Author |
Topic  |
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33527 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 16/11/2013 : 12:47:21
|
Da, ne bi me začudilo i 0:0 u uzvratu! Jučer me najviše razočarao kapetan Srna, potpuno nevidljiv, Rakitić je dao onu super dubinsku loptu za crveni, Modrić totalno van utakmice, Pranjić i Perišić pokušavali, napadači odsječeni iako su se jako trudili, ali daleko su od gola, bila je prilika iskoristiti igrača više, ali opet jalovo i ništa, srećom pa je i Island limitirana ekipa, ali bit će teško probiti njihov bunker u Zagrebu, a gol bi mogli primiti, al ajmo ipak pozitivno razmišljati i reći da prolazimo! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 16/11/2013 : 13:30:46
|
Došli smo do toga da ne znamo koju formaciju igrati,ne znamo na koje igrače možemo računati,ne znamo kojem igraču "leži" koja pozicija. Od ljeta 2012. nevjerojatno smo nazadovali u svemu. Ako djed Šimunić uspjeva pratit ritam znači da stvari ne funkcioniraju.
Potpuno smo izgubili identitet,pod Bilićem smo imali kakav takav oblik i plan. Štimac je to sve u 15 mjeseci upropastio. Ne znam koliko je Kovačevo znanje,mislim da nije maštovit i više se oslanja na "germanski" plan,organiziranost,želju i trku. Međutim,lopta sporo kruži....čim je tako,sve zamisli padaju u vodu jer protivnik ima vremena da zatvori sve rupe. Kad lopta brzo cirkulira,uvijek se stvori višak a pogotovo protiv slabijih momčadi.
Jučer gotovo svaki naš igrač traži loptu u noge,njih 4 se poredaju na udaljenosti od 20 metara od protivničkog gola i jednostavno stoje. Stoje i čekaju da stigne vražji centaršut a nitko od krilnih igrača nije u stanju fino zavrnut loptu.
Kovača ću moći ocijeniti tek nakon 5-6 utakmica,tada će isto imati alibi neiskustva ali opet....sam si je kriv,prihvatio je posao. Ono jučer nije nogomet iako primjeti se nešto više želje i agresivnosti. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 16/11/2013 : 14:58:15
|
quote: Originally posted by Leonid
Došli smo do toga da ne znamo koju formaciju igrati,ne znamo na koje igrače možemo računati,ne znamo kojem igraču "leži" koja pozicija. Od ljeta 2012. nevjerojatno smo nazadovali u svemu. Ako djed Šimunić uspjeva pratit ritam znači da stvari ne funkcioniraju.
Potpuno smo izgubili identitet,pod Bilićem smo imali kakav takav oblik i plan. Štimac je to sve u 15 mjeseci upropastio. Ne znam koliko je Kovačevo znanje,mislim da nije maštovit i više se oslanja na "germanski" plan,organiziranost,želju i trku. Međutim,lopta sporo kruži....čim je tako,sve zamisli padaju u vodu jer protivnik ima vremena da zatvori sve rupe. Kad lopta brzo cirkulira,uvijek se stvori višak a pogotovo protiv slabijih momčadi.
Jučer gotovo svaki naš igrač traži loptu u noge,njih 4 se poredaju na udaljenosti od 20 metara od protivničkog gola i jednostavno stoje. Stoje i čekaju da stigne vražji centaršut a nitko od krilnih igrača nije u stanju fino zavrnut loptu.
Kovača ću moći ocijeniti tek nakon 5-6 utakmica,tada će isto imati alibi neiskustva ali opet....sam si je kriv,prihvatio je posao. Ono jučer nije nogomet iako primjeti se nešto više želje i agresivnosti.
