forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 NEVIDIM RAZLOG...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

alexts
Advanced Member

Serbia
9042 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/09/2013 : 21:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Brni

kaži mi ko je po tebi najviše uticao na Warrena Tuftsa?

Raymond ili Foster? Možda Kaniff?

Ako lepo obrazložiš možemo da nastavimo konverzaciju.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9042 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/09/2013 : 21:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by alexts

Hoćeš da ti predajem o Gilu Kaneu? O njegovom Green Lanternu, Spider-Manu, Conanu ili Supermanu?
Šta misliš o njegovim Jastrebovima Kosmosa (Star Hawks)?
O nekom drugom značajnom i uticajnom crtaču? O Neilu Adamsu?

O nekom iz druge škole? Kako ti se sviđaju italijani Lino Landolfi, Botaro, Jakoviti...?

Kupuješ li Malog Nema? Krazy Kat?

Jbg opet sam zabravia stavit ovaj smajl

Ne sumnjam ja da ti znas..problem je sta bi ja volia u svom topicu vidit neki tekst o Kaneovom Supermanu..

Nikad ne kažem nikad.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 21:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Brni

kaži mi ko je po tebi najviše uticao na Warrena Tuftsa?

Raymond ili Foster? Možda Kaniff?

Ako lepo obrazložiš možemo da nastavimo konverzaciju.

Iskreno ja o ovim ljudima znam jako malo i nista..nesto sam sitno cita princa Valijanta i to je to..

Ja sam covjek od DC i nesto sitno Marvela (volim citat Hawkeye najvise, Hulka i Cap. Americu)..

Citam mange, Alan Forda, Jod, Moore itd..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 13/09/2013 21:43:32
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 13/09/2013 : 22:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:

quote:
znam puno vise o superherojskom zanru nego sta ti mislis a to je sta je on evoluira te nije sta u 80-tima i Swanu

I stalno se razbacuješ tom "evolucijom", samo superherojski strip evoluira, a Boneli ne.

E pa razočaraću te i tu - uzmeš li epizodu Spajdermena iz 1977 i 1991 primetićeš mnogo manju evoluciju nego u Bonelijevom stripu iz 1977 (Kit Teler, Teks)i onom iz 1991 (Natan Never, Dilan Dog).

I to se ne radi o evoluciji tipa sad mu je kostim moderniji nego pre, nego o evoluciji jezika stripa, vizuelnog stila, stila pripovedanja i ciljane publike.

Boneliju je plus to sto neevoluira ljudima ne dosaduje tako brzo ko americka sranja(ne sva)

Americka sranja ? jesi ti uopce ista procitao od americkog stripa ?
Uostalom,nije li nekakva vrsta "evolucije" tj. promjene ono što čini neki serijal zanimljivim ?

"There are no men like me. Only me"

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082

Edited by - Smomo8 on 13/09/2013 22:29:16
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 22:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Smomo8

Americka sranja ? jesi ti uopce ista procitao od americkog stripa ?
Uostalom,nije li nekakva vrsta "evolucije" tj. promjene ono što čini neki serijal zanimljivim ?

Da i ja dijelim ovo misljenje, kada se nista ne mijenja onda pocme vladati dosada i monotonija..

No mislim da se svi vrtimo u krug i kako bi reka Bushido misamo kruske i jabuke, pljuvacina je krenula pa se na nju odgovorilo (sto je moja krivica) i tu nema kraja..na kraju krajeva potpuno smo se odmakli od teme samog topica..

Ja sam zasad zadovoljan sa ovim sto nasi izdavaci Fibra, Darkwood itd izbacuju od superheroja (DC/Marvel), naravno sta se tice trafike tu je stanje porazavajuce i tesko ce se nesto promjeniti..

Kako god ja osobno vise neman problema oko nabavke bilo kojeg stripa izvana posebno ovih novih, dovoljno je doc u algoritam i uzet s police (naravno i platit )..svakako bi bilo lijepo neke stvari u malo masovnijem obliku imati na hrv./srp. jeziku no sto je tu je..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 13/09/2013 : 23:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
@Brni
Eto da i ti priznaš da su to sve kruške i jabuke...
A ja bih ti dao još jedan savjet,a to je da ne budeš ograničen kada je strip u pitanju.
Bez obzira na sve ove silne rasprave koje ovdje svi mi vodimo,ja ću i dalje misliti da je određena vrsta stripova smeće,ali....ništa me neće spriječiti da uzmem u ruke i počnem čitati nešto što sam unaprijed otpisao...kod mene nema ograničenja,čitam baš sve što mi je dostupno i nije me sram priznati da bi se uhvatio čitanja svega počev od Donald Ducka,Tom & Jerrya,Garfilda...Kapetana Mikija, Batmana, Zagora, Bleka, Nathana, Supermana, Dylana itd itd itd,pa makar se radilo i o onim stripovima koji se čitaju naopačke od zadnje strane (mange naravno,naopačke jedino odbijam igrati belu)..i njih ću čitati,ali kao što rekoh-ukusi su ukusi i svatko voli ono što njemu odgovara...;)
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 13/09/2013 : 23:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
A kada smo kod superheroja...nabrajajući ove strip junake,sjetio sam se jednog "superheroja"....ako se ne varam,zove se Bomby (dogodila se ljubav između zombija i Bambya i rodio se Bomby)...
Ne mogu se sjetiti gdje sam to pročitao,jel neka strip revija ili nešto slično,ali neće mi iz glave jer se sječam da me je dobro nasmijao taj kratki stripić,pa me zanima jel toga ima još ili se je radilo samo o jednokratnoj zajebanciji?
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 13/09/2013 : 23:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Zombi Bamby sa crvenim plaštom!!!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/09/2013 : 00:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

A kada smo kod superheroja...nabrajajući ove strip junake,sjetio sam se jednog "superheroja"....ako se ne varam,zove se Bomby (dogodila se ljubav između zombija i Bambya i rodio se Bomby)...
Ne mogu se sjetiti gdje sam to pročitao,jel neka strip revija ili nešto slično,ali neće mi iz glave jer se sječam da me je dobro nasmijao taj kratki stripić,pa me zanima jel toga ima još ili se je radilo samo o jednokratnoj zajebanciji?

