forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

DOMI
Advanced Member

Croatia
5078 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 18/07/2013 : 14:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Zagor Almanah - knjiga XII

44 godine Alan Forda u HR

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3435 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 18/07/2013 : 21:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
Ne znam da li je ovo vec neko kolorisao, ali meni se svidela slika pa sam uradio svoj kolor.

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 18/07/2013 : 21:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Dobra, ddeki.

I kako sam obecao, sljedeci koloring posvecujem prijatelju TELLERU zbog lojalnosti, entuzijazma i tolerancije prema svim srtripovima i izdavacima uopce.

Edited by - Brdar on 18/07/2013 21:53:28
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 18/07/2013 : 22:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Lijepo kolorirano ti i ddeki ste isto pravi entuzijasi.
Kao sto sam vec pisao u par navrata,a neki su isto komentirali da svi koloristi(osim vas dvojice mozda ste par puta tako i ucinili) koriste jarko crvene boje za kosulju..to rade i koloristi za Dyda i nitko d a koristi neke prigusenije boje crvene
od ovih cetvrta ili peta..

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 18/07/2013 22:10:35
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 18/07/2013 : 22:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Lijepo kolorirano ti i ddeki ste isto pravi entuzijasi.
Kao sto sam vec pisao u par navrata,a neki su isto komentirali da svi koloristi(osim vas dvojice mozda ste par puta tako i ucinili) koriste jarko crvene boje za kosulju..to rade i koloristi za Dyda i nitko d a koristi neke prigusenije boje crvene (burgundy boju)

Mislim da si u pravu , izgledalo bi bolje, na starim naslovnicama je ako se dobro sjecam bas ovakva ili slicna ; i mi smo na divove stavili ovu crvenu sto se koristi u zadnje vrijeme, nazalost.

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 18/07/2013 : 22:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Brdar

Dobra, ddeki.

I kako sam obecao, sljedeci koloring posvecujem prijatelju TELLERU zbog lojalnosti, entuzijazma i tolerancije prema svim srtripovima i izdavacima uopce.

dobra ti i ova, ali ako hoces to bas perfektno da radis nesmijes koristiti onu cetku za osvijetljivanje(stijene) jer pri uvelicavanju slike ili prebacivanju u drugi Format ili pri stampanju se pojave neke mrlje, moras probat da osijencis sa gradijantima, znam da je mnogo teze ali to moras savladat, i ako se nevaram na nekom tvom radu sam vidio da uopce bojis sa cetkom, probaj sa poligon laso(da ne ostane ponegdje onih bijelih tacki,uhvatis lasom neku povrsinu, izaberes glatku tvrdu cetku,povecas je maksimalno i obojis) ovo navedeno je jos taj jedan prozenat koji ti fali do perfekcije.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18864 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/07/2013 : 23:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
hvala care Brdare, odlično si odradio Vernija, na najbolji mogući način jer je ta naslovnica dosta škrta sa okolicom a još pola Zagora (od piše)nadalje fali....pogotovo ova sivo-zelena pozadina daje naslovnici onu dozu mračnosti i tjeskobe....ma kud gleda taj Buratini da te ne zaposli odmah...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 19/07/2013 : 22:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
@ emirem - za Zagora je bolja malo svjetlija nijansa crvene jer dobro korespondira sa zutom i crnom bojom na logu. problem je sto su ostale pozadinske boje koje koriste u SBE, a posebno REPUBLICA izdanju previse svjetle pa cak i drecave u odnosu na boju majice pa nas zato ta crvena bode u oci. za dylana je međutim bolja tamnija nijansa jer jednostavno bolje djeluje u kombinaciji sa crnom bojom sakoa, a i plavom bojom hlaca.

@ senokute, sto se tice cetkice za osvjetljavanje - da, cuo sam za to sto pricas, prosle godine procitao u autorskom izlogu ne znam sad koji topik, i istog trena sam pretvorio neke svoje crteze u razlicite formate (jpg, tiff, pdf) i odnio stampati da vidim kako ce to sve ispasti. Stamp'o u kopirnici (obicni kopir papir), stampariji (sc papir za naslovnice kao u ludensu), a cak ih izrađivo u formi fotografija. Samo cu reci - ni na jednom od navedenih formata kao ni na odstampanim primjercima NEMA tih bijelih mrlja.

