forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kolekcija ludosti i zanimljivosti iz novina
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 678

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/08/2013 : 00:55:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Mislim da me lovi PMS kad se ne mogu prestati smijati ovome.

AKO GA ŽELITE ŽIVOG I ZDRAVOG
Što nikako ne biste trebali raditi svojemu penisu?

Znate li da i penis može upasti u nevolju? Ako ne želite da vam se to dogodi, zapamtite savjete koje vam nudimo

Muškarci nisu svjesni da njihovi penisi mogu upasti u gadne nevolje i to njihovom zaslugom , piše Guradian. Ne želite da se to i vama dogodi? Onda pročitajte savjete o tome što nikako ne biste trebali raditi svojemu penisu.

Fotografiranje penisa
Ako se ne želite naći usred javne afere, onda ne biste trebali fotografirati svoj penis i slati ga mobitelom ili e-mailom drugim osobama jer nikad ne znate kad će ga netko pokazati svima. To vrijedi i za poznate i za nepoznate muškarce. Javni će se naći usred medijskog skandala, a oni manje poznati usred priča uže i šire okoline.

Zanemarivanje higijene
Želite li da se žena divi vašoj opremi izbliza i iz daljine? Ako je odgovor potvrdan, onda nikako nemojte zanemarivati higijenu penisa. Izostanak higijene rezultira groznim 'mirisima' koje nijedna žena ne želi osjetiti. Dakle, higijena je važna!

Guranje penisa tamo gdje mu nije mjesto
Znate li da su neki muškarci toliko znatiželjni da penis pokušavaju ugurati i u neke kućanske aparate poput tostera? Srećom, to nisu česti slučajevi , ali se događaju. To, naravno, ne treba raditi i vjerujemo da taj savjet ne treba detaljnije pojašnjavati…

Davanje imena penisu
To je možda slatko kad ste jako mali (najdulje do šeste godine života), a poslije je odraz nesigurnosti. Psiholozi kažu da je to odraz nezrelosti, a imenovanju penisa skloniji su muškarci koji u sebi nose infantilno ponašanje. Uostalom, koja žena vašu opremu želi zvati 'Miško' ili 'Tigre'?!

Samostalan piercing penisa
Nekim se muškarcima sviđa piercing na penisu, ali im se ne sviđa da im to netko drugi radi pa primjenjuju princip 'sam svoj majstor'. Treba li posebno napominjati da je to iznimno loša ideja?! Infekcija je najmanji problem koji vas može zadesiti u toj situaciji…

Povećavanje penisa
Razumljivo je da neki muškarci žele imati veće penise, ali nisu razumljivi načini na koji ih žele povećati. Treba li vam posebno pojašnjavati da kreme za povećanje penisa koje se kupuju na internetu, uopće nisu učinkovite?! I da operacija penisa u Kini za 5,99 dolara nije dobra ideja za povećanje penisa?! Prihvatite ga i volite takvog kakav je.

~ Prvo suputnik onda put ~

Edited by - Just_Charlie on 13/08/2013 01:01:55
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/08/2013 : 01:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ti si izgleda opsjednuta penisom?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/08/2013 : 01:54:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
pricaj mi o tome.
ja ga natezem u tosteru da ga protegnem koji milimetar.
ja mu stavljam recinu da bude zgodniji.
ja mu kupujem kremice na internetu da mrvicu naraste.
ja ga idem povecati da bude koji centimetar duzi od cijene povecanja u kini.
ja kupujem karavan da nedostatak centimetara nadoknadim s 4 kotaca.
ja mu pred ogledalom tepam Misko i zumiram u kadru da u mms-u djeluje duzi, veci
ja strahujem da nije dovoljno velik moj Tigar.

ja se samo smijem jer tisuce godina evolucije nije pomoglo muskarcima da shvate kvalitetu ne odredjuju centimetri vec karakter.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/08/2013 : 02:00:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
previše čitaš zapadnjačku štampu

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/08/2013 : 02:15:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

previše čitaš zapadnjačku štampu

e ma to je prenio t-portal.
Da, zaboravio je napomenut da ovdje nema takvih događaja jer su svi Slaveni veoma zadovoljni svojim centrimetrima, kilazom, seksom, zenama, poslom, susjedima, premijerima, predstavnicima u saboru, bankama, autocestarinama, cijenama, ma..zivotom cijelim. Milina, ovdje se niz nogavice skoro po cestama vuku. I to ne zato sto je supalj dzep. Ne, boze sacuvaj, i zato sto malo tko za gace ima da ga drzi u njima..Ne.
Ovdje je to stil zivota jer Hrvat najveceg ima. Pa makar mu i suplji đonovi na postolima.