Koliko znam, Bombi je izlazio u publikaciji Zabava za celu porodicu, u brojevima 11-16.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9470 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 14/09/2013 : 00:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Oki

Koliko znam, Bombi je izlazio u publikaciji Zabava za celu porodicu, u brojevima 11-16.

I reprintan u Kiši broj 3,

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 14/09/2013 : 00:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Oki

Tako je! Hvala Bushido!
Zadnja korica ZZCP,a ja nažalost imam samo jedan broj od ovih navedenih pošto je samo na jednom od brojeva koje posjedujem bio Bomby....
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 14/09/2013 : 00:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

I reprintan u Kiši broj 3,

Hvala i tebi Deers!
Nisam baš ljubitelj strip revija i nisam znao za ovo,pa ću proučiti malo ovih dana što se može naći u Kiši ili nečemu sličnom jer se za dobar vic koji može nasmijati čovjeka isplati prelistati i pročitati ovako nešto...
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 14/09/2013 : 20:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Boneliju je plus to sto neevoluira ljudima ne dosaduje tako brzo ko americka sranja(ne sva)

Znaci tebi je zanimljivo kada ti netko godinama servira jedno te isto bez ikakvih promjena?

DA
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19801 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/09/2013 : 21:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Znaci tebi je zanimljivo kada ti netko godinama servira jedno te isto bez ikakvih promjena?

DA

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 14/09/2013 : 22:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

DA

To puno govori o tebi.

"There are no men like me. Only me"

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2427 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 15/09/2013 : 00:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Oki

Ima ga i u broju 10
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2427 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 15/09/2013 : 00:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

DA

To puno govori o tebi.

Hajd, pustite dečka...
Sjetite se malo kakve smo gluposti i sami lupali kada smo imali 10 god.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 15/09/2013 : 01:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

quote:

quote:

quote:

quote:

DA

To puno govori o tebi.

Hajd, pustite dečka...
Sjetite se malo kakve smo gluposti i sami lupali kada smo imali 10 god.

Jesi smijesan
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/09/2013 : 05:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Rahazlam, idi majke ti procitaj jedno pet-sest americkih stripova, bilo sta, samo radi reda, ovako lupetas o necemu u vezi cega nemas pojma.

Preporucujem ti da probas malo Americke ne-superherojske radove, vec imas "Poslednji Covjek na Zemlji" i "Okruzen Mrtvima" na nasim prostorima (Hrvatska i Srbija), mozda ti ipak otvore malo oci na strip scenu van Bonelija.

:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/09/2013 : 10:05:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
ramazan, kad procitas Mausa i Sin City toliko ces biti opčinjen da ćeš se prijaviti da ides prvi u Siriju
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/09/2013 : 10:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa dva posta odozgo jedino nemoj čitati Posljednji čovjek na zemlji i Mausa jer ti se neće svidjeti...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 16/09/2013 : 20:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by teller

quote:

Pametan izdavač bi od Betmena i Supermena na kioscima vrlo brzo napravio prodavanija izdanja od bilo kog Bonelija.

aha,spajdermen se malo moderniji od supermena u vrijeme kad se vrteli njegovi odlicni filmovi prodavao mizerno,pitajte talyja kako se obogatili izdavaci...i ugasili izdanja...
Točno tako
Bilo koji amerojunak i manga moze samo zagoru da siva zakrpe na gacama
Istina na žalost
To vam je valjda jasno...cak se klinci vise ne pale na heroje u pajkicama,
Klinci... neki novi klinci stripa se nikada nisu pojavili. Ne postoje. Klinci ne čitaju stripove.
neznam kako je u usa ali kod nas amerojunaci nikad nisu stekli ogromne publike,..za razliku od bonelli junaka...samalo zlobe reko bi da nas narod prepoznaje kvalitetu.

Naš narod ne bi prepoznao kvalitet ni da ih kvalitet ujede za muda.

Otprilike

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 16/09/2013 : 20:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

Ako već pravimo usporedbe, u JD-u Betmen: Kult ide ko halva (ćeten).
LB Zagor izložen ko na auto sajmu (niko ni ne pita za nj).

Da ne pišem koliki je hit Okružen mrtvima, recimo

Okružen Mrtvima je izvrstan strip, pa to ni pod razno ne ide ruku pod ruku sa većinom superjunačkih stripova.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/09/2013 : 20:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Rastaman opet zakuhao stvar...
Pa dajte ljudi kako Rastaman može čitati ove američke stripove ako su na američkom? Ove domaći Bonellije ko zagor čovjek može fino ko čovjek uzeti u ruke i čitati.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 16/09/2013 : 22:37:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Rastaman opet zakuhao stvar...
Pa dajte ljudi kako Rastaman može čitati ove američke stripove ako su na američkom? Ove domaći Bonellije ko zagor čovjek može fino ko čovjek uzeti u ruke i čitati.

Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000