forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Faktor savršenstva ...Galijeno Ferri ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 22/12/2013 : 12:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Za nas fanove Zagora uvek ostaje neka vrsta žaljenja što pojedine priče nije nacrtao fenomenalni majstor mračne i napete atmosfere Galijeno Ferri.

Koliko puta ste pročitali neku priču i na kraju dodali čuvenu rečenici:

''Eh da je još ovo nacrtao Ferri, bio bi to klasik za sva vremena..''

Probajte da se prisetite i navedite te priče...

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 22/12/2013 : 12:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
meni je i zloglasni Chiarolla bolji crtač od Ferrija, tako da se ne bi složio sa tim faktorom (savrsenstva)
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/12/2013 : 12:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Bio sam fan Zagora kao klinac, no uvjek mi je bio bolji Donatelli.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 22/12/2013 : 12:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Čini mi se da malo odmičemo od teme...

Zamislite Nestalog istraživača, Plamenu lobanju ili trećeg Vampira sa Ferijevim crtežom ?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27035 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/12/2013 : 13:00:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Lubanju bi i moga zamisliti ali ja bi radije zamišlja Andreuccija i Marcella za neke epizode uz Ferrija.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 22/12/2013 : 13:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Timber Bil

Zamislite Nestalog istraživača, Plamenu lobanju ili trećeg Vampira sa Ferijevim crtežom ?

Iskreno, i Marcello i Della Monica su mnogo bolji crtači od Ferrija, iako ovaj prvi možda i nije bio najbolji izbor za Zagora.

A "Plamena lubanja" je tako loša priča da je ničiji crtež ne bi mogao učiniti čitljivom.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/12/2013 : 13:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Timber Bil

Kog bi đavla Nestalog istraživača zamislio s crtežem jednog crtača koji je za pet klasa gori od Marccela.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19034 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 22/12/2013 : 13:23:41  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Marcello je bio odlican crtac ali 100 puta bolji od ferrija?...ne pretjujte...marcello je odican na texu ali na zagor se bas nije proslavio,,,bas ga smo vec nakritiziralu na zagoru....naravno da ima boljih crtaca od ferrija..ali on zagora najvise voli od svih...
A noviji crtaci su osvjezenje na serijalu,to nema dvojbe...ako mozemo osvijezenjem nazvati i cassare,darcagnelle....i ostalelosije crtace....
Bez veze je sada sta bi bilo da je bilo....istina je da je ferri zagoru dao i svoje poteze lica/obraza pa bez ferrija nebi bilo ni ovakvog zagora kojeg poznamo....ima boljih crtaca, ali samo je ferrijev zagor-onaj pravi zagor.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 22/12/2013 13:39:11
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/12/2013 : 13:27:53  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Možda malo gore nego na Texu se snašo, ali je još uvijek bio odličan, a kao takav mnogo bolji od Ferrija. A i Cassaro je meni bolji od Ferrija, ne jer je Ferri loš.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19034 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 22/12/2013 : 13:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

meni je i zloglasni Chiarolla bolji crtač od Ferrija, tako da se ne bi složio sa tim faktorom (savrsenstva)

naravno,chiarola je ne samo crtac vec i umjetnik...mozda to nekima smeta...njegov crtez ima nesto vise pa navikli na obicniji bez puno detajla nekima padne u oko kao nepozeljan...veselim se svakog chiarollijevog crteza...onaj sa vanzemaljcima ga je kod mene napravio velikog.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19034 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 22/12/2013 : 13:38:10  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Možda malo gore nego na Texu se snašo, ali je još uvijek bio odličan, a kao takav mnogo bolji od Ferrija. A i Cassaro je meni bolji od Ferrija, ne jer je Ferri loš.

Mogu to i prihvatit bez da se slazem za cassare...
A tu smo vec u temi ukusa pa....sta bi bilo da se svim muskarcija svidaju crnokose?...
Marcello jekod texa napravio vrhunske epizode i ko da su scanaristi birali najbolje za njega,..nikad prezalen,sto se mene tice...sedmorica ubojica,thonga tiranin,karsonova proslost su vrhunska ostvarenja..vrhunskog umjetnika...
A i kad ocijenjujemo ferrija moramo razlucit njegov zlatni period sa ovim sada...razlika ko dan i noc...dok je marcello sve legendarne epizode na texu i zagoru nacrtao u par godina pred smrcu...ako gledamo tako...marcello je bolji od ferrija..
Mozemo bit zahvalni ferriju do groba..ali ne postoji savrsenstvo...cak ni medu strip crtacima.

