Author |
Topic  |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 28/06/2013 : 08:23:35
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
s obzirom da je kolega oživio topic, da ga iskoristim za jedno pitanje:
jel znate koji su sve kaubojci izašli kod nas na DVD-ima?
Rio Bravo The Searchers My Darling Clementine High Plains Drifter Joe Kidd Hang 'Em High Appaloosa 3:10 to Yuma (2007.) Young Guns Young Guns II Rio Lobo Rio Grande The Cowboys Sukiyaki Western Django Cowboys & Aliens The Sons of Katie Elder Pale Rider Unforgiven C'era una volta il West (Once Upon a Time in the West) - dva izdanja Django Unchained El Dorado Big Jake Two Mules for Sister Sara - dva izdanja Ride the High Country Pat Garrett & Billy the Kid - dva izdanja Giù la testa (A Fistful of Dynamite) Rooster Cogburn True Grit (1969.) True Grit (2010.) High Noon - dva izdanja Blazing Saddles Johnny Reno Blue The Last Hard Men Cahill U.S. Marshal Chisum The Train Robbers The Man Who Shot Liberty Valance Dances with Wolves - dva izdanja Open Range Back to the Future Part III Vengeance Valley Blueberry Rage at Dawn Wyatt Earp Buffalo Bill and the Indians, or Sitting Bull's History Lesson Gunfight at the O.K. Corral Butch Cassidy and the Sundance Kid The Outlaw Josey Wales Winchester '73 Shane - samo redistribuirano izdanje za regiju 2 Little Big Man - dva izdanja McCabe & Mrs. Miller The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford Geronimo: An American Legend Hombre Rango Last Train from Gun Hill Tom Horn Nevada Smith Waterhole #3 Calamity Jane (1953.) Calamity Jane (1984.) Seraphim Falls The Last Frontier Broken Trail (mini-serijal) Bandidas Man in the Saddle Santa Fe A Man Called Horse - samo redistribuirano izdanje za regiju 2 Soldier Blue The Quick and the Dead Jonah Hex Home on the Range An American Tail: Fievel Goes West Paint Your Wagon Shenandoah The Alamo (2004.) The Burrowers The Valley of Gwangi Jo-eun nom nappeun nom isanghan nom (The Good, the Bad, the Weird) The Proposition The Treasure of the Sierra Madre The Missing The Mask of Zorro The Legend of Zorro The Three Burials of Melquiades Estrada The Warrior's Way Ride with the Devil Hud From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter Per qualche dollaro in più (For a Few Dollars More) Il buono, il brutto, il cattivo (The Good, the Bad and the Ugly) The Magnificent Seven Tombstone - samo Blu-ray
Mislim da je ovo većina, ali neke sam sigurno zaboravio. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
Edited by - Mr. Bushido on 28/06/2013 18:10:19 |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 28/06/2013 : 11:29:44
|
quote: Originally posted by rommel
možeš dodati man in the saddle
Hvala, to me podsjetilo da je objavljen i Santa Fe, još jedan film s Randolphom Scottom. |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
sretan
Average Member

593 Posts
Member since 16/11/2012 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 28/06/2013 : 11:38:45
|
quote: Originally posted by sretan
Dobar niz špageti vesterna je izašao uz neke druge filmske vrste uz Slobodnu Dalmaciju.
je SAMURAY EL ROJO DEADLY COMPANIONS FISTFULL OF DOLLARS VAMOS A MATAR COMPANEROS WANTED CUSTER OF THE WEST BLACK KILLER SHOOTING VIVA LA MUERTE...TUA RED SUN MCLINTOCK |
Edited by - rommel on 28/06/2013 11:43:12 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 28/06/2013 : 11:39:36
|
možeš dodati man in the saddle alamo apaloosa three funerals of J. M.
Nisam bio siguran mogu li se The Three Burials of Melquiades Estrada i Alamo svrstati pod žanr westerna, iako oba imaju elemente istog.
