forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 555

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 05/12/2013 : 19:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ne zbog glasina, nego općenito zbog toga što neće biti Mela.
Volio bih ga vidjeti u novom Mad Maxu, a zbog stvarnog ili navodnog antisemitizma je već godinama crna ovca u Hollywoodu.
Jedini koji mu se usude dati ulogu su nezavisnjak Rodriguez i polunezavisnjak Stallone (Millennium i Nu Image Films).
Mislim da takav tretman nije zaslužio, i odatle "morons".

Napokon, na imdb-u još uvijek stoji da glumi u novom Mad Maxu, pa bi to moglo značiti da je sve skupa ipak bilo više od glasina!
Moguće da sad Miller pere ruke.

http://www.imdb.com/name/nm0000154/?ref_=fn_al_nm_1

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/12/2013 : 23:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ne zbog glasina, nego općenito zbog toga što neće biti Mela.
Volio bih ga vidjeti u novom Mad Maxu, a zbog stvarnog ili navodnog antisemitizma je već godinama crna ovca u Hollywoodu.
Jedini koji mu se usude dati ulogu su nezavisnjak Rodriguez i polunezavisnjak Stallone (Millennium i Nu Image Films).
Mislim da takav tretman nije zaslužio, i odatle "morons".

Zašto misliš da Gibsonovo problematično ponašanje ima ikakve veze s njegovim izbivanjem iz serijala Mad Max? Gibson je već prilično star, zar je teško prihvatiti da je Miller želio mlađeg glumca?

I ne bih se previše pouzdao u ono što piše na IMDb-u. Taj sajt uređuju korisnici, pa vjerojatno još kasne s moderiranjem najnovijih informacija. Redovito posjećujem IMDb radi informacija o filmu, i taj podatak o Gibsonovoj epizodnoj ulozi već odavno stoji tamo.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 05/12/2013 : 23:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Pouzdajem se više u imdb nego u tvoje pretpostavke, jer u najmanju ruku imate podjednake šanse biti u pravu.
Ili čak i nemate, jer je korisnika imdb-a brojčano puno više od tebe jednoga, pa smatram da bi netko to već promijenio da je samo bila riječ o glasinama bez osnove.
Naposljetku, i to što je Miller osobno to demantirao danas a ne ranije, daje naslutiti da se iza brda nešto valjalo.
Osim ako nemaš dobre veze u studijima pa znaš nešto više.

Slažem se, Miller je moguće, čak i vjerojatno, želio mlađeg glumca, ali pretpostavljam da bi Gibsonu ipak dao barem malu ulogu, makar i cameo, da je imao potpunu slobodu.
No to je samo moja pretpostavka, pa moguće i griješim.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/12/2013 : 23:53:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pouzdajem se više u imdb nego u tvoje pretpostavke, jer u najmanju ruku imate podjednake šanse biti u pravu.
Ili čak i nemate, jer je korisnika imdb-a brojčano puno više od tebe jednoga, pa smatram da bi netko to već promijenio da je samo bila riječ o glasinama bez osnove.
Naposljetku, i to što je Miller osobno to demantirao danas a ne ranije, daje naslutiti da se iza brda nešto valjalo.
Osim ako nemaš dobre veze u studijima pa znaš nešto više.

Slažem se, Miller je moguće, čak i vjerojatno, želio mlađeg glumca, ali pretpostavljam da bi Gibsonu ipak dao barem malu ulogu, makar i cameo, da je imao potpunu slobodu.
No to je samo moja pretpostavka, pa moguće i griješim.

Kao što rekoh, nisu li pretpostavke prilično slab argument za prozivke, upiranje prstom i dijeljenje uvreda?

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/12/2013 : 00:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kakve prozivke, upiranje prstom i dijeljenje uvreda? O čemu pričaš?

Morons sam rekao i u zajebanciji, jer mi je žao što Gibsona neće biti u novom filmu, to je sve. I koga sam time uvrijedio, i čime?

Nikoga nisam prozivao, još manje upirao prstom ili dijelio uvrede.
A pretpostavke moje ili ne znam koliko korisnika imdb-a su u najmanju ruku podjednako utemeljene kao i tvoje, pa ne vidim u čemu je problem?

Činjenice: Gibsonovo ime je već dugo prvo na glumačkoj listi Mad Maxa na imdb-u, a Miller je tek jučer izričito utvrdio da se on neće pojaviti u filmu.

Nadam se da mi dozvoljavaš pretpostavljati i nagađati što je moglo ili nije moglo biti?