Hocemo jos?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/08/2013 : 09:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
najlakše je skretat s teme

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/08/2013 : 13:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

najlakše je skretat s teme

pa sta hoces, sve ti je to ista tema.
U drzavi je mlohavo stanje.

(i da. ovu izjavu copyrightiram, i ako treba u przun radi nje, onda cu i to. Ja.)

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 14/08/2013 : 10:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
sad si me podsetila na jedan strip-kratke fore, tip koji priča sa svojim penisom, ne znam ko je autor ali fore su dobre
hehe, evo ga imaš crtiče i strip.
http://www.youtube.com/watch?v=whTH3PHF_Tc
http://wickedwillie.com/laughs.php

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 14/08/2013 10:25:47
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 17/08/2013 : 01:04:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by Risar_69

sad si me podsetila na jedan strip-kratke fore, tip koji priča sa svojim penisom, ne znam ko je autor ali fore su dobre
hehe, evo ga imaš crtiče i strip.
http://www.youtube.com/watch?v=whTH3PHF_Tc
http://wickedwillie.com/laughs.php

osim sto sam se nasmijala, video je malo remek djelo.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 24/08/2013 : 01:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://gdeinvestirati.com/ostale-teme-124/turizam/15394-najvise-turista-prosle-godine-u-francuskoj

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 25/08/2013 : 14:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Jeziva priča o djeci koja se koriste kao potrošna roba u prosjačenju: Kako bi dijete spavalo, "nafilaju" ga drogom ili votkom. Kada premine od posljedica takvoga života, zamijene ga drugim...

Nadrogirana i alkoholizirana potrošna roba: Zašto dijete na rukama prosjaka uvijek spava?

JESTE li se ikada zapitali zašto dijete u rukama prosjaka spava? Prenosimo priču staru nekoliko godina nepoznatog autora koja je posljednjih dana ponovno postala aktualna te se širi društvenim mrežama. Priča je iz inozemstva i internetom se širi na engleskom jeziku.

U blizini stanice metroa sjedi ženska osoba neodređene starosti. Kosa joj je čupava i prljava, glava tužno pognuta. Sjedi na prljavom podu, a pokraj nje stoji leži torba u koju ljudi ubacuju novac. Na njezinim je rukama usnulo dvogodišnje dijete. Ima prljavu kapu i odjeću.

Mnogobrojni prolaznici dat će novac "Madoni s djetetom". Ljudi poput nas uvijek žale manje sretne. Spremni smo nesretnicima dati posljednju košulju i novčić iz džepa te ne razmišljati dublje o toj temi. Pomaganje se čini kao dobra stvar.

Prolazio sam pokraj prosjakinje mjesec dana i nisam joj davao novac jer sam znao da se radi o bandi te da će novac koji prikupi završiti kod onih koji na tom području kontroliraju prosjake. A oni posjeduju luksuznu imovinu i brojne automobile. Naravno, i prosjaci navečer nešto dobiju - bocu votke i kebab.

Mjesec dana kasnije, dok sam hodao pokraj prosjaka, sinulo mi je! Stojim na prometnom raskrižju, gledam u dijete odjeveno u prljavu odjeću kao i inače. Tada mi se učinilo da nešto nije u redu. Na prljavoj stanici podzemne željeznice dijete spava od jutra do večeri. Nikada ne plače ni ne vrišti, samo leži s glavom zabijenom u krilo svoje MAJKE.

Zašto cijelo vrijeme spava!?

