forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Koji film ste danas ukrali/kupili/dobili/posudili
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 41

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 23/05/2013 : 08:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
Pogledao jucer Gatsby-a

Zadovoljan filmom, pogotovo Di Caprio i Maguire kako su odglumili, vjerujem da bi mogla pasti koja nominacija za Oscara nagodinu

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 01/06/2013 : 22:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Evo moja skromna kolekcija:

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 02/06/2013 : 15:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/06/2013 : 19:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Andrej

Evo moja skromna kolekcija:

jel to tamo desno ona BBC-jeva serija "Robin Hood"?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 02/06/2013 : 19:39:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
@Da,meni je serija baš odlična :)
Gledao sam dosta ekranizacija al ova mi je baš nekeko sjela....

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/06/2013 : 20:06:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
svaka ti čast, ja ne bi to uzeo ni da mi besplatno daju.

meni je bila totalno sranje, mislim da goru ekranizaciju Robina Hooda nisam vidio.

mene iskreno zanima koje si ekranizacije sve gledao, ak ti je ova serija baš odlična?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 02/06/2013 : 22:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Što se tiće serija do sad sam pogledao: Robin of Sherwood,The New Adventures of Robin Hood,The Adventures of Robin Hood i ovu bbc-jevu
+ filmovi....
Nemoj me krivo shvatiti,znam da se ova ekranizacija ne može mjeriti sa npr. The Adventures Of Robin Hood ali jednostavno mi ima ono nešto....
Npr.najbolja interpretacije Guy of Gisborna i Sherriffa su mi upravo ove koje su odigrali Richard Armitage i Keith Allen

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/06/2013 : 03:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Andrej

Što se tiće serija do sad sam pogledao: Robin of Sherwood,The New Adventures of Robin Hood,The Adventures of Robin Hood i ovu bbc-jevu
+ filmovi....

eto, onda sve znaš. prednosti, nedostatke, dobre, loše strane...

quote:
Nemoj me krivo shvatiti,znam da se ova ekranizacija ne može mjeriti sa npr. The Adventures Of Robin Hood ali jednostavno mi ima ono nešto....
Npr.najbolja interpretacije Guy of Gisborna i Sherriffa su mi upravo ove koje su odigrali Richard Armitage i Keith Allen

ha gledaj, normalno da se ne može mjeriti sa Flynnovom verzijom. ajmo bit realni, ne može niti jedna. ali moram ti reći jednu stvar: ja sam, kad sam se bio zainteresirao za Robina Hooda, pogledao najprije Costnerovu verziju i onda BBC-jevu seriju prije Flynnove verzije.

i reakcije su mi bile ovakve:

Costnerova verzija - zabavan film, i to je to

BBC serija - teško sranje

Flynnova verzija - odlično

tak da ono, pokušaj zamislit kaj bi tek bilo da sam najprije gledao Flynnovu verziju.

ono što ti hoću reć, bilo je, bez pretjerivanja, hrpa adaptacija ove legende. i ne očekuješ (tj. bar ja) da svaka adaptacija bude izvrsna i da ima nešto čime će se posebno istaknuti etc. dovoljno je samo da bude zabavna - po meni je to već dovoljan pokazatelj da se netko potrudio.

što se ove BBc-jeve serije tiče, slažem se s ovim što si rekao u vezi Richarda Armitagea i Keitha Allena - iako je po meni bez premca najbolji šerif Alan Rickman, ali da su ta dvojica izvrsni, jesu. ono što hoću reć, to su meni bili jedine pozitivne strane ove serije.

što se te serije općenito tiče, ne znam iskreno kaj da velim. pogledao sam prvih devet epizoda prve sezone, premda sam se teškom mukom tjerao i tjerao, al sam govorio sam sebi: "ma serija će postat bolja, ovo je tek početak". al ništa od toga. na kraju sam skužio da sam samo uzaludno izgubio vrijeme.

ne znam kako ti, al evo, ja osobno, nakon što sam pogledao seriju (toliko koliko sam uspio pogledat, jel), ja sam dobio dojam da su seriju radila dva tipa koja se nisu mogla usaglasit oko vlastitih ideja. ko da je jedan od njih rekao: "ajmo radit adaptaciju Robina Hooda, al ćemo ju modernizirat", a drugi je uzvratio: "ne, nećemo, ostavit ćemo ju takva kakva jest, kanonska." i onda su, vidjevši da se ne mogu složit, jednostavno odlučili spojit te dvije ideje zajedno. i rezultat je ova katastrofa.