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/12/2013 : 00:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kakve prozivke, upiranje prstom i dijeljenje uvreda? O čemu pričaš?

Morons sam rekao i u zajebanciji, jer mi je žao što Gibsona neće biti u novom filmu, to je sve. I koga sam time uvrijedio, i čime?

Nikoga nisam prozivao, još manje upirao prstom ili dijelio uvrede.
A pretpostavke moje ili ne znam koliko korisnika imdb-a su u najmanju ruku podjednako utemeljene kao i tvoje, pa ne vidim u čemu je problem?

Činjenice: Gibsonovo ime je već dugo prvo na glumačkoj listi Mad Maxa na imdb-u, a Miller je tek jučer izričito utvrdio da se on neće pojaviti u filmu.

Nadam se da mi dozvoljavaš pretpostavljati i nagađati što je moglo ili nije moglo biti?

Pa, koliko sam shvatio, ti si silno želio da u novom nastavku serijala Mad Max glumi i Gibson, ali kad se to nije ostvarilo, ti si pretpostavio da je to zbog Millera, producenata i studija u Hollywoodu koji mu ne žele dati posla. Te si ih, u šali ili ne, prozvao moronima.

Nazovi to profesionalnom deformacijom, ali ja volim imati pred sobom barem donekle konkretne informacije, prije nego li iznesem ikakav niz pretpostavki. A kamo li da idem nekoga vrijeđati. Makar i u šali.

Ali to je samo moje mišljenje.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/12/2013 : 00:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Gibson mi je unatoč i usprkos svemu jako drag, odličan je i redatelj, i bojim se (više nego što tako smatram) da ga se kažnjava zbog stvarnog ili imputiranog antisemitizma.

Jedini koji ga angažiraju su stvarni (Rodriguez) ili prisilni nezavisnjaci (Stallone) i nekadašnja zvijezda Jodie Foster u Beaveru (za nju također nagađam - samo nagađam, bez ikakvih dokaza - da ju se možda marginalizira zbog lezbijstva), a itekako bih ga volio vidjeti u novom Mad Maxu.

Bez obzira na razloge žao mi je što je odlučeno da ga se ne angažira makar za cameo-ulogu, svejedno tko je i zašto tako odlučio, i u tom sam smislu one koji su odluku donijeli nazvao moronima.

Ne s namjerom uvrede, nego zajebantski morons, kao ono upozorenje pred film u CineStaru kad mobitel zvoni "morrrronns", što nije smišljeno kao uvreda gledatelja.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 06/12/2013 : 00:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Gibson je odličan glumac i redatelj.
A što radi u stvarnom životu, nije me briga.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/12/2013 : 01:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jedini koji ga angažiraju su stvarni (Rodriguez) ili prisilni nezavisnjaci (Stallone) i nekadašnja zvijezda Jodie Foster u Beaveru (za nju također nagađam - samo nagađam, bez ikakvih dokaza - da ju se možda marginalizira zbog lezbijstva), a itekako bih ga volio vidjeti u novom Mad Maxu.

Bez obzira na razloge žao mi je što je odlučeno da ga se ne angažira makar za cameo-ulogu, svejedno tko je i zašto tako odlučio, i u tom sam smislu one koji su odluku donijeli nazvao moronima.

Ako se o takvoj odluci uopće raspravljalo.

Inače, barem kako ja to vidim, Rodriguez, Stallone i Foster daleko su od nekih bezazlenih imena u svijetu filma, zar ne?

Također, Gibson još uvijek radi i kao producent, s obzirom da je jedan od osnivača kompanije Icon Productions.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/12/2013 : 02:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Gibson je već prilično star

hej, pa lik je '56. godište. prilično star. halo???

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 06/12/2013 : 02:15:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

Da, teško mi je zamisliti da Gibson u tim godinama nosi na svojim leđima jedan ovakav akcijski spektakl.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/12/2013 : 02:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
a kaj ćemo onda sa Švarcijem? Norrisom? Stalloneom? koji su više od 10 leta od njega stariji?

u penziju, direktiva!

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/12/2013 : 08:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ako se o takvoj odluci uopće raspravljalo.

Inače, barem kako ja to vidim, Rodriguez, Stallone i Foster daleko su od nekih bezazlenih imena u svijetu filma, zar ne?

Također, Gibson još uvijek radi i kao producent, s obzirom da je jedan od osnivača kompanije Icon Productions.

