forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Faktor savršenstva ...Galijeno Ferri ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 22/12/2013 : 18:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Meni je Ferri br 1 zato sto svi znaju (samo se prave blesavi) da je tako,to je isto kao da danas pitate ko je bolji pjevac AC/DC Bon Scott ili Brian Jonhson,pa normalno Bon jer ga ovaj oponasa i glasom i stasom,tako i Zagora ovi svi drugi decki oponasaju Ferria
Chiarolla ??? Dobar ali ruku na srce ni blizu maestra totalno drugi stil ,meni osobno je bolji Sedioli.
Top tri nova crtaca su mi:Verni,Nuccio,Sedioli-neka se nitko ne uvridi ovo je moje misljenje

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 22/12/2013 : 18:09:17  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Kakva gomila gluposti, da oprostiš.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/12/2013 : 18:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Da je Plamenu Lobanju crtao naš dobri čiča, to bi bila neka daleko viša dimenzija priče...

Jako, jako teško. Ta priča je toliko maloumna da boli

ok ok, objektivnosti radi neću da kontriram.
Bila bi manje "maloumna do bola" da se za atmosferu pobrinuo Gallieno

To bi ti onda bilo k'o sladilo da lekše progutaš gorku pilulu.

Npr. meni je Ferri odličan, ali zaista odličan u Castellijevom "Kraljevstvu tame", no unatoč tome priča mi je prosječna.

A šta ako ti je priča prosečna baš zahvaljujući tome?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 22/12/2013 : 18:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Napisa sam da je to moje misljenje i nisam nigdi napisa da se neko mora smenom sloziti
Reci mi koja je to glupost/i koje sam reka ili pak mislis da je tvoje vrijednije i relevantnije od mojega???
Pomiri se s time da je Ferri napravija zagora a ne Chiarolla (fala Bogu) jer da je tako bilo uvjeren sam da ga nebi citalo ni 30 posto populacije koje danas citaju zagora

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/12/2013 : 18:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

Napisa sam da je to moje misljenje i nisam nigdi napisa da se neko mora smenom sloziti
Reci mi koja je to glupost/i koje sam reka ili pak mislis da je tvoje vrijednije i relevantnije od mojega???
Pomiri se s time da je Ferri napravija zagora a ne Chiarolla (fala Bogu) jer da je tako bilo uvjeren sam da ga nebi citalo ni 30 posto populacije koje danas citaju zagora

I mi to svi znamo samo se pravimo blesavi jer? Reci nekom svijetskom strip kritičaru (esejistu) da je Ferri najbolji na svijetu pa ćemovidjeti kako će te pogledati, ako je uopće čuo za Ferrija.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 22/12/2013 : 18:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Yep

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 22/12/2013 : 18:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Mišljenja sam da je Ferri nenadmašan kad su u pitanju mračne atmosfere. Nitko to nije mogao niti može i danas dočarati kako je samo on znao. S druge strane, epizodu s Tkačem Donatelli je tako dobro odradio da ni Ferri ne bi bolje. Opet, stvar atmosfere. Donatelli mi je uvijek ležao kad su u pitanju te neke klasične banditske, konspirativne ili indijanci vs bijelci teme.

Ovi ostali, Bignotti, Segna & co - brlj... Chiarolla
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17039 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 22/12/2013 : 19:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

I mi to svi znamo samo se pravimo blesavi jer? Reci nekom svijetskom strip kritičaru (esejistu) da je Ferri najbolji na svijetu pa ćemovidjeti kako će te pogledati, ako je uopće čuo za Ferrija.

I svjetski strip kriticari, kao i markotamara, imaju pravo na svoje misljenje... A mi se imamo pravo ne sloziti ili sloziti s njima... A s te koji nisu culi za Ferrija smatram neukim u poslu koji rade...
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1882 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 22/12/2013 : 19:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Timber Bil

Za nas fanove Zagora uvek ostaje neka vrsta žaljenja što pojedine priče nije nacrtao fenomenalni majstor mračne i napete atmosfere Galijeno Ferri.