Ima li itko od vas čitatelja djecu? Sjećate li se koliko su spavali u dobi od godine, dvije ili tri? Sat, dva, najviše tri poslijepodnevnog drijemeža (ne u komadu) i opet u akciju. Čitav mjesec, koliko sam onuda prolazio, nisam to dijete vidio budno! Pogledao sam u malenoga čovjeka, zatim u majku, prosjakinju i moja je sumnja narasla.

"Zašto cijelo vrijeme spava?", pitao sam buljeći u dijete. Prosjakinja se pravila da me ne čuje. Spustila je pogled i sakrila glavu iza ovratnika otrcane jakne. Ponovio sam pitanje. Tada je podigla pogled i iziritirano se zagledala negdje iza mojih leđa. Njezin je pogled izgledao kao da je biće s drugog planeta. "Odjebi", promrmljala je. "Zašto spava'", sada sam već gotovo vikao. Zatim me netko primio za rame straga. Okrenuo sam se i ugledao starca koji mi je s neodobravanjem rekao: "Što želiš od nje? Ne vidiš li kako joj je teško u životu?". Izvadio je nekoliko kovanica iz džepa te ih ubacio u njezinu torbu.

Prosjakinja je rukom napravila znak križa s poniznim i tužnim izrazom lica. Čovjek je otišao te će doma vjerojatno pričati kako je obranio jadnu prosjakinju od bezdušnog čovjeka u metrou.

"Djeca su na heroinu ili votki da ne urlaju"

Sljedećega sam dana nazvao prijatelja. Smiješan je to lik s očima poput maslina, romske nacionalnosti. Završio je tri i pol godine škole. Usprkos nedostatku obrazovanja, gradom se kreće u skupim stranim automobilima i živi u "malenoj" kući s bezbroj prozora i balkona. Od njega sam uspio saznati da je taj biznis, usprkos naoko spontanom djelovanju, vrlo organiziran, a nadgledaju ga organizirane bande prosjaka. Djeca koja se koriste su "unajmljena" od obitelji alkoholičara, ili jednostavno ukradena. Trebao mi je odgovor na pitanje - zašto je dijete spavalo? I dobio sam ga. Moj prijatelj Cigo je najnormalnijim, mirnim glasom, kao da čita vremensku prognozu, rekao nešto što me potpuno zapanjilo: "Na heroinu su, ili votki". Nisam mogao doći k sebi. "Tko je na heroinu i votki?". "Dijete, da ne urla. Žena s njim sjedi cijeli dan, zamisli kako je malome dosadno."

Kako bi dijete spavalo, "nafilaju" ga drogom ili votkom. Naravno, dječja se tijela ne mogu nositi s takvim šokom pa često umiru. Što je najgore, ponekad preminu tijekom "radnoga dana". A imaginarna majka mora držati mrtvo dijete na rukama do večeri. To su pravila. A prolaznici će ubacivati kovanice, vjerujući da su moralni, pomažući "samo majci".

Borba s vjetrenjačama

Sljedećega sam dana prošao istom stanicom. Odlučio sam se predstaviti kao novinar i pripremio na ozbiljan razgovor. Međutim, razgovor nije uspio. Dogodilo se sljedeće: Žena je sjedila na podu i u rukama držala dijete. Pitao sam je za djetetove dokumente i, još važnije, gdje je jučerašnje dijete. Jednostavno me ignorirala. Moja pitanja nisu ignorirali ostali prolaznici. Rekli su mi da ni sam pri sebi jer sam vikao na jadnu prosjakinju s djetetom. Sve u svemu, nečasno sam izveden iz podzemne željeznice. Jedino što mi je preostalo bilo je da nazovem policiju. Kada je stigla, prosjakinja s djetetom je nestala, a meni je došlo do mozga da se zapravo borim s vjetrenjačama.

Kada u podzemnoj željeznici vidite ženu s djetetom koja prosi, razmislite prije nego što joj date novac. Razimislite o tome da bi, da nema stotina i tisuća prolaznika koji joj daju novac, posao poput ovoga propao. Taj biznis bi trebao umrijeti, a ne dijete opijeno votkom ili drogom. Ne gledajte s ljubavlju na usnulo dijete, već s - užasom.

index.hr

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 25/08/2013 : 21:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Ovo je prva reklama na koju uvijek reagiram u sebi rijecima - ne mogu vjerovati. Sto joj je to trebalo. Ana mi ovdje srozava svoj ugled kao umjetnica jer smatram da ne bi trebala pristajati na kompromise, a mesna idustrija, tocnije pasteta, porucuju mi da se upitam -koliko su ocajni?

