forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Chico u boji br 1
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/01/2014 : 11:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Davno se vec pokazalo da taj forum nije mjerilo za sta se kupuje...na taj forum pise nekih 20 istih ljudi i taj broj je zanemarljiv za ocjenu sto se bi kupovalo ili citalo...
Kad bi se tako kupovalo kako se prica-nasi izdavaci bi se vec davno obogatili...prvo je odusevljenje,onda prica o cijenama i na kraju prekratak zep ili prazan novcanik....

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3016 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/01/2014 : 11:55:32  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by roby05

Cinjenica jest da se Ciko i Ken ne mogu usporedjivat,i to treba reci i valjda treba svima biti jasno.Ja mislim ipak da bi Ken mogao na kioske u obliku 2 ili 3 u 1.PSDZ su ipak neki pokazatelj,bar ja tako mislim i naravno da bi to kupovao.To sve ipak ne znaci da treba Cika ili neki drugi serijal skartati i odmah ga omalovazavati.Uostalom,kada kazemo da nam ne treba neki stari serijal,a trazimo Kena,nije bas ni on mlad.Svak ima svoj ukus i mislim da vecina nas ima izbora danas doci do onoga sto trebamo i volimo.

Gomila ljudi je rekla ne bih kupova Bleka, Marka, Mikija, Tellera jer su takvi i takvi. A ti stripovi ipak idu u kioske.
Puno manje ljudi kaže da ne bi kupovalo Kena. Dapače, većina koja komentira kaže da bi ga kupovalo. A on ne ide u kioske...

Ne znam za konkretne poteze tih ljudi,tj.kupuju li ili ne kupuju te stripove.Samo znam da ja kupujem i da mi je drago kupiti i Cika,Zagora,Bleka...isto kao i PSDZ ili Kena ako bi isao na kioske.Svaki taj strip ima svoju draz,bilo iz nostalgije,bilo iz bilo kojeg drugog razloga.Svaki je na svoj nacin dobar.Da se razumijemo,nostalgija je gadna stvar,ali da nije nostalgije,puno nas ne bi bilo ovdje i razglabalo o ovome.
Za Kena,pak mislim,da bi ga trebao imati svaki stripofil,bez obzira koje stripove preferira.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/01/2014 : 12:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
A kad ste bas zapeli za tog kena...pravi fan kena u 6-7 godina koliko ima kad nam ga su libellus/fibra dali u perfektnom izdanju nekako bi kupio tu ediciju...ja bih prodao gace,da ga kupim...a serijal je razprodan tamo do 40 broja i nikako da se razproda....nekome ne odgovara papir u kenu,nekom cijena...nekome smeta dlaka u stripu....nekome hc...ne razumem vas....a kadbi doso na kioske opetbi nasli manu....nema svih naslovnica,,,skup je...nema dobar prevod.....bla blabla

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/01/2014 : 12:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Cinjenica jest da se Ciko i Ken ne mogu usporedjivat,i to treba reci i valjda treba svima biti jasno.Ja mislim ipak da bi Ken mogao na kioske u obliku 2 ili 3 u 1.PSDZ su ipak neki pokazatelj,bar ja tako mislim i naravno da bi to kupovao.To sve ipak ne znaci da treba Cika ili neki drugi serijal skartati i odmah ga omalovazavati.Uostalom,kada kazemo da nam ne treba neki stari serijal,a trazimo Kena,nije bas ni on mlad.Svak ima svoj ukus i mislim da vecina nas ima izbora danas doci do onoga sto trebamo i volimo.

Gomila ljudi je rekla ne bih kupova Bleka, Marka, Mikija, Tellera jer su takvi i takvi. A ti stripovi ipak idu u kioske.
Puno manje ljudi kaže da ne bi kupovalo Kena. Dapače, većina koja komentira kaže da bi ga kupovalo. A on ne ide u kioske...

Ne znam za konkretne poteze tih ljudi,tj.kupuju li ili ne kupuju te stripove.Samo znam da ja kupujem i da mi je drago kupiti i Cika,Zagora,Bleka...isto kao i PSDZ ili Kena ako bi isao na kioske.Svaki taj strip ima svoju draz,bilo iz nostalgije,bilo iz bilo kojeg drugog razloga.Svaki je na svoj nacin dobar.Da se razumijemo,nostalgija je gadna stvar,ali da nije nostalgije,puno nas ne bi bilo ovdje i razglabalo o ovome.
Za Kena,pak mislim,da bi ga trebao imati svaki stripofil,bez obzira koje stripove preferira.

nemam sto dodat...

