forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Western za sva vremena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 29/06/2013 : 16:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Sinoc gled'o Hombre. Paul Newman kao bijelac kojeg su Apaci osvojili.
Dobar film.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 29/06/2013 : 16:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
teoretski zvuči ko neki "The Searchers-inspired film.

samo iz drugačije perspektive.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 29/06/2013 : 16:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
Antitragači ako gledamo poruku filma.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/06/2013 : 16:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Dobar film.

Ljude se ne osvaja njih se usvaja, slatki ;)

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 29/06/2013 : 16:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:

Dobar film.

Ljude se ne osvaja njih se usvaja, slatki ;)

Je'l se ti ovo meni udvaras?
Znas, prvo me moras izvest na veceru i na pice, nisam bas toliko 'easy'.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/06/2013 : 17:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
i ovo kaj pišeš je previše kamoli još da te gledam!

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/06/2013 : 17:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Istina, dosta ih više nema u ponudi. Ali to tako ide, kao i sa knjigama ili stripovima. S vremenom se neka izdanja rasprodaju.

a čuj, u tom slučaju ja pitam: koja je korist od toga? ima li to smisla? a iznad svega, u čemu je problem kaj su neki filmovi rasprodani? kaj, ako su rasprodani, vrati ih opet u prodaju. jel to tak teško? vidiš kaj je s Alanom Fordom?

naravno, ako govoriš o našem hrvatskom tržištu, u pravu si, u većini slučajeva je tako, nažalost. kažem "u većini" jer ima kaubojaca koje sam ja nabavio već prije kojih 5 godina i vidim ih još uvijek u prodaji, ali takvih je jako malo (tipa Dobar, loš, zao, Sedam veličanstvenih). znači ono, očito ovisi, neke vrte konstatno, dok su neki dobili očito limitirana izdanja.

jer što sam htio reć: u Americi imaš...pa praktički sve poznate kaubojce koji su doživjeli barem jedno DVD izdanje (i to je premalo). i njih na Amazonu sve s lakoćom možeš nać. sva izdanja skoro. ako se osvrnemo na...recimo opet na "Točno u podne" kao primjer, taj film je doživio 4 DVD izdanja, ako je suditi po Amazonu. od toga je prvo izašlo '98. godine (to je valjda, prema coveru u Algoritmu, izašlo i kod nas) i još uvijek ga imaju u prodaji (baš kao i VHS tog izdanja jebote ). evo:

http://www.amazon.com/High-Noon-Gary-Cooper/dp/0782009972/ref=sr_1_9?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1372512369&sr=1-9&keywords=high+noon

kolekcionarsko izdanje je bilo iduće izdanje (2002. godine), al ga više nemaju:

http://www.amazon.com/High-Noon-Collectors-Gary-Cooper/dp/B00006JMRE/ref=sr_1_3?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1372512369&sr=1-3&keywords=high+noon

ovo je neko duplo kolekcionarsko izdanje iz 2008. godine, kojeg imaju još uvijek:

http://www.amazon.com/High-Noon-Two-Disc-Ultimate-Collectors/dp/B0016MLIKM/ref=sr_1_4?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1372512369&sr=1-4&keywords=high+noon

a zasad zadnje izdanje je izašlo prošle godine, povodom 60-e godišnjice:

http://www.amazon.com/High-Noon-Gary-Cooper/dp/B007Y1NR1W/ref=sr_1_2?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1372512369&sr=1-2&keywords=high+noon

quote:
Također, ako donekle ne pratiš izdanja, lako ti neki naslovi promaknu.

ha čuj, nisam znao da su neki kaubojci uopće izašli kod nas na DVD-u. da je bilo obratno, nabavio bi ih odmah.