Odličan post Jedino se ne slažen za djedu Šimunića. Bez obzira na godine on je meni još uvik dobar, a ako ništa kod njega uvik iman osjećaj da mu je stvarno stalo. On i Ćorluka su mi najstabilniji dio momčadi i praktički jedino šta trenutno valja u reprezentaciji. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 16/11/2013 : 18:58:20
|
u vijestima RTL-a, citiram:
"Vatreni, nezadovoljni jučerašnjom igrom, poručuju: Bila bi sramota ako ne odemo u Brazil!" |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 16/11/2013 : 19:13:27
|
Kovača ću moći ocijeniti tek nakon 5-6 utakmica,tada će isto imati alibi neiskustva ali opet....sam si je kriv,prihvatio je posao. Ono jučer nije nogomet iako primjeti se nešto više želje i agresivnosti.
po meni se Šimunić sasvim dobro drži. jest da su godine tu, al on ipak ima ono što ostali igrači nemaju, a to je iskustvo. a pored toga, kao što je kolega rekao, mislim da se zbilja trudi unatoč godinama.
što se Kovača tiče, ja osobno njega ni ne mogu zamislit ko izbornika jer mislim da je stvarno još premlad i neiskusan za takav posao. a osim toga, tek nedavno je i završio karijeru. iako, s obzirom na jučerašnju tekmu, imam neki osjećaj da ipak ima više potencijala od Štimca. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 17/11/2013 : 19:32:34
|
"Potpuno smo izgubili identitet,pod Bilićem smo imali kakav takav oblik i plan."
koji je to izbornik toliko dugo trajao kao on a da ništ napravio nije? ukratko, koji smo mi to plan imali kod bilića?, nasljedio je ekipu od kranjčara, dodao neke svoje ili je bilo sreće da oni bitni izostanu, pa da mora improvizirata i onda mora kemijati i dogodila se kemija, spojio je nasljeđene kranjčarave igrače i spojio ih sa nekim svojim koje je i kranjčar koristio ali malo to je bila dobra kemija, ali nije bilo sreće te 2008.g. 2010. se s bilićem nismo proslavili 2012. smo imali sreće ali ništa pokazali nismo upravo tu bezveznu bilićevu reprezentaciju je nasljedio štimac koji nije uspio naći kemiju bojim se da je i kovač u problemima jer je nasljedio repku od štimca koju on nije drastično izmjenio s obzirom da nije baš uspješna kovač ako želi uspjeh mora napraviti neke radikalne promjene
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 17/11/2013 : 19:35:50
|
otići ćemo mi u brazil, ali budu se vukle neke loše stvari, kovač ima tu moć da dosta toga promjeni, ali ovisit će o rezultatu |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 17/11/2013 : 19:46:10
|
quote: Originally posted by Zlotvor
quote: Originally posted by Kruger
mada je rakitic pokazao koliko je modrici mal i bezvrjedan igrac a to je vrlo bitno za hr repku
jedan vrlo vazan igrac u spanjolskoj ligi ( rakitic ) mora bezvrijednom igracu koji igra u spanjolskoj ligi ( modrici ) ustupiti mjesto u hr repci
Koliko ja znan, Modrić i Rakitić ne igraju istu poziciju. Kako u klubovima, tako i u reprezentaciji.
ako zaboravimo ono sto je kemijao štimac, slažem se mada sam ja mislio na to što igraju kao središnji veznjaci inače njih dvojica su igrači koji si neodgovaraju, jedan bi trebao odlepršati iz repke, i s obzirom da modrići nikad ništa nije specijalno pokazao, on je taj koji trepa uzeti kofere u ruke i otići |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 17/11/2013 : 20:18:33
|
quote: Originally posted by tinton
Ne igra li i Modrić na defenzivnom veznom?
