forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Man of Steel
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 15/07/2013 : 07:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Pogledal jučer i treba još slegnuti dojmove, ali mislim da mi je ovo najbolji Superman dosad snimljen! Dobar film, s odličnom akcijom koja nije tu samo radi akcije vec ujedno gradi i priču. Spoj slike i zvuka jako dobar, gluma odlična a režija maestralna.

P.S. Šteta samo kaj sam ga gledal u 3D verziji, jer 3D nije način na koji uživam u filmu. U filmu želim uživati gledajući ga a ne sudjelujući u njemu. Ali to je problem samog 3D-a a ne film "Čovjek od Čelika".

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 15/07/2013 : 17:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Sasvim pristojno, ali nažalost ne i više od toga.
Uvodnih 20-ak minuta na Kryptonu, gdje pratimo Kal-Elovo rođenje i raspad carstva / planeta uzrokovan energetskim slabljenjem jezgre s jedne, te "slabostima demokracije" i gubljenjem utjecaja razjedinjenog Senata s druge strane, prilično je zanimljiv i sve bi bilo u najboljem redu da nije predizajniran i da ne asocira na niz filmova, od "Flasha Gordona" do "Riddickovih kronika".
Mudri i dalekovidni znanstvenik Jor-El ovdje ima znatno veću ulogu nego kod Donnera, i pojavljuje se svaki čas, u početku kao osoba a kasnije kao hologramska projekcija koja pomaže sinu pa i Lois Lane u borbi protiv opakog generala Zoda.
Zod je većim dijelom klasični negativac, ali pored želje za stjecanjem moći posjeduje i određene karakterne nijanse poput naznaka tragike i iskrene skrbi za domovinu i njen opstanak, što ga čini intrigantnijim i zaokruženijim likom.
Svi su glumci odlično odabrani, od Henryja Cavilla koji je većim dijelom smrtno ozbiljan, što je i logično jer se tijekom odrastanja nikako ne uspijeva nositi sa svojom "drukčijošću" i "posebnošću", zbog čega je izložen bullyingu, što dosta stoički podnosi. Na samom kraju je naznačena i njegova "zabavnija" i manje ozbiljna strana, koja bi mogla doći do izražaja u eventualnim nastavcima.
Odlična je i Amy Adams, meni konačno prava Lois Lane, nakon iritantne oštrokonđe Margot Kidder i pretjerano pasivne Kate Bosworth. Ona je prikazana kao energična i oštroumna uvjetna partnerica junaku, koja se ne čudi previše onom što vidi i sve spremno prihvaća. Ovdje nema romantičnih letova iznad New Yorka i sličnih tričarija, nego sve odmah ide u glavu.
Za sporedne uloge odabrani su redom izvrsni glumci, od Diane Lane i Kevina Costnera do Laurencea Fishburnea i Christophera Melonija, što i njihovim karakterno uglavnom samo naznačenim likovima već u startu osigurava prepoznatljivost i zanimljivost.
Dramaturški je film uobličen kao stalno isprepletanje "sadašnjosti" i "prošlosti", pri čemu se prošlost svodi na niz flashbackova kroz koje upoznajemo Kala / Clarka kao dječaka i tinejdžera kojeg tramuatiziraju otkriće o nezemaljskom podrijetlu s jedne strane (otac Jonathan Kent mu to rano otkrije pokazivanjem letjelice kojom je stigao u štaglju) i s tim povezanim pitanjima o svojim pravim roditeljima, a s druge spomenutim prihvaćanjem vlastite "drukčijosti", odnosno pristajanjem i na ponižavanja od strane vršnjaka samo da se ne izdvaja, do spašavanja razrednih kolega prilikom nesreće školskog autobusa i kasnijeg spašavanja posade naftne platforme.
Ima tu i vrlo zgodnih religijskih konotacija, recimo činjenice da Kal / Clark ima 33 godine, spreman je žrtvovati se za čovječanstvo i često zauzima pozu razapetog Isusa, do aktualnih manjinskih motiva prihvaćanja vlastite drugačijosti i svojevrsnog "outanja".
Flashbackovi su vrlo elegantno umetnuti i sve funkcionira jako dobro i bez trenutka praznog hoda. Kryptonit ovdje Clarku ne predstavlja opasnost, nego štoviše i u doslovnom i u prenesenom smislu ključ za konačnu prevagu na bojištu, a slovo S na njegovim prsima znak je za imenicu "nada" na Kryptonu.
A onda nažalost stigne posljednjih 50-ak minuta, tijekom kojih traje orgija specijalnih efekata i destrukcije u kojoj se uništi gotovo čitav Manhattan. Pa se tako u non-stop tučnjavama prolijeće kroz 15-ak nebodera u nizu, pa kroz nekoliko benzinskih postaja koje eksplodiraju, pa kroz 5-6 cisterni koje također eksplodiraju, pa automobili lete u zrak, pa gotovo da se jedva razlikuje tko tu koga.
Početak konačnog obračuna skromnošću asocira na "Thora", ali se ubrzo pretvara u takvu orgiju pirotehnike i CGI-efekata da sam se pitao ima li tome kraja i kad.
Sve u svemu, Donnerov "Superman" je za mene puno bliži duhu stripa, a u vrijeme nastanka je bio znatno bolji film no što je ovo danas.
Nije to loše, daleko od toga, ali ovaj mi za 35 godina neće biti ni blizu bitan koliko mi je onaj danas, uz svu nostalgiju.