Rodriguez još uvijek jest relativno jako ime, ali nakon neuspjeha Spy Kids 4 i Machete Kills status mu i nije osobit, a i stvarni je nezavisnjak koji radi autonomne projekte na kojima zadržava brojne slobode (da bude politički nekorektan, u nasilju eksplicitan, etički provokativan, na rubu vulgarnosti, da se sprda sa svim i svačim, da bira glumce koje želi).

Stallone producira, piše i režira samog sebe i skupinu suradnika na stvarnom ili mogućem zalasku karijere (Harrison Ford, sam Gibson) čiji se krug širi, i zahvaljujući tome srećom uspijeva plivati serijalom Plaćenici, Escape Planom, Rockyjem i Ramboom. Da nije tako, tko bi ga angažirao, osim starog vuka kakav je Walter Hill na kojeg više malo tko - ako uopće itko - u Hollywoodu računa?

Jodie Foster je prije Elysiuma režirala samu sebe (The Beaver), odnosno angažirao ju je holivudski i američki otpadnik Polanski, koji si je to mogao dopustiti. I to je sve u zadnjih 5 godina, vidjet ćemo što će s njom biti dalje, ali sumnjam da će joj karijera opet uzletjeti. Iako još uvijek izgleda dovoljno dobro a i dalje ne glumi ništa lošije u odnosu na nekad.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/12/2013 : 08:42:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

Da, teško mi je zamisliti da Gibson u tim godinama nosi na svojim leđima jedan ovakav akcijski spektakl.

Ako si gledao Get the Gringo, Gibson u njemu nije ništa manje uvjerljiv ni dobar u odnosu na ranije slične filmove poput recimo Vraćanja duga. Možda ne čitav film koji će biti skupa i ambiciozna produkcija, ali itekako je još uvijek sposoban nositi jeftinije projekte.

Samo što danas s jedne strane u mainstream Hollywoodu više nisu takva vremena, jer caruju serijali za tinejdžere i ekranizacije superherojskih stripova, a s druge je Gibson moguće problematičan zbog antisemitizma i prostitutke. Bojim se da njegove glumačke kvalitete tu nisu ni važne.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 06/12/2013 : 09:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Wat? Ne vidim kakve veze imaju njegove godine. Čovjek nije niti bolestan niti nepokretan nego baš naprotiv. Uostalom pretprošle godine je snimio prilično dobar akcić pa je preživio. Zar ne?
Nagađanja da ga nisu htjeli zbog godina je jednako tome da je to zbog antisemitizma i ostalog. Da je na crnoj listi u Hollywoodu uopće nije tajna.

Meni osobno- još gore da se pojavi u cameu. Zna se tko je Mad Max, ili glavna uloga ili ništa. Bez Gibsona neće to bit TO ali Tom Hardy mi se ne čini kao loš izbor, bio je vrlo dobar u Lawlessu prošle godine.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 06/12/2013 : 09:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Ma to je samo postojala neka glasina da će Gibson imati cameo ulogu kao ostarjeli Mad Max, a da će se priča vrtiti oko lika kojeg glumi Tom Hardy. Po nekima je to onaj Feral Kid iz Road warriora, koji je zapravo narator tog filma. On je trebao uzeti ime Max iz fascinacije prema čovjeku koji ih je spasio.

Ali onda je objavljeno da će se taj film odvijati kronološki između prva dva, stoga... Mel je postao suvišan.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/12/2013 : 11:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Prije dva mjeseca, 07. listopada, u dobi od 68 godina umro je odličan francuski redatelj Patriceu Chéreau, pa umjesto posebnog topica evo ovdje in memoriama.

