Author |
Topic |
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 25/12/2013 : 14:08:31
|
quote: Originally posted by markotamara
Po meni bi bilo bolje da je Virginia od Fishlega necakinja ipak nije bila udana ni imala bilo kakve afere buduci da je Frida bila udana za austrijanca a Gambit bila svime i svacime po krcmama Virginia bi mu najbolje pasala iz razloga sto najvise ga podsjeca na majku njegovu Sto se tice ove prve table gdje ga zovu a on pise nesto olovkom pa to je Zagor 100 posto jer ga je mati naucila pisati i citati u biti sam to spominje u zagor extra 1 zagor prica , samo me zanima di je ciko i jeli se ozenija za Tikvin cvijet hehhehhehehe
S obzirom kakvi savremeni vetrovi duvaju možda je i Čiko. Razmislite i o tome. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 25/12/2013 : 14:55:05
|
Sto se tice ove prve table gdje ga zovu a on pise nesto olovkom pa to je Zagor 100 posto jer ga je mati naucila pisati i citati u biti sam to spominje u zagor extra 1 zagor prica
Kao ne postoji ni jedan drugi pismeni Patrick u sjevernoj americi?
Mislim da to nije Zagor na prvoj tabli. Usudio bih se reći da je Zagor upravo taj tajnik, koji dolazi vlakom...
Možda sam previše zagrizao... vidjet ćemo... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/12/2013 : 15:24:49
|
Opa, dobar i neocekivan pocetak price. Ocekivao sam standardni scenario jednog autora amatera sa svim klisejima koje upotrebljavaju pocetnici: Zagor pada na koljena, place, epski dogadjaji se nizaju jedan za drugim bez nekog odredjenog smisla i, naravno, Hellingen. :D Ono, kada neko ko nikada nije pisao scenario pokusava vec u prvom pokusaju da stvori nevidjeno remek-djelo.
Nadam se da su takve i slicne pateticne scene u ovoj prici izostavljene i da ce nam DJ pruziti nesto zaista svjeze. Osim toga, Sanda je umjetnik kojem ne pasu najbolje te pateticne scene, on je vise za malo neozbiljniji stil pripovjedanja.
E sada, da li je ovo Zagor? Cisto sumnjam. Nema sanse da taj zavrsi jednog dana u Washingtonu(da zivi tamo).
Da li je zena Frida? Cisto sumnjam. Frida obozava zavjese, o ovdje ih nema (vidi ep. Tajna Fride Lang)
Koliko znam DJ je Andreuccijev fan, pa mislim da znam koji mu je crtez dao inspiraciju za ovu dvojicu klinaca :p
Znatizeljan sam kako ide dalje, imam osjecaj da necu biti razocaran. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 25/12/2013 : 16:32:52
|
quote: Originally posted by legaz
Po meni bi bilo bolje da je Virginia od Fishlega necakinja ipak nije bila udana ni imala bilo kakve afere buduci da je Frida bila udana za austrijanca a Gambit bila svime i svacime po krcmama Virginia bi mu najbolje pasala iz razloga sto najvise ga podsjeca na majku njegovu Sto se tice ove prve table gdje ga zovu a on pise nesto olovkom pa to je Zagor 100 posto jer ga je mati naucila pisati i citati u biti sam to spominje u zagor extra 1 zagor prica , samo me zanima di je ciko i jeli se ozenija za Tikvin cvijet hehhehhehehe
S obzirom kakvi savremeni vetrovi duvaju možda je i Čiko. Razmislite i o tome.
Teško da je Chico, em ni danas ne bi mogao roditi a sumnjam da bi ga zvali mama
Sve mi nešto vuče na to da je plava kosa maloga samo intriga, a žena je neka lijeva koje se nitko ne bi sjetio. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13145 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 25/12/2013 : 18:46:16
|
e jebemu DJ, vidim ovaj tvoj zadnji post i izgleda da je situacija napeta... a ja moram čekati da vidim što si to skuckao, a i što drugi pišu. nemam ovaj mjesec flat, pa moram šparati megabajte;) dakle, strip ću vidjeti sljedeće godine;) |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/12/2013 : 18:46:53
|
Nego jesam li previdio da piše koliko će strana biti? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 25/12/2013 : 19:26:49
|
quote: Originally posted by D.J.
Citati vase komentare pravi je uzitak! Odlicne teorije i odlicno razmisljanje! Tek sad znam koliko je dobra bila odluka da strip stavljam na forum malo po malo, a nasli smo i tipfelere!
čestitam na projektu i ja sam odrastao na zagoru, pa ću s užitkom pratiti strip
mada, sad ti je možda užitak gledat komentare, ali kad počmu zašto ovo, zašto ono, ma nije ovako, bolje bi bilo onako i slično tome.... samo nemoj popizdit ko davor par puta |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 25/12/2013 : 19:51:24
|
quote: Originally posted by solar
Ko zna možda je žena Indijanka, Pupoljak iz "Srebrnog vodopada"!
