forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/06/2013 : 12:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Evo već dva-tri dana opipavam puls onim italijanima oko Hellingena i ukusa uop[te! Džaba sve što napišem, "Demon ludila" je nebuloza za decu, "Nulti čas" je epizoda za primer, zavidne scenarističke i dijaloške zrelosti Upravo sam doživeo da mi jedan kaže "nemojte vi srbi sad da se zalećete previše, Zagora je ipak izmislio italijan..."

Nema im spasa...ali se zato debelo zabavljam čačkajući ih po vijugama

Sve zavisi od sagovornika, ona dvojica ili trojica tamo nisu reprezenti italijanskog ukusa.
Nije ni kod nas drugacije, skoro isto ljudi koliko cijene ovo djelo, isto toliko njih ga smatra smecem ili prosjecnim stripom:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42979&results=1

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19672 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/06/2013 : 12:29:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Daleko od toga da je loš, ali molim te: DIJALOŠKA ZRELOST!!!

OK, to da

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2013 : 12:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@ King
Sećam se tog nagorovog topica i makljaže koju je izazvao, ali tu je učestvovao bukvalno svako. ZTN je forum isključivo zagorovaca, a ona trojica (čast Francescu) nisu jedini koji tamo pišu takve nebuloze. A drugo, ko bi uopšte tamo mogao biti reprezentant tvrdih zagorovaca?

Niko od njih nije ni prismrditi tvrdokornim znalcima kakvi smo ti, (dozvoli)ja, solar, nagor, Attila, Bruce Springsteen, stinky, djole, DeeCay, acestroke itd. koji smo svakakvim teorijama i diskusijama pridoneli nekakvoj bogatijoj slici serijala dok se oni tamo bukvalno diče analizama crteža i naslovnica, što mi inače hejtujemo ovde na našem forumu. Nije ni čudo da je ramath hteo da zatvori ZTN- tamo se ništa ne miče već mesecima

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 24/06/2013 12:43:07
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2013 : 12:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Daleko od toga da je loš, ali molim te: DIJALOŠKA ZRELOST!!!

OK, to da

evo sad mi pade na pamet izuzetak- nagli momenat Zagorovog naučnog prosvetljenja: "Pozdrav ljudi. Prekidam audio-vizuelni konktakt"

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9393 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 24/06/2013 : 13:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ne znam što se toliko ložiš kad vidiš i sam da u nedostatku argumenata povlače to od kud si... Pretpostavljam da bi želio pokrenut kakvu konstruktivnu raspravu ali ako vidiš da ne ide nemoj ih na silu "obrazovat", nitko ne voli pametnjakovići pa makar bili u pravu. Pričam na pamet, ne pratim tvoje pisanje tako da možda griješim i nadam se da se nećeš uvrijedit. U svakom slučaj ako si u tolikoj manjini najbolje što možeš je da pišeš argumentirane komentare da se čuje i drugačiji glas pa možda i inspiriraš koga.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2013 : 13:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ma nisam naložen, predugo sam po forumima da bi imao takve ispade, nego sam imao dve namere: da malo kuckam na italijanskom jer sam u nedostatku vežbe počeo lagano da ga zaboravljam i da im opipam puls. Uvek je interesantno malo prodiskutovati sa ljudima totalno drugačijeg mentaliteta (ovde postalo dosadno, ne zna se ko je pametniji i više u pravu :D). Od 5-6 komentara na temu Hellingena dva su bila onako geek u cilju konstruktivne rasprave. Dont worry, nema uvrede

p.s.onaj gore post je napisan pod utiskom...evo sad sam super...istresao sam se...odoh sad opet da pametujem :D

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/06/2013 : 14:30:34  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Nova tema

Koja vamje najbolja, a koja najgora priča?
Iz razdoblja koje je SD preskočila, a LU naknadno objavio.

Nisam citao Kradljivca Sena i Noc Krvoprolica.
Od ovih ostalih koje sam citao najveci utisak je na mene ostavila Caponeova epizoda Prokleto zlato/Indijansko groblje, da je tu epizodu crtao Ferri bila bi proglasavana za jednu od najboljih epizoda ali posto je crtao Gamba onda je veoma malo ljudi postuje i ceni.

Odlicne su jos Nemoguca dimenzija {crtez onog Devescoia ili kako se zove je predobar steta sto ne crta jos za Zagora} i Covek s puskom!

Edited by - going going on 24/06/2013 14:31:19
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 24/06/2013 : 15:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Nisam citao Kradljivca Sena i Noc Krvoprolica.
Od ovih ostalih koje sam citao najveci utisak je na mene ostavila Caponeova epizoda Prokleto zlato/Indijansko groblje, da je tu epizodu crtao Ferri bila bi proglasavana za jednu od najboljih epizoda ali posto je crtao Gamba onda je veoma malo ljudi postuje i ceni.

Odlicne su jos Nemoguca dimenzija {crtez onog Devescoia ili kako se zove je predobar steta sto ne crta jos za Zagora} i Covek s puskom!

