forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 216

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 07/10/2013 : 23:02:03  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
procitao "poslednje kazanovino zavodjenje" u pitanju je sranje bez konkurencije...
procitao "smisao zivota" tj. nilsenov big q... i moram priznati da stripce jos uvek varim

citam lone wolf and... pardon "stepski vuk vucko i njegov mali zucko"... znaci vrh bogova mu nije ni do kolena... pa vi vidite o kakvom stripu je rec...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/10/2013 : 23:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemis

citam lone wolf and... pardon "stepski vuk vucko i njegov mali zucko"... znaci vrh bogova mu nije ni do kolena... pa vi vidite o kakvom stripu je rec...

Uspoređuješ ih samo zato što je riječ o mangama, ili?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 08/10/2013 : 00:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

da, a i zato sto sam onoliko trubio o vrhu...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/10/2013 : 00:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Shvaćam. Međutim, to je kao da kažeš kako je Rip Kirby bolji strip od Mačka Fritza. Jedno baš nema pretjeranih dodirnih točaka s drugim. Osim što je riječ o dva američka stripa, jel.

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 08/10/2013 : 00:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Shvaćam. Međutim, to je kao da kažeš kako je Rip Kirby bolji strip od Mačka Fritza. Jedno baš nema pretjeranih dodirnih točaka s drugim. Osim što je riječ o dva američka stripa, jel.

ako shvatas cemu medjutim?

nije isto, pregazio si citavu jednu dimenziju mog objasnjenja slepo nastavljajuci da teras vodu na svoju vodenicu... dakle, ako vec pokusavas da iskonstruises svoj medjutim primer koji predstavlja analogiju mog shvatam, onda ne biraj nasumicno naslove samo da bi ukazao na svoje stanoviste glede strip "skola" i vrati u igru moje lobiranje za vrh bogova...

i trece, vezbe radi, probaj da ponudis primer iz mangi cisto da vidimo kako izgleda...

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/10/2013 : 00:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ako shvatas cemu medjutim?

nije isto, pregazio si citavu jednu dimenziju mog objasnjenja slepo nastavljajuci da teras vodu na svoju vodenicu... dakle, ako vec pokusavas da iskonstruises svoj medjutim primer koji predstavlja analogiju mog shvatam, onda ne biraj nasumicno naslove samo da bi ukazao na svoje stanoviste glede strip "skola" i vrati u igru moje lobiranje za vrh bogova...

i trece, vezbe radi, probaj da ponudis primer iz mangi cisto da vidimo kako izgleda...

Eh, samo kažem kako to zvuči. Usporedba je pomalo nespretna.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21126 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/10/2013 : 03:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ibikus - Besna kobila

Napokon su mi se kod ovog izdanja Besne Kobile složile sve kockice.Autoput sunca sam već imao od Fibre, i iako smatram da je format Kobilinog izdanja bolji, nisam imao ni snage ni vremena da se bavim prodajom Fibrinog stripa te kupovinom domaćeg, a dupliranje nikako nije opcija (prostor i novac) + što patim da imam te robusnije i dobre stripove u tvrdom uvezu.Šabute je imao sličnu priču - čekao sam Fibrino integralno izdanje - prošireno i tvrdoukoričeno, po mom ukusu.Duplo dno sam kupio prijatelju kao poklon, pročitao i svideo mi se,mada ne toliko da ga kupim i za sebe.

Ibikus mi je pun pogodak,u sred srede; i kao strip i kao fenomenalno izdanje sa jako povoljnim odnosom cena-kvalitet.

Istina, kada sam počeo sa čitanjem, a već pročitao pojedine hvalospeve, očekivao sam da me strip odmah obori sa nogu, što se baš i nije desilo nekih 60-ak,70-ak stranica.Možda čak i čitavih sto (do poznanstva sa Rtiščevim).Možda mi je trebalo da se uhodam sa ovim, donekle, specifičnim stripom.Tu mislim uglavnom na neobičnost priče (eh ti rusi).Ali onda te strip obuzme i više nema ispuštanja iz ruku do samog kraja.Možda mi je onaj deo na brodu bio za nijansu slabiji, ali sa iskrcavanjem priča mi opet postaje skroz potaman.

Ibikus je strip "slice of life" žanra sa jakim istorijskim i avanturističkim atributima.Priča tečna i tačna.Nedostaje mi više ovakvih stvari.
Crtež je sjajan.Upoređujem ga sa onim iz isto tako odličnog albuma Potočići, i neverovatno je da je u pitanju isti autor.Dok je u Potočićima prilično pojednostavljen (nikako loš), ovde vuče na umetničku stranu.
Izdanje - bez mane i straha.Naročito mi se dopada detalj sa tračicom za obeležavanje čitanja - to bih voleo da ima svaki strip, jer sa malom decom čovek mora da prekida strip svakih 10 minuta (ako se ne sklonim u wc ili ne pošaljem ženu i klince kod njenih),a tračica je dosta praktičnija od onih kartončića čija je f-ja ista.

