Author |
Topic  |
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 29/09/2013 : 17:21:53
|
Asteriks i Gošini nemaju priče tipa smešna strana istorije Oni su u takvoj istoriji A čak ni humor nije baš istovetan
Poredba sa ćevapima nije bukvalistička ona pokazuje da je to ko da si rekao da ti se ne sviđa nešto što je sama srž nečega
Ko da si rekao da voliš fudbal, ali bez lopte Okej
Ti si, eto, prvi koga znam da čita Alana, a ne voli priče Broja Jedan |
Edited by - Jasko on 29/09/2013 17:24:50 |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 29/09/2013 : 17:35:31
|
Ja obožavam priče Broja Jedan (vjerojatno jedina koju ne volim je ona o Elizabeti i Mariji Stuart), a Odiseja mi je najdraža priča od svih. Više o tome u recenzijama koje slijede, možda će se Ivanu dopasti priča o Odiseji poslije toga .
A priče Broja 1 su daleko od fillera, pa sama radnja u AF epizodama ionako nikad nije bila toliko važna. Da se tako nešto pojavi u, štajaznam, Mister Nou, onda bi bio filler. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8625 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 29/09/2013 : 18:10:47
|
quote: Originally posted by Jasko Ko da si rekao da voliš fudbal, ali bez lopte Okej
Ma nema čovjek pojma o Alanu, a to je jedino što čita od stripa. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 29/09/2013 : 18:40:53
|
quote: Originally posted by paro
Ma nema čovjek pojma o Alanu, a to je jedino što čita od stripa.
Gospodo, idemo se vrijeđat... |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8625 Posts
Posted - 29/09/2013 : 18:44:33
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Ma nema čovjek pojma o Alanu, a to je jedino što čita od stripa.
Gospodo, idemo se vrijeđat...
Nemaš pojma, to je činjenica, ne uvreda. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 30/09/2013 : 00:12:57
|
prije bi rekao da je ovaj tvoj komentar na toj razini.
kaj hoćeš reć, to što sam rekao nešto s čime se ti ne slažeš, to znači da nemam pojma? po čemu i zašto misliš da nemam pojma? svatko ima svoje mišljenje.
a onda se sjetim, pa da, gdje bi onda bile sveznalice poput našeg Antiše da nam uvijek sole pamet  |
Edited by - Darth Ivan on 30/09/2013 00:24:47 |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8625 Posts
Posted - 30/09/2013 : 07:10:55
|
prije bi rekao da je ovaj tvoj komentar na toj razini.
kaj hoćeš reć, to što sam rekao nešto s čime se ti ne slažeš, to znači da nemam pojma? po čemu i zašto misliš da nemam pojma? svatko ima svoje mišljenje.
a onda se sjetim, pa da, gdje bi onda bile sveznalice poput našeg Antiše da nam uvijek sole pamet 
Odi čitaj Čarobnu svjetiljku, jer ipak je ta priča puno bolja od recimo jednog Poziva na krstarenje. Priče Broja Jedan su bezveze? Za jednog studenta sociologije i povijesti ne pokazuješ previše interesa za vrijeme i društvo u kojem je nastao strip kojeg jedinog voliš i čitaš. Tebi su kao nekom 13- ogodišnjem dječarcu zanimljivije infantilne Klodovikove zajebancije s vrhovnim šefom koje te očito jedine vesele u cijelom stripu. U ovih par godina nisi zagrebao dublje od Klodovikovih budalaština, te sukladno s time nisi kompetentan za bilo kakvu ozbiljniju raspravu. Umjesto da se pomiriš s time ili poradiš na tome, ti si uvijek apsolutno isključiv i pomalo egoističan.. Ergo, nemaš pojma. A sad odi otrči 2 kruga po kiši da dođeš k sebi nakon ove katarze...ili uzmi satove poduke kod profesora Jaska, on će ti sigurno na puno finiji način objasnit fenomen kojeg zovemo Alan Ford. |
|
Edited by - paro on 30/09/2013 08:23:46 |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 30/09/2013 : 17:22:36
|
I idemo poslednja tura 137-140.
137 - "Kartoffeln". Priča nepamtljiva, loša, ali ne i katastrofa. Za utehu, bolja nego prethodna. Crtež je bezvezan, jer je tuš užasan. U svakom slučaju veliko ništa na 120 strana.
138 - Bob na bobu Tja, čak i ne znam što su išli na planinu. Priča ko priča je zilon puta viđeno. Stvarno očaj. Crtež bolji, taj Pifa-Kijarini .
