forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Danas na TV-u
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 99

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/12/2013 : 21:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

kakve su ovo gluparije Johny??
večeras u 23:30 je na hrt 1 "Odvuci me u (Hrv..) Pakao"
odličan film

djeluje zanimljivo ali ono istinski pomena vrijedno bilo je ALIAS NICK BEAL danas
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/12/2013 : 21:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

odličan film

Prije nekoliko mjeseci je bio također na HTV-u, postao sam tada o njemu pa da se ne ponavljam.
Evo...

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39691&whichpage=57

Edit: noćas u 01:20 na HTV 1 repriziraju Cimarron Kida Budda Boettichera s Audijem Murphyjem od jutros, a sve njegovo svakako vrijedi gledati.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 14/12/2013 21:32:37
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38008 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/12/2013 : 22:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Je, sasvim ok filmcic. Pogledao jutros (s klincem :D).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/12/2013 : 01:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:

odličan film

Prije nekoliko mjeseci je bio također na HTV-u, postao sam tada o njemu pa da se ne ponavljam.
Evo...

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39691&whichpage=57

Edit: noćas u 01:20 na HTV 1 repriziraju Cimarron Kida Budda Boettichera s Audijem Murphyjem od jutros, a sve njegovo svakako vrijedi gledati.

i gleda san ga negdi na lito,mislia san za ove šta nisu da bi bilo dobro da si stavija

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu

Edited by - lwood on 15/12/2013 01:21:22
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 15/12/2013 : 12:07:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Nedjeljom u dva - Vedrana Rudan

ne znam hocu li imati zivce i zeludac ni sta ocekivati od nje
ali definitivno je potrebno gledati inace sam ko tuka bez domace zadace
u razgovorima uz cijanje perja na sijelima

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/12/2013 : 12:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
meni je ona komična

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 15/12/2013 : 15:24:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
večeras na HRT1 bit će i "Snivaj, zlato moje".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/12/2013 : 16:05:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

večeras na HRT1 bit će i "Snivaj, zlato moje".

Nije večeras nego sutra navečer!

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/12/2013 : 16:15:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 20:06 na HTV 2 Avijatičar (The Aviator), r. Martin Scorsese, SAD / Njemačka, 2004.

Amerika krajem 1920-ih godina. Naslijedivši očevo bogatstvo, mladi Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) odluči riskirati sav imetak te započeti snimati ambiciozni ratni spektakl "Pakleni anđeli". Pune 4 godine kasnije, dotad najskuplji snimljeni film doživljava izuzetan uspjeh, a Howard i sam postaje holivudskom zvijezdom. Dok se zbližava s temperamentnom glumicom Katherine Hepburn (Cate Blanchett), Howard odluči ulagati u avio-industriju te kupnjom zrakoplovne tvrtke TWA razbiti monopol Pan Ama i njegova šefa Juana Trippea (Alec Baldwin). No Trippe je moćan čovjek koji će uz suradnju senatora Ralpha Brewstera (Alan Alda) pokušati svim silama zaustaviti Hughesa. A nakon prekida s Hepburnicom, čistoćom opsjednuti Howard će se upustiti u buran odnos s Avom Gardner (Kate Beckinsale) te početi gubiti razum...

Ovjenčana s 5 Oscara, uključujući onaj za sporednu ulogu uvijek izvrsne Cate Blanchett, te s 3 Zlatna globusa i 4 nagrade BAFTA, biografska drama velikog Martina Scorsesea vizualno je impresivna, odlično režirana, raskošno producirana i dojmljivo stilizirana, no i pomalo hladna i distancirana priča o životu kontroverznog industrijalca, filmaša, pilota i plejboja Howarda Hughesa. Od samog protagonista i njegovih odnosa sa ženama i drugim sporednim likovima zanimljiviji je prikaz Hollywooda 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća. Ovo je prvi od zasad 5 zajedničkih projekata Scorseseja i Leonarda DiCapria.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 16/12/2013 : 19:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 22:02 na HTV 1 Snivaj zlato moje, r. Neven Hitrec, Hrvatska, 2005.

