forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmska razočaranja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/06/2013 : 16:24:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Slumdog Millionaire

ovog sam zaboravio...kao najbolji film 2008. godine. šipak.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 27/06/2013 : 16:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
Aludiral sam na izjavu da od klasika očekuješ da budu odlični, a oni to nikako ne moraju biti. Klasik je pojam koji označava da određeni film pripada jednoj epohi, a je li to odličan film ili samo dobar, otom potom.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/06/2013 : 16:28:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
klasik označava neki film koji se smatra popularnim predstavnikom svojega žanra.

samo, problem je kaj ljudi taj pojam često brkaju s remek-djelom, jer su to dvije različite stvari (što sam već istaknuo), i neki filmski klasik ne mora ujedno biti izvrstan film.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 27/06/2013 : 16:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

klasik označava neki film koji se smatra popularnim predstavnikom svojega žanra.

samo, problem je kaj ljudi taj pojam često brkaju s remek-djelom, jer su to dvije različite stvari (što sam već istaknuo), i neki filmski klasik ne mora ujedno biti izvrstan film.

Da, točno. I o tome smo baš pisali neki dan, kako ljudi pogrešno shvaćaju pojedine izraze

Što se tiče samog razočaranja u vezi nekog filma moram priznati da je toga bila jako malo. Važno mi je dobro se upoznati s filmom kojeg namjeravam pogledati i onda nemam problema. Mogu samo reči da mi pojedini filmovi koji imaju dobar status nisu oduševili ali daleko od toga da su razočarali.
Nadam se da me neće razočarati ni "Man of Steel". Snyder je dobar režiser, potvrdio se u filmovima koje je dosad radio i vjerujem da je snimio još jedan dobar film. Ne očekujem neki spektakularan film, ali dobar spoj slike i zvuka uz malo akcije, to svakako.

Edited by - sretan on 27/06/2013 16:35:25
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 27/06/2013 : 16:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sretan

Aludiral sam na izjavu da od klasika očekuješ da budu odlični, a oni to nikako ne moraju biti. Klasik je pojam koji označava da određeni film pripada jednoj epohi, a je li to odličan film ili samo dobar, otom potom.

Shvatio sam što misliš. I naravno da očekujem od klasika da budu odlični. Ne gledam bez razloga samo takve filmove. As simple as that.
Kao što zaljubljenik u horore očekuje da horor film koji gleda bude dobar. Da li to što je horor film znači da će biti dobar? Ne. Da li on očekuje da film bude dobar jer je horor? Da. Eto, tako i ja. Zato što je film klasik očekujem da bude dobar.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 27/06/2013 : 16:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:
Originally posted by Felagund

Mislim da mi je Dylan Dog bio jedno od najvecih racocaranja u zadnjih par godina. Nisam ni ocekivao sad neko remek djelo, ali sam se nadao da ce bit bar solidan film za prikratit si posljepodne, a ne smece koje nema apsolutno nikakve veze sa DD-om.

Dellamorte Dellamore je pravi Dylan. Ovog nisam ni htio gledati tako da se nisam mogao ni razocarati.

A daleko najveca razocaranja ikad su mi drugi matrix i drugi pirati s Kariba.

Gledao sam Dellamorte Dellamore jos prije nego je izasao DD film, ali sam ipak zelio jedan dobar Dylan Dog film, jos posebno kad se pisalo da ce film biti baziran na ovom stripu koji mi je poprilicno dobar...

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 27/06/2013 : 17:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Vjerojatno najvece razocaranje ikad mi je Django Unchained. Naravno, stvar je ocekivanja. Cak sam ga isao ponovo gledati da uvjerim sam sebe kako sam u krivu ali nije pomoglo.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 27/06/2013 : 17:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Vjerojatno najvece razocaranje ikad mi je Django Unchained. Naravno, stvar je ocekivanja. Cak sam ga isao ponovo gledati da uvjerim sam sebe kako sam u krivu ali nije pomoglo.