139 - Svečana večera. Još jedno remek-delo šestogodišnjeg dečaka. Na tom je nivou.
140 - Nasljedstvo iz Teksasa. Pih, onako, mož da prođe.
Sve u svemu, ova 1980. godina je aposlutni užas Alana Forda. Sa retkim svetlim pričama u vidu druge trilogije Gumifleksa. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 30/09/2013 : 18:09:29
|
quote: Odi čitaj Čarobnu svjetiljku, jer ipak je ta priča puno bolja od recimo jednog Poziva na krstarenje. Priče Broja Jedan su bezveze? Za jednog studenta sociologije i povijesti ne pokazuješ previše interesa za vrijeme i društvo u kojem je nastao strip kojeg jedinog voliš i čitaš. Tebi su kao nekom 13- ogodišnjem dječarcu zanimljivije infantilne Klodovikove zajebancije s vrhovnim šefom koje te očito jedine vesele u cijelom stripu. U ovih par godina nisi zagrebao dublje od Klodovikovih budalaština, te sukladno s time nisi kompetentan za bilo kakvu ozbiljniju raspravu. Umjesto da se pomiriš s time ili poradiš na tome, ti si uvijek apsolutno isključiv i pomalo egoističan.. Ergo, nemaš pojma. A sad odi otrči 2 kruga po kiši da dođeš k sebi nakon ove katarze...ili uzmi satove poduke kod profesora Jaska, on će ti sigurno na puno finiji način objasnit fenomen kojeg zovemo Alan Ford.
Antiša, u čemu je problem? što si mislio, da će ovo bit tema gdje ćemo se svi okupit i ismijavat sve epizode iz post-Magnus perioda? mislim, ne znam jesi li svjestan, ali iz tvojih komentara očito pršti gadna frustracija jer su meni neke epizode iz post-Magnus perioda dobre i što ih više cijenim od nekih Magnusovih. stvarno ne razumijem, jel ti je tako teško prihvatiti tuđe mišljenje ili što već?
ne pokazujem previše interesa za društvo u kojem je nastao Alan Ford? pa gledaj, ako netko ne pokazuje interes za društvo i društvene odnose, onda si to svakako ti, s obzirom da tvoj um očito ne može prihvatiti činjenicu da ne dijelimo svi ista mišljenja i ukuse. možda se ti tu sad ne slažeš sa mnom i sve to, ali je li u redu da napadaš mene osobno i moje stavove? razmisli malo o tome tko je tu egoističan.
nekompetentan sam za raspravu? jel, a ti si kompetentan? ajde barem onda pokaži tu svoju kompetentnost i izrazi svoje mišljenje zašto se ne slažeš sa mnom, umjesto što me tu non-stop napadaš komentarima tipa: "nemaš pojma", "favoriziraš Piffarerija", "interesantne su ti zajebancije Klodovika i starkelje" i slično.
uzet ću nekoliko satova kod kolege Jasena, hvala na savjetu. a tebi preporučam jedan posjet psihijatru, možda te uspije izliječit od tih tvojih životnih frustracija. živio 
P.S. nisam više student pov/soc, prvostupnik sam  |
Edited by - Darth Ivan on 30/09/2013 18:26:40 |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8625 Posts
Posted - 30/09/2013 : 18:20:26
|
quote: Odi čitaj Čarobnu svjetiljku, jer ipak je ta priča puno bolja od recimo jednog Poziva na krstarenje. Priče Broja Jedan su bezveze? Za jednog studenta sociologije i povijesti ne pokazuješ previše interesa za vrijeme i društvo u kojem je nastao strip kojeg jedinog voliš i čitaš. Tebi su kao nekom 13- ogodišnjem dječarcu zanimljivije infantilne Klodovikove zajebancije s vrhovnim šefom koje te očito jedine vesele u cijelom stripu. U ovih par godina nisi zagrebao dublje od Klodovikovih budalaština, te sukladno s time nisi kompetentan za bilo kakvu ozbiljniju raspravu. Umjesto da se pomiriš s time ili poradiš na tome, ti si uvijek apsolutno isključiv i pomalo egoističan.. Ergo, nemaš pojma. A sad odi otrči 2 kruga po kiši da dođeš k sebi nakon ove katarze...ili uzmi satove poduke kod profesora Jaska, on će ti sigurno na puno finiji način objasnit fenomen kojeg zovemo Alan Ford.
