Author |
Topic |
MSBlueberry
Senior Member
1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
Posted - 08/06/2013 : 14:49:45
|
Bio je to za vrime American Civil Wara, i to u dobrovoljačkoj vojsci. Kad je rat završio ti su napuhani činovi gotovo svima skinuti. On sam je u regular U.S. Army imao nakon toga čin između captain/mayor, zbog čega je odmah napustio vojsku jer nije želio da ga neko sa višim činom ponižava recimo čišćenjem poljskih WC što je tad bila normalna praksa. Ne zaboravi da je on bio umišljena mediji/vojska zvijezda. Tek kad su mu ponudili položaj, makar na bijednom mjestu sa odpadom od vojnika, ˝regimental commander˝ vratio se i to sa minimalnim činom za tu funkciju: niži pukovnik. Tako se rješio straha da će njega umišljenka neko zezat. Ovo znan jer sam 10-ak godina bio preplatnik ˝Civil War Times˝ (US magazina), gdje su bez cenzure pisali o nekim osobama koje su tako ispale sasvim drugačije nego što je legenda o njima. Američki mediji su odlični jer ih vode večinom ljudi sa kičmon, za razliku od nas, i njih napokon štiti ustav (njihova čuvena sloboda medija, koju ni onaj idiot Bush nije uspio ugasit). Čitajuči tako o raznim poznatim US osobama kakvi su stvarno privatno bili, mislin na period Civil War i poslije, o mnogima sam dobio dosta lošiju sliku nego što je službena bajka o njima. Dakle na kraju, Custar je bio general ali samo ratne dobrovoljačke vojske, u regular U.S. Army bio je samo niži pukovnik. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 08/06/2013 : 14:52:12
|
pa samo sam komentirao zašto ga često pogrešno zovu generalom mada ni brigadir nije general već čin između pukovnika i general majora... |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 08/06/2013 : 23:15:57
|
quote: Originally posted by MSBlueberry
Bio je to za vrime American Civil Wara, i to u dobrovoljačkoj vojsci. Kad je rat završio ti su napuhani činovi gotovo svima skinuti. On sam je u regular U.S. Army imao nakon toga čin između captain/mayor, zbog čega je odmah napustio vojsku jer nije želio da ga neko sa višim činom ponižava recimo čišćenjem poljskih WC što je tad bila normalna praksa. Ne zaboravi da je on bio umišljena mediji/vojska zvijezda. Tek kad su mu ponudili položaj, makar na bijednom mjestu sa odpadom od vojnika, ˝regimental commander˝ vratio se i to sa minimalnim činom za tu funkciju: niži pukovnik. Tako se rješio straha da će njega umišljenka neko zezat. Ovo znan jer sam 10-ak godina bio preplatnik ˝Civil War Times˝ (US magazina), gdje su bez cenzure pisali o nekim osobama koje su tako ispale sasvim drugačije nego što je legenda o njima. Američki mediji su odlični jer ih vode večinom ljudi sa kičmon, za razliku od nas, i njih napokon štiti ustav (njihova čuvena sloboda medija, koju ni onaj idiot Bush nije uspio ugasit). Čitajuči tako o raznim poznatim US osobama kakvi su stvarno privatno bili, mislin na period Civil War i poslije, o mnogima sam dobio dosta lošiju sliku nego što je službena bajka o njima. Dakle na kraju, Custar je bio general ali samo ratne dobrovoljačke vojske, u regular U.S. Army bio je samo niži pukovnik.
znam da nije, taj rank "general" se samo popularno veže za Custera.
jel to ima veze sa tim velikim masakrima nad Indijancima - na rijeci Washita i kod Little Big Horna gdje je on sudjelovao, stvarno ne znam. opet, budući da je on bio izazvao sve to, i predvodio vojsku u u tim masakrima, možda je to u pitanju. dobro kažeš, bio je general samo dobrovoljne vojske, u regularnoj vojsci ne.
što se njega kao osobe tiče, da, frajeru je jedini cilj u životu bio da postane slavan. to je meni ustvari i najzanimljivija stvar što se njega tiče. jer nema ničeg interesantnijeg kad se, da bi ostvario svoj cilj, zalažeš za masakr nad Indijancima (i to radiš), a onda te oni na kraju sjebu na isti način. a baš je zanimljivo kad te dokrajči nešto za što si se i sam jako zalagao. |
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 08/06/2013 23:32:08 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 08/06/2013 : 23:21:21
|
quote: Originally posted by rommel
da deset godina je puno vremena...čini se potraćenog...ali opet mlad si još...
ionako nisam ništa propustio što se tog famoznog (i kojeg ti nazivaš klasikom) filma "A Distant Trumpet" tiče, ako je suditi prema kolegi Blueberryju. tako da, bilo potraćeno vrijeme ili ne - tumači to kako god hoćeš - meni je apsolutno svejedno. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 09/06/2013 : 07:59:58
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
ionako nisam ništa propustio što se tog famoznog (i kojeg ti nazivaš klasikom) filma "A Distant Trumpet" tiče, ako je suditi prema kolegi Blueberryju. tako da, bilo potraćeno vrijeme ili ne - tumači to kako god hoćeš - meni je apsolutno svejedno.
baš kao i meni... |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 09/06/2013 : 20:03:01
|
ionako nisam ništa propustio što se tog famoznog (i kojeg ti nazivaš klasikom) filma "A Distant Trumpet" tiče
Pogledaj ga sad pa onda presudi kakav je.