da bi skužio kaj hoću reć, pogledaj kao primjer prvu epizodu, kakti uvod serije, jel:

vidimo Robina Hooda i Mucha, koji se vraćaju iz Krstaškog rata, te Alana-A-Dalea, koji je uhvaćen zbog nezakonitog lova. vrijeme radnje: 1192. godina. a kako likovi izgledaju? ko neki klinci iz 21. stoljeća. i sad ti to probaj zamislit: modernizacija ove priče - u 12. stoljeću. ili još one neke epizode gdje ključnu ulogu igraju likovi crne rase. opet - crnci u 12. stoljeću. i kojeg tu smisla ima? vidiš taj paradoks?

al općenito gledano, zašto mi se serija nije svidjela:

epizode su sranje, više-manje. sve se epizode basically svode na isti kurac. šerif napravi neko sranje, i Robin i njegova ekipa ga moraju zaustavit. eventualno još netko od Robinove ekipe bude zarobljen, pa ga ostali moraju spasit. i Robin na kraju trijumfira na najjednostavniji način. i tak u svakoj epizodi.

likovi su isto tako sranje. Jonas Armstrong je mogao bit "nešto" što se glavne uloge tiče da je sam koncept na prihvatljivoj razini, ovak ispada totalno bez karizme i talenta. Much je tipičan epitet onoga "trying too hard to be funny" a na kraju ispada najobičniji idiot (ko Jar Jar Binks), i samo čekaš kad će ga šerif dat objesit. dok ostali Veseljaci uopće nemaju nikakve svrhe. samo su "tu" i to je to.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/06/2013 : 10:40:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/06/2013 : 09:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.6a9c0c73b22847e595cc0a9eb3bb8872.gospodar-prstenova-produzena-trilogija-blu-ray-bez-hr-podnaslova.aspx

ako nekog zanima po cijeni od 450 kuna, nek se javi!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/06/2013 : 23:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
bio jučer u nabavci filmova, mogu samo reći: dečki, bili ste u pravu!

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/06/2013 : 16:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 15/06/2013 : 18:02:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ja bi prodal blu ray ljudima kojima je dvd još navek vrh tehnologije (:

Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 15/06/2013 : 23:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote

GOT - season 1

Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 16/06/2013 : 11:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Gdje si kupio ovo i za kolko para ?

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 16/06/2013 : 11:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

Šta će mi blu ray ? Za mene je to nepotrebno preskupo.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 16/06/2013 : 12:01:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nivox

quote:

cijena BD i DVD izdanja filmova uopće nije previše različita u biti, samo je kod nas toliko izražena. A vrlo često je razlika u kvaliteti ogromna!

evo za konkretno izdanje koje prodajem se možeš lako uvjeriti:
http://www.caps-a-holic.com/hd_vergleiche/index.php?art=full&image=6&vergleich=lord_of_the_rings_1_bd2&action=1&lossless=0#vergleich

Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 16/06/2013 : 12:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Nivox

quote:

cijena BD i DVD izdanja filmova uopće nije previše različita u biti, samo je kod nas toliko izražena. A vrlo često je razlika u kvaliteti ogromna!

evo za konkretno izdanje koje prodajem se možeš lako uvjeriti:
http://www.caps-a-holic.com/hd_vergleiche/index.php?art=full&image=6&vergleich=lord_of_the_rings_1_bd2&action=1&lossless=0#vergleich

Ok, vjerojatno stoji to što kažeš- u vezi kvalitete, ali u vezi cijene-ne.