Sad kad sam pogledao film slažem s večinom napisanog, ali mu ne zamjeram pretjeranu akciju. Kad akcija ima smisla, pa makar bila i bekrajna nije mi problem. Isto se i ne slažemo za Zoda, u onom djelu gdje ga se drži negativcem. Iako ima u sebi crtu ambicioznosti koja gazi, on je programiran kao vojnik koji brani svoj planet i samim time bi trebali na njega gledati iz te pozicije. A nije fašist pa da sebe poistovječuje s državom s obzirom na ulogu vođe. Čak u razgovoru s Jor-Elom pokazuje znakove spremnosti da njemu prepusti ulogu vođe. Sve u svemu za mene Zod nije negativac, več personifikacija borbe za preživljavanje poput Roya Battya (njega se također doživljava negativcem).
Donnerov Superman je svakako kultni naslov (a i prvi) i mislim da je to isto očekivati od Snyderove verzije malo nepravedno. Jednostavno nisu na istim početnim pozicijama. Taj šarm i oduševljenost novim filmom danas i prije 30 godina nije za usporedbu.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 15/07/2013 : 17:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

Pogledal jučer i treba još slegnuti dojmove, ali mislim da mi je ovo najbolji Superman dosad snimljen! Dobar film, s odličnom akcijom koja nije tu samo radi akcije vec ujedno gradi i priču. Spoj slike i zvuka jako dobar, gluma odlična a režija maestralna.

P.S. Šteta samo kaj sam ga gledal u 3D verziji, jer 3D nije način na koji uživam u filmu. U filmu želim uživati gledajući ga a ne sudjelujući u njemu. Ali to je problem samog 3D-a a ne film "Čovjek od Čelika".

Ak ti to tako kazes onda cu ga jos jednom pogledati..trijezan

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 15/07/2013 : 17:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by sretan

quote:
Originally posted by brni
Ali najgore od svega mi je ona glupost oko dvojnog ideniteta Clark/Superman..Pa Kent daje svoj zivot kako bi ga zastitio i onda na pola filma Lois Lane bez problema saznaje ko je on..

Nisam pogleo film pa ne znam na koji način je to u filmu izvedeno, ali često se slične situacije prigovaraju kao "greške" (nelogičnosti) režisera
Ali da ne kompliciram previše postavimo si samo jedno pitanje iz životnih prilika. Koliko često se dogodi da se iz petnih žila trudimo nešto sakrivati i onda nas otkrije najbanalnija glupost ili nas jednostavno otkrije poneka sitnica?