Ibikus - jedan od najboljih ovogodišnjih stripova, ali i izdanja, objavljenih u ex-Yugi.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 09/10/2013 03:16:47
Go to Top of Page

stbojan
New Member

Serbia
280 Posts

Member since 29/10/2011

Posted - 09/10/2013 : 22:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send stbojan a Private Message  Reply with Quote
Ibikus (Paskal Rabate), Besna kobila
Fenomenalan strip... Rabate je uistinu sjajan... nacin na koji je docarao vreme i "atmosferu", pretocio ovu pricu u strip uz odlican crtez... svaka cast... iskreno sam uzivao citajuci Ibikusa... preporuka...
Sve pohvale i za izdanje i uopste za objavljivanje ovog stripa...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/10/2013 : 12:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Uzumaki

Strip koji ima odlicnu reputaciju, ne govorim tu samo o tome sto je bio nominovan za Eisnera, to ionako nije neko mjerilo, vec uopste kada se radi o preporukama horror stripova, ovo ime je uvijek tu negdje prisutno.
Nakon procitane prve knjige ne znam ni sam sta da mislim...
Pocetak je dobar, jedan gradic je opsjednut sipralama, zasto i kako, na odgovore se mora da ceka u narednim knjigama, ako ih uopste bude bilo.
Ima nekoliko finih i jezivih scena na pocetku, ali onda se odjednom ubacuju novi likovi, na taj nacin se u nekoliko navrata presjeca zapoceta prica i sticem utisak kao da se radi o epizodnoj prici u kojoj su glavni likovi uvijek prisutni, ali se centar radnje skrece na druge gostujuce likove, nesto kao u tv serijama poput X-Files.
Jasno je da i u takvoj vrsti naracije postoje dodirne tacke, ali ipak imam osjecaj da bi bolje bilo da je radnja konstantno koncentrisana samo na glavne likove.

Crtez je ok, nista vise od toga. Djelimicno se osjeti mracna atmosfera proizvedena kroz tamno sjencenje, sto dobro odgovara ovoj prici.
Vjerovatno cu uzeti i procitati i ostale dvije knjige, ali nije bas nesto da me posebno privlaci da vidim i nastavak price.
Solidno stivo, malo vise izvikano nego sto je potrebno, ali sve u svemu ok za jednom procitati.

Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8254 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 10/10/2013 : 12:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
To je ovo?
http://www.amazon.com/Uzumaki-3---1-Deluxe-Edition/dp/1421561328/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1381399945&sr=8-2&keywords=uzumaki

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/10/2013 : 12:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

To je ovo?
http://www.amazon.com/Uzumaki-3---1-Deluxe-Edition/dp/1421561328/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1381399945&sr=8-2&keywords=uzumaki

To je to.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/10/2013 : 15:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Imam neke 3 mange od vecernjeg lista davno izasle "psi corp",a u cijeloj kolekciji nemam bas nista od japanskog stripa doslovce neku "bucu" poput ove, jer me ne privlace dugi serijali(osim bonellija!) a ovo sam stavio na "cekanje" ..

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8254 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 17/10/2013 : 20:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Samurai
Prije par dana san skinija prvi ciklus, za sada jedini marvelov integral ovog naslova. Ima san neki predosječaj da bi priča mogla bit dobra i moram priznat da je malo nadišla moja očekivanja.
Crtež vrlo dobar, pogotovo crteži pejzaža, živih boja.
Na početku priča ide u jednom smjeru, dok je ne prekine jedan nemili događaj uzrokovan dječjom igrom. Tu se radnja odvija u drugom smjeru do samoga kraja, dok se na posljednjih 15-ak stranica ne dogodi prevrat, koji moram priznat da je i mene iznenadio.
Ocjena: 7.8/10 - stroga ocjena

Šteta što Bookglobe nije dogurao dalje od prvog broja.
Nadam se da će barem Marvel izbacite još koji integral, kad već neće nitko od naših se uvatit ovog naslova.
Za sada u Francuskoj je izašlo 8 brojeva u tri ciklusa.
Redosljed ciklusa je 4-2-2.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26834 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/10/2013 : 21:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Neće!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 18/10/2013 : 22:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Uzumaki

...

ja sam jedva dokrajcio prvu strip (od 3 valjda)
pocetak je zanimljiv, ali vec kraj prve price "tata-spira"
nam govori da se necemo bas leba najesti...

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 18/10/2013 : 22:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
poceo sa eddyjem currentom... ali ne ide nesto...