Ranih 1940-ih godina, u zagrebačkoj četvrti Trešnjevka Drugi svjetski rat se gotovo i ne osjeća. Da roditelji dječaka Tomice Škrinjara (Alan Malnar), otac Darko (Ljubomir Kerekeš) i majka Mira (Višnja Babić), u kući ne skrivaju talijanskog dezertera, da dječakova teta Nadica (Ksenija Marinković) ne ljubuje s njemačkim vojnikom, te da Tomičinu igru s djevojčicom Janjom (Franka Kos) napadom na ustašku ophodnju s vremena na vrijeme ne omete poneki ilegalac, trešnjevački mališani ne bi ni znali što je to rat. Ipak, tijekom sljedećih 10-ak godina, dok Tomica (Ivan Glowatzky), ne znajući da je u njega zaljubljena romantična Tonka (Ines Bojanić), bude doživljavao prvu romansu i prvo ljubavno razočaranje, Trešnjevka će se uvelike promijeniti, a mladićeva obitelj osjetiti posljedice očeva sudjelovanja u ratu na pogrešnoj strani...

Nostalgična humorna kronika Nevena Hitreca ("Bogorodica"), drugi redateljev dugometražni igrani projekt na pulskom festivalu 2005. godine nagrađen s 5 Zlatnih arena, ekranizacija je romana "Još Hrvatska ni propala" karikaturista i haiku pjesnika Ivana Pahernika. Benigna nostalgična humorna kronika tipične zagrebačke obitelji i eskapistička slika (post)ratnog Zagreba namijenjena je prvenstveno ljubiteljima Golikova remek-djela "Tko pjeva zlo ne misli" i novinskih kolumni Zvonimira Milčeca. Riječ je o ostvarenju koje sjetno priziva malograđanski agramerski duh starog Zagreba, vrijeme licitarskih srdaca, bogobojaznih, raspjevanih i širokogrudnih glasača Mačekova HSS-a, dobrodušnih i naivnih tradicionalista koje će, koliko se god pokušavali držati po strani i sačuvati privid normalnog života, tijek povijesti i gruba svakodnevica nemilosrdno sažvakati i ispljunuti. Nažalost, Neven Hitrec ipak nije Krešo Golik, Federico Fellini ili Jiři Menzel, pa je njegova slika starog Zagreba u "Snivaj zlato moje" saharinska pastorala kojoj nedostaje topline i stvarnih emocija, te čiji se humor uglavnom svodi na ne osobito duhovite dječje komentare i nekoliko odavno potrošenih gegova Danka Ljuštine.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 16/12/2013 : 19:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 23:32 na HTV 1 Ne naginji se van, r. Bogdan Žižić, Hrvatska / Jugoslavija, 1977.

Filip (Ivo Gregurević) je mladić iz Dalmatinske zagore koji, potaknut zavodljivim pričama gastarbajtera koji povremeno dolaze na dopust u zavičaj, osobito sumještabina Mate Perkovića (Fabijan Šovagović), jednog dana stigne na kolodvor u Frankfurtu na Majni. Uzaludno tražeći Matu koji bi mu trebao pružiti prvi oslonac u tuđini, Filip ubrzo shvati da će se morati snaći sam. Nakon što se ilegalno zaposli na baušteli, Filip će doživjeti nesreću na poslu čime će započeti lanac njegovih nevolja. U svemu tome moći če se osloniti na dobrodušnu mladu Vericu (Jadranka Stilin) u koju će se zaljubiti, da bi nakon otkrića da je Mate smrtno ozlijeđen počeo razmišljati o povratku u domovinu...

Jednako kao s debijem "Kuća", Bogdan Žižić je i drugim dugometražnim igranim filmom osvojio Veliku zlatnu arenu na Pulskom festivalu, a film je nagrađen i Zlatnom arenom za najbolju epizodisticu (Mira Banjac). Ostvarenje u kojem je Ivo Gregurević ostvario odličnu debitantsku ulogu donekle je opterećeno stereotipima o tegobnom gastarbajterskom životu, no vrline su dojmljiv opor realistički ugođaj, efektno oslikan socijalni kontekst kao i egzistencijalne dvojbe i nevolje protagonista. "Ne naginji se van" svakako vrijedi pogledati.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 16/12/2013 : 19:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 23:15 na RTL-u U 3 i 10 za Yumu, r. James Mangold, SAD, 2007.