Nisi uopce shvatia na sta ciljam..ljubavni trokut Clark/Superman/Lois ovdje je ubijen u samom startu a meni je to upravo najaci dio Supsovog odnosa sa Lois..ona naslucuju da se nesto skriva iza njega no on uspjeva sa svojim sposobnostima uvjeravati je u suprotno..sada toga nema i nema vise te drazi..sad mu samo preostaje da je u nastavku ozeni..

ovo je definitvino najveci promasaj filma..

meni pogodak

Onaj ljubavni odnos koji je iritiral u Donnerovim verzijama, a prerastao u sapunicu kod Singera ovdje je u startu eliminiran a postupci Kar-Clarka i Lois su, prije svega razumni ali i osječajni. Možda to u stripu zabavno funkcionira, ali u filmovima je to teže postići i zbog toga smatram ovo dobrim potezom Snydera. Jer ako je išta trebalo mijenjati da film bolje funkcionira, a ostane akcijski spektakl onda je to taj ljubavni "zaplet". Na kraju on dolazi u Daily Planet čime pokazuje svoje osječaje prema Lois, a ujedno je i najsigurniji kod onih koji najviše i znaju/pišu o Supermanu.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 15/07/2013 : 17:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:

...čuj akcija cijeli film i jednostavna priča. Volim kad jednostavne stvari takve i ostanu. Nema previše patetike, nepotrebnih zavrzlama i suptilan humor sasvim su dovoljni za jedan film o superheroju. Čuvari nisu "klasicni" superheroji pa je takav strip i prerasel u drugačiji film. Ali i tam nije stvar toliko zamršena i ozbiljna koliko se čini, u nekim djelovima je i "Man of steel" ozbiljniji. Ma koliko to prekriva jedbnostavna priča i pregršt akcije...

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 15/07/2013 : 17:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

...čuj akcija cijeli film i jednostavna priča. Volim kad jednostavne stvari takve i ostanu. Nema previše patetike, nepotrebnih zavrzlama i suptilan humor sasvim su dovoljni za jedan film o superheroju. Čuvari nisu "klasicni" superheroji pa je takav strip i prerasel u drugačiji film. Ali i tam nije stvar toliko zamršena i ozbiljna koliko se čini, u nekim djelovima je i "Man of steel" ozbiljniji. Ma koliko to prekriva jedbnostavna priča i pregršt akcije...

Ccc , zar zaboravljamo dusu fanova i kodex velikog S, zar previdamo impotentnost i overkill price?
Smatramo li da ovo moze biti jedan novi Man of Steel koji ce dozivjeti nastavak i pokusati postati dijelom projekta JLA , kao sto je to Marvel ucinio .
Kao DC fan bi to iskreno volio, ali i don't fucking think so .
Rekoh vec u prijasnjem postu..budem ga jos jednom pogledao..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 15/07/2013 : 17:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
impotentan nije, a prekomjerna akcija je u Snyderovom stilu a film je ovaj put njegov. Samo opet naglašavam, nije isto kad je akcija natrpana zbog privlačnosti a kad je u filmu da vodi priču. Ovdje vizualno vodi priču, jako puno reakcija je plod motiviranih poteza iz ranijeh kadrova ništa nije nabacano. Kodeks koji u sebi nosi Superman je spoj svih s Kriptona, pa tko zna ima li i koja stavka a da iznenadi. Mislim, nije valjda trebalo snimit još jednog Supermana kakav je več prikazan u ranijim filmovima? Čemu?

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 15/07/2013 : 18:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
..budem ga jos jednom pogledao..

i to 2D

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 15/07/2013 : 18:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

impotentan nije, a prekomjerna akcija je u Snyderovom stilu a film je ovaj put njegov. Samo opet naglašavam, nije isto kad je akcija natrpana zbog privlačnosti a kad je u filmu da vodi priču. Ovdje vizualno vodi priču, jako puno reakcija je plod motiviranih poteza iz ranijeh kadrova ništa nije nabacano. Kodeks koji u sebi nosi Superman je spoj svih s Kriptona, pa tko zna ima li i koja stavka a da iznenadi. Mislim, nije valjda trebalo snimit još jednog Supermana kakav je več prikazan u ranijim filmovima? Čemu?