KOMENTAR SLAVENKE DRAKULIĆ
Adaggio za paštetu i plakat za plakat’

Marketinški brak iz računa lijepe violončelistice i prehrambene industrije račun je bez krčmara: niti će muškarci kojima se sviđaju noge Ane Rucner na jumbo plakatima pohrliti u Glazbeni zavod, niti će šačica klasičara deblje mazati paštetu na kruh. Pouka? 'Ne'š se najest kruha od sviranja' - osim ako izgledaš seksi!

Prošećete li ili se provozate Zagrebom ovih dana, teško da možete izbjeći jumbo plakate reklame za Gavrilović paštetu. Ako već ne zbog originalnosti, onda zbog veličine i pogotovo zbog prelijepe žene na slici - razlog zbog kojeg su je valjda autori plakata i angažirali. Ljepotica nogama grli violončelo uobličen od šnite kruha, koju, držeći u ruci nož umjesto gudala, premazuje paštetom. Banalno, reći ćete, jer da se lijepa žena koristi za reklamiranje bilo čega, od igle do lokomotive, od paste za zube do paštete, to zbilja nije novost. Što je žena ljepša i obnaženija, to bolje – i tako već desetljećima. A činjenica da u rukama drži šnitu kruha u obliku glazbenog instrumenta samo je glupava dizajnerska doskočica. To će, međutim, pomisliti oni koji ne znaju da je ključ ove reklame u imenu ljepotice. Radi se o Ani Rucner.

Kad može Seve, zašto ne bi i Ana?

Ana Rucner nije anonimna krasotica kojoj je jedini atribut njeno tijelo. Upravo suprotno, ona je poznato ime, violončelistica s karijerom, koja, slično kolegama poput 2Cellos ili Maksima Mrvice, sjajno komercijalizira svoju artističku vještinu, poigravajući se svojim odličnim izgledom. Više nego dečki, doduše, jer dečkima ipak izgled nije ključni element uspjeha. To što se Gavrilović ili neki dizajnerski studio kojeg je tvornica za preradu mesa angažirala, dosjetio da paštetu reklamira jedna, sada već estradna zvijezda, ne treba zamjeriti tvornici koja jedino želi prodati više svojih proizvoda. Uz Anu, ili uz bilo koga tko će izazvati pažnju.

Treba razumjeti i umjetnicu Anu Rucner; uostalom i Severina reklamira Ledo sladoled, zar ne? U krajnjoj liniji, nije toliko ni riječ o seksualizaciji klasične muzike, jer je, recimo, Vanessa Mae već prije dosta godina napravila iskorak u tom pravcu. No, kad bi na primjer Dunja Vejzović zapjevala na HTV-u, u Dobro jutro Hrvatska uz ABC siiiir! – to bi, recimo, bilo nešto sasvim drugo. Ili kad bi Ivo Pogorelić preludirao Chopina ispijajući Žuju, slobodno bismo mogli reći da se radi o banalizaciji klasične glazbe i glazbenika. No, u slučaju Ane Rucner prije je riječ o običnoj samoreklami. Sudeći prema njezinim ranijim javnim pojavljivanjima, često naglašenog erotiziranog odijevanja i nastupa, ona nije žrtva još jedne seksističke reklamne kampanje, već koristi svjesno svoje ženske atribute za privlačenje pažnje široke publike. Ta, pak, s njezinom glazbom nema nikakve veze, ali zato Ani donosi veliku popularnost i estradni status. Tako je Ana u ovoj priči pobjednica, jer dobiva i pozornost i novac. jednako kao i Severina – s tim da, za razliku od Seve, svira klasični instrument uz koji, recimo tako, 'ne ide' ovakva vrsta reklamiranja.