što hoću reć u svemu ovome, trebali bi naši dobavljači jednostavno dobit neko izdanje i držat ga u ponudi. i to je to. jer kao što sam rekao, na Amazonu možeš nać praktički svaki film koji hoćeš (u ovom slučaju govorimo o kaubojcima). naravno, jest da i kod njih isto ima izdanja koja su rasprodana i koja tamo više ne možeš nać, ali zato se ubrzo pojavi novo izdanje. čak možda i prije nego ovo prethodno bude rasprodano (što je u slučaju "Točno u podne" istina). tako da, bez obzira koje izdanje je u pitanju, možeš uvijek doć do filma.

a zašto?

jer uvijek postoje ljudi koji bi određeni film/proizvod kupili. i to oni na Amazonu znaju. dok naši očito žive na onoj filozofiji: "Ma tko će kupovat stare filmove, tko to još gleda". i velim, za sve se uvijek nađe kupac, i sve se uvijek može prodat. nema potrebe da bude drugačije. vrlo jednostavno

Tvoja analogija s Alanom Fordom ne drži vodu. Alan Ford je serijal koji ima brojnu publiku. I ta publika rado kupuje brojna izdanja i reizdanja stripa.

S druge strane imaš hrpu stripova i serijala koji nisu toliko popularni, te samim time izlaze sporo i slabo se prodaju.

Isto je i sa filmovima. Neki su popularniji od drugih, te se samim time češće reizdaju i drže stalno u ponudi.

Ti bi želio da neki filmovi budu stalno u ponudi. Ali, koji bi izdavač reizdavao DVD-e ako se oni ne prodaju? Za njega je to samo gubitak novca.

Naravno da se za sve može naći kupac, ali problem je u tome što ponekad nema dovoljno kupaca koji bi opravdali isplativost izdanja.

Prvo trebaš imati potražnju.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 29/06/2013 : 17:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
a jebiga Bushido, ja sam sad tu očekivao s tvoje strane da će bit neko izražavanje sućuti, a ti ovako

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Tvoja analogija s Alanom Fordom ne drži vodu. Alan Ford je serijal koji ima brojnu publiku. I ta publika rado kupuje brojna izdanja i reizdanja stripa.

S druge strane imaš hrpu stripova i serijala koji nisu toliko popularni, te samim time izlaze sporo i slabo se prodaju.

ovo u vezi AF-a je činjenica. za ostale stripove ne mogu reći jer ih ne čitam.

quote:
Isto je i sa filmovima. Neki su popularniji od drugih, te se samim time češće reizdaju i drže stalno u ponudi.

evo, ako ćemo o popularnosti, kaubojac kojeg sam najčešće viđao u trgovinama (osim ovih koje sam naveo) su "Chisum" i "Cahill: US Marshall". jesu li to popularniji filmovi od ovih nekih najboljih westerna, a koje ja nikad nisam vidio u prodaji, recimo "Čovjek koji je ubio LW-a", Točno u podne"? ako jesu, onda...blago nama. opet, imamo i Twilight sagu....

quote:
Ti bi želio da neki filmovi budu stalno u ponudi.

naravno da bi želio. zašto ne. ti ne bi želio da se neki nađu u prodaji pa da ih možeš kupit ako ih nemaš?

kao što sam rekao, uvijek postoji netko tko bi to kupio.

quote:
Ali, koji bi izdavač reizdavao DVD-e ako se oni ne prodaju? Za njega je to samo gubitak novca.

gledaj, naravno da se nešto neće prodavat ako toga ni nema na tržištu

al evo, uzmi nekoliko klasičnih westerna koje si naveo na popisu. ili ove neke koje sam ja spomenuo. tko kaže da se ne bi uspjeli dobro prodat?

a iznad svega, spomenuo si i da su neki kaubojci kod nas doživjeli dva izdanja. jel to nešto znači možda?

quote:
Naravno da se za sve može naći kupac, ali problem je u tome što ponekad nema dovoljno kupaca koji bi opravdali isplativost izdanja.

Prvo trebaš imati potražnju.

još jednom, ako nešto uopće ne izdaješ, onda naravno da ne možeš imat potražnju

najprije trebaš nešto izbacit na tržište da bi imao potražnju.

još jednom, uzmi kao primjer neke najbolje kaubojce. tko kaže da se za njih ne bi pronašlo dovoljno kupaca?

još jedanput, napomenuo si da su neki kaubojci kod nas doživili dva izdanja. jel to već nešto znači?

a osim toga, ako općenito uzmemo filmove na DVD izdanju, njihova cijena se kreće u visini od cca 40-50 kuna. a jelda da to više uopće nije puno u usporedbi, recimo, prije 5 godina, kad ih je bilo za više od 100 kuna?