Prica je ako cemo vec o vizualnosti razdvojena na dva dijela..jedan odlicni zatamljeni i misticno ipak predvidljivi prvi dio filma koji je uistinu zabavan i drugi dio koji je definitivni overkill, ne samo vizualizacije vec i same price.
Matematicki to mozda izgleda i zvuci logicno..no film nije matematika..pogotovo film sa ogromnom Fan komunom..
Naravno i ja sam ocekivao nesto novo i to sam dobio u 2/3 filma zahvaljujuci Zack Snyderu , ali ona 1/3 na koju se odnosi sama zavrsnica je totalni fijasko zahvaljujuci naravno Christopher Nolanu i bratu mu koji je takoder unistio Batman -a u samoj zavrsnici..
Zamisli sada ..Flash,Aquaman ,Wonder Woman pod istom kapom...uhh

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 15/07/2013 : 18:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

i to 2D

Ajde ..de

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 15/07/2013 : 18:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

i to 2D

Ajde ..de

da se manje koncentriraš na akciju a više na rubne dijelove. 3D fokusira sliku i ovo na rubovima se gubi/muti. Mislim da se 3D načinom prikazivanja jako gubi na fotografiji, a ona je vrlo važna komponenta svakog filma. Od drva se ne vidi šuma

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 15/07/2013 : 19:03:52  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Naravno i ja sam ocekivao nesto novo i to sam dobio u 2/3 filma zahvaljujuci Zack Snyderu , ali ona 1/3 na koju se odnosi sama zavrsnica je totalni fijasko zahvaljujuci naravno Christopher Nolanu i bratu mu koji je takoder unistio Batman -a u samoj zavrsnici..

a ne, ne znam kak si ovak nekaj uspel videti. Snyderov Superman je i dalje Superman (gotovo sve je sadržal od "starog" filmskog Supermana i još je dodana zanimljiva karakterizacija kod Snydera). Ostanimo i kod tog famoznog kodeksa (u kojem broju stripa je navedeno da Superman ne ubija?), gdje opet ga on "krši" ali u jasnoj situaciji "ja ili on". A Nolanov Batman više nije onaj Batman, on nema gotovo nikakvih dodirnih točaka s Burtonovom filmskom verzijom. A vidim opasno te jebe akcija u završnim borbama. Pa ne shvaćam kako smo Supermenu tolerirali da leti kroz jedan nebodera ali mu ne toleriramo kad leti kroz tri

Edited by - dosada on 15/07/2013 19:05:05
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 15/07/2013 : 20:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

i to 2D

Ajde ..de

da se manje koncentriraš na akciju a više na rubne dijelove. 3D fokusira sliku i ovo na rubovima se gubi/muti. Mislim da se 3D načinom prikazivanja jako gubi na fotografiji, a ona je vrlo važna komponenta svakog filma. Od drva se ne vidi šuma

Palamudis

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 15/07/2013 : 20:52:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

a ne, ne znam kak si ovak nekaj uspel videti. Snyderov Superman je i dalje Superman (gotovo sve je sadržal od "starog" filmskog Supermana i još je dodana zanimljiva karakterizacija kod Snydera). Ostanimo i kod tog famoznog kodeksa (u kojem broju stripa je navedeno da Superman ne ubija?), gdje opet ga on "krši" ali u jasnoj situaciji "ja ili on". A Nolanov Batman više nije onaj Batman, on nema gotovo nikakvih dodirnih točaka s Burtonovom filmskom verzijom. A vidim opasno te jebe akcija u završnim borbama. Pa ne shvaćam kako smo Supermenu tolerirali da leti kroz jedan nebodera ali mu ne toleriramo kad leti kroz tri