Gavrilović u C-duru

Zapravo, gubitnik ispada – pašteta. Reklama 'ne ide' jer vjerojatno malo od onih kojima je pašteta namijenjena ima doma CD-ove Ane Rucner, a plakat ih sigurno neće navesti da ih kupe. A niti publika klasične muzike (neće biti da je to bila ciljana grupa!) neće jesti više paštete, niti će djeca i njihovi očevi kojima se sviđaju Anine noge, slušati više muzike. Niti je pak ideja marketinške kreative toliko provokativna da se može mjeriti s onima Oliviera Toscanija, čuvenog po reklamama za Benetton zato jer navode na razmišljanje o važnim temama poput nasilja, rata, rasizma itd…Ovakva bi reklama , pametno napravljena, možda i mogla postati provokacija koja govori o bijedi današnjih klasičnih umjetnika koji nemaju ni za kruh, jer kome je još stalo do njihove umjetnosti i kulture uopće – kad bi se samo tako mogla protumačiti. Ali ne može. Jer sve ukazuje na do bola banalan pokušaj reklame koja je promašila cilj, naprosto zato jer je promašila ciljane konzumente. Malo je, naime, vjerojatno da će se uz pomoć Ane Rucner povećati prodaja paštete, čak i ako se reklama puno komentira na društvenim mrežama.

Teta pašteta i mama reklama

No ipak, ovaj je plakat zanimljiv zbog posve drugog, gotovo zaboravljenog razloga. Naime, zbog svoje stvarne, a ne imaginarne poruke. Zato jer se iz njega iščitava puno toga o percepciji žene u ovom društvu. Većina ljudi koja će vidjeti ovu reklamu ne mora znati ni ime Ane Rucner, ni njezinu karijeru (iako upravo reklama povećava šansu da je upamte) i neće ih biti briga ni za to da je reklama krajnje neukusna, da ne kažemo čisti kič . Prvenstveno će zapaziti odličan izgled i seksualiziranu pozu žene na slici. Stvarna, porazna poruka glasi: ako je žena klasična glazbenica - ili bilo koje druge javne profesije – male su joj šanse za uspjeh ukoliko se ne koristi izgledom . Žene, koristite svoj izgled, to će vam, a ne sviranje, donijeti uspjeh! Čak vam i pašteta u tome može pomoći! Sama profesija, ma koliko dobri bili u njoj, nije dovoljna. Ispada da su, pored paštete, najveće žrtve ove reklame baš žene.

Uglavnom, plakat za plakat’.

t-portal

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/08/2013 : 21:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
kad san vidia plakat mislia san da su od nje napravili paštetu

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 26/08/2013 : 09:09:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-slucaj-toz-penkale-dokazuje-da-su-predstecajne-nagodbe-zapravo--prevara-/696748.aspx

pogledati sliku, jel to mali Kranjčar postal novinar :)))

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/08/2013 : 14:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by dosada

http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-slucaj-toz-penkale-dokazuje-da-su-predstecajne-nagodbe-zapravo--prevara-/696748.aspx

I meni sinoć kad san vidija vijest ista stvar pala na pamet.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/08/2013 : 14:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Ovo je prva reklama na koju uvijek reagiram u sebi rijecima - ne mogu vjerovati. Sto joj je to trebalo. Ana mi ovdje srozava svoj ugled kao umjetnica jer smatram da ne bi trebala pristajati na kompromise, a mesna idustrija, tocnije pasteta, porucuju mi da se upitam -koliko su ocajni?

Marketinški brak iz računa lijepe violončelistice i prehrambene industrije račun je bez krčmara: niti će muškarci kojima se sviđaju noge Ane Rucner na jumbo plakatima pohrliti u Glazbeni zavod, niti će šačica klasičara deblje mazati paštetu na kruh. Pouka? 'Ne'š se najest kruha od sviranja' - osim ako izgledaš seksi!

