka jesi..noc Boze...
-zz zzzz zzz zz..

Posted - 29/07/2013 : 02:22:11 Just_Charlie

Ovo umorno bice internetom svijuce.
Nakon 13 sati pituranja i ciscenja stana
jednostavno nemam nista za reci vec proglasavam da je Charlie krepana.

Nadam se da nema zagrobnog zivota jer kad umrem hocu da se odmorim. A ako ima onda cu morati s Bogom da se dogovorim. Da ne ispadne da sam uzalud umrila, pravit cu se da sam mrtva.

E, a jel bog kad ima krizu i padne u depru postaje ateista?

Bog je ateista i zivi na 7. katu nebodera- Tomic

.." Mnogo puta Bog se razocarao u te bijednike koje je na vlastitun priliku nacinio... umjesto da sami steknu samopouzdanje, na posljetku su gotovo skrsili ono Bozje..Unistili su ga ti kreteni. Ima tome vec nekoliko vjekova kako osjeca da lagano gubi snagu..

..." Navecer, prije spavanja gdjekad uzme citati rasprave o svojoj bozanskoj naravi...Napustila ga je uzvisena pravednost kojom je nekad ravnao svijetom. Ostao mu je samo umor i malodusnost"..
.."Promatrajuci strahote svjetskih ratova, naposljetku je sasvim izgubio vjeru u sebe. Smijesno ce zvucati, i sam se nasmijao kad mu je to prvi put palo na pamet, ali postao je ateist...
Otad Bog usamljeno zivi na sedmom katu oronule i isarane zgrade"..

Gotovo nisam imala potrebu gledati novine dok sam tipkala ove Tomiceve citate, ta pisala sam nesto toliko prisno..

Bog cita Jutarnji, a doista mi koji ponekad citamo stripove znamo sinkronizirati i nasa razmisljanja. Cita li Tomic stripove?

Edited by - Just_Charlie on 11/08/2013 02:45:51
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000