Francuski kazališni i filmski autor Patrice Chéreau bio je uistinu renesansni umjetnik koji je prema općem mišljenju preporodio europski teatar. Već u dobi od 19 godina postavivši dotad neizvedeni tekst Victora Hugoa, Chéreau je svježom i inovativnom režijom stekao naklonost publike i privukao pozornost kritike, zahvaljujući čemu je ubrzo postao asistent glasovitog teatarskog maga Giorgia Strehlera. Nakon što se etablirao na daskama koje život znače, svestrani Chéreau se odlučio okušati i u operi, te je s iznimnim uspjehom režirao djela Albana Berga, Wolfganga Amadeusa Mozarta i Richarda Wagnera, a na izuzetno širokom polju svojih umjetničkih interesa stalno je neumorno istraživao vlastite artističke i izvedbene mogućnosti i dosege. Ako nekom umjetniku pristaje pridjev „svestrani“ to je bio upravo Patrice Chéreau, jer osim što se uz rad u teatru i operi bavio filmskom produkcijom i glumom, te smo ga primjerice mogli zapaziti u Wajdinu „Dantonu“, „Posljednjem Mohikancu“ Michaela Manna i drami „Zbogom Bonaparte“ Youssefa Chahinea, riječ je bila i o vrlo značajnom i zanimljivom art-filmašu koji je u europskom filmu bio prisutan gotovo četiri desetljeća.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/12/2013 : 11:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Ovdašnji su gledatelji Chéreauovo redateljsko majstorstvo premijerno upoznali preko njegova najuspjelijeg filma, sjajne povijesne romantične drame "Kraljica Margot", adaptacije istoimenog romana Alexandrea Dumasa. Odlučivši ekranizirati djelo izuzetno plodnog pisca iz razdoblja romantizma, za čijim su povijesno-pustolovnim romanima "Grof Monte Christo" i "Tri mušketira" filmaši često posezali, Chéreau je bio svjestan svih izazova zahtjevnog posla kojeg se prihvatio. Prethodno ekranizirana tek jednom, u filmu Jeana Drevillea iz 1954. godine, roman "Kraljica Margot" ne nudi klasičnu romantičnu pustolovinu kakvu se u pravilu očekuje od Alexandrea Dumasa. Štoviše, priča o krvavom ratu katolika i protestanata u Francuskoj 1572. godine, te o spletkama okrutne kraljice Katarine de Médici koje će naposljetku dovesti do pokolja protestanata znanog kao Bartolomejska noć, nudi raskošno, vrlo realistično, mračno i pesimistično dočaravanje jedne povijesne epohe, u kojem dominiraju beskompromisni naturalistički prikazi prljavih ulica, sive svakodnevice i ljudskih opačina. Uz beskrajne urote i svakovrsno nasilje, pariškim dvorom tako caruju bračne nevjere, seksualne perverzije i incest, a umire se nerijetko bezrazložno i u najgorim mukama.

Čak i središnja protagonistica Marguerite de Valois (Isabelle Adjani), odnosno buduća kraljica Margot, većim dijelom nije prikazana kao vrlinama obdarena romantična junakinja, već kao osoba sumnjiva morala čiji su postupci više motivirani pohotom nego plemenitim nakanama. Ovim je ostvarenjem, ovjenčanom s pet francuskih filmskih nagrada César, nominiranim za Oscara u kategoriji najbolje kostimografije te nagrađenim u Cannesu, Patrice Chéreau više no zasluženo stekao izniman međunarodni ugled, a uz fascinantnu fotografiju Philippea Rousselota za to je zasigurno bila zaslužna i efektna glazba često osporavanog Gorana Bregovića, čiju preradu tradicionalne dalmatinske klapske pjesme "Ju te san se zajubija" u filmu izvodi srpska klapa Čačak.

Edited by - Johnny Difool on 06/12/2013 11:23:38
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/12/2013 : 11:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Na temelju u hrvatskoj distribuiranih i dostupnih filmova Patricea Chéreaua, pri čemu nemam uvid u prvih dvadesetak godina njegova stvaralaštva, može se zaključiti da je bila riječ o filmašu kojem su više ležale adaptacije književnih djela od prilagodbi scenarija koje sam sukreira. Primjer toga je i intrigantna i prilično sugestivna, no i neujednačena i donekle pretenciozna drama "Oni koji me vole neka putuju vlakom", atmosferična priča o otuđenim i međusobno dobrano zavađenim članovima jedne obitelji koji se, nakon smrti njezina utemeljitelja, putujući na pokojnikovu sahranu iz Pariza u Limoges, poslije dugo vremena ponovo okupljaju, prilikom čega na vidjelo izbijaju stare netrpeljivosti i gotovo opipljive mržnje.

