Author |
Topic |
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 22/12/2013 : 18:02:48
|
Meni je Ferri br 1 zato sto svi znaju (samo se prave blesavi) da je tako,to je isto kao da danas pitate ko je bolji pjevac AC/DC Bon Scott ili Brian Jonhson,pa normalno Bon jer ga ovaj oponasa i glasom i stasom,tako i Zagora ovi svi drugi decki oponasaju Ferria Chiarolla ??? Dobar ali ruku na srce ni blizu maestra totalno drugi stil ,meni osobno je bolji Sedioli. Top tri nova crtaca su mi:Verni,Nuccio,Sedioli-neka se nitko ne uvridi ovo je moje misljenje |
GALLIENO FERRI
|
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 22/12/2013 : 18:10:51
|
quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by PijaniPatak
Da je Plamenu Lobanju crtao naš dobri čiča, to bi bila neka daleko viša dimenzija priče...
Jako, jako teško. Ta priča je toliko maloumna da boli
ok ok, objektivnosti radi neću da kontriram. Bila bi manje "maloumna do bola" da se za atmosferu pobrinuo Gallieno
To bi ti onda bilo k'o sladilo da lekše progutaš gorku pilulu.
Npr. meni je Ferri odličan, ali zaista odličan u Castellijevom "Kraljevstvu tame", no unatoč tome priča mi je prosječna.
A šta ako ti je priča prosečna baš zahvaljujući tome? |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Posted - 22/12/2013 : 18:12:36
|
Napisa sam da je to moje misljenje i nisam nigdi napisa da se neko mora smenom sloziti Reci mi koja je to glupost/i koje sam reka ili pak mislis da je tvoje vrijednije i relevantnije od mojega??? Pomiri se s time da je Ferri napravija zagora a ne Chiarolla (fala Bogu) jer da je tako bilo uvjeren sam da ga nebi citalo ni 30 posto populacije koje danas citaju zagora |
GALLIENO FERRI
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 22/12/2013 : 18:16:26
|
quote: Originally posted by markotamara
Napisa sam da je to moje misljenje i nisam nigdi napisa da se neko mora smenom sloziti Reci mi koja je to glupost/i koje sam reka ili pak mislis da je tvoje vrijednije i relevantnije od mojega??? Pomiri se s time da je Ferri napravija zagora a ne Chiarolla (fala Bogu) jer da je tako bilo uvjeren sam da ga nebi citalo ni 30 posto populacije koje danas citaju zagora
I mi to svi znamo samo se pravimo blesavi jer? Reci nekom svijetskom strip kritičaru (esejistu) da je Ferri najbolji na svijetu pa ćemovidjeti kako će te pogledati, ako je uopće čuo za Ferrija. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 22/12/2013 : 18:34:17
|
Mišljenja sam da je Ferri nenadmašan kad su u pitanju mračne atmosfere. Nitko to nije mogao niti može i danas dočarati kako je samo on znao. S druge strane, epizodu s Tkačem Donatelli je tako dobro odradio da ni Ferri ne bi bolje. Opet, stvar atmosfere. Donatelli mi je uvijek ležao kad su u pitanju te neke klasične banditske, konspirativne ili indijanci vs bijelci teme.
Ovi ostali, Bignotti, Segna & co - brlj... Chiarolla |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 22/12/2013 : 19:06:03
|
quote: Originally posted by tinton
Napisa sam da je to moje misljenje i nisam nigdi napisa da se neko mora smenom sloziti Reci mi koja je to glupost/i koje sam reka ili pak mislis da je tvoje vrijednije i relevantnije od mojega??? Pomiri se s time da je Ferri napravija zagora a ne Chiarolla (fala Bogu) jer da je tako bilo uvjeren sam da ga nebi citalo ni 30 posto populacije koje danas citaju zagora
I mi to svi znamo samo se pravimo blesavi jer? Reci nekom svijetskom strip kritičaru (esejistu) da je Ferri najbolji na svijetu pa ćemovidjeti kako će te pogledati, ako je uopće čuo za Ferrija.
I svjetski strip kriticari, kao i markotamara, imaju pravo na svoje misljenje... A mi se imamo pravo ne sloziti ili sloziti s njima... A s te koji nisu culi za Ferrija smatram neukim u poslu koji rade... |
|
|
Hajo
Senior Member
1882 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 22/12/2013 : 19:20:37
|
quote: Originally posted by Timber Bil
Za nas fanove Zagora uvek ostaje neka vrsta žaljenja što pojedine priče nije nacrtao fenomenalni majstor mračne i napete atmosfere Galijeno Ferri.
