Author |
Topic |
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 06/10/2013 : 17:47:17
|
Pošto je Zagor junak sa najviše izdanja i fanova na ovim prostorima, jedno od aktuelnih pitanja jeste sledeće:
Koje kolekcionarsko izdanje uzimate ?
Biće i onih koji kažu oba, i sam sam među njima, ali sam istovremeno svestan da nema smisla duplirati ovako skupo izdanje na račun nekih drugih vrednih stripova.
Zato tražim pomoć oko odluke za koje se izdanje odlučiti - Libellus ili VČ ?
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1917 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 06/10/2013 : 17:53:51
|
Oba, ali: da je VC u vecoj prednosti sa brojem knjiga, bez dvoumljenja samo VC. Ovako ih LL prestize za godinu dana, dakle LL. CB ljepsi od boje, dakle oba. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 06/10/2013 : 18:27:35
|
Uzeo sam kolorca od libellusa. Extra izdanje + kolorci su prava kombinacija. Imaš praktički originale i izdanje, koje bojom daje novu draž pri ponovnom čitanju. VČ ima originale. Zagor se mora čitati u CB. To je plus VČ, ali CB svi imamo u extra izdanju. Bolje uzet boju i pustiti da te kolor pozitivno iznenadi. Neke epizode će sigurno profitirati bojom, pogotovo morske i snježne. |
|
|
dilan kucko
Average Member
Montenegro
835 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 06/10/2013 : 18:51:47
|
meni vise odgovara boja, pogotovo za one prve brojeve koji su teska naiva pa ih jedino u boji i mogu citati, jedino tako dobijem volju... druga stvar je sto ce LL uskoro prestici VC pa je i zbog toga prednost na strani LL. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 06/10/2013 : 19:13:48
|
LL kolorce. Makar ni njih zbog naivnosti i anakronosti ne čitam nego samo listam, a čitat ću možda one od Zagor priča nadalje. Možda.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/10/2013 : 19:40:50
|
Slazem se sa Patkom crno beli crtez je nenadjebiv! Ja sam uzimao oba i VC kolekcionarski i LL kolorce ali zbog Libellusovih cena i poskupljenja {kojih ce sigurno biti jos} nisam mogao finansijski da izdrzim da kupujem oba izdanja te sam odustao od Libellusovih koloraca na broju 7 i nastavljam samo sa VC.
Bolje mi je da uzmem neki strip koji nikada nisam citao nego da kupujem duplo Zagorovo izdanje po paprenoj ceni. Crno belo ima i vecu draz po meni, Ferri i Bignotti nikako ne mogu da izgledaju u boji onako dobro kao u crno beloj tehnici.
Nadam se da cu jednog dana imati para da pokupujem ta Libellusova izdanja na nekim rasprodajama i snizenjima jer ih vredi imati, ali VC me je svojom cenom {moguc je popust od 30 posto} i kvalitetom i Laurentijevim naslovnicama kupio zauvek i sa njim cu gurati do kraja.
|
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 06/10/2013 : 19:53:14
|
Tako i ja razmisljam...Kad se samo setim da trenutno kriziram sa prvih sto epizoda zagora, pa mi VC KI dodje kao neko ultimativno dugorocno resenje. Za kolorcima balavim najvise zbog originalnog jezika, ali misljenja sam da je LL najbolje izdanje Zagora koje je svet ikada video. No, kao sto kaze gg: video sam masu odlicnih albuma (ranije neprocitanih) od Belog Puta, Phoenix pressa, Darkwooda i Libellusa koje je steta propustiti na racun dupliranja prica.
Evo gledam upravo sta prvo da uzmem: 300, Mracni Vitez: povratak i odmazda, Vekovnici, Tarzan, Cat Claw koji mi fale, Essential Marvel stripove, DD (verovatno cu uzimati KI od VC) ciji mi prvi brojevi tuzno fale,Batman Kult, Hulk, Sandman, 100 metaka...jebote |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 06/10/2013 : 19:57:54
|
Ni LL, ni VČ, već AC i ako su na samom početku LL su preskupa i u boji su, a to nije za Zagora... VČ se mogu naći po povoljnim cenama, ali prednost dajem AC pojedinačnim brojevima vernim originalu |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 06/10/2013 : 20:00:14
|
quote: Originally posted by Timber Bil
Da kao što sam i pretpostavljao, mišljenja su različita, ni sam nisam dovoljno pametan da presečem...
Kako očekuješ da neko drugi odluči šta je tebi najbolje? |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Posted - 06/10/2013 : 20:00:18
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ni LL, ni VČ, već AC i ako su na samom početku LL su preskupa i u boji su, a to nije za Zagora... VČ se mogu naći po povoljnim cenama, ali prednost dajem AC pojedinačnim brojevima vernim originalu
Ne stoji ta priča da je skup VČ sa 4 epizode unutra koje koštaju 1600 dinara jer te četiri iste u Agartiju takođe izađu na 1600 dinara. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 06/10/2013 : 20:01:51
|
Ni LL, ni VČ, već AC i ako su na samom početku LL su preskupa i u boji su, a to nije za Zagora... VČ se mogu naći po povoljnim cenama, ali prednost dajem AC pojedinačnim brojevima vernim originalu
definitivno no.1, i tu nema sta da se doda: otisak, kvalitet...ma sve naj naj
ovde se samo radi o dilemi oko HC izdanja |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1048 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 06/10/2013 : 20:59:46
|
quote: Originally posted by fikus
Jedva čekam izdanje Zagora u 3D-u. Pa kad otvorim strip a ono tomahawk izleti van.