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 22/12/2013 : 13:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
FERRI je za mene bajbolji crtac na poznatom univerzumu pa cak i sire,,,,da nije bilo ferrija ja vjerovatno nikad i ne bih citao zagora, ni stripove uopste,,,Imam osjecaj da neki kazu suprotno samo da bi suprotno rekli,,,,,mislim ono iz inata a ne iskreno misljenje

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/12/2013 : 13:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Poslednji Viking.

Da je tu Ferri nacrt'o, moguce da bi to spalo u sami vrh serijala... ko ce znat.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17039 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 22/12/2013 : 13:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Znao sam da ce se ovo pretvoriti u polemiku o tome valja li uopce kojeg vraga taj Ferri ili ne... Za mene je on bio i ostao najbolji crtac Zagora ikada, kako se moze s njim usporedjivati jedan Chiarolla, meni nije jasno...
Vratimo se temi... Prica koju je nacrtao Gamba "Sierra Blanca", bila bi kud i kamo bolja da ju je crtao Ferri, tema mu bas savrseno odgovara, a i ionako ju je uljepsao jednom od najljepsih naslovnica serijala... Slazem se s acestrokom, slijedeca koja mi bode oci je ta Segnina "Posljednji viking", ali i ova koju je nedavno izdao Ludens, "Prorok" bila bi sjajna da ju je zacinio nenadmasni mestar atmosfere, iako je to vrlo los Sclavijev scenarij, Ferrijev crtez bi puno toga spasio... Ne mislim da bi treci vampir bio puno bolji nego sto je Della Monicin, jer Ferri tada vise nije u zenitu...
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 22/12/2013 : 14:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Jos da je babi ona stvar,eh...

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1925 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 22/12/2013 : 15:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

FERRI je za mene bajbolji crtac na poznatom univerzumu pa cak i sire,,,,da nije bilo ferrija ja vjerovatno nikad i ne bih citao zagora, ni stripove uopste,,,Imam osjecaj da neki kazu suprotno samo da bi suprotno rekli,,,,,mislim ono iz inata a ne iskreno misljenje

Evo je, ali nije iz inata: ima epizoda od Ferri-ja gdje sam zelio da ih je crtao Bignotti!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 22/12/2013 : 15:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče "Nestalog Istraživača" to je priča koja je označila prekid sa dotadašnjim "Zagorom", realnija, kompleksija i u scenarističkom ali i u vizualnom smislu, nju je morao crtati netko izvan klasične kategorije crtača. Da se slikovito izrazim, kad radiš novu kuću nećeš upotrijebiti "stari" materijal.
Isto tako treba reći da je Ferri odmah nakon Marcella i Laurentija nacrtao treću (klasičniju) priču sjeveroameričke odiseje.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/12/2013 : 16:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 22/12/2013 : 16:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ma dobro, ti si jos mlad , vlastito misljenje treba jos da se razvije

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/12/2013 : 16:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Da je Plamenu Lobanju crtao naš dobri čiča, to bi bila neka daleko viša dimenzija priče...Ferri je za mnoge stvari tata-mata, ne za sve, ali je tata-mata

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/12/2013 : 16:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ma dobro, ti si jos mlad , vlastito misljenje treba jos da se razvije

Zato rvoje vlastito mišljenje ima neku vrijednost Ovo gore šta si napiso je nešto teža glupost, ali nema veze.

Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 22/12/2013 : 17:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Jeste, bolje da je crtao one umjesto Senje, Gambe i Donatelija.
Marcelo, Dela Monika i Laurenti šiju Ferija za pet klasa.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 22/12/2013 : 17:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Još jedan dokaz da se može otvoriti topic o apsolutno svačemu šta ima veze sa Zagorom.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4752 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 22/12/2013 : 17:54:23  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Da je Plamenu Lobanju crtao naš dobri čiča, to bi bila neka daleko viša dimenzija priče...

Jako, jako teško. Ta priča je toliko maloumna da boli

Go kneel and weep
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/12/2013 : 17:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Da je Plamenu Lobanju crtao naš dobri čiča, to bi bila neka daleko viša dimenzija priče...

ok ok, objektivnosti radi neću da kontriram.
Bila bi manje "maloumna do bola" da se za atmosferu pobrinuo Gallieno

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4752 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 22/12/2013 : 18:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by drogsy

quote:

ok ok, objektivnosti radi neću da kontriram.
Bila bi manje "maloumna do bola" da se za atmosferu pobrinuo Gallieno

To bi ti onda bilo k'o sladilo da lekše progutaš gorku pilulu.

Npr. meni je Ferri odličan, ali zaista odličan u Castellijevom "Kraljevstvu tame", no unatoč tome priča mi je prosječna.

Go kneel and weep
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000