I mene je iznenadio jednim dijelom iako se dobro pripremam za ono što ću gledati. Naime, od Tarantina (koji bira i glazbene teme za svoje filmove) nisam očekivao kopiranje glazbenih tema već njihovo ubacivanje u druge stilove kao što je radio do ovog filma. Ovdje na žalost imamo čisto kopiranje vestern tema u vestern film, počevši od uvodne teme. Sve ostalo je bilo ono što se i očekivalo od filma.

Edited by - sretan on 27/06/2013 18:19:29
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 27/06/2013 : 18:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Evo brzi edit za Optija jer je u pravu.

Requiem for a dream - ima par kul dijaloga, one babe tračare i ona ovisna o televizoru. Ostalo daleko od remek djela. Soundtrack iritantan. Catchy mnogima, meni ne.
Deer Hunter - previše hvalospjeva sam se naslušao a ispalo je samo dvije-tri odlične scene.
The Dark Knight Rises - proljev, katastrofalni cg, tragikomični likovi, defaultna kamera.
Django unchained - to sam već govorio na topicu
Prometheus- i ovo, nedavno
Robin Hood- odgovorio dolje
Dune- Nije dobar. Bolji odgovor ne zaslužuje. Čitat knjigu. Pa makar i na arapskom.
Meek's Cutoff- odgovorio dolje
Melancholia- Trier mi je jedan od najdražih redatelja ali od svih njegovih filmova ovaj je najslabiji. Pretenciozno, nesadržajno i jednodimenzionalno.
Solaris- vrijedi slično kao i za Triera. Očekivao puno a dobio malo. Za razliku od Rubleieva i Stalkera od kojih sam očekivao puno a dobio još više

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 27/06/2013 20:43:15
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 27/06/2013 : 18:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Apocalypse Now (redux u pitanju, nisam gledao original) - toliko nepotrebnih scena i uspavljujućih prirodnih prizora da kad nakon 50 sati napokon dođu do Kurtza jednostavno izgubim zanimanje. Od grozomornih scena izdvajam onu s francuskom plantažom, koja se jednostavno odbija privesti kraju

Lolita (ona iz 60-ih) - u principu isti problem kao Apokalipsa Redux, jednostavno mi se runtime čini predug za takvu priču i interes s vremenom lagano pada. Najsvijetlija točka je Peter Sellers kao Clare Quilty, iako se doima kao da pripada nekom drukčijem filmu od svih ostalih zbog svog tog nervoznog vrpoljenja

Vertigo - ne sjećam se apsolutno ničega iz ovog filma, a nisam ga gledao baš davno

Inception - ne sviđaju mi se ovi Nolanovi filmovi, svi nekako sivuljasti, sterilni. Vjerojatno jedini čovjek koji može napraviti film o usađivanju ideje u tuđu podsvijest putem snova tako da ispadne što nezanimljivije moguće. Postoji jedan strip o Paji Patku zvan "The Dream of a Lifetime" koji je je napravljen nekih desetak godina prije ovog filma i koji ima sličnu priču, ali puno maštovitije odrađenu. Sad mi je čudno što više volim strip o Paji Patku od Nolanovog filma po ajmo reć, istom predlošku

Također, svi superpoznati filmovi koji se spominju na svakom koraku (Citizen Kane, LoTR, itd.) precijenjeni su mi i bez da sam ih pogledao. Ne znam ni sam zašto, ali što više ljudi govori o nekom filmu, to imam manju želju da ga pogledam, kao što su u zadnje vrijeme filmovi o Harry Potteru (vjerojatno se o tome jedino i priča u ovom podforumu)

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 27/06/2013 : 18:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by supermark

eternal sunshine of the spotless mind

Ovaj film te je razocara..

Meni je taj film genijalan..

jedan od najdosadnijih ikad
zato me i razocarao jer je dosta ljudi genijalan

Moram se složit s culesom....nije me taj film nešto oduševio,jedva sam čekao da završi.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/06/2013 : 18:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

Ono što mene čudi je što si ti očekivao od tih filmova koje si nabrojao? Kletva 3? Umri muški 5? A ni ostali nisu puno bolji.