Baš tako meni je ova epizoda odlična ima neki svoj đmek. Pogotovo nakon što se riješi cijeli problem posvetio se na kraju pristrojan broj stranica Chico i njegovom gegu.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434

Edited by - bjelolasica on 24/06/2013 15:29:01
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 24/06/2013 : 15:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
baš gledao u recenzije i najlošije sam ocijenio prokleto zlato!

ovako bi ipak rekao da je tragedija u silver townu najgora...

od najboljih definitvno kradljivac sjena...fenomenalni i nikad ponovljeni laurenti...

ljudi i zvijeri...odličan boselli...još bolji andreucci...

i meni najbolji buretov rad smrt u ledu

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19672 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/06/2013 : 15:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
A meni je Tragedija u Silver townu baš odlična, obična epizoda, ali brza i zabavna

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 24/06/2013 : 17:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ma omča je možda najlošija. Ne zbog same priče, već zbog toga što je onaj nagoreni reš pečeni tip ustao iz mrtvih i još okolo šalabajza. To ni Hellingen ne bi preživio.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/06/2013 : 17:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Po mom misljenju najbolja epizoda iz tog perioda je Covjek s puskom, knap ispred Nemoguce dimenzije.
Interesantno je to da je Andreucci u svom prvom radu u prici Ljudi i zvijeri, bio skoro pa ocajan. Ko bi rekao da ce isti covjek nacrtati odlicnu Morsku stravu.
S druge strane Laurenti u svom prvom radu (Kradljivac sjena) izuzetno dobar, od tada njegov crtez devoluira sa svakom novom epizodom.
Dakle, u to vrijeme Laurenti dobar, Andreucci los, cudna su to vremena bila.
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 24/06/2013 : 18:47:43  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by guderian

Nego, u kojem svijetu su priče o Frediju Krugeru,Jasonu Vorhisu,Indijani Jonesu ili Jamesu Bondu?

U imaginarnim filmskim dimenzijama u kojima je sve moguce, slicno kao i u stripovima.

Pa dobro šta je sa tobom?
Pa nitko ne kaže da je Zagor STVARAN!
Supermen je također izmišljen.
Ali je zamišljen da postoji u našem svijetu a ne u paralelnoj dimenziji.
Isto tako i Zagor.
To govorim.
Da su ga tvorci smjestili u redovan svijet.
I tu ne treba filozofirati o filmskoj magiji,braći Grimm i slično.
Toliko o tome.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/06/2013 : 19:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isto tako i Zagor.
To govorim.
Toliko o tome.

Da imalo poznajes Supermana znao bi da su autori pokusali u jednoj prici da ga stave u nas realitet, to skroz drugacije izgleda od onog leteceg superjunaka.
Sto se tice Zagora, procitaj jos jednom onaj Nolittin post na prethodnoj stranici. Stvarno nemam zivaca vise da se ponavljam i objasnjavam jedno te isto po ko zna koji put.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 24/06/2013 : 21:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Najbolja priča je "Čovjek s puškom" a najgora "Prokleto zlato"....što reći osim Gamba!

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 24/06/2013 : 21:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
quote:

Interesantno je to da je Andreucci u svom prvom radu u prici Ljudi i zvijeri, bio skoro pa ocajan.

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 24/06/2013 : 23:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Da, Andreucci je u toj priči bio grozan... Kasnije je bio puno bolji. A kad mu vidim današnje radove na Texu, sline mi cure na usta...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 24/06/2013 : 23:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12
A kad mu vidim današnje radove na Texu, sline mi cure na usta...

Lopovski Tex otima nam dobre ljude

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19672 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/06/2013 : 23:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:
Originally posted by Zagor12
A kad mu vidim današnje radove na Texu, sline mi cure na usta...

Lopovski Tex otima nam dobre ljude

nama

ipak su mi i Tex i Zagor podjednako dragi pa mi je bitnod a bude na jednom

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/06/2013 : 23:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Pa koliko znam Andreucci nije u Texovoj vec u Dampyrovoj ekipi.
Nacrtao je svega dvije Texove price do sada, jedan almanah 2003. godine i jednu pricu koja je nedavno izasla.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 25/06/2013 : 00:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Bez pramca "Čovek s puškom", po meni u top 20-30 priča Zagora Ferri je fantastično dočarao zimsku atmosferu, možda sam malo subjektivan jer sam nakljonjen "zimskim" pričama "Kradljivac sjena" je takođe solidna priča, Laurentiev debi je bio odličan, pejzaži i priroda fantastični, čak je i Zagorova faca odlična, na žalost sve je to kasnije pokvario I kao treću priču iz tog perioda, izdvojio bih "Nemoguća dimenzija"... Ostale su više manje osrednje, ne tako upečatljive
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 25/06/2013 : 10:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Andreucci je bio fenomenalan u Ljudi i zvijeri.

Baš gledam recenzije za te epizode, evo mojih ocjena:

Sveto drvo 8/10
Dan otkupa 3/10
Zatrovani tomahavk 7.5/10
Prokleto zlato 8/10
Omča 6.5/10
Ljudi i zvijeri 8.5/10
Sramotan sporazum 3.5/10
Noć krvoprolića 10/10
Kradljivac sjena 4.5/10
Čovjek s puškom 9/10
Nemoguća dimenzija 9/10

Stvarno san čudne ocjene dava te 2006. godine.
Danas bi neke ocjene možda izgledale malo drukčije.

Edited by - mpavin on 25/06/2013 10:52:43
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 25/06/2013 : 21:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Isto tako i Zagor.
To govorim.
Toliko o tome.

Da imalo poznajes Supermana znao bi da su autori pokusali u jednoj prici da ga stave u nas realitet, to skroz drugacije izgleda od onog leteceg superjunaka.
Sto se tice Zagora, procitaj jos jednom onaj Nolittin post na prethodnoj stranici. Stvarno nemam zivaca vise da se ponavljam i objasnjavam jedno te isto po ko zna koji put.

Gle,zbilja ne znam šta je sa tobom.
Šta ti pričaš?
Pokušali staviti Supermena u našu stvarnost?
I on nije leteći već svašta nešto???
A molim te u koju je on stvarnost stavljen?
King,daj molim te nemoj više!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19672 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 25/06/2013 : 21:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 26/06/2013 : 01:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ma lakše malo dečki... smirite tenzije...
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.84 seconds. Snitz Forums 2000