Appaloosa i Little Big Man su već na popisu. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 28/06/2013 : 11:41:31
|
quote: Originally posted by sretan
Dobar niz špageti vesterna je izašao uz neke druge filmske vrste uz Slobodnu Dalmaciju.
je SAMURAY EL ROJO DEADLY COMPANIONS FISTFULL OF DOLLARS VAMOS A MATAR COMPANEROS WANTED CUSTER OF THE WEST BLACK KILLER SHOOTING
Te filmove namjerno nisam naveo jer je riječ o izdanjima Novih Medija, po meni distributera najgorih DVD-izdanja.
Kad kažem najgorih, ne mislim na izbor filmova. |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
|
sretan
Average Member

593 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
|
sretan
Average Member

593 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 28/06/2013 : 13:24:00
|
a izašao je i harryhausenov western THE WALLEY OF GWANGI
Može.  |
 |
|
sretan
Average Member

593 Posts
Posted - 28/06/2013 : 13:32:15
|
Stvarno je povelik ovaj popis a još se pronađe kako pokoji naslov nedostaje.
He, he, he kak se popis širi iz minute u minutu  |
Edited by - sretan on 28/06/2013 14:14:05 |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 28/06/2013 : 18:57:51
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Rio Bravo The Searchers My Darling Clementine High Plains Drifter Joe Kidd Hang 'Em High Appaloosa 3:10 to Yuma (2007.) Young Guns Young Guns II Rio Lobo Rio Grande The Cowboys Sukiyaki Western Django Cowboys & Aliens The Sons of Katie Elder Pale Rider Unforgiven C'era una volta il West (Once Upon a Time in the West) - dva izdanja Django Unchained El Dorado Big Jake Two Mules for Sister Sara - dva izdanja Ride the High Country Pat Garrett & Billy the Kid - dva izdanja Giù la testa (A Fistful of Dynamite) Rooster Cogburn True Grit (1969.) True Grit (2010.) High Noon - dva izdanja Blazing Saddles Johnny Reno Blue The Last Hard Men Cahill U.S. Marshal Chisum The Train Robbers The Man Who Shot Liberty Valance Dances with Wolves - dva izdanja Open Range Back to the Future Part III Vengeance Valley Blueberry Rage at Dawn Wyatt Earp Buffalo Bill and the Indians, or Sitting Bull's History Lesson Gunfight at the O.K. Corral Butch Cassidy and the Sundance Kid The Outlaw Josey Wales Winchester '73 Shane - samo redistribuirano izdanje za regiju 2 Little Big Man - dva izdanja McCabe & Mrs. Miller The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford Geronimo: An American Legend Hombre Rango Last Train from Gun Hill Tom Horn Nevada Smith Waterhole #3 Calamity Jane (1953.) Calamity Jane (1984.) Seraphim Falls The Last Frontier Broken Trail (mini-serijal) Bandidas Man in the Saddle Santa Fe A Man Called Horse - samo redistribuirano izdanje za regiju 2 Soldier Blue The Quick and the Dead Jonah Hex Home on the Range An American Tail: Fievel Goes West Paint Your Wagon Shenandoah The Alamo (2004.) The Burrowers The Valley of Gwangi Jo-eun nom nappeun nom isanghan nom (The Good, the Bad, the Weird) The Proposition The Treasure of the Sierra Madre The Missing The Mask of Zorro The Legend of Zorro The Three Burials of Melquiades Estrada The Warrior's Way Ride with the Devil Hud From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter Per qualche dollaro in più (For a Few Dollars More) Il buono, il brutto, il cattivo (The Good, the Bad and the Ugly) The Magnificent Seven Tombstone - samo Blu-ray
Mislim da je ovo većina, ali neke sam sigurno zaboravio.
al ih ima   
ja sam mislio samo na one kaubojce iz klasične ere Hollywooda. ne sad sve žive filmove koji se zbivaju na Divljem zapadu.
kakve veze ima Zorro s kaubojcima?   to su samo elementi westerna.
