Originally posted by den deri Kleine Mate, kad ćemo cugati tu šljivu, ova od 40 se ubila za ferneka, a za ovu preko 40 stepeni, moraš na dernek krenuti do zuba naoružan, jer u Bosni se kaže "jebo dernek ili teferič, ako ti ne skoči na nos". Eto i malo cugaroškog folklora.
nene, 40 litara, ne stepeni
vrlo rado ponesem bocu ili dvje kad idući put krenem prema Sarajevu
Druže komesaru Mlađo nemoj da te bog nanese slučajno da banuješ deronju.Postao mi je miljenik,prvi do kraša.Ako se usudiš eto mene šesnestog na Interliberu u Zg da ti odvalim,kako ono vi komšije kažete,pljusku...
Ma kakav ban,ovaj je legenda skroz-rustikalna pojava koja zna nešto o čemu većina može samo sanjati
Druže komesaru Mlađo nemoj da te bog nanese slučajno da banuješ deronju.Postao mi je miljenik,prvi do kraša.Ako se usudiš eto mene šesnestog na Interliberu u Zg da ti odvalim,kako ono vi komšije kažete,pljusku...
Znači ne smijem na Interliber jel bum šamarelicu pokupil:))
Morat će mi netko drugi onda stripove pokupovati:D
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Tako je, Teller, to su čuvene salame još čuvenijeg autora stripova Benita Franca Jakjovittija. A sad ko je pametniji, vidi se, desetorica na jednoga, vrlo hrabro i junački, već negdje viđeno, a ti kao pajkan bi to trebao promatrati iz ugla pravde. Ali neka se iživljavaju neiživljeni, sve um je ovo virtuala, valjda nekad shvate.
Onima koji se bave Srbijancima i Srbima želim reći da mi uistinu nije namjera bilo što loše reći za stanovnike Srbije u kojoj imam znanaca, prijatelja, suradnika, međutim, Srbijanac je geografska odrednica, Srbin etnička. Moja generacija veoma dobro zna da su se oduvijek stanovnici Srbije nazivali Srbijancima, a opet kažem da nema logike da musliman, Hrvat ili Albanac budu Srbi. Nejkada je Baščaršija bila preplavljena Srbijancima iz Šumadije, vrijednim poljoprivrednicima, koji su dovozili robu poznatim vozo-vlakom "ćirom", uvijek smo ih zvali Srbijancima i nije bilo nikakve ljutnje niti je to neko koristio kao sredstvo uvrede. Opet, srbijansko rukovodstvo, na što ima pravo, mada nije ispravno pravopisno, koristi srpstvo u jednu marketinšku fintu, koliko im to vrijedi nije mi poznato, ali smiješno zvuči kada čujete, srpska šuma, srpska trava, srpski bazen za plivanje, to vam je nekako bilo i s mojim zemljacima katolicima u BiH, koji su, želeći biti veliki Hrvati riječ glede stavljali i gdje treba i gdje ne treba, pa se dešavalo da neki moj jaran, Hercegovac, kaže "ja sam to morao uraditi glede radi zbog toga ili jučer sam glede bio na utakmici"... Na kraju i nije bitan ni pravopis, bitan je smisao i misao koja se želi reći, kao što ja sada želim reći da nas je krenulo, nakon nogometa, i u rukometu - trehnuli smo Portugal o rukometnu "ledinu" i prvi smo u grupi, a vrata Katara nam se polagano otvaraju.
Bagi zapamti, mladjo je tvd orah.. Za svaki slučaj mu opali dva
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Mali mate, Ne bi škodila jedna boca maksuzije, još ako je stepenaža OK, ima da legne teferič da mu se ne zna kraja. A možda bude i stripa za iznenađenje.
Sutra mi Muriljo, najstariji sarajevski prevodilac, raportira punu priču o "Strncima ili stranom u noći" Muriljo je pouzdaniji od deset internet ponuda i internet informacija, kompetentan do kraja, pa što Muriljo gukne - tu je kraj priče.
zasto bas ja? koji se nicim nisam ogrijesio o ovaj topic? ili ti imas nest protiv mene? ili ti imas nekih problema koje se najvjerojatnije pretvaraju u neke frustracije?
Skužio sam ja Krugeru, kakve sve, kako mi Bosanci kažemo fele ima, ali nisu oni krivi. Malo kućni odgoj ili neodgoj, malo virtuala, ovako je, kažu, počeo i Brejvik, pa je na kraju učini "veliko djelo". To potvrđuje komentar koji je uslijedio nakon što si mi se obratio. Srce slatko, još moj zemljak, a kažu da je zmljak krompir, ko će ga znati u ovu uru. Bagi, veze nemaš, frajer je Željko, a Muriljo mu je nadimak, sad da ti objašnjavam ko je Muriljo, nemam vremena spremam neke ove postove da ih šaljem jaranici kako bi ih prevela na italijanski, a onda pravo Frančesku, hoče jaran da pročita "naša" pametovanja, zato ti skokni na internet potraži Murilja, bit će ti malo jasnije. Ako skontaš. A, dabogda!
na njihovu žalost, njih niko nikako ne shvata, blebet je neartikulisana glasovno-tiskana artgikulacija... zato sam i izdvojio neke poruke za prijevod, neka i komšije italijani imaju čemu da se smiju. kažu kod njih je kriza humora. nemoj da ispadneš slovenac kao neki polli.