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 29/06/2013 17:59:16
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/06/2013 : 18:23:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali mi ovdje raspravljamo o filmovima koji su već bili objavljeni, ali kojih zbog ovog ili onog razloga više nema na tržištu.

Zašto?

Da su se prodavali, vjerojatno bi ih bilo, kao što je to slučaj sa Leoneovim filmovima ili The Magnificent Seven.

Vrijedi napomenuti ovo: većina filmova koji su kod nas doživjeli reizdanje, dobili su ga zbog promjene distributera. Tako da ne bih to uzimao kao neki pretjerano važan podatak o njihovoj prodaji ili popularnosti.

Zašto stalno viđaš filmove Cahill U.S. Marshal i Chisum u trgovinama? Zato što se ne prodaju! To nisu reizdanja, već prvotna izdanja, objavljena prije 5-6 godina.

Misliš da su se The Man Who Shot Liberty Valance i High Noon prodavali bolje od njih? Možda i jesu, ali ne dovoljno da potaknu distributera da izbaci reizdanje.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/06/2013 : 18:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ali mi ovdje raspravljamo o filmovima koji su već bili objavljeni, ali kojih zbog ovog ili onog razloga više nema na tržištu.

Zašto?

Da su se prodavali, vjerojatno bi ih bilo, kao što je to slučaj sa Leoneovim filmovima ili The Magnificent Seven.

Vrijedi napomenuti ovo: većina filmova koji su kod nas doživjeli reizdanje, dobili su ga zbog promjene distributera. Tako da ne bih to uzimao kao neki pretjerano važan podatak o njihovoj prodaji ili popularnosti.

Zašto stalno viđaš filmove Cahill U.S. Marshal i Chisum u trgovinama? Zato što se ne prodaju! To nisu reizdanja, već prvotna izdanja, objavljena prije 5-6 godina.

Misliš da su se The Man Who Shot Liberty Valance i High Noon prodavali bolje od njih? Možda i jesu, ali ne dovoljno da potaknu distributera da izbaci reizdanje.

.....to je to DI, sve ti je rečeno

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 29/06/2013 : 20:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobar film.

zapravo izuzetan film i vrhunski western sa briljantnim rolama i newmana, ako ga prihvatimo kao apacha - ali richard boone i frederic march
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 29/06/2013 : 20:39:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
Il tempo degli avvoltoi

"Posljednji prokletnik", kako ga se kod nas prevodi, je jedna solidna špageti vestern zabava puna logičnih i nelogičnih preokreta. Započinje pričom o nepopravljivom ženskarošu Kitoschu koji završi u rukama svog gospodara, koji ga hvata u sobi svoje supruge primamljive Steffy Mendoza. Nakon prilično okrutne kazne, Kitosch odluči napustiti grad. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja sretne svog budućeg suputnika, padavičara Joshuu Tracya s kojim nastavlja svoje avanture. Solidna glumačka postava predvođena Georgeom Hiltonom i Frankom Wolffom i solidne glazbene teme čine ovaj film gledljivijim. U filmu imamo priliku upoznati i jednog od največih negativaca kojeg je utjelovio sjajani F. Woolf. Loše su mu strane nedovoljna motiviranost likova za postupke koje čine i slaba režija.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 29/06/2013 : 22:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

da, tu promjenu izdavača si već spomenuo. e sad, jel to bio isključivo presudni faktor da određeni filmovi dobiju reizdanje, ja ne znam.

quote:
Zašto stalno viđaš filmove Cahill U.S. Marshal i Chisum u trgovinama? Zato što se ne prodaju!

to se slažem, sasvim si u pravu.

a ni neće ni bit prodani.