Dok s dvojicom maloljetnih sinova jednog dana prati svoje krdo stoke nedaleko grada Bisbeeja, siromašni rančer Dan Evans (Christian Bale) prisustvuje napadu bande zloglasnog Bena Wadea (Russell Crowe) na poštansku kočiju kojom se prevoze plaće radnika na željezničkoj pruzi. Tijekom napada Ben i njegovi ljudi predvođeni Charlesom Princeom (Ben Foster) ubiju sve osim Pinkertonova agenta Byrona McElroya (Peter Fonda), koji bude ranjen u trbuh. No kad se ubrzo sam zatekne u Bisbeeju, Ben će dopustiti da ga iznenade i zarobe momci iz potjere. Oni su većinom kukavice i obiteljski ljudi, a netko Bena mora sprovesti do vlaka koji u 15 i 10 s gradske željezničke postaje kreće za kaznionicu Yuma. Kad od predstavnika željezničke tvrtke Graysona Butterfielda (Dallas Roberts) dozna da se za to nudi nagrada od 200 dolara, što je novac bez kojeg će on i njegova obitelj propasti, Dan unatoč protivljenju brižne supruge Alice (Gretchen Mol) odluči biti taj koji će sprovesti Bena.

Vestern-drama „U 3 i 10 za Yumu“ Jamesa Mangolda, redatelja oskarovske biografske drame „Hod po rubu“, uspjela je adaptacija kratke priče glasovitog Elmorea Leonarda, prema kojoj je davne 1958. godine Delmer Daves snimio kultni klasik. Elmore Leonard je pisac fasciniran filmom koji u svojim djelima izbjegava doslovno moraliziranje te kreira slojevite i zaokružene karaktere te njihove kompleksne međuodnose. Protagonisti Leonardove proze nisu heroji, barem ne u klasičnom smislu riječi, već su u pravilu višedimenzionalni i slojeviti likovi, nerijetko suspektni tipovi koji žive i kreću se na tankoj i često nejasnoj granici koja zakon i etiku dijeli od kriminala i nemorala. Takav je i lik odmetnika i ubojice Bena Wadea u uspjeloj interpretaciji oskarovca Russella Crowea, lik čovjeka koji će bez oklijevanja nekome oduzeti život, ali koji istodobno posjeduje snažan osjećaj časti i poštovanja. Njegov odnos s naizgled plahim i povučenim obiteljskim čovjekom Danom Evansom koji će se u ulozi također oskarovca Christiana Balea pod pritiskom pokazati kao stoik i heroj, u središtu je zanimanja i Leonarda i redatelja Mangolda. Dan i Wade su snažni pojedinci sa suprotnih strana zakona, a njihov slojevit međuodnos koji se izgrađuje kroz akciju obilježen je naglašenim i vrlo intrigantnim moralizmom.

Na YouTubeu je čitav film:

Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3022 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 17/12/2013 : 17:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
večeras na HRT3 u 20:00, Stalker od Tarkovskog, obavezno gledam.
pola filmske ekipe je umrlo nekoliko godina nakon snimanja od raka, uključujući i Tarkovskog što je rezultat njihovog boravka u kemijski zagađenim i radioaktivnim područjima na kojima su snimali ovaj film. film je sniman 7 godina prije černobilske katastrofe i proročki podsjeća na taj događaj. odlično napravljen i atmosferičan, film kojeg svakako vrijedi pogledati.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/12/2013 : 18:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Izvrstan film.
Inače, riječ je o ekranizaciji knjiga Rodside picnic braće Strugacki.Njih baš i ne volim inače:))