Povratak u budućnost 3 nije kaubojac. isto, to je više SF s elementima westerna.
kaj to znači da su "redistribuirani za regiju 2?" regija 2 je Europa, ne?
btw, jedna stvar me jako zanima: "Točno u podne" je kod nas izašlo u dva izdanja? ja, iskreno, ga nisam nikad ni vidio na DVD-u. kaj to uopće još ima negdje za nać?
|
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 28/06/2013 18:59:34 |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 28/06/2013 : 19:02:09
|
možeš dodati man in the saddle alamo apaloosa three funerals of J. M.
"Alamo" je izašao koliko sam vidio relativno nedavno.
vjerojatno misliš na ovo:
taj sam vidio. a ona verzija i z '60.-e sa Wayneom i Widmarkom nije izašla? |
 |
|
sretan
Average Member

593 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 28/06/2013 : 19:40:20
|
a sigurno tamo negdje kad je film izašao, znači oko 2004. godine.
za ove neke fakat ni nisam znao da su izašli. "Točno u podne" je izašlo u dva izdanja? ja ga nikad nisam vidio. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 29/06/2013 : 01:26:50
|
al ih ima   
ja sam mislio samo na one kaubojce iz klasične ere Hollywooda. ne sad sve žive filmove koji se zbivaju na Divljem zapadu.
kakve veze ima Zorro s kaubojcima?   to su samo elementi westerna.
Povratak u budućnost 3 nije kaubojac. isto, to je više SF s elementima westerna.
Hej, ti si rekao "kaubojac", a ne "kaubojac iz klasične ere Hollywooda". Nemoj bit nezahvalan i idući put budi precizniji.  
I btw, Leoneovi filmovi ne spadaju u "kaubojce iz klasične ere Hollywooda". 
kaj to znači da su "redistribuirani za regiju 2?" regija 2 je Europa, ne?
To je nespretno sročeno. Želio sam reći da nije riječ o lokaliziranim izdanjima, već o DVD-ima koji su uvezeni i kao takvi, bez modifikacija, distribuirani na hrvatsko tržište. Tijekom početnih godina DVD-distribucije u Hrvatskoj neki izdavači su tako distribuirali izdanja. Kasnije su počeli tiskati vlastite omote, raditi vlastite prijevode filmova, sinkronizacije, itd.
btw, jedna stvar me jako zanima: "Točno u podne" je kod nas izašlo u dva izdanja? ja, iskreno, ga nisam nikad ni vidio na DVD-u. kaj to uopće još ima negdje za nać?
Tijekom prve polovice 2000-ih godina prava na izdanja studija Paramount u Hrvatskoj držala je distributerska kuća VTI. Oni su izbacili jedno solidno izdanje filma, ali bez posebnih dodataka.
Godine 2005. ili 2006. prava na Paramountova izdanja preuzela je distributerska kuća Blitz. Oni su reizdali većinu VTI-jevih izdanja, uključujući i film High Noon. Za razliku od VTI-jevog, njihovo izdanje filma bilo je posebno, kolekcionarsko, s nekoliko dodataka o snimanju, komentarima, itd.
Moram priznati da ga već dugo nisam vidio u trgovinama. Međutim, to ne znači nužno da ga u Blitzu nemaju na skladištu. Probaj ih kontaktirati. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 29/06/2013 : 02:04:05
|
Hej, ti si rekao "kaubojac", a ne "kaubojac iz klasične ere Hollywooda". Nemoj bit nezahvalan i idući put budi precizniji.  
ne, nisam nezahvalan, zakaj bi bio, super je kaj si naveo sve to. samo sam očekivao da nećeš navest sve to, već da se budeš koncentrirao na one neke najpoznatije. al istina, priznajem da sam pogriješio što nisam preciznije definirao što tražim. al čuj, ipak mislim da bi svakome tko čuje izraz "kaubojac" ne bi pali na pamet filmovi tipa "Povratak u budućnost" i "Zorro".
quote: I btw, Leoneovi filmovi ne spadaju u "kaubojce iz klasične ere Hollywooda". 