quote:

pa ako ćemo slijedit onu prvotnu logiku, možda su i to filmovi koji su ostali neprodani. ono što valja napomenut je to da "Dobar, loš, zao" i "Sedmoricu" nije izdavao Blitz - koliko ja znam - već Continental Film. e sad, jel to možda prodaja, izdavač, ne znam.

quote:

ne znam jel jesu ili nisu. to moramo pitat one frajere u Blitzu jel imaju neki podatak o tome. al ono što znam sigurno je to da bi prodaja tih filmova, da izađu danas npr., tekla sigurno drugačije. jer s obzirom da je cijena filmova na DVD-ima u zadnjih nekoliko godina, i u odnosu na to kad su oni doživjeli to zadnje izdanje, znatno opala. jer one koje si, recimo 2007. ili 2008. mogao kupit za više od 100 kuna, sad su upola jeftiniji. tak da bi stvar išla sigurno drugim putem. kažem, kao primjer, probaj se opet osvrnut na "Točno u podne" i onu cijenu koju je imao u Algoritmu.

mislim, gledaj, da ne bi krivo skužio, slažem se potpuno sa svime što si rekao, sve to stoji. ali sigurno ne možeš reći da ti ne bi bilo drago da vidiš neke od tih filmova još negdje u ponudi, zar ne?

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 29/06/2013 23:00:27
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/06/2013 : 23:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

pa ako ćemo slijedit onu prvotnu logiku, možda su i to filmovi koji su ostali neprodani. ono što valja napomenut je to da "Dobar, loš, zao" i "Sedmoricu" nije izdavao Blitz - koliko ja znam - već Continental Film. e sad, jel to možda prodaja, izdavač, ne znam.

I Continental i Blitz trenutno veliki dio svog kataloga reizdaju u Blu-ray formatu.

Od svojih westerna, Continental je reizdao dva Leoneova filma i The Magnificent Seven.

Koliko ja znam, Blitz je reizdao samo Raimijev The Quick and the Dead.

Hoće li Blitz reizdati i ostale westerne u Blu-ray formatu? Ne znam.

Ali poanta je u tome kako je ovo dobar indikator u cijeloj ovoj priči o ponudi i potražnji.

quote:

mislim, gledaj, da ne bi krivo skužio, slažem se potpuno sa svime što si rekao, sve to stoji. ali sigurno ne možeš reći da ti ne bi bilo drago da vidiš neke od tih filmova još negdje u ponudi, zar ne?

Naravno da ih želim vidjeti u ponudi.

Ali pokušavam realno promatrati stvari.

Izdavače ipak prvenstveno zanima zarada, a danas je mnogo teže biti distributer filmova, u odnosu na to kako je bilo prije.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/06/2013 : 00:08:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

I Continental i Blitz trenutno veliki dio svog kataloga reizdaju u Blu-ray formatu.

Od svojih westerna, Continental je reizdao dva Leoneova filma i The Magnificent Seven.

Ali poanta je u tome kako je ovo dobar indikator u cijeloj ovoj priči o ponudi i potražnji.

a vidjet ćemo, za nadati se da hoće. ako se odluče na takav potez, možda istovremeno reizdaju film i na DVD-u. Tombstone je evo izašao sad prvi puta kod nas, pa možda i oni stari izađu tako.

quote:
Izdavače ipak prvenstveno zanima zarada, a danas je mnogo teže biti distributer filmova, u odnosu na to kako je bilo prije.

kao što sam rekao, ako su se ti kaubojci prije kojih 5-6 godina slabo prodavali (recimo), ne mora bit da će danas bit tako (ako bi izašli, naravno). cijene su se promijenile. samo trebaju ponovo pokušat. ako mene pitaš, s obzirom da su izdali neke od njih na Blu Rayu, sigurno bi i profitirali da su ih reizdali da DVD-u (iako, naravno, je tu riječ uglavnom o filmovima koji već jesu na DVD-u). al velim, još jedanput, treba probat.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 04/07/2013 : 20:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
U subotu u 8:15 na HTV1 ide "Rawhide".
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 05/07/2013 : 08:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

a vidjet ćemo, za nadati se da hoće. ako se odluče na takav potez, možda istovremeno reizdaju film i na DVD-u. Tombstone je evo izašao sad prvi puta kod nas, pa možda i oni stari izađu tako.