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9402 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 25/10/2013 : 21:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote

Jako dobra kolekcije redom bizarnih i nadrealnih stripova ovog neobičnog dvojca. Zanimljivo je da koliko god početak bilo kojeg njihovog projekta izgledao koliko-toliko normalno već na kraju prve epizode sve ode u tripovanje. Bilo to superherojski Paradax, mistično-indijski Rogan Gosh, vrckavi Mirkin the Mystic, postapokaliptični Freakwave nastao na valu popularnosti Mad Maxa ili su to stripovi o nezaposlenosti ili o romantici u engleskim zabitima, svi su redom uvrnuti. Najvećih nedostatak tih radova je njihova nedovršenost zbog toga što su svi zamišljeni kao serijalni stripovi koji su doživili svoj neplanirani kraj prestankom objavljivanja ili zbog nekog drugog samo autorima znanog razloga. Određeni dio, ne znam da li odlukom autora ili urednika, nije u cijelosti ni ovdje objavljen.
Stoga su najbolji stripovi oni koji su objavljeni takvi kakvi su i zamišljeni - u cijelosti, sa svojim početkom i krajem: - strip o žrtvi Thaolidomida, skinjari tinejdžeru Martinu 'Atchetu, koji je remek djelo; i mučni i ekspresionistički (stilom najviše odudara od ostatka, kako crtežom tako i pričom) The Hollow Circus gdje također glavni lik ima fizičku deformaciju. Crtež briljira u svakom pogledu i u svakoj varijaciji stila.

Svakako djelo koje vrijedi imati.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5300 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 16/11/2013 : 22:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
U zadnjih par dana pročitao Darkwoodove:
"Porodične vrednosti"...strip je krimi triler prepun ubojstava,krvi i nasilja...10/10
"Pinokio"...strip je morbidna bajka puna crnog humora...10/10
...i prvi i drugi strip će vam danima ostati u glavi...moje preporuke!!!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21126 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/11/2013 : 10:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Pinokio mi je zaista ostao u glavi danima;Porodične vrednosti sam zaboravio posle pola sata (a ne kažem da je loš strip;klasičan Boneli oplemenjen sa malo seksa i malo više nasilja)

Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 19/11/2013 : 20:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote

Saradnja dvojice velikana devete umjetnosti rezultirala je interesantnom pričom o slobodi mada se na kraju nameće utisak da je nekako... nedorečena.
Taniguči odradio fenomenalan posao, ničiji crtež mi tako ne prija. Polako štrikiram njegove stripove na listi za čitanje i nijednim me nije razočarao, naprotiv, u svakom sam uživao.
Veliki autor, za mene trenutno definitivno nema preko njega.
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 19/11/2013 : 23:13:05  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Tune, Derek Kirk Kim: Fe-no-me-nal-no! A može i on-line da se čita na www.tunecomic.com
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4968 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 29/11/2013 : 10:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
V for Vendetta

Pročitao i preporučujem da pročitate upravo sad (još jednom, ako sta ga već pročitali), dva dana prije referenduma i dva dana prije utakmice u Maksimiru.

"It does not do to rely too much on silent majorities, Evey, for silence is a fragile thing. One loud noise and it's gone."
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

639 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 29/11/2013 : 11:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
ili 1984
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21126 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/12/2013 : 20:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ričard Korben - Jezovnik 2 (Darkvud)

E, a kad samo pomislim da sam se neko vreme premišljao da li da se pretplatim na ovaj album - nije sad 2500 dindži neka prevelika cifra, već sam se pribojavao kako će mi leći ovaj strip jer nisam neki ljubitelj kratkih zasebnih priča.Na kraju je prevagnula moja naklonost prema Korbenu i pojedini komentari koji su veličali ovu kolekciju jeze, a koji su poticali od ljudi čiji se ukus često podudarao sa mojim; i pretplatih se.I ne da se nisam prevario, već sam postao vlasnik jednog od najboljih stripova izdatih ove godine u Srbiji i šire.

I kao što reče neko, čista antologija - prelepo izdanje priča (uglavnom) na osam stranica (pri čemu se par njih sastoje iz dve-tri priče).
Korben briljira - i u cb verziji i u koloru.Neke priče sam potpisuje i kao scenarista.A priče su kombinacije horora,crnog humora,sf-a,krimića i svega srodnog i nesrodnog sa često sjajnim i neočekivanim obrtima.
Prvi deo su priče iz magazina Creepy, i ovaj deo čini veći deo kolekcije.Tu bih izdvojio Blagoslovi nas Oče, Antihristos se rodi i (genijalnu) U dubini koju potpisuje maestralni Brus Džouns.Ima ovde i priča koje mi se i nisu toliko dopale, ali ih je više onih koje jesu.

Drugi deo mi je bolji (priče iz Eerie magazina), i to poprilično.Dete,Kasapin i Džounsova triologija Ko te ima, taj te nema + Nisi više mala + Prezrena žena su stvarno daleko ispred svog vremena.Naročito Džounsove.
A Korben - stvarno je čovek genije.A kako tek prikazuje izraze lica, što je neko primetio, ma brilijantno.

Apsolutna preporuka i jedan od kandidata za strip/izdanje godine.

Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 02/12/2013 : 05:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

Tune, Derek Kirk Kim: Fe-no-me-nal-no! A može i on-line da se čita na www.tunecomic.com

Već sama zanimljiva postavka kadrova, i samog interfejsa, je učinila svoje, fala za link.

Piši propalo!
Go to Top of Page
Page: of 216 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.52 seconds. Snitz Forums 2000