A čuj, probao sam utrpat uglavnom ove najomraženije, dakle po stavu većine (da sam sastavljao listu po svom ukusu, neki od kandidata uopće ne bi bili ponuđeni). Za Sediolija i Vernija prvi put čujem kao katastrofalne crtače. Meni nisu loši, a i nisam u nekoj manjini, tako da...
I meni je Verni (sada) u TOP 5... Sedioli je sve bolji i nije zaslužio biti u ovom izboru, ni blizu... Chiarolla je trenutno bolji od Laurentija, koji se u zadnje vrijeme jako srozao...
ma ne pretjerujte oni su svi vrhunski strucnjaci(osim marfe naravno nevjerujem da je on crtac pa i ja ovako crtam)svai od njih ima svoj stil i sve ovisi kako ko voli i kako kome pase.
ma ne pretjerujte oni su svi vrhunski strucnjaci(osim marfe naravno nevjerujem da je on crtac pa i ja ovako crtam)svai od njih ima svoj stil i sve ovisi kako ko voli i kako kome pase.
Pogledaj Maraffu na KP, možda se uvjeriš da je i on "nekakav" crtač... Možda su mu rekli da pilota mora crtati kao karikaturu
Pogledaj Maraffu na KP, možda se uvjeriš da je i on "nekakav" crtač... Možda su mu rekli da pilota mora crtati kao karikaturu
Mislila sam se između Maraffe i Bagnolia, na kraju sam kliknula Bagnolia. Maraffa je očajan ponajviše zato što likovima crta ogromne glavurde a malo tijelo. Izgledaju kao loli pop lizalice. Ali se zbilja dugo nisam srela s njegovim crtežima pa nisam "friško ljuta". Sa Bagnolijem je druga stvar. Zadnjih mjesec dva dižem MM u knjižnici i potrefile su mi se baram dvije odlične epizode što se priče i scenarija tiče tako da me je srce boljelo što su upravo te epizode dali tom liku na crtanje. Njegovi likovi imaju poze kao da ih drma struja, oči su im staklene i kao da gledaju u svim smjerovima. Ma nije ga spasilo ni to što je u jednoj epizodi nacrtao Dianu golu pod tušem. E pa kad mu ni to nije diglo popularnost onda je stvarno u banani :) Edit - imam još kandidata za ovu listu - Caramuta. Kako taj crta crnca (Marvina), nacrta bijelca sa širokim nosom i pošara mu čelo sa debelim crnim markerom. U nekoj epizodi, ne znam točno kako se zove, glavni negativac je bio neki lik ala James Dean koji je u kutu usana imao cigaru koja od prve do zadnje stranice nije izgorila. Nije ju ni vadio iz usta, niti ispuhivao dim, tresao pepel, ni palio ni gasio. Što je to bilo? Ona elektronska cigareta?
Po ovome šta vidim Maraffa je dno dna, ali nemam iskustva sa dotičnim. Ali, evo, upravo sam pročitao Tex clr2 sa njegovim potpisom i pre toga par DyD-ova. Chiarolla, Gamba, Segna, meni prokleto antipatični crtači imaju makar 10% nekog momenta u svojim brljotinama zbog kojih ih možeš svariti. Cossu je međutim pokvario sve što se pokvariti moglo