Author |
Topic |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 17/08/2013 : 10:07:46
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by PijaniPatak
I jesam, ali došao lepo iz Grčke, isprintao je na finalno čitanje uz kafu pre nego je pošaljem i zateknem pravi nered u formi. Kod giganta ima toliko stvari za reći, pa ih je teško "čitljivo" poredati. Evo, sada stalno premeštam, dodajem, brišem...Evo privodim kraju i to, valjda će i picajzla u meni da se nasmeši
edit: reč je o 15 strana teksta
Jesi ti blesav?
Nisam, ja sam Pijan |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 17/08/2013 : 10:34:04
|
I jesam, ali došao lepo iz Grčke, isprintao je na finalno čitanje uz kafu pre nego je pošaljem i zateknem pravi nered u formi. Kod giganta ima toliko stvari za reći, pa ih je teško "čitljivo" poredati. Evo, sada stalno premeštam, dodajem, brišem...Evo privodim kraju i to, valjda će i picajzla u meni da se nasmeši
Jesi ti blesav?
Nisam, ja sam Pijan
Ovaj jel ti pišem možda doktoriski rad o drugom Zagorovom gigantu???? |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 17/08/2013 : 15:07:15
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Jesi ti blesav?
Nisam, ja sam Pijan
Ovaj jel ti pišem možda doktoriski rad o drugom Zagorovom gigantu????
Ispada da je tako...veruj mi da nisam ništa navlačio, nego ti Gigant, kada ga čitaš malo analitički, ne dopušta izostavljanje nekih stvari. Bure je iskoristio gomilu simbola, opstih mesta i narativnih metoda. Bila bi šteta da onda samo otkucam radnju i po koju rečenicu o "šta je pisac hteo reći".
Ukratko, mislim da Gigant zaslužuje propisan tekst |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 17/08/2013 : 16:51:56
|
quote: Originally posted by PijaniPatak Ispada da je tako...veruj mi da nisam ništa navlačio, nego ti Gigant, kada ga čitaš malo analitički, ne dopušta izostavljanje nekih stvari. Bure je iskoristio gomilu simbola, opstih mesta i narativnih metoda. Bila bi šteta da onda samo otkucam radnju i po koju rečenicu o "šta je pisac hteo reći".
Ukratko, mislim da Gigant zaslužuje propisan tekst
Čuj, evo sada dok sam čitao tvoj post palo mi je na pamet o čemu se može pisati: iskupljenje dvojnika, potlačeni Poljaci i paralela s potlačenim Indijancima, malen broj onih koji se bore za indijansku (poljsku) stvar a većina ih smatra odmetnicima... Simbolika odabira mjesta, simbolika odabira Red Warriora, Winter Snakea, Tonke... Uhhhh, kad malo promislim ima se o čemu pisati |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 17/08/2013 : 17:34:59
|
Potlacene poljake i indijance, borba za poljsku stvar...Simbolika odabira RW, WS i Tonke? Nema toga, druze...To je vec obicna filozofija tipa "prolece u mom gradu"
Sinko ja sam ovo smislio za 5 sekundi daj mi pola dana i hakiram te i napravim odličan posao Ne šala mala, kad sam priču čitao prvi puta na plaži prvo sam mislio neće valjda usrat priču sa tih dva mjesca, ali taj način pripovjedanja je bio pun pogodak u ovoj priči. želim reći da je na pravim mjestima napravio rez i skoknuo dva mjeseca naprijed nazad Čak nisam ni primjetio da je nešto previše vremena potrošio na objašnjavanje nekih stvari kao što to voli imače raditi. Ne znam jel to što sam strip čitao u preopuštenoj atmosferi utječe da vidim starog Bureta ili nas je čovjek zbilja počastio s pravom pričom kako dolikuje gigantu. P.S. Dobit ćeš cijelo mišljenje u komentaru na recki (javi kada bude ćelim prvi komentirat)
A uskoro ćete vidjeti kada će se svi bitni crtači u svijetu krenut boriti da crataju Zagorove gigante |
Edited by - bjelolasica on 17/08/2013 17:36:34 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 17/08/2013 : 17:52:20
|
quote: P.S. Dobit ćeš cijelo mišljenje u komentaru na recki (javi kada bude ćelim prvi komentirat)
Javi i meni i ja želim biti prvi!! |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 17/08/2013 : 18:45:03
|
quote: Originally posted by PijaniPatak Bure je iskoristio gomilu simbola, opstih mesta i narativnih metoda. Bila bi šteta da onda samo otkucam radnju i po koju rečenicu o "šta je pisac hteo reći".