Bilo bi najbolje da je ona Ili Virginia, ta mala je bas po mjeri |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 25/12/2013 : 20:19:54
|
Dobro, tip se zove Patrick a nije Zagor. Tko je onda to, njegov zli brat blizanac? A ako mu je žena jedna od već postojećih u serijalu, onda mora da je to Virginia jer je jedan od momaka plavokos. Evo šta sam iskopao na svemrežju:
-Ako jedan roditelj ima smeđu ili crnu kosu a drugi roditelj kosu bilo koje druge boje, gotovo je sigurno da će dijete imati kosu tamne boje -Ako jedan roditelj ima smeđu ili crnu kosu, a među članovima njegove obitelji postoje pojedinci s plavom ili crvenom kosom, dijete će vjerojatno imati: a)kosu tamne boje, ako drugi roditelj ima kosu tamne boje b)kosu tamne, crveno-mrke ili crvene boje, ako drugi roditelj ima kosu crvene boje c)kosu tamne ili plave boje, ako drugi roditelj ima kosu plave boje -Ako oba roditelja imaju plavu kosu, gotovo je sigurno da će i njihovo dijete imati plavu kosu -Ako oba roditelja imaju crvenu kosu, i dijete će najvjerojatnije imati crvenu boju kose -Ako jedan roditelj ima plavu kosu a drugi roditelj crvenu kosu postoji podjednaka mogućnost da njihovo dijete ima kosu plave ili crvene boje
Vjerojatno se da primijeniti 2. opcija pod c). Zagor/Patrick je smeđokos, Virginia je plavuša, Mike Wilding je smeđokos, a Betty Wilding plavokosa. Od Virginijine obitelji poznat je jedino Fishleg (bar mislim), a pensam da je njegova boja kose prije starosti bila crna. Dakle, ima šansi da je ipak Virginia posrijedi, jer ona je jedina iz serijala koju se mogu sjetiti da je plavuša (Gambit sam izuzeo jer o boji kose njenih članova obitelji ne znamo ništa). A možda je to grofica Varga (koja je rumenokosa), pa bi mogla stajati ova zadnja opcija.
Čime se mi bavimo...
Edit 1: Vidiš, ipak stoji teorija da je Chico otac a djeca posvojena, pa se gorenavedena razglabanja o genetici automatski poništavaju. Ali sumnjam da je takvo nešto slučaj. Nema šanse, ipak je to Zagor, ne Kerry Kross. Edit 2: Orka pipa, zamjećujem da se klinci igraju vlakićima i na zadnjoj slici izražavaju svoju ljubav prema željeznici. Da nije Robson upleten? Edit 3: Gle ti to, na zadnjoj sličici stolić s vazom baca sjenu koja nalikuje na sjenu nekog tajnog agenta sa šeširom. Evo, DJ, je li to dovoljno pažljivo čitanje? |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
Edited by - Opti on 25/12/2013 21:01:04 |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 25/12/2013 : 20:31:31
|
Bravo, bravo za ideju i trud. Moju pozornost imate, jedva čekam ostale stranice |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 25/12/2013 : 21:28:12
|
A Darkwood se može protumačiti i kao Mračna Šuma (kužite, ne?) iz Božanstvene komedije, i ta šuma kao simbolizira grijeh i zlo, a u Darkwoodu zacijelo ima na tone zlikovaca i griješnika koji jedva čekaju primiti stomatološki zahvat sjekirom. No, kako asocira naslov "Zbogom, Darkwoode!", Zagoru je prekipilo petljati se s njima i umjesto toga ide živjeti kao normalan čovjek.
Tako da je tip s prve stranice 100% Zagor. Ma nema tu dileme. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/12/2013 : 21:48:25
|
To Zagor piše svojevrsnu povijest Darkwooda? A ako ima tajnika, može biti da je u javnoj službi, zadužen za povijest, te savjete glede Indijanskih pitanja |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 25/12/2013 : 22:16:18
|
quote: Originally posted by King Warrior
Opa, dobar i neocekivan pocetak price. Ocekivao sam standardni scenario jednog autora amatera sa svim klisejima koje upotrebljavaju pocetnici: Zagor pada na koljena, place, epski dogadjaji se nizaju jedan za drugim bez nekog odredjenog smisla i, naravno, Hellingen. :D Ono, kada neko ko nikada nije pisao scenario pokusava vec u prvom pokusaju da stvori nevidjeno remek-djelo.
Nadam se da su takve i slicne pateticne scene u ovoj prici izostavljene
Znam na koga aludiraš i, da stvar bude gora, slažem se sa tobom
DJ majstore!!! Svaka čast! Zagorovska mi suza u oku zasjala, uzurpirao si mi emocije! Samo piči dalje! |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/12/2013 : 22:20:05
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Znam na koga aludiraš i, da stvar bude gora, slažem se sa tobom
A bokte, mislio sam uopste na scenarije amaterskih autora...Nisam tebe imao u vidu, niti bilo koga konkretno...fak |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 26/12/2013 : 10:06:27
|
uff crtež je prekrasan!!!! Boja mi se isto tako sviđa ovdje. Jedino američka zastava je pogrešno nacrtana, jer je plavi ugao (tamo gdje su zvijezdice) na lijevoj strani, dok ste vi nacrtali u desnom kutu, umjesto u lijevom kutu..... |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 26/12/2013 : 10:09:33
|
quote: Originally posted by 1Euro
uff crtež je prekrasan!!!! Boja mi se isto tako sviđa ovdje. Jedino američka zastava je pogrešno nacrtana, jer je plavi ugao (tamo gdje su zvijezdice) na lijevoj strani, dok ste vi nacrtali u desnom kutu, umjesto u lijevom kutu.....
Mislim da zastavu vjetar duva na lijevo, pa zato ti tako izgleda. Sa druge strane sigurno izgleda onako kako kazes, ali mi samo vidimo onu 'pogresnu' stranu. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 26/12/2013 : 10:58:19
|
quote: Originally posted by D.J.
Uff! Imas pravo Armand! Pobrisao sam svoj post. Stap je sa druge strane pa zato izgleda "krivo". Znaci, sve je OK.
Sa zastavom je sve OK. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
Topic |
|