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 17/12/2013 : 18:22:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Genijalni film Tarkovskog, koji meni i nema slabog naslova, osim što je Nostalgija donekle gnjavaža.
Prekrasno režirana i snimljena, ali ipak je ne gledam ponovo u komadu.
Koliko sam ih čitao, meni su braća Strugacki prilično draga.
Nije uvijek čista fantastika, nego realno nadograđuju fantastikom i ponekad elementima krimića, što mi se sviđa i više od čistog SF-a.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 17/12/2013 : 18:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Noćas u 00:36 na HTV 3, Svibanjska ljubav (Wu yue zhi lian), r. Hsiao-ming Hsu, Tajvan, 2004.

Mladi Ah Lei (Bo-lin Chen) 19-godišnji je Tajlanđanin, veliki fan benda Mayday, jedne od najpopularnijih rock-skupina u svojoj zemlji, u kojoj svira i njegov stariji brat. Ah Lei često internetom komunicira s drugim fanovima benda, pa tako i s djevojkama koje su obožavateljice Maydaya. Jedna od njih je 17-godišnja Kineskinja Zhao Xuan (Yifei Liu), studentica Kineske opere iz provincijskog kineskog grada Harbina, mirna i prilično povučena cura. Dopisujući se s njom, Ah Lei joj se odluči lažno predstaviti kao vođa benda Ashin. Kad dozna da Zhao s drugim studentima Kineske opere uskoro stiže na turneju na Tajvan, Ah Lei joj predloži da se susretnu i upoznaju. No njihovo se druženje neće odvijati onako kako Ah Lei očekuje, dijelom zbog njegove laži a dijelom i zbog tajne koju Zhao krije.

Šarmantna, nepretenciozna, zabavna i mjestimice prilično duhovita humorna romantična teen-drama tajvanskog redatelja Hsiao-ming Hsua, koji projekt potpisuje i kao producent, ostvarenje je dramaturški podijeljeno na tri ravnopravna segmenta. U prvom se dvoje mladih protagonista još ne poznaju i tek se dopisuju preko interneta, pri čemu mladić poseže za naizgled bezazlenom laži, da bi se u središnjem segmentu upoznali i počeli družiti, a to je druženje opterećeno i njegovom laži i tajnom koju ona krije. U trećem segmentu, pak, oni se rastaju, a gledatelj ih je dotad već upoznao kao emotivne i senzibilne mlade ljude koje razumije i s kojima suosjeća, zbog čega se nada da bi se ponovo mogli spojiti. Treći redateljski projekt Hsiao-ming Hsua zrelo je te elegantno i nenametljivo režirano ostvarenje čije su vrline i suptilno profiliranje dosta slojevitih karaktera protagonista, polagano razvijanje njihova međuodnosa s oslikavanjem intimnih dvojbi, dojmljiva fotografija kojom dominiraju zavodljive dnevne i noćne vedute tajvanskog glavnog grada Taipeija, efektan soundtrack tajvanskog rock-benda Mayday te odličan rad s mladim glumcima iz kojih se uspijeva izvući maksimum.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/12/2013 : 23:28:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
večeras u 23:45

http://mojtv.hr/film/15325/o-ljudima-i-bogovima.aspx

moga bi bit zanimljiv

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/12/2013 : 00:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Vrlo dobar film, snažna moralka o pravom kršćanstvu, o snazi vjere, životu i žrtvovanju za čovjeka ugroženog ratom.
Ovo bi se trebalo prikazivati na vjeronauku, djeca bi puno naučila.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/12/2013 : 14:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vrlo dobar film, snažna moralka o pravom kršćanstvu, o snazi vjere, životu i žrtvovanju za čovjeka ugroženog ratom.
Ovo bi se trebalo prikazivati na vjeronauku, djeca bi puno naučila.

da film je odličan,pogotovo šta se oslanja na povijesne događaje

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 12/01/2014 : 12:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 20:02 na HTV 3 Spikeova banda (The Spikes Gang), r. Richard Fleischer, SAD, 1974.