ovisi kako gledaš, nalazi se u sredini terena, nije baš fizički dorastao za poziciju zadnjeg veznog no odličan je u prikupljanju lopti koji odbije ili izbije obrana, no nije baš sposoban preusmjeriti ih u napad |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 17/11/2013 : 21:01:42
|
quote: Originally posted by markotamara
Modric je stoper
a rakitić je lijevi bek?, ili desni?, de me malo podsjeti, lako zaboravljam |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 17/11/2013 : 21:10:11
|
ovisi kako gledaš, nalazi se u sredini terena, nije baš fizički dorastao za poziciju zadnjeg veznog no odličan je u prikupljanju lopti koji odbije ili izbije obrana, no nije baš sposoban preusmjeriti ih u napad
Nije bitno je li sposoban nego koja mu je pozicija. A koliko sam upučen (očito nisam dobro), on je defenzivni vezi. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 17/11/2013 : 21:10:50
|
Modric je stoper
a rakitić je lijevi bek?, ili desni?, de me malo podsjeti, lako zaboravljam
Centarhalf.  |
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 17/11/2013 : 21:36:45
|
ovisi kako gledaš, nalazi se u sredini terena, nije baš fizički dorastao za poziciju zadnjeg veznog no odličan je u prikupljanju lopti koji odbije ili izbije obrana, no nije baš sposoban preusmjeriti ih u napad
Nije bitno je li sposoban nego koja mu je pozicija. A koliko sam upučen (očito nisam dobro), on je defenzivni vezi.
što podrazumjevaš pod defanzivni vezni?, paul schols iz ManUtd-a je bio defanzivni vezni ( mada je igrao, prije nego što ga je trener prebacio na poziciju defanzivnog veznog, na poziciji napadača ) mada se modrić s ničim ne može usporediti s scholsom osim s tim što su igrali na istoj poziciji a kad me već pitaš, za razliku od rakitića ( iako su oba prirodni dešnjaci ) modrić se može snaći samo na desnoj strani, njegova prirodna pozicija je otprilike koja je i srnina ( desni bek ili desni vezni ) |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 17/11/2013 : 21:51:51
|
možemo tvoje nekakvo pitanje " defanzivni vezni " pojasniti w. roonyijem u ovoj zadnoj utakmici protiv arsenala gdje je manutd poentirao on je napadač ( vrlo zanimljiv za objasniti ), ali ako ćemo gledati tu utakmicu protiv arsenala on iako je igrao u napadu odradio defanzivu više nego i jedan vezni igrač, tako da tvoje pitanje " defanzivni vezni " nije lako objasniti ( napadao je oba stopera i oba beka, nije im dao disati, dakle odradio je ulogu defanzivnog veznog kao napadač ) |
Edited by - Kruger on 17/11/2013 21:53:08 |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 17/11/2013 : 23:31:04
|
quote: Originally posted by velka031
Rooney je ustvari oduvijek htio biti golman, zato je sve blize golu.
velka jel ti to smeta što je rooney katolik, pa se sprdaš vjerujem kako nisi odgledao utakmicu između arsenala u gostima s manutd-om i nemaš blaga veze o tome kako napadač može odraditi ulogu " zadnjeg veznog " |
Edited by - Kruger on 17/11/2013 23:31:51 |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 18/11/2013 : 00:55:10
|
kovač ako želi uspjeh mora napraviti neke radikalne promjene
ako pod pojmom "uspjeh" podrazumijevamo odlazak u Brazil, radikalne promjene su nemoguće (ne samo radikalne, nego bilo koje) jer niti jedna promjena se ne može desit preko noći. a ovo što se sad događa je hvatanje zadnjeg vlaka. tak da, u tom kratkom periodu - nemoguće. ruševine koje je ostavio Štimac će se tek nakon dužeg perioda moć koliko-toliko uzdić iz pepela. ako bude mogućnosti i sposobnosti s Kovačeve strane, naravno. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 18/11/2013 : 01:34:57
|
Ivane, zar ti misliš kako će nas island zaustaviti na putu za brazil?, to je manji problem, problem je ta ostavšitina bilća/štimca |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 18/11/2013 : 14:13:48
|
Modric je stoper
Stoper=centarhalf u nogometnom smislu rijeci |
GALLIENO FERRI
|
Edited by - markotamara on 18/11/2013 14:14:21 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 18/11/2013 : 16:05:00
|
Modric je stoper
Stoper=centarhalf u nogometnom smislu rijeci
Stoper može biti lijevi i desni. Centarhalf je centralni (ime mu kaže), ali njega se ionako gotovo nigdje u nogometu više ne koristi. |
|
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)