Takode, da, u pravu si, bojim cetkom, boju nanosim rucno, ipak sam crtac prije svega, te na taj nacin zelim zadrzati autentican stil. Koristim gradiente za pozadine, ali u 70% slucajeva opet cetkicom doradim i pozadinu, jasno, radi autenticnog stila.

Edited by - Brdar on 19/07/2013 22:04:34
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 19/07/2013 : 22:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

hvala care Brdare, odlično si odradio Vernija, na najbolji mogući način jer je ta naslovnica dosta škrta sa okolicom a još pola Zagora (od piše)nadalje fali....pogotovo ova sivo-zelena pozadina daje naslovnici onu dozu mračnosti i tjeskobe....ma kud gleda taj Buratini da te ne zaposli odmah...

Hvala tellere jos jednom na komplimentima, kao i na podrsci.

A kad je Bure u pitanju, ne vjerujem da je uopce vidio ove moje koloringe, a i da jest, cisto sumnjam da bi me zaposlio. Mislim, tu su Attila i ddeki godinama, dobro rade kolorisanje, i sta: Attlia je, kada je koloringu pitanju, u proteklih godinu dana uradio dva koloringa za COVER RELOADED (ja znam samo za to), a ddeki - ne znam da je imao ikakve ponude uopce.

Ali nema veze, ja ovo radim ISKLJUCIVO IZ LJUBAVI PREMA STRIPOVIMA, pa ako me neko nekad negdje angazuje - super, a ako ne, nema veze, radicu ja ovo za dusu dok god sam ziv i zdrav i dok imam vremena za to.
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 19/07/2013 : 22:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Evo maxus za solara novi koloring kao znak zahvalnosti za reklamu na fb-u.

Edited by - Brdar on 19/07/2013 22:17:46
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 19/07/2013 : 22:38:27  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
- Nema na čemu, inače nisam spomenuo kolegu PijanogPatka koji je isto kao i ja urednik facebook stranice, on je prvi primjetio i objavio tvoj kolor (Nuccio i vampir), na račun toga sam ja samo nastavio.

- Vidiš, baš si me iznenadio, nikada nisam zamišljao ovaj crtež u sumrak s ovim prigušenim bojama, meni je to uvijek u glavi bilo posred podneva.:)
Imaš li možda veću verziju?

Edited by - solar on 19/07/2013 22:39:40
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 19/07/2013 : 22:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
U tom slucaju, hvala obojici. :) Nego, gdje je Patak, danima ga nema?

Evo veca rezolucija. :)

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 19/07/2013 : 22:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
- Nemam pojma, izgleda da čovjek u zadnje vrijeme ima dosta obveza.

- Odlično.

Edited by - solar on 19/07/2013 22:55:24
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 19/07/2013 : 22:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Sada ozbiljno pitanje za brdara.
Da li se ti u životu baviš (ili se misliš baviti) dizajnom ili ti je ovo samo hobi?
btw. PP je vjerojatno na lancu. Cura i sl.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 19/07/2013 : 23:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Ma čovek se brčka na moru i vija matore(strankinje) bogatašice.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/07/2013 : 23:15:46  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

Ma čovek se brčka na moru i vija matore(strankinje) bogatašice.

Talijanke...ali bi uranio jer jos nije Ferragosto!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 20/07/2013 : 00:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Sada ozbiljno pitanje za brdara.
Da li se ti u životu baviš (ili se misliš baviti) dizajnom ili ti je ovo samo hobi?

Zasad je samo hobi, ali kako rekoh u prethodnim postovima, volio bih se baviti dizajnom (svakako, prihvatio bih adekvatnu poslovnu ponudu).
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 20/07/2013 : 00:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
[i]Originally posted by solar
- Vidiš, baš si me iznenadio, nikada nisam zamišljao ovaj crtež u sumrak s ovim prigušenim bojama, meni je to uvijek u glavi bilo posred podneva.:)

Priroda u sumrak inace izgleda bajkovito i magicno, a Zagorov svijet je zapravo i jedno i drugo, pa mi se cinilo da ce se Zagor dobro uklopiti u ovakav ambijent.