Btw.Ja nemogu viditi Zagora u boji, i nikad neću kupovati ni skupljati takvog. Što se tiče usporedbe VČ KI i Libellus knjige, ja bih odabrao VČ. Imao sam 7-8 knjiga i super su. Razlog što nisam nastavio sakupljati njih je to što sam odlučio napraviti svoju izvranrednu kolekciju Zagora. Niko nema takvu :P Imam malo malo OP od VČ, malo redovnih od VČ, malo od Ludensa, malo od Slobodne, malo zagor Klasika. Kolekcija mi je strava, baš pravo KOLEKCIONARSKO! |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 06/10/2013 : 21:30:48
|
quote: Originally posted by Timber Bil
Ne stoji ta priča da je skup VČ sa 4 epizode unutra koje koštaju 1600 dinara jer te četiri iste u Agartiju takođe izađu na 1600 dinara.
Naravno da ne stoji, nisam to ni napisao... čak naprotiv AC je i skuplji od VČ, bar za sada... ali kao što sam napisao AC imaju prednost pojedinačnog broja vernom originalu |
Edited by - Bruce Springsteen on 06/10/2013 21:31:49 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 06/10/2013 : 21:48:29
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
definitivno no.1, i tu nema sta da se doda: otisak, kvalitet...ma sve naj naj
ovde se samo radi o dilemi oko HC izdanja
Da je u kombinaciji bio AC, moj glas bi također išao njima... Jednostavno, majstorski odrađeno!! |
|
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 06/10/2013 : 22:14:10
|
quote: Originally posted by fikus
Jedva čekam izdanje Zagora u 3D-u. Pa kad otvorim strip a ono tomahawk izleti van.
jedva cekam 4d prikaze forumasa kad se ubace na neki topic,,,,valjda ce biti nekad. da ta silna inteligencija dobije i vizualni oblik
a sto se izdanja tice kupujem LLcolor i AC |
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/10/2013 : 22:40:06
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Tako i ja razmisljam...Kad se samo setim da trenutno kriziram sa prvih sto epizoda zagora, pa mi VC KI dodje kao neko ultimativno dugorocno resenje. Za kolorcima balavim najvise zbog originalnog jezika, ali misljenja sam da je LL najbolje izdanje Zagora koje je svet ikada video. No, kao sto kaze gg: video sam masu odlicnih albuma (ranije neprocitanih) od Belog Puta, Phoenix pressa, Darkwooda i Libellusa koje je steta propustiti na racun dupliranja prica.
Evo gledam upravo sta prvo da uzmem: 300, Mracni Vitez: povratak i odmazda, Vekovnici, Tarzan, Cat Claw koji mi fale, Essential Marvel stripove, DD (verovatno cu uzimati KI od VC) ciji mi prvi brojevi tuzno fale,Batman Kult, Hulk, Sandman, 100 metaka...jebote
Ove Betmene sam sve u skorije vreme procitao i moram da kazem da su odlicni! Sada cu za Sajam da kupim i Godinu prvu!
Preporuka za sve Betmene izdate na nasem prostoru!
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 06/10/2013 : 22:46:28
|
Veseli četvrtak je neprikosnoven, odlično izdanje, bez ijedne mane! Dosta toga uzimam od Libelusa, Ludensa, ali Zagora samo od VČ! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2474 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 06/10/2013 : 22:55:36
|
quote: Originally posted by acestroke
Ludens Kolekcionarski Zagor, taj je najkvalitetniji
:)
Ace, mislim da je Ludensovo izdanje jako kvalitetno, mada su oni toliko usporili... Lično imam apsolutno sva izdanja Zagora, ali ako je izbor VČ vs Libellus, onda definitivno VČ. Zagoru jednostavno odgovara CB, posebno kad maestro crta. Inače, ogroman minus na Laurentijeve naslovnice. On meni ne bi crtao ni omote za toalet papir. |
Carpe diem |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18878 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 06/10/2013 : 22:59:03
|
Meni je bolji Libellus, veliki plus su naslovnice unutra a i boja me naterala da čitam i ove prve naiva priće, dobri su mi i predgovori...a tehnički i dizajnerski su izdanja savršena...evo baš gledam..svih 14 poredanih knjiga je po visini bez odstupanja ..ma ni za milimetar... Laurenti na VČ knjigama je plus ali zbog Laurentija i ne tako veliki kako bi mogao biti da je to preuzeo Nuccio ili Verni recimo...u svakom slučaju odlična izdanja i za kojeg se odlućiš-greške nema... uzimat ču i Agarthi Zagora od početka, jer se mi dopada da je izdanje najvjernije originalu, a to je kod nas retkost danas dočekat... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Posted - 25/10/2013 : 13:06:20
|
Inače sve sam čvršći u stavu da je Libellus bolji od VČ kolekcionarca, tako da ukoliko ga stigne moze doći i do masovnog odustajanja od VČ. |
|
|
Topic |
|