Ne mijesati akciju i overkill.., Kao sto rekoh film je sastavljen od dva nespojiva dijela.
Ne spasiti oca od tornada samo zato sto on to kao ne zeli i ubiti "zemu" jer to mozes..u nekom drugom okviru sasvim prihvatljivo..no to onda nije Superman ...vec samo pokusaj da ga se osuvremeni i prostituira.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/07/2013 : 20:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isto se i ne slažemo za Zoda, u onom djelu gdje ga se drži negativcem. Iako ima u sebi crtu ambicioznosti koja gazi, on je programiran kao vojnik koji brani svoj planet i samim time bi trebali na njega gledati iz te pozicije. A nije fašist pa da sebe poistovječuje s državom s obzirom na ulogu vođe. Čak u razgovoru s Jor-Elom pokazuje znakove spremnosti da njemu prepusti ulogu vođe. Sve u svemu za mene Zod nije negativac, več personifikacija borbe za preživljavanje poput Roya Battya (njega se također doživljava negativcem).

Djelimicno si u pravu. Zod nije ni u mojim ocima bio negativac, sve do momenta kada je pokusao da na Zemlji napravi novi Krypton.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 15/07/2013 : 20:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
naprotiv to je superman, jer man (bez super) bi napravil ovo kaj i ti a superman nije zemljanin i ponaša se drugačije! Filmski itekako opravdano....

A ak je ovo prostitucija kaj je onda tek bilo kupovanje Branda za par milijuna (cca. 3,5) i Heckmana da bi se digla galama prije izlaska samog filma?

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 16/07/2013 : 08:37:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Isto se i ne slažemo za Zoda, u onom djelu gdje ga se drži negativcem. Iako ima u sebi crtu ambicioznosti koja gazi, on je programiran kao vojnik koji brani svoj planet i samim time bi trebali na njega gledati iz te pozicije. A nije fašist pa da sebe poistovječuje s državom s obzirom na ulogu vođe. Čak u razgovoru s Jor-Elom pokazuje znakove spremnosti da njemu prepusti ulogu vođe. Sve u svemu za mene Zod nije negativac, več personifikacija borbe za preživljavanje poput Roya Battya (njega se također doživljava negativcem).

Djelimicno si u pravu. Zod nije ni u mojim ocima bio negativac, sve do momenta kada je pokusao da na Zemlji napravi novi Krypton.

A što mu drugo preostaje kad mu je jedini cilj stvoriti novi Kripton za svoj "narod"!? Ljudi su bili važni dok je mislio da mu Superman treba živ.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 16/07/2013 : 09:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
@ sretan

Zod je tip koji je za ostvarenje svojih ciljeva, ma kakvi oni bili, spreman gaziti preko mnoštva leševa i uništiti apsolutno sve što mu se nađe na putu.
On je vjerovao da će uvođenjem vojne diktature spasiti Krypton, pritom je ideološki klasični desničar koji priča o dekadenciji demokracije i razjedinjenom Senatu čija vladavina vodi u propast, ali je moguće svojim djelovanjem samo ubrzao stvari, makar bi se Krypton ionako raspao zbog oslabljene jezgre.
To ga čini negativcem, i to sasvim jasnim, iako se slažem, a to sam i napisao, da je njegov lik obogaćen zanimljivim nijansama tragike i brige za opstanak domovine, pa je zaokruženiji i intrigantniji.
Ali je ipak negativac.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 16/07/2013 : 10:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

@ sretan
Zod je tip koji je za ostvarenje svojih ciljeva, ma kakvi oni bili, spreman gaziti preko mnoštva leševa i uništiti apsolutno sve što mu se nađe na putu.

Spomenuh tu ambicioznost da učini sve za postizanje cilja, ali nije li upravo to glavna crta današnjeg čovjećanstva? Gazimo, betoniramo i pritom uništavom živote drugih živih bića, jesmo li onda svi negativci? S naše (Zemljanina) pozicije on je loš, ali ako gledamo iz njegve pozicije (borac za opstanak svoje vrste) onda to nikako nije.