Kad jednog dana lutajući krajem nalete na teško ranjenog muškarca (Lee Marvin), znatiželjni tinejdžeri i farmerski momci Wilson Will Young (Gary Grimes), Les Richter (Ron Howard) i Tod Hayhew (Charles Martin Smith) isprva pomisle da je čovjek mrtav. Stoga se prilično iznenade kad se on smjesta trgne te ih odlučnim glasom zamoli za pomoć. Doznavši da je riječ o odmetniku, revolverašu i pljačkašu banaka Harryju Spikesu, mladići mu pristanu pomoći te ga ubrzo sakriju u sjeniku na imanju Wilove obitelji. Will, Les i Tod su dobrodušni dečki odgojeni u poštenim obiteljima i navikli na težak rad, te ih činjenica da su spasili život jednom razbojniku izuzetno intrigira. Dok mu trojica prijatelja pomažu u oporavku, Spikes shvati koga ima pred sobom, te ih smjesta počne zavoditi slatkorječivošću i romantičnim pričama o svom odmetničkom životu. Nakon što se Spikes uskoro oporavi, on se oprosti s dečkima koji u njemu vide junaka i koji mu poklone konja. A kad za to dozna Willov moralnim načelima odan i pomalo krut otac Abel (Marc Smith), on odluči strogo kazniti sina koji će uskoro s Lesom i Todom pobjeći od kuće u potragu za Spikesom.

Realiziran u suprodukciji trostrukog oskarovca Waltera Mirischa („Sedmorica veličanstvenih“, „U vrelini noći“), vestern redatelja Richarda Fleischera („Vikinzi“, „Fantastično putovanje“, „Bostonski davitelj“), za produkciju dokumentarca „Designed for Death“ 1948. nagrađenog Oscarom, uspjela je ekranizacija romana „The Bank Robber“ američkog pisca Gilesa Tippetta. Riječ je o filmu snimljenom na samom kraju zlatne ere vesterna, dvije godine nakon što je sličnu priču u također vesternu „Kauboji“ s Johnom Wayneom obradio redatelj Mark Rydell. Redatelj Richard Fleischer, sin pionira animacije Maxa Fleischera, općenito se smatra pouzdanim zanatlijom koji se tijekom duge i bogate karijere okušao u različitim žanrovima, od film-noira („Uski prolaz“) te fantastike i horora („Soylent Green“, „Amytiville 3-D“), preko ratne drame („Tora! Tora! Tora!“) i žanra mača i magije („Conan razarač“, „Crvena Sonja“), do povijesnih i biografskih drama („Barabba“, „Che“), trilera, mjuzikla i vesterna. Ponekad sklon i provokaciji, primjerice u spomenutom filmu „Che“ i akcijskoj romantičnoj drami „Mandingo“ u kojoj se pozabavio i romansom tamnoputog roba i bijele gospodarice na američkom jugu sredinom 19. stoljeća, Fleischer je potpisao neke od najvećih hitova 60-ih i 70-ih godina.

Njegov današnji film sigurno je i ekonomično režirana posveta žanru vesterna, intrigantno, atmosferično i pesimistično djelo koje nose izvrsni glumački nastupi. U naslovnoj ulozi gledamo glasovitog oskarovca Leeja Marvina („Čovjek koji je ubio Liberty Valancea“, „Dvanaest žigosanih“, „Velika prva divizija“), a pored darovitog Garyja Grimesa („Ljeto ´42.“, „Cahill“) njegovi su partneri nekad tek glumac a danas i Oscarom ovjenčan redatelj Ron Howard („Američki grafiti“, „Genijalni um“) te također glumac i redatelj Charles Martin Smith („Čovjek sa zvijezde“, „Nedodirljivi“).

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 12/01/2014 : 13:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Na Novoj Tv u 23:10 ide Eastwoodovo remek-djelo "Bljedoliki jahač", u konkurenciji Cannesa i FEST-a 1985. prikazan, maestralno režiran, efektno moralistički intoniran i odlično glumljen vestern, sjajna parafraza antologijskog Stevensova "Shanea" koja istodobno izvrsno funkcionira i kao posveta tom filmu i kao ostvarenje za sebe. Ako ima nekog tko ga još nije gledao, jasno je što mu je činiti.