quote:

kao što sam rekao, ako su se ti kaubojci prije kojih 5-6 godina slabo prodavali (recimo), ne mora bit da će danas bit tako (ako bi izašli, naravno). cijene su se promijenile. samo trebaju ponovo pokušat. ako mene pitaš, s obzirom da su izdali neke od njih na Blu Rayu, sigurno bi i profitirali da su ih reizdali da DVD-u (iako, naravno, je tu riječ uglavnom o filmovima koji već jesu na DVD-u). al velim, još jedanput, treba probat.

radi tebe? po kojem ključu si radio analizu - ljudi su probali - očito da nije išlo - i sad bi trebali probati ponovno ali u većoj tiraži jer su cijene pale...da ti ulažeš svoj novac NI TI TO NE BI NAPRAVIO siguran sam...
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 05/07/2013 : 13:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
Ako nekoga interesira... u Sloveniju krajem mjeseca dolaze Enzo G. Castellari (Keoma ...) i Franco Nero (Django ...) (festival je u Ljutomeru, prilično blizu hrvatske granice).

http://www.grossmann.si/novice/prihaja-franco-nero/
http://www.grossmann.si/novice/prihaja-enzo-g-castellari/

To je mali festivali i gosti su obično dostupni kao na Mafestu. Do sada je bilo kod svih gostiju da je mogao svako da jih zaustavi na ulici i pita nešto/dobije autogram ...

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo

Edited by - BiDi on 05/07/2013 13:42:01
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/07/2013 : 15:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

radi tebe? po kojem ključu si radio analizu - ljudi su probali - očito da nije išlo - i sad bi trebali probati ponovno ali u većoj tiraži jer su cijene pale...da ti ulažeš svoj novac NI TI TO NE BI NAPRAVIO siguran sam...

samo radi mene sigurno ne, ja zasigurno nisam jedini koji bi kupovao kaubojce na DVD-ima da ih ima, sigurno bi neki od vas to isto napravili da ste u mogućnosti.

to dal da probaju ponovo il ne je njihova stvar, ja samo kažem da bi stvari danas sigurno bile drugačije da su ti filmovi još u ponudi, ili da i izađu sad prvi puta uopće na DVD-ima. naravno, ne kažem drastično drugačije, u smislu da bi prodaja baš tekla puno bolje, ne mora bit, ali bi razlike sigurno bilo.

sad kaj tih kaubojaca više nema, kažem, volio bi da nije tako - sigurno bi i neki od vas isto tako, siguran sam - ali jebiga.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 05/07/2013 : 18:02:59  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
uvijek bi se našao neko - ali to su mizerno male brojke - s tendencijom pada kako kriza traje i traje i traje...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/07/2013 : 01:30:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
a istina, male brojke, jebiga.

iako...a čuj, ja osobno mislim da filmovi nikad nisu bili baš ono - hit rasprodaja.

prije kojih 5-6 godina su bili preskupi. naravno, ne mislim baš ono papreno skupi, ali da su dosta koštali, jesu (iako je i to relativno jer ovisi o osobnim preferencijama naravno). mislim da si ih teško mogao nać (na DVD-u) ispod 80, 90 ili 100 kuna. a danas, kad su prejeftini (40, 50 kuna, iako, još jednom, i to je relativno) sve možeš skinut s torrenta. tak da ono, i nekad, a i danas - slabo se kupuju.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 08/07/2013 : 08:45:17  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
Večernja matineja - Ciklus špageti vesterna: Veliki dvoboj, talijanski film (89')
IL GRANDE DUELLO / THE GRAND DUEL, 1972.