Prošećete li ili se provozate Zagrebom ovih dana, teško da možete izbjeći jumbo plakate reklame za Gavrilović paštetu. Ako već ne zbog originalnosti, onda zbog veličine i pogotovo zbog prelijepe žene na slici - razlog zbog kojeg su je valjda autori plakata i angažirali. Ljepotica nogama grli violončelo uobličen od šnite kruha, koju, držeći u ruci nož umjesto gudala, premazuje paštetom. Banalno, reći ćete, jer da se lijepa žena koristi za reklamiranje bilo čega, od igle do lokomotive, od paste za zube do paštete, to zbilja nije novost. Što je žena ljepša i obnaženija, to bolje – i tako već desetljećima. A činjenica da u rukama drži šnitu kruha u obliku glazbenog instrumenta samo je glupava dizajnerska doskočica. To će, međutim, pomisliti oni koji ne znaju da je ključ ove reklame u imenu ljepotice. Radi se o Ani Rucner.

Ana Rucner nije anonimna krasotica kojoj je jedini atribut njeno tijelo. Upravo suprotno, ona je poznato ime, violončelistica s karijerom, koja, slično kolegama poput 2Cellos ili Maksima Mrvice, sjajno komercijalizira svoju artističku vještinu, poigravajući se svojim odličnim izgledom. Više nego dečki, doduše, jer dečkima ipak izgled nije ključni element uspjeha. To što se Gavrilović ili neki dizajnerski studio kojeg je tvornica za preradu mesa angažirala, dosjetio da paštetu reklamira jedna, sada već estradna zvijezda, ne treba zamjeriti tvornici koja jedino želi prodati više svojih proizvoda. Uz Anu, ili uz bilo koga tko će izazvati pažnju.

Treba razumjeti i umjetnicu Anu Rucner; uostalom i Severina reklamira Ledo sladoled, zar ne? U krajnjoj liniji, nije toliko ni riječ o seksualizaciji klasične muzike, jer je, recimo, Vanessa Mae već prije dosta godina napravila iskorak u tom pravcu. No, kad bi na primjer Dunja Vejzović zapjevala na HTV-u, u Dobro jutro Hrvatska uz ABC siiiir! – to bi, recimo, bilo nešto sasvim drugo. Ili kad bi Ivo Pogorelić preludirao Chopina ispijajući Žuju, slobodno bismo mogli reći da se radi o banalizaciji klasične glazbe i glazbenika. No, u slučaju Ane Rucner prije je riječ o običnoj samoreklami. Sudeći prema njezinim ranijim javnim pojavljivanjima, često naglašenog erotiziranog odijevanja i nastupa, ona nije žrtva još jedne seksističke reklamne kampanje, već koristi svjesno svoje ženske atribute za privlačenje pažnje široke publike. Ta, pak, s njezinom glazbom nema nikakve veze, ali zato Ani donosi veliku popularnost i estradni status. Tako je Ana u ovoj priči pobjednica, jer dobiva i pozornost i novac. jednako kao i Severina – s tim da, za razliku od Seve, svira klasični instrument uz koji, recimo tako, 'ne ide' ovakva vrsta reklamiranja.

Gavrilović u C-duru

Zapravo, gubitnik ispada – pašteta. Reklama 'ne ide' jer vjerojatno malo od onih kojima je pašteta namijenjena ima doma CD-ove Ane Rucner, a plakat ih sigurno neće navesti da ih kupe. A niti publika klasične muzike (neće biti da je to bila ciljana grupa!) neće jesti više paštete, niti će djeca i njihovi očevi kojima se sviđaju Anine noge, slušati više muzike. Niti je pak ideja marketinške kreative toliko provokativna da se može mjeriti s onima Oliviera Toscanija, čuvenog po reklamama za Benetton zato jer navode na razmišljanje o važnim temama poput nasilja, rata, rasizma itd…Ovakva bi reklama , pametno napravljena, možda i mogla postati provokacija koja govori o bijedi današnjih klasičnih umjetnika koji nemaju ni za kruh, jer kome je još stalo do njihove umjetnosti i kulture uopće – kad bi se samo tako mogla protumačiti. Ali ne može. Jer sve ukazuje na do bola banalan pokušaj reklame koja je promašila cilj, naprosto zato jer je promašila ciljane konzumente. Malo je, naime, vjerojatno da će se uz pomoć Ane Rucner povećati prodaja paštete, čak i ako se reklama puno komentira na društvenim mrežama.