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3016 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/01/2014 : 12:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
U nedostatku Kena,dobar je i Ciko,i to u boji. Meni sve dobro...

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 26/01/2014 : 14:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
Vidim da se spominje Ken Parker.
Sramota je da taj strip nije doživio jedno barem 5 reizdanja... ne pada mi na pamet ništa staro od jačih ZS/LMS Bonellija što nije išlo na kioske osim Kena.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

pwild
New Member

117 Posts

Member since 11/09/2011

Posted - 26/01/2014 : 14:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send pwild a Private Message  Reply with Quote
Kad je u italiji počeo izlaziti chico u boji? Koliko je brojeva do sad izašlo? Izlaze li i ostala izdanja izvan redovne serije u boji? Planira li se izlazak?
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 26/01/2014 : 14:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pwild

Kad je u italiji počeo izlaziti chico u boji? Koliko je brojeva do sad izašlo? Izlaze li i ostala izdanja izvan redovne serije u boji? Planira li se izlazak?

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=44101
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/01/2014 : 15:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pwild

ili mozda pomogne i www.ifedizioni.it/if/

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 26/01/2014 : 15:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Dobro je, doguirali su do šerifa, znači ima nade i za Fanta Chica. Eventualno još Horror Chico i toliko od mene što se tiče nabave kolor Chica. Ne mogu prežvakati Gambu nikako.

Btw, jeste uočili one figurice Zagora i Chica što idu uz strip? To bi bila fora nabaviti.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/01/2014 : 16:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

A kad ste bas zapeli za tog kena...pravi fan kena u 6-7 godina koliko ima kad nam ga su libellus/fibra dali u perfektnom izdanju nekako bi kupio tu ediciju...ja bih prodao gace,da ga kupim...a serijal je razprodan tamo do 40 broja i nikako da se razproda....nekome ne odgovara papir u kenu,nekom cijena...nekome smeta dlaka u stripu....nekome hc...ne razumem vas....a kadbi doso na kioske opetbi nasli manu....nema svih naslovnica,,,skup je...nema dobar prevod.....bla blabla

Preskupo. Komplet košta 5-6000 kn.
Priča o nabavci postepeno je ista priča o kupnji na kredit (a vidi gdje je takvo razmišljanje dovelo ljude). Kompletno je skupo i točka.
To nije mana već tužna činjenica. Naši su džepovi plitki.
I zato čekam povoljnije izdanje kakvo god bilo (HR, SRB, BiH, 1u1, 2u1, 3u1)...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 26/01/2014 16:01:49
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 26/01/2014 : 16:00:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

znači ima nade i za Fanta Chica.

fanta ciko 14 februara u italiji
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 26/01/2014 : 16:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ja bih čak rekao da je Kenov problem to što je prekvalitetan, odnosno prekvalitetan za kioske na kojima prolazi infantilna i budalasto-komična nostalgija Marka, Bleka, Mikija i možda Kita Tellera (i Zagora, ali on je tek sporadično budalast).
Ken je preozbiljan za ono "mozak na pašu" i "lagano opuštanje pred spavanje", a nostalgija je kod njega preslaba jer su u ono doba kao klinci recimo manje-više svi iz moje generacije, uključujući mene, padali na Zagora i gore spomenute junake, a Kena smo podnosili u čekanju da dođe neki "pravi" junak. Nikad nitko nije otkidao u stilu "ludnica, u sljedećem broju je Ken Parker", nego smo ga podnosili čekajući "prave" junake.
Kad smo postali zreli za Kena, za nostalgiju je bilo već kasno, pa nikoga od nas za njega danas ne veže nostalgija, nego sklonost prema dobrom stripu. No kvalitet nažalost nije ključan za dobru prodaju bilo čega, pa ni stripa.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/01/2014 : 17:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Ajde da se jednom pomirite sa tim da ljudi vole citat "budalasto-humoristicke" stvari...prije se pomirite sa tom cinjenicom,laksi ce vam biti zivot...evo ja volim to citat...mozete me slobodno smatrat ili nazvat budalom...i mi moramo zivjet-bar se nadam da imamo to pravo...budale vode svjet...
Ken je dobar,ali ne pretjerujte...nema nikakvu eduktivno vrijednost osim da saznamo da je pas najbolji covjekov prijatelj,da su se crncima dogadale krivice,da je caster bio dubre i ostalo u tom stilu tih godina na zapadu....ko malo bolji vestern sa redfordom odigran..
Ajmo zamislit kioske bez ludensa....brzo zaboravljate na ona vremena danas kad imamo punu dupe stripova.....