špageti westerni, indeed   
inače, sad kad si to spomenuo, vidim da nisi naveo "Poštansku kočiju", "Crvenu rijeku" i još mi pada na pamet "Kako je osvojen Zapad". vidim da si "Rio Grande" napisao, al ostala dva filma "Konjaničke trilogije" nisu tu. znači sve nula bodova?
quote: To je nespretno sročeno. Želio sam reći da nije riječ o lokaliziranim izdanjima, već o DVD-ima koji su uvezeni i kao takvi, bez modifikacija, distribuirani na hrvatsko tržište. Tijekom početnih godina DVD-distribucije u Hrvatskoj neki izdavači su tako distribuirali izdanja. Kasnije su počeli tiskati vlastite omote, raditi vlastite prijevode filmova, sinkronizacije, itd.
znam na što misliš. vidio sam dosta takvih izdanja, bilo ih je dosta u videotekama.
quote: Tijekom prve polovice 2000-ih godina prava na izdanja studija Paramount u Hrvatskoj držala je distributerska kuća VTI. Oni su izbacili jedno solidno izdanje filma, ali bez posebnih dodataka.
Godine 2005. ili 2006. prava na Paramountova izdanja preuzela je distributerska kuća Blitz. Oni su reizdali većinu VTI-jevih izdanja, uključujući i film High Noon. Za razliku od VTI-jevog, njihovo izdanje filma bilo je posebno, kolekcionarsko, s nekoliko dodataka o snimanju, komentarima, itd.
Moram priznati da ga već dugo nisam vidio u trgovinama. Međutim, to ne znači nužno da ga u Blitzu nemaju na skladištu. Probaj ih kontaktirati.
sudeći po ovome ovdje http://www.algoritam.hr/?m=7&p=proizvod&kat=391&id=101041 oni u Algoritmu ga nemaju. a s druge strane, s obzirom da je cijena vrlo visoka, mene to navodi na zaključak da filma možda već dugo nema u prodaji.
mislim ne znam, s obzirom na to koji su sve filmovi kod nas objavljeni, a koliko sam ih ja u zadnje vrijeme uspio vidjet na DVD odjelima, imam dojam da više od pola ovih više nema u prodaji. |
Edited by - Darth Ivan on 29/06/2013 02:12:57 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 29/06/2013 : 02:38:14
|
al čuj, ipak mislim da bi svakome tko čuje izraz "kaubojac" ne bi pali na pamet filmovi tipa "Povratak u budućnost" i "Zorro".
Bah, sam cijepaj dlake. 
inače, sad kad si to spomenuo, vidim da nisi naveo "Poštansku kočiju", "Crvenu rijeku" i još mi pada na pamet "Kako je osvojen Zapad". vidim da si "Rio Grande" napisao, al ostala dva filma "Konjaničke trilogije" nisu tu. znači sve nula bodova?
Da su objavljeni, ja bi ih naveo.
mislim ne znam, s obzirom na to koji su sve filmovi kod nas objavljeni, a koliko sam ih ja u zadnje vrijeme uspio vidjet na DVD odjelima, imam dojam da više od pola ovih više nema u prodaji.
Istina, dosta ih više nema u ponudi. Ali to tako ide, kao i sa knjigama ili stripovima. S vremenom se neka izdanja rasprodaju.