Nasi ukusi su definitvno susta suprotnost.
Ja cijenim dobre horror i akcione filmove, dok ti cini mi se za dobar film priznajes samo one koji su u crno-bijeloj tehnici.
Grudge 1 + 2 su odlicni filmovi, medju najboljima svoje vrste.
Umri muski je uvijek bila dobra zabava, do ovog zadnjeg dijela koji je uzasno naporan, dosadan i los.
To govorim kao covjek koji voli sve vrste filmova, ne odbacujem nista jer pripada odredjenom zanru, ili jos gore, ako je u boji.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 27/06/2013 : 18:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Skyfall
Looper
Prometheus
Inception
Shutter Island
Inglorious Bastards
Django Unchained
.
.
.

To su oni kojih se prvih sjetim, jer su prerazvikani, a ispali prosječni, ako i to.

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 27/06/2013 : 18:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Zašto skoro pa nitko ne objašnjava svoje odabire?

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 27/06/2013 : 18:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Od vecine mainstream filmova ne ocekujem nista tako da ih i ne ubrajam u razocaranja ako mi se ne svide, a ako mi se svide dobio sam neocekivani poklon.
S vremena na vrijeme dogodi se neki film koji bas s nestrpljenjem cekam i puno ocekujem, i tu se onda zna dogoditi razocaranje, od kojih je uvjerljivo najvece Prometheus, govno epskih proporcija. TDKR mi je donekle isto bi razocaranje, jer iako nisam nesto lud za Batmanom, priznajem da je TDK stvarno jako dobar film i ocekivao sam isto od treceg dijela.
Sto se tice Pirata, nakon prvog dijela svi ostali su savrsen lijek protin nesanice.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 27/06/2013 : 18:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Ono što mi prvo pada na pamet

Prometheus stvarno sam očekivao bolji film
Total Recall sa Colin Farrellom, prema njemu je stari sa Arnoldom vrh!
The Avengers - jedva sam ga pogledao do kraja
Rambo IV - to sam unaprijed znao da ne valja i tek sam ga prošle godine odlučio pogledati i zajebo se!
Pirati sa Kariba - za malu djecu vrlo dobar; ako taj serijal na IMDb-u ima ocjene od 6.6-8.0 onda bi The Crimson Pirate sa Burt Lancesterom što se tiče akcije i zabave trebao imati najmanje 9.5.

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 27/06/2013 : 19:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell
Prometheus
Robin Hood

Hood isto Scottova verzija ili? Meni nije loša, sviđa mi se taj jedan novi pristup jednom fiktivnom liku.

quote:
Meek's Cutoff

Ovo planiram pogledati i nikako da uhvatim vremena. Što ne valja?
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 27/06/2013 : 19:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

Apocalypse Now (redux u pitanju, nisam gledao original) - toliko nepotrebnih scena i uspavljujućih prirodnih prizora da kad nakon 50 sati napokon dođu do Kurtza jednostavno izgubim zanimanje. Od grozomornih scena izdvajam onu s francuskom plantažom, koja se jednostavno odbija privesti kraju

Ovo je i meni medju najvecim razocaranjima ikad. Jednostavno je toliko razvuceno da sam umro oba puta kad sam gledao. Ne znam kakva je bila normalna verzija ali vjerujem da je puno bolja.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 27/06/2013 : 20:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ovo je škakljivo pitanje. Naime, ako znate da će film biti loš, tu onda ne može biti razočarenja, već samo potvrda mišljenja. Ja skoro uvijek znam kakav će mi biti film pa se ne razočaram često.
U zadnje vrijeme mi pada na pamet:

The dark knight rises. Očekivao sam dostojan kraj trilogije, dobio smeće.