Koliko puta ste pročitali neku priču i na kraju dodali čuvenu rečenici:

''Eh da je još ovo nacrtao Ferri, bio bi to klasik za sva vremena..''

Probajte da se prisetite i navedite te priče...

Ja to nikad nisam pomislio! Pogotovo ne u zadnji par godina kad mi je Ferrijev crtež dno dna.

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/12/2013 : 19:31:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:
Originally posted by tinton

quote:

I svjetski strip kriticari, kao i markotamara, imaju pravo na svoje misljenje... A mi se imamo pravo ne sloziti ili sloziti s njima... A s te koji nisu culi za Ferrija smatram neukim u poslu koji rade...

Naravno, samo mi nisu jasne izjave markatamare i senokutea da svi znaju da je Ferri br.1. samo žele biti drugačiji i prave se blesavi??? To su stvarno gluposti.

Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 22/12/2013 : 19:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Pa da stavimo tačku na ovu priču. Normalno da je Ferri ubedljivo najbolji, i normalno da je svako poređenje sa njim smešno.
Ne podcenjujem druge, čak mi se jako sviđa Verni, kao i Nucio.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/12/2013 : 19:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
profač, potpuno se gubiš.
ne možeš ti staviti točku, jer nemaš snage za takvo što. ajde da si pokazao (da je razvidno) da je "Ferri ubedljivo najbolji", ja bih prvi prihvatio tvoj autoritet.
ali, jao! ti autoritet nemaš, jer nemaš pojma ni o čemu, pa čak ni o Zagoru u kojega se kuneš.

eto, primi ove moje (malo oštrije) riječi, ne kao stavljanje točke, nego kao jednu u nizu točaka koje će ti dati smjernice (funkcioniranja na forumima).
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 22/12/2013 : 19:46:34  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Kakvu tačku, od kad je to tvoje mišljenje presudno i relevantno?
Ne, definitivno ne treba svi da imaju pravo na sopstveno mišljenje.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 22/12/2013 : 19:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Tintoni ne shvacam te ozbiljno tako da....

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 22/12/2013 : 19:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Čekajte malo? Hoćete da kažete da Ferri nije najzaslužniji za Zagorovu popularnost ? Hoćete da kažete da je bilo lepše nacrtanih stripova od Noći demona, Belog tigra, Zimske zmije...

Ne budite smešni i ne brukajte se.

Ferri je Zagor i tu ide jedna velika tačka.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/12/2013 : 19:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tintoni ne shvacam te ozbiljno tako da....

Kao ni ja ikoga tvoje sorte...

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/12/2013 : 19:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wele

Kakvu tačku, od kad je to tvoje mišljenje presudno i relevantno?
Ne, definitivno ne treba svi da imaju pravo na sopstveno mišljenje.

Kako ne shvaćaš da je on alfa i omega ovog i svih ostalih stripovskih foruma.

Smiješno je uspoređivati crtače poput Guarnida, Gibrata i Moebiusa s Ferrijem.

Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 22/12/2013 : 19:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Ferri je tata za tog Mebijusa.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 22/12/2013 : 19:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čekajte malo? Hoćete da kažete da Ferri nije najzaslužniji za Zagorovu popularnost ? Hoćete da kažete da je bilo lepše nacrtanih stripova od Noći demona, Belog tigra, Zimske zmije...

Ti si tačka u svakom pogledu.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17039 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 22/12/2013 : 20:01:29  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo je apsolutno tocno i jos dugo ce tako biti.
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 22/12/2013 : 20:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma znaju to i oni, ali čisto da i oni pokažu da kao znaju nešto.
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 22/12/2013 : 20:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ma znaju to i oni, ali čisto da i oni pokažu da kao znaju nešto.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/12/2013 : 20:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ferri je tata za tog Mebijusa.

Komičan si.

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 22/12/2013 : 20:08:34  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
ko je dovraga taj mebijus?

Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 22/12/2013 : 20:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Da Ferri vridi kao umjetnik svi originali bili bi kod Nadana u podrumu

In spite of my rage I´m still rat in a cage...

Edited by - PAJDO on 22/12/2013 20:12:55
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000