Također, ako donekle ne pratiš izdanja, lako ti neki naslovi promaknu. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 29/06/2013 : 15:56:26
|
Da su objavljeni, ja bi ih naveo.
pitam, kaj se pjeniš? 'si se deterdženta najeo?   
quote: Istina, dosta ih više nema u ponudi. Ali to tako ide, kao i sa knjigama ili stripovima. S vremenom se neka izdanja rasprodaju.
a čuj, u tom slučaju ja pitam: koja je korist od toga? ima li to smisla? a iznad svega, u čemu je problem kaj su neki filmovi rasprodani? kaj, ako su rasprodani, vrati ih opet u prodaju. jel to tak teško? vidiš kaj je s Alanom Fordom?
naravno, ako govoriš o našem hrvatskom tržištu, u pravu si, u većini slučajeva je tako, nažalost. kažem "u većini" jer ima kaubojaca koje sam ja nabavio već prije kojih 5 godina i vidim ih još uvijek u prodaji, ali takvih je jako malo (tipa Dobar, loš, zao, Sedam veličanstvenih). znači ono, očito ovisi, neke vrte konstatno, dok su neki dobili očito limitirana izdanja.
jer što sam htio reć: u Americi imaš...pa praktički sve poznate kaubojce koji su doživjeli barem jedno DVD izdanje (i to je premalo). i njih na Amazonu sve s lakoćom možeš nać. sva izdanja skoro. ako se osvrnemo na...recimo opet na "Točno u podne" kao primjer, taj film je doživio 4 DVD izdanja, ako je suditi po Amazonu. od toga je prvo izašlo '98. godine (to je valjda, prema coveru u Algoritmu, izašlo i kod nas) i još uvijek ga imaju u prodaji (baš kao i VHS tog izdanja jebote   ). evo:
http://www.amazon.com/High-Noon-Gary-Cooper/dp/0782009972/ref=sr_1_9?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1372512369&sr=1-9&keywords=high+noon
kolekcionarsko izdanje je bilo iduće izdanje (2002. godine), al ga više nemaju:
http://www.amazon.com/High-Noon-Collectors-Gary-Cooper/dp/B00006JMRE/ref=sr_1_3?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1372512369&sr=1-3&keywords=high+noon
ovo je neko duplo kolekcionarsko izdanje iz 2008. godine, kojeg imaju još uvijek:
http://www.amazon.com/High-Noon-Two-Disc-Ultimate-Collectors/dp/B0016MLIKM/ref=sr_1_4?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1372512369&sr=1-4&keywords=high+noon
a zasad zadnje izdanje je izašlo prošle godine, povodom 60-e godišnjice:
http://www.amazon.com/High-Noon-Gary-Cooper/dp/B007Y1NR1W/ref=sr_1_2?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1372512369&sr=1-2&keywords=high+noon
quote: Također, ako donekle ne pratiš izdanja, lako ti neki naslovi promaknu.
ha čuj, nisam znao da su neki kaubojci uopće izašli kod nas na DVD-u. da je bilo obratno, nabavio bi ih odmah.
što hoću reć u svemu ovome, trebali bi naši dobavljači jednostavno dobit neko izdanje i držat ga u ponudi. i to je to. jer kao što sam rekao, na Amazonu možeš nać praktički svaki film koji hoćeš (u ovom slučaju govorimo o kaubojcima). naravno, jest da i kod njih isto ima izdanja koja su rasprodana i koja tamo više ne možeš nać, ali zato se ubrzo pojavi novo izdanje. čak možda i prije nego ovo prethodno bude rasprodano (što je u slučaju "Točno u podne" istina). tako da, bez obzira koje izdanje je u pitanju, možeš uvijek doć do filma.
a zašto?
jer uvijek postoje ljudi koji bi određeni film/proizvod kupili. i to oni na Amazonu znaju. dok naši očito žive na onoj filozofiji: "Ma tko će kupovat stare filmove, tko to još gleda". i velim, za sve se uvijek nađe kupac, i sve se uvijek može prodat. nema potrebe da bude drugačije. vrlo jednostavno  |
Edited by - Darth Ivan on 29/06/2013 16:32:46 |
 |
|
Topic  |
|