Evo ja sam prvi i drugi film uzeo (tj žena je kupila) po 40 kn svaki u Tisak Media, a treći film za 10 kn iz propale videoteke-to je 90 kn. Svaki film ima i dodatni disk. Istina to nisu produžene verzije, ali svejedno - to su ta tri filma-ukupno 6 dvd-a - i to sve za 90 kn. Ajde sad usporedi tu cijenu i cijenu samo jednog blu ray diska- a kamoli 3 ili 6 diskova...

uglavnom- ne možeš me uvjeriti da mi se to isplati.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 16/06/2013 : 13:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
to su kino verzije, a ne produžene...
i njihova je cijena blu ray izdanja upravo 125 kuna, ista ona po kojoj ih ti imaš (dobro jedan je bil 10 ali rabljeni) na dvd-u!
http://www.zavvi.com/blu-ray/lord-of-the-rings-box-set/10054843.html

trenutno koliko vidim kod nas više nema produženih verzija na dvd-u (:

evo, na američkom amazonu su na dvd-u:
http://www.amazon.com/The-Lord-Rings-Picture-Extended/dp/B000654ZK0

a na bd-u osjetno jeftinije:
http://www.amazon.com/The-Lord-Rings-Fellowship-Extended/dp/B007ZQAKHU/ref=pd_cp_mov_3

tak da gotovo nema govora o tome kak je dvd puno povoljniji od bd-a, čak i da kvalitetu zanemarimo

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 16/06/2013 : 18:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

to su kino verzije, a ne produžene...
i njihova je cijena blu ray izdanja upravo 125 kuna, ista ona po kojoj ih ti imaš (dobro jedan je bil 10 ali rabljeni) na dvd-u!
http://www.zavvi.com/blu-ray/lord-of-the-rings-box-set/10054843.html

trenutno koliko vidim kod nas više nema produženih verzija na dvd-u (:

evo, na američkom amazonu su na dvd-u:
http://www.amazon.com/The-Lord-Rings-Picture-Extended/dp/B000654ZK0

a na bd-u osjetno jeftinije:
http://www.amazon.com/The-Lord-Rings-Fellowship-Extended/dp/B007ZQAKHU/ref=pd_cp_mov_3

tak da gotovo nema govora o tome kak je dvd puno povoljniji od bd-a, čak i da kvalitetu zanemarimo

malo je podlo komparirati rasprodano dvd izdanje i aktualni blu to nije realan odnos cijena
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 16/06/2013 : 19:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
uspoređival sam ono kaj i sam i prodajem, ali nije problem navesti hrpu drugih primjera...

evo onda Hobbit:
dvd izdanje 17 $
bd izdanje 20,5 $

ili The Artist:
dvd izdanje 15 $
bd izdanje 15 $

itd, itd.

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 16/06/2013 : 19:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

uspoređival sam ono kaj i sam i prodajem, ali nije problem navesti hrpu drugih primjera...

evo onda Hobbit:
dvd izdanje 17 $
bd izdanje 20,5 $

ili The Artist:
dvd izdanje 15 $
bd izdanje 15 $

itd, itd.

uspoređivao si dvd izdanje iz 2003 koje više gotovo nije dostupno - seller je second hand seller ne amazon i postojeći blu - a inaće dvd će dobiti reizdanje - uvijek bude tako a onda će cijena biti sigurno trećinu niža - ja sam dvd box kupio za 21 funtu s poštom a to je niže od 60$ bez pošte i to dosta
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 16/06/2013 : 19:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel
- a inaće dvd će dobiti reizdanje -
uvijek bude tako a onda će cijena biti sigurno trećinu niža - ja sam dvd box kupio za 21 funtu s poštom a to je niže od 60$ bez pošte i to dosta

reizdanje??? otkud ti taj info!?

kupil si dvd izdanje za 21 funtu jer znaš gdje tražiti ali onda si isto tak videl da i po gotovo istoj cijeni (20-tak funti) ima bd izdanje, zar ne

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 16/06/2013 : 20:13:38  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by rommel
- a inaće dvd će dobiti reizdanje -
uvijek bude tako a onda će cijena biti sigurno trećinu niža - ja sam dvd box kupio za 21 funtu s poštom a to je niže od 60$ bez pošte i to dosta

reizdanje??? otkud ti taj info!?

kupil si dvd izdanje za 21 funtu jer znaš gdje tražiti ali onda si isto tak videl da i po gotovo istoj cijeni (20-tak funti) ima bd izdanje, zar ne

nisam ni jednom riječju rekao da razlika između bd i dvd je velika - nije ali tvoj primjer za lotr je bio promašen jer dvd-i nisu skuplji
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 16/06/2013 : 20:29:52  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ponekad jesu...ili su u najmanju ruku iste cijene!

pogledaj malo criterionova izdanja koja nisu OOP, pout Bitke za Alžir, komplet Sanjuro/Yojimbo i sl.

Go to Top of Page
Page: of 41 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000