Edited by - Johnny Difool on 12/01/2014 13:06:49
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 12/01/2014 : 13:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 21:25 na Novoj Tv, 10 000 prije Krista (10,000 B.C.), r. Roland Emmerich, SAD / Južnoafrička Republika, 2008.

Parapovijesna pustolovna akcijska drama Rolanda Emmericha, redatelja specijaliziranog za realizaciju bombastičnih no nerijetko, s iznimkama vrlo uspjelog "Patriota" te u određenoj mjeri "Univerzalnog vojnika" i "Dana nezavisnosti", ispraznih pop-corn blockbustera pretrpanih specijalnim efektima, storija je o mladom D´Lehu (Steven Strait), spretnom lovcu na mamute iz planinskog plemena Jagal. Kad mu plemenska vračara u djetinjstvu prorekne budućnost velikog ratnika i vezu s djevojčicom Evolet (Camilla Belle), klinkom neobično plavih očiju, D´Leh ni ne sluti da će njegova hrabrost i odlučnost jednog dana biti stavljene na teške kušnje. Nakon što godinama kasnije skupina krvoločnih ratnika pobije mnogo njegovih suplemenika i otme Evolet, D´Leh sa skupinom hrabrih suboraca krene za njima. Ne zna, međutim, da će u pustolovini većoj od života otkriti nove rase i nepoznate krajeve.

Efektno računalno kreirani mamuti i uzbudljiva završnica sa scenama urušavanja piramida jedini su aduti vrlo derivativnog, trivijalnog i ne osobito inteligentno koncipiranog filma koji uz manjak energije, ritma i zanimljivih protagonista vrvi nelogičnostima i neuvjerljivim specijalnim efektima. Ignorant Emmerich sasvim predvidljiv zaplet slaže obilato posuđujući od glasovitog Miliusova "Conana", Gibsonovih filmova "Hrabro srce" i "Apocalypto", ali i od svog vlastitog naslova "Zvjezdana vrata".

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 12/01/2014 : 13:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
Maestralno režiran!?
Pa jel može šlampavije od ovog:

Čak ni tu šibicu koju spominje nije uspio ugasiti
Osrednji film koji nije nikakva šteta ni ne pogledati. Tanka priča koja se ničim posebno ne ističe po kvaliteti. Ima Clinta kao režiser znatno boljih djela kao "Odmetnik Josey Wales" ili "High Plains Drifter" filmove kojima je "Pale Rider" samo blijeda kopija (:
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 12/01/2014 : 13:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Hrpa gluposti!
Efektno građenje eskalirajući opasne situacije za Hulla Barreta, sa za negativce prijetećim neznancem koji se varljivo pojavljuje u daljini, kao da se ovom sa šibicom samo učinilo, da bi u zbivanje ušao duhovito s kantom vode.
Inače je humor ne samo u ovoj sceni jako bitan (ovdje se očituje i u "letenju" palica i pištolja, Preacherovom vrćenju palice i slamanju protivnikove), a gledano očima starog trgovca i njegove žene kroz prozor čitav događaj dobiva i mitske, gotovo biblijske dimenzije.
To je u skladu i s neznančevim nadimkom, i sa sedmoricom revolveraša u završnici, i s klasičnom vestern-situacijom o sredini koju Propovjednik čisti od pohlepnih zločinaca / grešnika.
U svemu tome pričati o neugašenoj šibici znači zakerati. A i ovako je svrha iznenađivanja protivnika postignuta i situacija je okrenuta u Propovjednikovu korist.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/01/2014 : 15:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Večeras u 21:25 na Novoj Tv, 10 000 prije Krista (10,000 B.C.), r. Roland Emmerich, SAD / Južnoafrička Republika, 2008.

koliko puta su već na Novoj TV prikazali ovo sranje???

Džoni, mislim da bi trebao smanjit plakat filma, nekako mu je veličina preogromna

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 99 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000