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3016 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/01/2014 : 18:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Pcele koje zuje malo meda daju Relativno puno je stripova bilo na kioscima koji se sada dozivaju,ali ocito nije bila neka potraznja za njima.Meni osobno L.Ledd,Natan N.,...nisu nesto posebno,niti bi to skupljao,ali sad da nekome govorim da je glup ili budala sto to cita,ne bi bilo u redu.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/01/2014 : 18:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pcele koje zuje malo meda daju Relativno puno je stripova bilo na kioscima koji se sada dozivaju,ali ocito nije bila neka potraznja za njima.Meni osobno L.Ledd,Natan N.,...nisu nesto posebno,niti bi to skupljao,ali sad da nekome govorim da je glup ili budala sto to cita,ne bi bilo u redu.

Lazarusa nikad nisam čitao. Jednostavno nije došao na red.
Nathan mi je imao fenomenalnih epizoda koje su me oduševile (pogotovo na početku). No, imao je i jako loših.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3016 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/01/2014 : 19:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Lazarusa nikad nisam čitao. Jednostavno nije došao na red.
Nathan mi je imao fenomenalnih epizoda koje su me oduševile (pogotovo na početku). No, imao je i jako loših.

Sve je to OK,samo sam htio reci da postujem svaki izbor.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 26/01/2014 : 19:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam rekao da je bilo tko glup ili budala zbog nečega što čita, daleko bilo i to nikad ne bih nikome rekao, nego da spomenuti serijali predstavljaju infantilnu i budalasto-komičnu (i naivnu, trivijalnu...) nostalgiju. I nema u tome ništa loše samo po sebi, osim što je time definirano i neizlaženje novijih, raznovrsnijih i boljih stvari.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3016 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/01/2014 : 21:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:

Nisam rekao da je bilo tko glup ili budala zbog nečega što čita, daleko bilo i to nikad ne bih nikome rekao, nego da spomenuti serijali predstavljaju infantilnu i budalasto-komičnu (i naivnu, trivijalnu...) nostalgiju. I nema u tome ništa loše samo po sebi, osim što je time definirano i neizlaženje novijih, raznovrsnijih i boljih stvari.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 26/01/2014 : 23:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

vrijedi svake lipe
ali moze ga se nabaviti i za jeftinije od ovoga
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 27/01/2014 : 00:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ken je poceo izlaziti pre deset godina (otprilike)
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 27/01/2014 : 05:52:13  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:

Ken je poceo izlaziti pre deset godina (otprilike)

..u pravu si....evo ljudi iskreno, ko u deset godina nije mogao kupit taj serijal...nije mu i puno do njega...osim da nije zadovoljan kvalitetom istog, a kako nije zadovoljan Libellus/Fibra izdanjem jako sumljam da ga bi zadovoljilo Ludensovo...naravno kad se uzme sad sve odjednom...da je skupo...ali 10 godina ljudi je prošlo...da se svake godine uzme samo 6 brojeva tu smo več blizu kompletiranja....
meni sada kukat nema opravdanja...

Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 27/01/2014 : 06:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

vrijedi svake lipe
ali moze ga se nabaviti i za jeftinije od ovoga

Ja sam svoj nabavio prije par godina za 4800 kuna. Da sam se cjenjkao mozda bi bilo i jeftinije. I miran zauvijek.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5080 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 27/01/2014 : 09:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
mogao bi netko spomenuti i dugonespomenutog Džudasa

45 godina Alan Forda u HR SUPER Klasik 29 već na kioscima

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/01/2014 : 01:26:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

mogao bi netko spomenuti i dugonespomenutog Džudasa

45 godina Alan Forda u HR SUPER Klasik 29 već na kioscima

Evo ja cu, samo mrka kapa
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page