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 09/06/2013 : 23:21:55
|
Stvar je u tome što se NIJEDAN film Raoula Walsha NE PROPUŠTA, NIKADA i NI U KOM SLUČAJU! Pa se svaki pogleda više puta, a neki se i nauče napamet. Tek onako, iz gušta. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 09/06/2013 : 23:43:42
|
kaj se dereš? čujem ja sasvim dobro
meni su od Walsha daleko najbolji već spomenuti "They died with their boots on" te "The big trail". kak je u ovom drugom legendarno gledat prvu veliku ulogu Johna Waynea |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 10/06/2013 : 09:12:14
|
bio sam kod frenda, tak da nisam mogao.
Zar frenda pretpostavljaš Walshu? Da je ponovo emitirana Clementina sigurno bi ostao doma. Imaš priliku za popravni, sad oko 10 i nešto ti je repriza ;) |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 10/06/2013 : 15:18:36
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Zar frenda pretpostavljaš Walshu? Da je ponovo emitirana Clementina sigurno bi ostao doma.
prijatelji iznad svega, znaš kak se veli
quote: Imaš priliku za popravni, sad oko 10 i nešto ti je repriza ;)
pao sam na popravnom
btw, šalu na stranu, kaj su samo reprizirali taj film? "U 3:10 za Yumu" ništa? |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 10/06/2013 : 22:38:37
|
quote: Imaš priliku za popravni, sad oko 10 i nešto ti je repriza ;)
pao sam na popravnom
btw, šalu na stranu, kaj su samo reprizirali taj film? "U 3:10 za Yumu" ništa?
Opet si pao na ispitu. Repriza Yume ti je bila u nedjelju rano ujutro, u 1 sat iza ponoći na HTV1. |
Edited by - dsormaz1 on 10/06/2013 22:38:58 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 11/06/2013 : 00:21:07
|
Opet si pao na ispitu.
ajd nek se i to desilo
quote: Repriza Yume ti je bila u nedjelju rano ujutro, u 1 sat iza ponoći na HTV1.
e i oni isto nađu pravi termin jebote... |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 11/06/2013 : 12:06:37
|
Opet si pao na ispitu.
ajd nek se i to desilo
quote: Repriza Yume ti je bila u nedjelju rano ujutro, u 1 sat iza ponoći na HTV1.
e i oni isto nađu pravi termin jebote...
Za to služi DVD recorder, koji većina vas prezire. |
Edited by - dsormaz1 on 11/06/2013 12:07:09 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 12/06/2013 : 19:16:50
|
Opet si pao na ispitu.
ajd nek se i to desilo
e i oni isto nađu pravi termin jebote...
Za to služi DVD recorder, koji većina vas prezire.
upravo to a ciklus noira na htv 3 il spaghettija pa tu su neki naslovi koji bi se našli očajni ili se ne bi ni našli a bogme nekih ne bi ni sjetio se tražiti jer nisam znao za njih - hvala htv 3 i mom DVD recorderu |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 13/06/2013 : 19:02:34
|
quote: Originally posted by sretan
ima li možda netko popis koji su sve špageti dosad bili na HRT-u u ovoj godini?
Johny možda? snimio sam ih skoro sve - mislim da sam jednog greškom izbrisao ali druge imam tako da vjerojatno mogu napraviti pristojan popis...s druge strane imaš hrt program - šetaj se mjesecima srijedom HRT3 u nazad pa ćeš dobiti i naslove i opis... |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
sretan
Average Member
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 13/06/2013 : 19:21:42
|
quote: Originally posted by sretan
ima li možda netko popis koji su sve špageti dosad bili na HRT-u u ovoj godini?
Johny možda? snimio sam ih skoro sve - mislim da sam jednog greškom izbrisao ali druge imam tako da vjerojatno mogu napraviti pristojan popis...s druge strane imaš hrt program - šetaj se mjesecima srijedom HRT3 u nazad pa ćeš dobiti i naslove i opis...
ima samo unazad 2 mjeseca, svibanj i druga polovica travnja... |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 13/06/2013 : 20:12:11
|
mislio sam da idu dalje sorry - evo popišem sve svoje snimke - a ovako na brzinu bio je sabata sa brynnerom - repriziran nedavno opet, california, per il gusto di uccidere, quien sabe, killer calibar 32, texas addio, |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 13/06/2013 : 20:22:54
|
Ja ću ovih dana popisati ono što sam dobio, pa znam i da je išlo. Ali recenziraju i neki u redakciji, pa bi to moglo biti manjkavo. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 27/06/2013 : 23:30:16
|
s obzirom da je kolega oživio topic, da ga iskoristim za jedno pitanje:
jel znate koji su sve kaubojci izašli kod nas na DVD-ima?
s time da tu ne računam na one koji su izašli (ako ih ima) primjerice u Konzumovoj videoteci i sl.
ja navodim one koje sam vidio najčešće - gotovo u svakom DVD odjelu:
Dobar, loš, zao Za dolar više Sedmorica veličanstvenih
znate li još neke?
|
|
|
Topic |
|