Inače neki od ovdje navedenih filmova su me oduševili i spadaju u moj top 100 svih vremena...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 27/06/2013 : 20:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Prometheus
Robin Hood

Hood isto Scottova verzija ili? Meni nije loša, sviđa mi se taj jedan novi pristup jednom fiktivnom liku.

Scottova verzija. Kaj je najbolje znao sam da se radi o drugačijem pristupu ali opet mi je sve to bilo mlitavo i nefokusirano. Ne sjećam se ni jedne jedine scene. Baš niš

quote:
quote:
Meek's Cutoff

Ovo planiram pogledati i nikako da uhvatim vremena. Što ne valja?

Užasno je naporan i koliko se sjećam, nema niti glazbe; nešto sitno i minimalistički. Nema niti početak ni kraj niti se bilokaj događa. Ok, netko će reći da su takvi i ''A torinoi lo'' i ''The mill and the cross'' koje OBOŽAVAM ali iz ovoga se bome ne može niš iščitat. Možda da sam žena...ajde nekak.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 27/06/2013 : 21:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
forrest gump - to mi je najveće razočaranje, a gledao sam ga par mjeseci nakon dodjele oskara
i ono, ostao sam potpuno zbunjen, meni je film čista glupost
i daju mu oskara u konkurenciji iskupljenja u shawshanku, filma koji će se gledati do kraja svijeta, a mislim da je i pulp fiction bio nominiran te godine

od izbora ostalih forumaša, najveće iznenađenje mi je doktorovo razočaranje čarobnjakom iz oza, osim ako se radi onoj debilnoj verziji s dianom ross i MJ
a i netko je spomenuo lovca na jelene - to odnedavno pomodno pljuvanje po tom remek djelu mi posebno ide na živce
apocalypse now - taj po meni zaslužuje da se spomene

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 27/06/2013 : 21:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2
a i netko je spomenuo lovca na jelene - to odnedavno pomodno pljuvanje po tom remek djelu mi posebno ide na živce

Polako, ne se živcirati.
Samo sam ga ja spomenuo ali nisam ga niti popljuvao niti ne znam u kojim sferama društva je to pomodno.
Rekao bih da se radi o klasiku a ne remek djelu, a ja nikad neću pljuvat niti po jednom niti po drugom.
Pljuvat mogu jedino po filmovima u duhu mog vremena, tipa Resident evil, Underworld, Riddick i sličnim instant pizdarijama.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/06/2013 : 21:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pljuvat mogu jedino po filmovima u duhu mog vremena, tipa Resident evil, Underworld, Riddick i sličnim instant pizdarijama.

Pitch black je super film, odlicna atmosfera i napetost da ne moze vise. U vrijeme kada sam ga gledao (kada je tek izasao) nisam znao ko je Vin Diesel, tako da nisam ni znao u kojem se pravcu radnja odvija, tj. da je on taj koji ispada glavna faca na kraju. Film sam pogledao barem 5-6 puta. O nastavku ne zelim da pisem, zao mi vremena.

Malo mi je cudno da mnogi Apocalypse now spominju, pa film je star 34 godine. Zar ga niste gledali ko klinci, prije nego sto ste uopste culi price o tom filmu?!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 27/06/2013 : 21:53:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
dobro, možda sam se malo zaletio
sad vidim da si ga ti jedini spomenuo, a ne da si se osvrnuo na nekog drugoga
a 'zaletio' sam se zato što sam u zadnjih, možda godinu dana, naletio na pet, šest, i više tekstova u kojima je film proglašavan precijenjenim, dosadnim, patetičnim, nikakvim...

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/06/2013 : 21:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

dobro, možda sam se malo zaletio
sad vidim da si ga ti jedini spomenuo, a ne da si se osvrnuo na nekog drugoga
a 'zaletio' sam se zato što sam u zadnjih, možda godinu dana, naletio na pet, šest, i više tekstova u kojima je film proglašavan precijenjenim, dosadnim, patetičnim, nikakvim...

Svasta! Ako nista drugo onda taj film vrijedi pogledati zbog Ch.Walkena.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000