Nakon što njihov otac, vlasnik Saxon Cityja i bogati zemljoposjednik Samuel Saxon (H. Frank), bude okrutno ubijen, trojica njegovih sinova predvođenih odlučnim Davidom (također H. Frank) angažiraju lovca na ucjene Holea (A. Casale) i njegove ljude da uhvate očevog ubojicu. Dok David Saxon želi ostvariti svoje političke ambicije, za što ne bira sredstva, njegov brat Eli (M. Mazza) je korumpirani šerif a drugi Adam (K. Grünberg) je mentalno nestabilna osoba. Osumnjičenik za ubojstvo njihova oca je Philipp Wermeer (A. Dentice), možda nedužan čovjek kojeg Hole ubrzo uspije uhvatiti. No tada na scenu stupi zagonetni Clayton (L. Van Cleef), grubi revolveraš koji vođen nepoznatim motivima Wermeera izbavi iz Holeovih ruku. Kad se uskoro pokaže da je on bivši čuvar zakona koji vjeruje u Wermeerovu nedužnost, istina o pravom ubojici i njegovu identitetu polako će se početi otkrivati...
Atraktivan i uzbudljiv špageti vestern s markantnim L. Van Cleefom u glavnoj ulozi debitantski je redateljski projekt Giancarla Santija ("Glasom srca"), filmaša koji je prethodno iskustvo stjecao i kao pomoćnik velikog Sergia Leonea na remek-djelima "Dobar, loš, zao" i "Bilo jednom na Divljem zapadu", te na gledanoj omnibus komediji "Danas, sutra, prekosutra" Eduarda De Filippa, Marca Ferrerija i Luciana Salce. Van Cleff se prvi put na filmu pojavio kao epizodist u vesternu "Točno u podne" Freda Zinnemanna, karijeru je nastavio graditi većim i manjim ulogama u televizijskim i niskobudžetnim vesternima, kao i sporednim i epizodnim ulogama u kultnim naslovima "Obračun kod OK Corrala" Johna Sturgesa, "Limena zvijezda" Anthonyja Manna "Čovjek koji je ubio Liberty Valancea" Johna Forda. A onda je uslijedila uloga pukovnika Douglasa Mortimera u kultnom špageti vesternu "Za dolar više", središnjem dijelu glasovite "dolarske trilogije" Sergia Leonea koji je za Van Cleefa rekao da "svojim pogledom progorijeva rupe na filmskom platnu". Ponovna suradnja s Leoneom u zaključnom dijelu trilogije "Dobar, loš, zao" zacementirao je Van Cleefov ugled kod ljubitelja špageti vesterna i filmofila općenito, te je do kraja karijere nizao uloge u špageti vesternima poput serijala o Sabati i filmova "Smrt jaše na konju" Giulija Petronija i "Dan gnjeva" Tonina Valeriija. U današnjem filmu Van Cleef tumači arhetipsku rolu šutljivog i zagonetnog čovjeka brzog na revolveru, a njegov je partner među ostalima i poznati njemački glumac Horst Frank (serije "Derrick", "Tatort"), koji tumači dvije uloge.

Uloge: Lee Van Cleef, Alberto Dentice, Jess Hahn, Horst Frank, Klaus Grünberg, Antonio Casale, Marc Mazza, Dominique Darel, Alessandra Cardini, Gastone Pescucci, Elvira Cortese, Anna Maria Gherardi, Hans Terofal
Scenarist: Ernesto Gastaldi
Redatelj: Giancarlo Santi
Trajanje: 90'
Žanr: špageti vestern
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 08/07/2013 : 20:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Večernja matineja - Ciklus špageti vesterna: Veliki dvoboj, talijanski film (89')

Je li to u srijedu? Ovo ću si najvjerojatnije snimiti (otklonio sam onaj problem koji sam imao pa sad mogu snimati s 3. kanala):)

Edited by - dsormaz1 on 08/07/2013 20:44:56
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 08/07/2013 : 20:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

Je li to u srijedu? Ovo ću si najvjerojatnije snimiti (otklonio sam onaj problem koji sam imao pa sad mogu snimati s 3. kanala):)

da
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 11/07/2013 : 19:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
I dalje reprize...u subotu u 8:10 na HTV 1: "40 Guns to Apache Pass".
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000