Koliko puta ste pročitali neku priču i na kraju dodali čuvenu rečenici:
''Eh da je još ovo nacrtao Ferri, bio bi to klasik za sva vremena..''
Probajte da se prisetite i navedite te priče...
Ja to nikad nisam pomislio! Pogotovo ne u zadnji par godina kad mi je Ferrijev crtež dno dna. |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 22/12/2013 : 19:31:13
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by tinton
I mi to svi znamo samo se pravimo blesavi jer? Reci nekom svijetskom strip kritičaru (esejistu) da je Ferri najbolji na svijetu pa ćemovidjeti kako će te pogledati, ako je uopće čuo za Ferrija.
I svjetski strip kriticari, kao i markotamara, imaju pravo na svoje misljenje... A mi se imamo pravo ne sloziti ili sloziti s njima... A s te koji nisu culi za Ferrija smatram neukim u poslu koji rade...
Naravno, samo mi nisu jasne izjave markatamare i senokutea da svi znaju da je Ferri br.1. samo žele biti drugačiji i prave se blesavi??? To su stvarno gluposti. |
|
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 22/12/2013 : 19:37:40
|
Pa da stavimo tačku na ovu priču. Normalno da je Ferri ubedljivo najbolji, i normalno da je svako poređenje sa njim smešno. Ne podcenjujem druge, čak mi se jako sviđa Verni, kao i Nucio. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 22/12/2013 : 19:44:38
|
profač, potpuno se gubiš. ne možeš ti staviti točku, jer nemaš snage za takvo što. ajde da si pokazao (da je razvidno) da je "Ferri ubedljivo najbolji", ja bih prvi prihvatio tvoj autoritet. ali, jao! ti autoritet nemaš, jer nemaš pojma ni o čemu, pa čak ni o Zagoru u kojega se kuneš.
eto, primi ove moje (malo oštrije) riječi, ne kao stavljanje točke, nego kao jednu u nizu točaka koje će ti dati smjernice (funkcioniranja na forumima). |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Posted - 22/12/2013 : 19:46:34
|
Kakvu tačku, od kad je to tvoje mišljenje presudno i relevantno? Ne, definitivno ne treba svi da imaju pravo na sopstveno mišljenje. |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Posted - 22/12/2013 : 19:51:44
|
Čekajte malo? Hoćete da kažete da Ferri nije najzaslužniji za Zagorovu popularnost ? Hoćete da kažete da je bilo lepše nacrtanih stripova od Noći demona, Belog tigra, Zimske zmije...
Ne budite smešni i ne brukajte se.
Ferri je Zagor i tu ide jedna velika tačka. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 22/12/2013 : 19:51:56
|
Tintoni ne shvacam te ozbiljno tako da....
Kao ni ja ikoga tvoje sorte... |
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 22/12/2013 : 19:54:11
|
quote: Originally posted by wele
Kakvu tačku, od kad je to tvoje mišljenje presudno i relevantno? Ne, definitivno ne treba svi da imaju pravo na sopstveno mišljenje.
Kako ne shvaćaš da je on alfa i omega ovog i svih ostalih stripovskih foruma.
Smiješno je uspoređivati crtače poput Guarnida, Gibrata i Moebiusa s Ferrijem. |
|
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Posted - 22/12/2013 : 19:57:47
|
Čekajte malo? Hoćete da kažete da Ferri nije najzaslužniji za Zagorovu popularnost ? Hoćete da kažete da je bilo lepše nacrtanih stripova od Noći demona, Belog tigra, Zimske zmije...
Ferri je Zagor i tu ide jedna velika tačka.
Ti si tačka u svakom pogledu. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 22/12/2013 : 20:01:29
|
Ovo je apsolutno tocno i jos dugo ce tako biti. |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Posted - 22/12/2013 : 20:02:56
|
Ovo je apsolutno tocno i jos dugo ce tako biti.
Ma znaju to i oni, ali čisto da i oni pokažu da kao znaju nešto. |
|
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 22/12/2013 : 20:05:40
|
Ovo je apsolutno tocno i jos dugo ce tako biti.
Ma znaju to i oni, ali čisto da i oni pokažu da kao znaju nešto.
|
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 22/12/2013 : 20:07:04
|
Ferri je tata za tog Mebijusa.
Komičan si. |
|
|
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
|
PAJDO
Senior Member
Croatia