No ipak, ovaj je plakat zanimljiv zbog posve drugog, gotovo zaboravljenog razloga. Naime, zbog svoje stvarne, a ne imaginarne poruke. Zato jer se iz njega iščitava puno toga o percepciji žene u ovom društvu. Većina ljudi koja će vidjeti ovu reklamu ne mora znati ni ime Ane Rucner, ni njezinu karijeru (iako upravo reklama povećava šansu da je upamte) i neće ih biti briga ni za to da je reklama krajnje neukusna, da ne kažemo čisti kič . Prvenstveno će zapaziti odličan izgled i seksualiziranu pozu žene na slici. Stvarna, porazna poruka glasi: ako je žena klasična glazbenica - ili bilo koje druge javne profesije – male su joj šanse za uspjeh ukoliko se ne koristi izgledom . Žene, koristite svoj izgled, to će vam, a ne sviranje, donijeti uspjeh! Čak vam i pašteta u tome može pomoći! Sama profesija, ma koliko dobri bili u njoj, nije dovoljna. Ispada da su, pored paštete, najveće žrtve ove reklame baš žene.

t-portal

Zbog opasnosti da ispadnen mizogin neću komentirat pamfletić gđe. Drakulić.
Šta se Ane tiče, nju ne smatram nekim velikim imenom klasične glazbe, već je doživljavam kao pop zvijezdu. Ne vidin u tome ništa loše, to je njen izbor.
Šta se paštete tiče, tu još manje vidin problem.
Jetrene Gavrilović (BTW jedina pašteta na svitu koju jeden) su za razliku od Ane vrh u svojoj konkurenciji, i jedino šta mi je čudno da Gavrilović plaća njoj a ne Ana Gavriloviću jer je spomenuta jetrena veći brand od Ane.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 26/08/2013 14:15:51
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 27/08/2013 : 00:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by Just_Charlie

Gavrilović u C-duru

t-portal

Zbog opasnosti da ispadnen mizogin neću komentirat pamfletić gđe. Drakulić.
Šta se Ane tiče, nju ne smatram nekim velikim imenom klasične glazbe, već je doživljavam kao pop zvijezdu. Ne vidin u tome ništa loše, to je njen izbor.
Šta se paštete tiče, tu još manje vidin problem.
Jetrene Gavrilović (BTW jedina pašteta na svitu koju jeden) su za razliku od Ane vrh u svojoj konkurenciji, i jedino šta mi je čudno da Gavrilović plaća njoj a ne Ana Gavriloviću jer je spomenuta jetrena veći brand od Ane.

tako je...ja kad umren,sa mnom u kapsil ide i jetrena narančasta...samo se mislim oće li mi ubacit onu u tubi ili u limenci...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 27/08/2013 : 01:06:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by dosada

I meni sinoć kad san vidija vijest ista stvar pala na pamet.

http://www.index.hr/black/clanak/fotografija-koja-se-siri-internetom-niko-kranjcar-bacio-se-u-novinarske-vode/696930.aspx

nismo jedini

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/08/2013 : 01:10:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/126784/Na-kruzeru-se-potukli-osjecki-i-zagrebacki-maturanti.aspx

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/08/2013 : 01:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
moja stara ulica

http://www.dalmacijanews.com/Crnakronika/View/tabid/71/ID/126755/Program-kluba-Paganini-Cajke-pistolji-nozevi-boce.aspx

Edited by - lwood on 27/08/2013 01:15:25
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/08/2013 : 13:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://edition.cnn.com/interactive/2012/03/world/mauritania.slaverys.last.stronghold/index.html

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/09/2013 : 13:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Crnakronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/220208/Default.aspx

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/09/2013 : 01:19:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
http://www.jutarnji.hr/celni-covjek-nsa-uredio-je--centar-za-informacije--poput-enterprisea/1126361/

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/09/2013 : 20:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Zemljovid muškog ...rca!

http://www.index.hr/black/clanak/karta-svijeta-prema-velicini-penisa-pogledajte-gdje-su-muskarci-najvise-a-gdje-najmanje-obdareni/701853.aspx

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/09/2013 : 23:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
za one koji misle da je ljudski svit preokrutan:

Go to Top of Page
Page: of 678 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.97 seconds. Snitz Forums 2000