p.s.
Čitam malo onaj brnijev upis (jako dobar i informativan tekst) i tek sad mi nije jasna tolika hajka obožavatelja. Pa toliko puta je promjenjena karkterizacija tom liku, da je ovo samo još jedna verzija u mnoštvu drugih. Ovakava ili onakva ali nikakvo iznenađenje kad su Supermen i likovi oko njega u pitanju. Baš ću pogledati "Superman and the Mole-Men" da vidim koja verzija je u njemu prisutna. A mogao bi i animarni serijal pogledati!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 16/07/2013 : 10:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Meni nije problematična Zodova borba za opstanak svoje vrste i planeta, nego načini na koje to čini - poništavanje demokracije i uvođenje diktature, ubojstva i progoni itd.
Jest pohvalno kompleksniji lik, ali je svakako negativac.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 16/07/2013 : 10:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
U redu, znači svaki vojskovođa (Cezar ili Napoleon npr.) u prošlosti koji je suspendirao demokraciju (preuzimanje uloge diktatora) i krenuo u rat protiv svojih neprijatelja (s ciljem očuvanja svojih Republika/Carstava) je također negativac?
Ako dobro slijedim tvoju logiku ;)

Edited by - sretan on 16/07/2013 11:29:18
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 16/07/2013 : 11:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Ma ok..stvar je u tome sta je Snyder isa na silver age shemu sa Faorom i Zodom tako da se slazem on moze biti ovakav ili onakav..osobno mi je najbolji ovaj Johns/Donner Zod..

Ja moran taj film opet pogledat jer sam gleda 3D a bas nisam neki ljubitelj toga pa sam mozda pod utjecajem toga neke stvari malo previse ispljuva..

Sto se tice ubijanja mogu to prihvatit, jedino me smeta nacin na koji je to napravljeno..film je mix svega - silver age, Byrne, Johnsovog origina itd itd, barem sam ja to sve osjetia u filmu..i to i jest problem kod Supermana, pogotovo ako se covjek odluci na skupljanje..toliko puta minjan kont., prvo sa COIE di je izbrisan cili silver age, tada imamo Byrneov origin, pa novi origin Birthright od Waida koji je osta jako kratko jer je usljedia Infinite Crisis i Secret Origin i naposljetku Morrisonov run di je on napravia reviziju Supermanove proslosti, prikaza ga u svim epohama kroz jedan moderan nacin i udria temelje za new 52 Supermana..

Tako da, ako ga ja promatram kroz prizmu svega gore navedenog u stvari mogu se sloziti da je Snyder onda napravia sasvim solidan posao, jer kao sto rekoh najblaze receno Supermanova kronologija je konfuzna..jedino sta mi smeta je izostanak trokuta Clark/Superman/Lois, jednostavno se previse brzalo s tim i ispalo je kako je ispalo..akcija i Cavill u ulozi Supermana/Clarka te postupno razvijanje lepeze njegovih moci je za cistu desetku..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 16/07/2013 11:42:12
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 16/07/2013 : 11:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
A o čemu onda sad raspravljati ;)

Pogledaj film još jednom a one silne akcijske scene iskoristi za razmišljanjem o onome što je prikazano prije same akcije i malo uživaj u glazbi. Odličan izbor pjesama kao i kod "Watchmena".
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 16/07/2013 : 11:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

A o čemu onda sad raspravljati ;)

Pogledaj film još jednom a one silne akcijske scene iskoristi za razmišljanjem o onome što je prikazano prije same akcije i malo uživaj u glazbi. Odličan izbor pjesama kao i kod "Watchmena".

Imas pravo..triba nastavit pljuvat, zanimljivije je..

Nego ne znam jeli citas new 52 pricu Trinity War (ako citas onda znas sta je Superman tamo napravia)..ako gledamo to na taj nacin to je prihvatljivo, dakle situacija di Superman ne moze kontrolirati situciju i stvari se odviju na nezeljeni nacin..meni je to u filmu bilo previse nategnuto i prenaivno..ali OK, kazem pogledat cu ga jos jedanput..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 16/07/2013 : 12:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Oni koji zele pogledati sta je prava stvar nek pogledaju animirani film
Superman Unbound..

Edited by - brni on 16/07/2013 12:28:52
Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000