Antiša, u čemu je problem? što si mislio, da će ovo bit tema gdje ćemo se svi okupit i ismijavat sve epizode iz post-Magnus perioda? mislim, ne znam jesi li svjestan, ali iz tvojih komentara očito pršti gadna frustracija jer su meni neke epizode iz post-Magnus perioda dobre i što ih više cijenim od nekih Magnusovih. stvarno ne razumijem, jel ti je tako teško prihvatiti tuđe mišljenje ili što već?
ne pokazujem previše interesa za društvo u kojem je nastao Alan Ford? pa gledaj, ako netko ne pokazuje interes za društvo i društvene odnose, onda si to svakako ti, s obzirom da tvoj um očito ne može prihvatiti činjenicu da ne dijelimo svi ista mišljenja i ukuse. možda se ti tu sad ne slažeš sa mnom i sve to, ali je li u redu da napadaš mene osobno i moje stavove? razmisli malo o tome tko je tu egoističan.
uzet ću nekoliko satova kod kolege Jasena, hvala na savjetu. a tebi preporučam jedan posjet psihijatru, možda te uspije izliječit od tih tvojih životnih frustracija. živio 
P.S. nisam više student pov/soc, prvostupnik sam 
Istina, o ukusima se ne raspravlja, al kad neko nema ukusa onda jbga. Psihijatra posjećujem od 2010, ne brini, ali jedina velika frustracija ovdje si definitivno ti. Trčanje po kiši nije pomoglo? Onda odi izbrojat kolko se puta Klodovik javio na telefon u 20 godina. Ciao 
P.S. Nemaš pojma. |
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 30/09/2013 : 18:42:47
|
Istina, o ukusima se ne raspravlja, al kad neko nema ukusa onda jbga.
i evo sad, mislim, oprosti, al to upravo radiš. kažeš da se o ukusima ne raspravlja, pa napišeš ovo podebljano.
stvarno ne razumijem, jel te toliko smeta kaj netko ima drugačije mišljenje od tebe?
quote: Psihijatra posjećujem od 2010, ne brini, ali jedina velika frustracija ovdje si definitivno ti.
potpuno sam smiren, hvala lijepo 
quote: Trčanje po kiši nije pomoglo? Onda odi izbrojat kolko se puta Klodovik javio na telefon u 20 godina. Ciao 
ne opterećujem se nebitnim stvarima 
bolje ti to odradi, jer ti je očito dosadno na forumu 
quote: P.S. Nemaš pojma.
ti imaš?
ajde onda, ako ti misliš da imaš pojma, onda barem argumentiraj zašto se ne slažeš sa mnom, umjesto da me tu non-stop napadaš samo komentarima tipa: "nemaš pojma", "favoriziraš Piffarerija", "interesantne su ti zajebancije Klodovika i starkelje" i slično. |
Edited by - Darth Ivan on 30/09/2013 18:52:28 |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 30/09/2013 : 18:51:26
|
[quote]Trčanje po kiši nije pomoglo? Onda odi izbrojat kolko se puta Klodovik javio na telefon u 20 godina. Ciao 
ne opterećujem se nebitnim stvarima 
K-khm...  |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8625 Posts
Posted - 30/09/2013 : 22:12:50
|
@Darth Ivan
I dalje bez poštenog argeumenta? I dalje... nemaš pojma, sve što radiš je jeftino prebacivanje loptice, nemaš pojma o stripu kojeg čitaš i to je činjenica..i to ne možeš sakrit.
Odi se rađe prepirat u pdf-u o filmu i serijama, ovdje nemaš šta tražit, a tamo te možda još uvijek shvaćaju ozbiljno.. |
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 01/10/2013 : 02:32:20
|
@Darth Ivan
I dalje bez poštenog argeumenta?
a koje točno argumente ti hoćeš? ajde iskreno.
da promijenim mišljenje? da kažem: "sve epizode iz post-Magnus perioda su sranje." ili "starkeljine povijesne priče su mi baš zanimljive." ili nešto treće? ajde reci pa da budemo načisto više s tim.
quote: I dalje... nemaš pojma, sve što radiš je jeftino prebacivanje loptice, nemaš pojma o stripu kojeg čitaš i to je činjenica..i to ne možeš sakrit.
a što ti radiš? non-stop prebacuješ meni kako nemam pojma, jer se očito ne možeš pomirit s tim da netko ima drugačije mišljenje. i to je činjenica. 
quote: Odi se rađe prepirat u pdf-u o filmu i serijama, ovdje nemaš šta tražit, a tamo te možda još uvijek shvaćaju ozbiljno..
tako na niskim granama ipak nisam, bar ne ko ti  |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 01/10/2013 : 04:16:45
|
dobro, dobro, šta sad...