Ukratko, mislim da Gigant zaslužuje propisan tekst
Samo piši Patak. Nisam ne znam kakav poznavatelj Zagorovog svijeta ali sam primjetio nekoliko Buretovih suptilnih posveta i cik caka koje promaknu kroz obično čitanje. Ako ijedna Zagorova priča u zadnjih _ godina zaslužuje temeljitu analizu onda je to ova. Možda će nakon tvoje recenzije i oni kojima je ovaj gigant samo ''ok ali ništa posebno'' promisliti još jednom. |
Bok, kako si.
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 18/08/2013 : 13:57:39
|
Ta mišljenja su vjerovatno u pravu: radi se o prilično lošoj i nebitnoj epizodi u kojoj je sve podređeno jednom jeftinom triku (ali crtež i naslovnica su super).
Ali veselim se recenziji, makar sumnjam da će mi popraviti utisak o gigantu!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 18/08/2013 : 15:34:11
|
quote: Originally posted by pcoro
Ta mišljenja su vjerovatno u pravu: radi se o prilično lošoj i nebitnoj epizodi
Kako za koga. Ova epizoda je, uz Kraljevstvo straha, jedna od rijetkih novih koji odisu vremenom iz zlatnog doba. |
Edited by - King Warrior on 18/08/2013 15:35:23 |
|
|
Brdar
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
Posted - 18/08/2013 : 17:46:24
|
Izvinjavam se sto prekidam raspravu, ali vrijeme je da na svoj nacin odam pocast mr. Torricelliju.
|
Edited by - Brdar on 18/08/2013 17:46:48 |
|
|
zagor fan
New Member
Croatia
163 Posts
Member since 09/03/2011 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17011 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 18/08/2013 : 18:26:28
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ta mišljenja su vjerovatno u pravu: radi se o prilično lošoj i nebitnoj epizodi
Kako za koga. Ova epizoda je, uz Kraljevstvo straha, jedna od rijetkih novih koji odisu vremenom iz zlatnog doba.
Baš tako. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 19/08/2013 : 00:25:35
|
quote: Originally posted by Brdar
Izvinjavam se sto prekidam raspravu, ali vrijeme je da na svoj nacin odam pocast mr. Torricelliju.
Odlično! Šteta što je Torricelli zamijenio ovaj stil onim impresionističkim. |
|
|
Brdar
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Member since 11/04/2011 |
Posted - 19/08/2013 : 01:25:52
|
quote: Originally posted by nagor
Ta mišljenja su vjerovatno u pravu: radi se o prilično lošoj i nebitnoj epizodi u kojoj je sve podređeno jednom jeftinom triku (ali crtež i naslovnica su super).
Nije loša epizoda. Sasvim suprotno. Burattini odličan. Možda je mogao izvuć efektniji kraj, ali i dalje je to scenaristička 10ka! Odlično je vodio dvije paralelne priče. Taj "jeftini" trik je jedini način kako ubiti, zapaliti i ponovno oživjeti Zagora, a da ne koristiš magiju.
I ja se slazem sa nagorom. Burattini je pokusao da uradi nesto orginalno i sasvim novo ovde. |
"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
|
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 19/08/2013 : 10:18:30
|
Je li izasao Zagor maxi 16 u Hrvatskoj?? |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7713 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 19/08/2013 : 11:01:30
|
Cini mi se da sam negdje vidio 31.7., mozda grijesim. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7713 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 19/08/2013 : 11:36:30
|
dosad je ludens izdavao jedan ili najviše dva maxija godišnje...ove godine su već do proljeća izdali dva pa je sve slutilo na to da bi ove godine mogli dobiti 3 ili 4 maxija godišnje ali izgleda da od toga zasad nema ništa...
@selanne: mislio sam da imaš neku provjerenu informaciju pa da zato pitaš.. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 19/08/2013 : 11:50:44
|
taj datum stoji na quebrascovom popisu...neslužbeni informativni popis... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 19/08/2013 : 11:55:58
|
E, da, to sam vidio, mislio sam da su ga izbacili vec. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19680 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 19/08/2013 : 12:11:35
|
quote: Originally posted by nagor
Nije loša epizoda. Sasvim suprotno. Burattini odličan. Možda je mogao izvuć efektniji kraj, ali i dalje je to scenaristička 10ka! Odlično je vodio dvije paralelne priče. Taj "jeftini" trik je jedini način kako ubiti, zapaliti i ponovno oživjeti Zagora, a da ne koristiš magiju.
Iskreno, ne smeta mi sto je doveden (SPOILER) Olaf, ali je glupo sto je sve jasno vec na polovici stripa, a fora s bratom Red Warriora je uzasno izlizana i glupa |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Topic |
|