Kako rekoh, riječ je o donekle neujednačenom ostvarenju, čija prva polovina, zbog razmjerno kaotične naracije i pretjerane uporabe kamere iz ruke, ostavlja ponešto slabiji dojam od drugog dijela, uglavnom dojmljive karakterne studije i prilično zanimljive analize tenzičnih obiteljskih i međuljudskih odnosa. Kao što je demonstrirao u "Kraljici Margot", Chéreau se vješto snalazio u zatvorenim prostorima, klaustrofobičnim interijerima vlaka i polumračnih soba na imanju obitelji Emmerich, promišljenim stilskim i redateljskim pristupima učinkovito naglašavajući tjeskobu i egzistencijalno beznađe svojih protagonista.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/12/2013 : 11:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Precijenjenom erotskom egzistencijalističkom dramom "Intimnost", berlinskim Zlatnim medvjedom nagrađenom adaptacijom triju proza često ekraniziranog britanskog pisca Hanifa Kureishija, među ostalim autora romana "Moja lijepa praonica" i "Buda iz predgrađa", Chéreau je provokativnost razvidnu u svim njegovim filmovima odlučio podići na višu razinu. Presloživši likove i motive Kureishijevih kratkih priča "Noćno svjetlo" i "Dobro dušo", te romana "Intimnost", redatelj je kreirao neosporno zanimljivu i sugestivno tjeskobnu egzistencijalnu dramu čijoj uvjerljivosti ponajviše štete upravo prizori eksplicitnog seksa, po kojima je nažalost i najpoznatija.

Minimalističku Kureishijevu prozu pretvorivši u razmjerno slojevitu intimističku priču o dvoje emotivnih bogalja (Mark Rylance i Kerry Fox) čiju tjeskobu dodatno podcrtava smještanjem radnje u derutnu četvrt londonskog predgrađa, Chéreau je upravo prizorima spolnog čina naštetio koherentnosti i prvotnoj dojmljivosti cjeline. Naime, scene seksa, baš kao i protagonisti u njima, doimaju se dobrano hladno, odbojno i motivacijski neelaborirano, što je u kontekstu cjeline možda i bila autorova nakana. Međutim, postignut je suprotan učinak, jer u spomenutim prizorima, a sličan je slučaj i s filmom "Devet pjesama" Michaela Winterbottoma, postaje razvidna artificijelnost i konstruiranost djela.

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 06/12/2013 : 11:30:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
Moram napomenuti da se slažem s ocjenom JD-a, "La reine Margot" je sjajan film.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/12/2013 : 11:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Naposljetku, posljednji kod nas distribuiran Chéreauov film je psihološka egzistencijalna drama "Gabrielle", u Pariz na prijelazu stoljeća smještena storija o bračnom brodolomu hladnog, ukočenog i bilo kakvih emocija oslobođenog Jeana Harveya (Pascal Greggory) i njegove elegantne i privlačne, no već odavno emocionalno mrtve supruge Gabrielle (Isabelle Huppert). Pretposljednji redateljev projekt iznimno je uspjela ekranizacija kratke priče "Povratak" glasovitog Josepha Conrada, pisca koji je Chéreaua zaintrigirao bavljenjem etičkim pitanjima i moralnošću pojedinaca bačenih u vrtlog neočekivanih i za njih vrlo ekstremnih situacija. Zahvaljujući teatarskom zaleđu redatelj se odlično snašao u zatvorenim i klaustrofobičnim prostorima, promišljenim stilskim i redateljskim pristupima učinkovito naglašavajući tjeskobu i egzistencijalno beznađe svojih protagonista.

Pojednostavnivši zaplet Conradove priče te mjesto radnje iz Londona prebacivši u Pariz na prijelazu stoljeća, Chéreau je stvorio naglašeno komorno djelo čija se priča odvija u gotovo realnom vremenu, te koje nose psihološki sjajno iznijansirani likovi koje interpretiraju velika Isabelle Huppert i redateljev čest suradnik Pascal Greggory. Sraz supružnika kojima se gadi makar i slučajan dodir onog drugog Chéreau je iznimno promišljeno i minuciozno režirao kao snažnu karakternu studiju koju je osim melodramskim elementima nadopisao i strindbergovskim, čehovljevskim, bergmanovskim i antonionijevskim motivima.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/12/2013 : 11:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sretan

Moram napomenuti da se slažem s ocjenom JD-a, "La reine Margot" je sjajan film.

Da, Kraljica Margot me doslovno obuzme svaki put kad ju gledam, bez obzira što sve znam i što znam što mogu očekivati.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/12/2013 : 14:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
jučer je na Novoj TV bio "Đavolji odvjetnik".

neponovljivi Al Pacino i oduvijek drveni Keanu Reeves

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/12/2013 : 14:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Postao sam jučer na topicu o TV, meni je Reeves tu još i sasvim OK, svakako bolji nego u dosta drugih filmova.
Jest drven, ali bit će da to dobro odgovara ulozi ambicioznog odvjetnika koji vjeruje da mu je samo nebo, a ne pakao, granica.

Go to Top of Page
Page: of 555 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.95 seconds. Snitz Forums 2000