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
Edited by - mladjo on 01/10/2013 04:17:04 |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8625 Posts
Posted - 01/10/2013 : 07:09:47
|
quote: Originally posted by mladjo
dobro, dobro, šta sad...
A ništa, čekamo da dijete prebroji Klodovikovo javljanje na telefon  |
|
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 01/10/2013 : 15:08:54
|
quote: Originally posted by mladjo
dobro, dobro, šta sad...
nikaj, idemo na pivu u sklopu dobrosusjedskih odnosa     |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 01/10/2013 : 15:09:57
|
A ništa, čekamo da dijete prebroji Klodovikovo javljanje na telefon 
mislio sam da ti sve znaš 
ne moram nikaj prebrojavat, odgovor je: jednom. u epizodi "Safari bez veze". |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 01/10/2013 : 15:18:08
|
quote: Originally posted by Jasko
Što se tiče same epizode, ja sam fudbalski tip, pa epizoda gde je fudbal lajtmotiv ne mož biti loša (:
Kad smo kod toga, zna li netko je li možda radnja Sportske afere bila nadahnuta nekim stvarnim događajem (kao Sve ili metak), ili jesu li neki likovi karikature tadašnjih nogometaša/upravitelja/menadžera itd.?  |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8625 Posts
Posted - 01/10/2013 : 15:47:06
|
quote: Originally posted by Opti
quote: Originally posted by Jasko
Što se tiče same epizode, ja sam fudbalski tip, pa epizoda gde je fudbal lajtmotiv ne mož biti loša (:
Kad smo kod toga, zna li netko je li možda radnja Sportske afere bila nadahnuta nekim stvarnim događajem (kao Sve ili metak), ili jesu li neki likovi karikature tadašnjih nogometaša/upravitelja/menadžera itd.? 
Eventualno se možda pojavljuju Riva, Rivera, Anastasi ili Boninsegna..ko će ga znat..treba Bunkera pitat.. |
|
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 01/10/2013 : 16:10:17
|
Hvala na tim informacijama, i zato ću ja zauzvrat ponuditi nekoliko drugih zanimljivosti... 
Pišući recenziju za Sportsku aferu malo sam uspoređivao izvornio izdanje (sken) i hrvatska izdanja, i guess what, još malo čuvene cenzure:

Ovaj put je prebrisana fašistička parola s Grunfove majice, i ovo nije ni u Klasik ediciji bilo ispravljeno (ali zato njegove nacističke parole iz ranijih epizoda nisu obrisane).
Ugl., to sam našao na skenu talijanskog izdanja. Jedini talijanski AF kojeg posjedujem fizički doma jest TNT Gold reprint 18, Pas za milijun dolara, i tamo na 40. str. stoji natpis:
Un soggiorno un po' insolito? Viet - nam. Un viaggio ricco di thrilling? Visitate i paesi dell' est Asiatico. Per informazioni rivolgersi al ministero della guerra.
Servizio turistico. Esagono.
(žao mi je što nisam stavio sliku, tj. nemam skener a nisam našao sken online)
U Vjesnikovom izdanju su sve aluzije na Vijetnam, istočnu Aziju i Heksagon bile zamijenjene:
Želite li dobro provesti odmor Pođite na more, u planine ili na jezera, samo ne zaboravite puni novčanik!
Meni se čini da te cenzure u AF-u ima apsolutno svagdje.  |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8625 Posts
Posted - 01/10/2013 : 17:11:13
|
Mislim da je ta epizoda izašla 1975, tako da provjeri dal je u to vrijeme bila aktualna neka nogometna afera...možda Jasen zna.. |
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 01/10/2013 : 23:47:10
|
Mislim da je ta epizoda izašla 1975, tako da provjeri dal je u to vrijeme bila aktualna neka nogometna afera...možda Jasen zna..
Bah, od kad je Kalča i afera je :) Italijani su sinonim za prevaru, a mi smo samo pozajmili sve najgore od njih (: Uostalom, Šajber i Džarovski su male mace za njih :D Moguće da je tad nešto bilo, treba cunjati po Interu, jer je matorac njihov verni fan 8) Sumnjam da je Magnus pratio one slepce iz Bolonje :D |
 |
|
Topic  |
|