Nego, imas li ti ili neko ovdje koji crtez ili naslovnicu Malog rebdžera u Gambinoj izvedbi,a u nesto vecoj rezoluciji, volio bih to kolorirati (iako mi je na Zagoru jedan od losijih, kod Malog rendzera mi je bio omiljeni crtac)...

A Patak - pa dobro, glavno da je ziv.

Edited by - Brdar on 20/07/2013 00:35:07
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 20/07/2013 : 00:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Brdar

Evo maxus za solara novi koloring kao znak zahvalnosti za reklamu na fb-u.

Prekrasno! Bravo.
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 20/07/2013 : 00:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Hvala, nagore.

Edited by - Brdar on 20/07/2013 00:34:02
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/07/2013 : 02:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Uh obožavam se vratiti sa puta i videti da nisam previše propustio, još je na moje iznenađenje ovaj topic na samom vrhu. Jeeeee
-bjelolasica i legaz su bili u pravu: bio sam na moru i u lancima

-Brdar, svaka cast na ovim radovima. Jako dobar izbor boja. Pokusaj samo skloniti te tragove brush toola (mislim na ovaj zadnji crtez)...bukvalno mogu da vidim koju si velicinu cetkice koristio

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3435 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 20/07/2013 : 09:40:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
Evo malo od mene kritike...salim se.

Vidim da imas isti problem koji sam i ja dugo vremena imao, a to su nepopunjene bele povrsine. Probaj pre kolorisanja da se oslobodis belih povrsina i onda udari pozadinu u nekoj recimo tamnoj sivoj varijanti. Ona ce ti spreciti da se vide ove bele povrsine na ctrezu koje nastanu kada se ne oboje u celosti sve povrsine. Kada je crtez mali to se toliko i ne vidi ali kada je crtec vece rezolucije to se onda vidi. To su neke sitnice, ali sitnice koje mnogo znace ako nekada budes dobio posao koji ces naplatiti.
Idi malo na youtube i naci ces primere kako odstraniti bele povrsine na crtezu, a mislim da je i Bane pisao o ovome....

Evo ja sam ti obelezio neka najkriticnija mesta koja meni bodu oci.....

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 20/07/2013 : 15:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
@Patak - hvala na komplimentima, drago mi je da si ziv (kad si spomenuo lance, pala mi na pamet naslovnica U LANCIMA, samo sto si umjesto Zagora u lancima ti). A sto se tice brush toola, ako mislis na sjene na rijeci i stijenama, zbog svog odabira boja morao sam tako, inace bi crtez ispao poprilicno prazan. Vjeruj mi, prije nego odlucim da zavrsim crtez, uvijek isprobam vise varijanti i na kraju izaberem onu koja ce biti najadekvatnija za crtez, a ne onu koja se meni sviđa, odnosno koju sam prethodno imao u zamislima.

@ddeki - ima i vise praznina, samo ih ti nisi oznacio. Te praznine su plod moje nestrpljivosti da sto prije zavrsim crtez, a bilo mi ih mrsko prepravljati poslije. To zato sto meni ovaj crtez nije nesto narocito interesantan, cak sta vise, da solar nije predlozio, ja ga nikad ne bih odabrao. Ali eto, buduci da me covjek reklamira, rekoh da mu se nekako oduzim, a ako bi ga neko stampao, ovaj crtez je dimenzija 16,76x11,83 - 300dpi, dakle velicina odgovara prvoj umanjenoj verziji koju sam postao ovdje, znaci, nece se vidjeti te bijele povrsine. Inace sam vrlo studiozan kad radim svoje crteze i crteze drugih autora koji mi se sviđaju i nista ne prepustam slucaju i ne ostavljam niti jednu bijelu packicu na crtezu.

Edited by - Brdar on 20/07/2013 15:23:29
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 20/07/2013 : 16:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Brdar, Deki, bravo!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 20/07/2013 : 17:03:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
zagor extra 217
zavrsava li priča u tom broju ili se nastavlja na 218?
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.04 seconds. Snitz Forums 2000